Boala este un prilej de schimbare

Boala este o oprire de la păcat si un prilej de schimbare. Omul devine sănătos, dacă vrea să fie sănătos. Boala se vindecă când omul este relaxat. Atunci boala se vindecă prin autosugestie. Omul se îmbolnăveşte pentrucă este agresiv, pentrucă se simte vinovat, si ca să-şi amintească de Dumnezeu. Omul se vindeca prin opririri. Oprirea unu înseamnă sănătatea fizică. Oprirea a doua este oprirea de la păcat. Oprirea trei este oprirea de la mâncare. Oprirea patru este oprirea de la întâlniri cu oamenii inferiori. Oprirea este de fapt o rugăciune. In continuare va ofer pe scurt cateva idei pentru a se vindeca trupul, mintea si sufletul de boli:

.

Omul mulţumeşte în toate prin rugăciune. Mulţumirea este o stare salvatoare. Prin multumire imbracam camasa fericirii. Cămaşa fericirii constă în depăşirea frustării si in renunţare. Omul trebuie să ofere fiecăruia un zâmbet. In starea de relaxare are loc o respiratia cu suspine, care provoaca o ardere in cascada. Ofranda este o ardere în cascadă. Prin ardere in cascada ne simtim din nou tineri si sanatosi. Sugestia este un ajutor din afară. Mărturisirea este un ajutor de aflare a cheiţei conflictului. Fara ajutor din afara omul nu se poate vindeca.

Omul se găseşte în greşeală când suferă. Pentru a nu mai suferii, el trebuie sa iasa din greseala. Suferinta bantuie Romania si pentruca persistam in greseala. Cunoaşterea divină este cunoaşterea lui Dumnezeu. Sănătatea este un rezultat al purificării şi al iluminării. Trebuie sa creem un mediu pur si sa traim in bunatate si adevar.

Omul î-şi vindecă trupul prin terapie, mintea prin liniştire şi iluminare iar sufletul prin mântuire. Nu exista alte alternative.

Spovedania şi împărtăşania vindecă tensiunile pshihice şi bolile somatice. Spovedania şi împărtăşania reprezintari moduri minunate pentru naşterea din nou. Echilibrul psihic al comunităţii se reglează prin împărtăşanie.

Medicina vindecă trupul. Meditaţia vindecă mintea. Boală, conflict, negativitate se dizolvă prin liniştea lăuntrică. Rugăciunea minţii în inimă este o profilaxie şi un tratament. Iluminarea este o continuă bunătate a minţii şi a inimii.

Omul trebuie să ceară lui Dumnezeu darul de a-şi vedea păcatele. Omul nu trebuie să ceară lui Dumnezeu darul vindecării.

Plăcerea duce la stagnare, duce la indiferenţă religioasă, duce la cădere. Prea multe placeri se prezinta la televizor in ziua de astazi. Ce fericit am fost fara radio si televizor. Ce fericit am fost ca fara ele, nu am stagnat spirutual si nu am fost indiferent fata de Dumnezeu.

Supărarea este robia minţii. Supărarea mai este îngustarea minţii. Robia este blocajul energetic. Mânia şi ura se fixează în caracterul omului dacă persistă. Nu vreau sa mi se fixeze mania si ura in caracter. Nu vreau sa ajung in iad.

Omul recapătă sănătate dacă restabileşte legea iubirii. Omul recapătă sănătate prin iertare. Ocara este nimicirea simbolică a semenului. Ocara încalcă o lege divină. Prea multa ocara vad in jur. Comunistii erau specialisti in ocara, iar astazi vedem nimicirea simbolica in politica. Domnilor politicieni numai incalcali legile divine, pentruca o sa primiti o aspra pedeapsa divina.

Postul şi rugăciunea alungă paraziţi mintali care blochează energiile. Dracii sunt paraziţii mintali care blochează energiile. Mintea se îngustează prin blocarea energiilor. Viaţa se impuţinează prin blocarea energiilor. Omul î-şi blochează energiile mentale prin erori. Omul î-şi blochează energiile mentale prin frică. Omul î-şi blochează energiile mentale prin tendinţe vicioase. Eroarea, frica şi tendinţele vicioase conduc omul la un comportament de eşec.

