Nu vreau sa fiu votat ca primar comunal, pentruca nu am o strategie pe termen mediu si lung, cu privire la dezvoltarea spatiului rural in care traiesc. Nici nu stiu ce e aia strategie si nici nu vreau. Partidul meu vrea sa fiu primar, doar pentruca trebuie sa iau spaga si sa ofer licitatiile publice, cele mai banoase, sefilor mei.
Nu vreau sa fiu ales primar, pentruca ma voi ocupa doar de afaceri, care i-mi vor baga banii in buzunar si voi neglija probleme grave ale comunei. In primul rand nu voi intretine curatenia, spatiile verzi, drumurile si trotuarele, care in buna parte nici nu exista. Voi lasa sa creasca balariile chiar in fata primariei si nu voi incepe reparatia drumului decat inaintea alegerilor viitoare pentru a fi terminat peste alti patru ani. Si atunci voi trimite stirea la mass media ca sa afle toata lumea cat de bun primar sunt.
Nu vrea sa fiu votat primar deoarece nu am de gand sa amenajez spatii pentru targurile saptamanale de produse agricole taranesti. Eu vrea supermarket cu produse din import, si nu sa vand produse agricole traditionale si ecologice ce se pot produce la mine in comuna. Si nici nu vreau sa existe grupe de producatori de produse agricole romanesti, deorece vreau sa vand terenurile cele mai bune strainilor, in care caz spaga poate ajunge la 30-40 %, din valoarea terenurilor respective. Si in al doilea rand, nici nu vreau sa fie in comuna, proprietari de teren, mai bogati decat mine.
Nu sunt nici atat de prost incat sa fac cooperative pentru valorificare si procesarea produselor agricole care se obtin pe terenurile agricole de pe raza comunei. Atunci ce sa mai faca intermediarii, saracii bogati, care nu fac nimic si care trebuie sa traiasca ca niste paraziti pe spinarea taranilor de la noi.
Nu vreau sa amenajez nicio centura verde, in jurul comunei, pentruca iubesc praful, aerul insuportabil din timpul caniculelor de vara si noroaiele aduse de ape in urma ploilor care nu se mai opresc (vezi imaginea de sus). Tocmai de aceia nu vreau sa mai vad in viata mea paduri sau perdele de protectie in jurul comunei si nici nu mai vreau sa aud de ogor verde sau de ecosisteme naturale. De protectia mediului nici sa nu mai vorbesc. Doar nu o sa pun cosuri de gunoi, la intrare si iesire din comuna, unde se arunca gunoaiele cu carutele si remorcile, de catre iubitii nostri cetateni. Nu vreau sa stric prin asta nici traditia locala si nici mai noile obiceiuri.
Nu vreau sa fiu ales primar, deoarece, la noi in comuna, nu se doreste sa existe o clasa medie, din punct de vedere social. Vreau ca profesorii, specialistii agricoli, preotii, functionarii publici, oamenii de cultura si arta din comuna, medicii, juristii, etc sa blesteme zilele in care si-au tocit coatele pe bancile facultatilor. Si vreau ca smecherii si nulitatile cu bani sa constituie elita noastra comunala.
Si multe lucruri nu voiesc, pentruca urasc cetateanul, si vreau, pentru a-mi perpetua aceasta ura, sa-mi plateasca impozite si taxe tot mai mari. Tot in aceasta directie, doresc sa aduc firme in comuna, care sa-mi exploateze cetatenii si care sa-i platesca cat mai prost.
Nu vreau sa fiu ales primar, deoarece urasc tradarea dar in schimb ii iubesc pe tradatori. Opozantii mei politici i-mi sunt partenerii din afaceri. Cum sa nu-i iubesc. Cum pot sa ii urasc cand stiu ca sunt tinuti in brate, la nivelul cel mai inalt. Cum sa nu-i iubesc pe tradatorii, pentruca si eu fac parte din elita lor. Mai ales dupa ce le-am promis, cetatenilor, multe lucruri, care in final nu au fost decat simple si nevinovate minciuni.