Taietorii vietii sunt: neascultarea; răzvătrirea; lenea; alcolul; drogul; plictisul; lăcomia; dorinţa de putere; mânuirea răului prin magie; grija.

Grijile sunt obsesile. Grijile sunt şi rumegarea gândurilor. Grijile sunt păcatul însuşi. Grijile au efect negativ al sistemului nervos. Grijile au urmări grave asupra bolilor pe bază nervoasă.

Păcatul negru este un tăietor al vieţii. Păcatul negru este mânia, duşmănia şi osândirea aproapelui. Omul se poate mântui dacă nu osândeşte niciodată. Omul se vindecă dacă are o relaţie armonioasă cu semenul. Omul se vindecă dacă are o relaţie armonioasă cu Dumnezeu. Omul se vindecă dacă respectă toate formele vieţii începând cu cel personal şi terminând cu formele de viaţă elementare. Rumegarea gândurilor duce la îmbolnăvirea tubului digestiv.

Adulterul poate duce la cancer al tubului digestiv. Oameni cu griji rumegă simboluri. Aparatul digestiv se îmbolnăveşte dacă omul nu poate digera simbolurile.

Omul se îmbolnăveşte de cancer dacă săvârşeşte păcate de moarte. Boala se va reflecta în urmaş dacă omul a scăpat după ce a săvârşit un păcat de moarte. Omul este lăsat să mai păcătuiască de 100 de ori până primeşte păcatul de moarte. Omul este pedepsit pentru orice păcat după 5 ani. Omul va salva multe vieţii de la pedeapsa mortală dacă este iertat prin naşterea din nou. Omul are multe şanse de salvare dacă este pedepsit atât de târziu pentru păcatele sale. Are are multe sanse de salvare dar profita foarte tarziu sau de loc.

Omul digeră greu păcatele asupra semenului şi asupra lui înşuşi. Ura este un păcat asupra semenului. Agresivitatea este un păcat asupra semenului. Mînia este un păcat asupra semenului.

Autoagresivitatea este păcatul omului asupra lui însuşi. Culpabilizarea este păcatul omului asupra lui însuşi. Omul nu este afectat de persoane ci de nevrozele acelor persoane. Blocajele psihice, ineficienţa socială, mâhnirile, întunecă viaţa şi micşorează bucuriile.

Omul va fi pedepsit prin bolile simţurilor dacă săvârşeşte păcate asupra sa. Bolile văzului vin din frică pentru viitor. Culpabilizarea este dat prin expresia “Nu merit să trăiesc”. Culpabilizarea este dat de nemulţumire, neîncredere şi rejectarea vieţii. Culpabilizarea este dat de un demon creat de propria minte ca agent pedepsitor. Mintea sucombă, respectiv nu mai luptă prin culpabilizare. Omul se simte vinovat şi victimă prin culpabilizare. Orce autoinvinuire cât de mică este o poartă deschisă pentru a prelua un program demonic. Pentru om este un risc foarte mare de contaminare cu un program demonic. Omul scapă de culpabilizare prin smerenia. Omul se mântuieşti în faţa lui Dumnezeu prin smerenie. Omul se osândeşti în faţa sa şi a oamenilor prin culpabilizare. Omul trebuie să spună în faţa sa “Sunt o putere”. Omul trebuie să spună în faţa lui Dumnezeu “Sunt un putregai.”

Omul devine primejdios pentru semeni dacă adună putere. Omul se va îmbolnăvii dacă vorbeşte de rău un om puternic. Un om puternic trebuie să trăiască în smerenie pentru a nu face rău semenului.

Omul nu mai cade în păcat prin culpă dacă îi creşte încrederea. Omul care spunea “Nu mai vreau să trăiesc”, va spune “Nu mai vreau să trăiesc mărunt”.

Omul nu trebuie să spună “Sunt un neadaptat.”atunci când este înşelat în idealul său sau face depresie. Omul trebuie să lupte pentru a se adapta când este un neadaptat.

Omul purificat este rezistent la blesteme, vrăjitorii, superstiţii proprii, sau la programele proprii negative.

Păcatul omului aupra semenului este mai grav decât păcatul omului asupra sa. Tăietorii vieţii sunt zdrobiţi prin rugăciune. Legăturile cu răul se rup prin rugăciune.