Nu vreau sa fiu ales primar, pentruca sunt ortodox doar cu numele. Ortodoxia spune sa iubesti aproapele si sa imparti tot ce ai saracilor. Duh nu am sa dau saracilor, iar milionul de euro il tin pentru zile negre cand voi ajunge si eu sarac. Cu numele, asa sunt, dar faptic sunt un sectant inrait. Cum credeti ca am ajuns in partid, fara sprijinul fratilor? Cum credeti ca, doar noi bogatii, ne ajutam intre noi si voi ortodocsii tot saraci sunteti? Cum credeti ca se fac promovarile la nivel judetean sau la nivel national? Daca nu esti un ortodox protestant, sectant sau cel putin catolic, nu ai nici o sansa. Ortodoxul pagan neocomunist, nu se poate transforma decat intr-o struto - camila, ortodoxa capitalista. Tocmai de aceia sunt ortodox numai cu numele. Dumnezeul meu, care ma ajutat, atat in afaceri cat si in politica sau sport, nu este curat ortodox. Este un Dumnezeu creat de mintea mea, de nebun mandru, prost si orgolios. Nu este Creatorul. Toata viata mea este mandrie si amagire. Falsul meu dumnezeu ma tine, tot timpul, intre mandrie, prostie si prejudecata.
Sunt mandru cand vad cat de mult am avansat prin politica dar sunt trist cand vad ca altii au avansat si mai mult. Tocmai de aceea am orgoliu, am vanitate, sunt rau, si nu accept ca oameni cu frica de Dumnezeu sa fie deasupra mea sau langa mine. Daca as fi jidan, as rastigni toti crestinii adevarati, care sunt in comuna asta de imbecili, in care sunt cel mai important si mai mare.
Am noroc cu amicii mei din partid, care se afla in administratia publica sau in parlament. Daca cineva vrea sa-mi faca rau, amicii mei schimba regula jocului. Daca DNA-aul spune ca negru e negru, noua regula a jocului spune ca pana maine negrul e alb si doar de maine negru e negru. Daca DNA-ul spune ca am pierdut, nu e nici o problema! Exista butoane, valize cu bani care pot rezolva totul. Si daca nu se poate schimba nimic, se schimba regula in timpului jocului.
Nu vreau sa fiul ales primar deoarece m-am saturat, de joc si de faptul ca atunci cand trebuie sa pierd cinstit, se schimba regula jocului ca sa castig tot timpul. M-am saturat sa castig atat de bine, pentru raul pe care l-am facut si-l voi face in continuare. M-am saturat sa joc prost si sa castig. M-am saturat sa fiu um mic dictator si cel mai iubit fiu al comunei mele. M-am saturat ca in comuna cea mai saraca sa fiu un bogat baronas local. M-am saturat sa trec de la un partid la altul si sa raman tot cel mai bun om politic.
Vreau sa traiesc cu adevarat. Numai vreau sa ma mai joc de-a "primarul".
Vreau sa fie ales primar, un om care sa aibe vocatie si nu tentatie pentru acest post. Vreau sa fie ales un om cu Har si cu frica de Dumnezeu.
Cu parere de rau, va anunt ca legea nu permite sa existe un asemenea primar. Nu aveti incotro si trebuie sa ma alegeti tot pe mine primar, chiar daca ma vreti sau nu ma vreti. Iar eu va promit ca am sa va fac in continuare cei mai nefericiti cetateni de pe pamant. Si credeti-ma ca ma voi tine de cuvant.
Al vostru fost, prezent si viitor primar rural, va cere scuze pentru clipa de ratacire si secunda de sinceritate.
31-08-2023 Obiceiuri si traditii
Prima editie a evenimentului „Noaptea Muzeelor la Sate” va avea loc in 2 septembrie 2023 si va aduce in prim plan spatii cu valoare istorica si de patrimoniu din satele si comunele din 36 de judete ale Romaniei. „Noaptea Muzeelor la Sate” se va desfasura dupa acelasi tipar ca si „Noaptea Muzeelor”. Vizitatorii vor avea ocazia de a explora colectii si de a afla povesti cu valoare culturala si istorica, reprezentative pentru spatiul rural romanesc. Mai multe>>
26-10-2022 Obiceiuri si traditii
Nunta este un eveniment conturat in jurul unor elemente pline de semnificatie. Fiecare cuplu care alege sa se casatoreasca acorda atentie maxima modului in care arata sala de evenimente, muzicii, mancarurilor, locurilor de la mese, imbracamintii etc.. Mai multe>>
01-11-2020 Obiceiuri si traditii
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale saluta finalizarea procesului de inscriere a elementului cultural Transhumanta carpatica, parte a vietii pastorale traditionale, in Inventarul national al elementelor vii de patrimoniu cultural imaterial. Acesta este un prim pas, procesul de inscriere a Transhumantei carpatice in Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanitatii UNESCO, fiind de asemenea demarat, in cadrul unui dosar multinational la care participa 10 state. Mai multe>>
31-07-2020 Obiceiuri si traditii
Cea de-a opta editie a celui mai mare festival dedicat culturii si traditiilor sasesti din Transilvania, Saptamana Haferland, va avea loc online, in perioada 31 iulie – 2 august, aducand in prim-plan valorile autentice si frumusetea meleagurilor din Tara Ovazului. Tematica acestui an, Traditia continua, a ambitionat cu atat mai mult organizatorii pentru a promova in mediul online cele mai reprezentative initiative din zona, dar si pentru a oferi in continuare o platforma tinerilor artisti si cel... Mai multe>>
22-05-2019 Obiceiuri si traditii
USAMV Cluj-Napoca si Muzeul Etnografic al Transilvaniei, in parteneriat cu GAL Napoca Porolissum si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, va invita sa participati sambata, 25 mai 2019, incepand cu ora 11.00, la manifestarea culturala ”Impreunisul – Masurisul oilor in Transilvania traditionala”, care va avea loc in Parcul Etnografic ”Romulus Vuia”, la ”Gospodaria din Maramures”. Mai multe>>
18-06-2018 Obiceiuri si traditii
In fiecare an, in preajma solstitiului de vara, calendarul marcheaza Sarbatoarea Sanzienelor care este legata de cultul recoltei, al vegetatiei si al fecunditatii. Asociatia Culturala „Patrimoniu pentru Viitor” va invita sambata, 23 iunie, orele 19.00, sa ne bucuram impreuna de traditia straveche a inceputului de vara. Vino alaturi de noi la o sarbatoare cu muzica, expozitii, ateliere si povesti, gazduita in gradina feerica de pe B-dul Poligrafiei nr. 4. Mai multe>>
07-05-2018 Obiceiuri si traditii
Pasul Huta dintre Tara Oasului si Maramures este, an de an, gazda uneia dintre cele mai stravechi datini din tara: "Sambra Oilor" - cea mai mare si mai veche serbare campeneasca, legata de ocupatia traditionala a pastoritului. Evenimentul se desfasoara anual in prima duminica a lunii mai, ajungand in acest an la cea de a 62-a editie si bucurandu-se de un real succes. Mai multe>>
10-09-2017 Obiceiuri si traditii
In perioada 23-27 august 2017 a fost organizata cea de-a III-a Sarbatoare a Carpatilor, manifestare care a reunit valahii din Carpatii Nordici din Europa. Evenimentul a cuprins si o componenta stiintifica in cadrul careia au fost dezbatute sprijinul logistic/financiar al acestor zone montane ale Carpatilor si pastrarea meseriilor traditionale de ciobani, baci si procesatori de produse ovine. In plus, intrunirea valahilor din Carpati a promovat cazuri de buna practica, prezentari artistice tradit... Mai multe>>
26-01-2017 Obiceiuri si traditii
Obiceiul "Fuga Lolelor" se desfasoara anual in ultima saptamana din luna ianuarie. Acesta reprezinta o traditie veche de breasla si de carnaval care a apartinut comunitatii sasesti din Agnita. In acest sfarsit de saptamana la Muzeul ASTRA va avea loc o actiune dedicata obiceiului. Mai precis, sambata, 28 ianuarie, intre orele 11 si 14, in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului se va reconstitui primirea in gospodarie si in casa a Lolelor. Mai multe>>
05-01-2017 Obiceiuri si traditii
Imediat dupa sarbatorile iernii, ne intorcem la muncile gospodaresti, specifice lunii Gerar. Dupa ce trec primele sarbatori Sfantul Vasile (1 ianuarie), Boboteaza (6 ianuarie) si Sfantul Ion (7 ianuarie), satenii incep pregatirile de primavara, chiar daca pamantul este inghetat. Mai multe>>
16-12-2016 Obiceiuri si traditii
Ritualul bradului era consacrat in sarbatorile solstitiului de iarna inainte de nasterea lui Hristos. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>