Păzitorii vieţii sunt numele Domnului şi prezenţa lui Dumnezeu în mintea omului.

Cele mai puternice rugăciuni sunt cele spuse din inimă cu lacrimi. Omul primeşte un răspuns pentru fiecare rugăciune. Răspunsul rugăciunii vine uneori cu un decalaj de timp. Toate rugăciunile au un răspuns.

Obiceiuri, traditii, sarbatori

Noaptea Muzeelor la Sate, un eveniment care pune in valoare patrimoniul cultural rural romanesc

31-08-2023 Obiceiuri si traditii

Noaptea Muzeelor la Sate, un eveniment care pune in valoare patrimoniul cultural rural romanesc

Prima editie a evenimentului „Noaptea Muzeelor la Sate” va avea loc in 2 septembrie 2023 si va aduce in prim plan spatii cu valoare istorica si de patrimoniu din satele si comunele din 36 de judete ale Romaniei. „Noaptea Muzeelor la Sate” se va desfasura dupa acelasi tipar ca si „Noaptea Muzeelor”. Vizitatorii vor avea ocazia de a explora colectii si de a afla povesti cu valoare culturala si istorica, reprezentative pentru spatiul rural romanesc. Mai multe>>

Marturiile de nunta, micile cadouri cu semnificatii uriase

26-10-2022 Obiceiuri si traditii

Marturiile de nunta, micile cadouri cu semnificatii uriase

Nunta este un eveniment conturat in jurul unor elemente pline de semnificatie. Fiecare cuplu care alege sa se casatoreasca acorda atentie maxima modului in care arata sala de evenimente, muzicii, mancarurilor, locurilor de la mese, imbracamintii etc.. Mai multe>>

Transhumanta carpatica inscrisa in Inventarul national al elementelor vii de patrimoniu cultural imaterial

01-11-2020 Obiceiuri si traditii

Transhumanta carpatica inscrisa in Inventarul national al elementelor vii de patrimoniu cultural imaterial

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale saluta finalizarea procesului de inscriere a elementului cultural Transhumanta carpatica, parte a vietii pastorale traditionale, in Inventarul national al elementelor vii de patrimoniu cultural imaterial. Acesta este un prim pas, procesul de inscriere a Transhumantei carpatice in Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanitatii UNESCO, fiind de asemenea demarat, in cadrul unui dosar multinational la care participa 10 state. Mai multe>>

Saptamana Haferland - Cel mai mare festival dedicat culturii si traditiilor sasesti din Transilvania

31-07-2020 Obiceiuri si traditii

Saptamana Haferland - Cel mai mare festival dedicat culturii si traditiilor sasesti din Transilvania

Cea de-a opta editie a celui mai mare festival dedicat culturii si traditiilor sasesti din Transilvania, Saptamana Haferland, va avea loc online, in perioada 31 iulie – 2 august, aducand in prim-plan valorile autentice si frumusetea meleagurilor din Tara Ovazului. Tematica acestui an, Traditia continua, a ambitionat cu atat mai mult organizatorii pentru a promova in mediul online cele mai reprezentative initiative din zona, dar si pentru a oferi in continuare o platforma tinerilor artisti si cel... Mai multe>>

Aflati totul despre obiceiul 'Impreunisul – Masurisul Oilor' in Parcul Etnografic Romulus Vuia

22-05-2019 Obiceiuri si traditii

Aflati totul despre obiceiul 'Impreunisul – Masurisul Oilor' in Parcul Etnografic Romulus Vuia

USAMV Cluj-Napoca si Muzeul Etnografic al Transilvaniei, in parteneriat cu GAL Napoca Porolissum si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, va invita sa participati sambata, 25 mai 2019, incepand cu ora 11.00, la manifestarea culturala ”Impreunisul – Masurisul oilor in Transilvania traditionala”, care va avea loc in Parcul Etnografic ”Romulus Vuia”, la ”Gospodaria din Maramures”. Mai multe>>

Noaptea de Sanziene la aniversarea editiei a X-a

18-06-2018 Obiceiuri si traditii

Noaptea de Sanziene la aniversarea editiei a X-a

In fiecare an, in preajma solstitiului de vara, calendarul marcheaza Sarbatoarea Sanzienelor care este legata de cultul recoltei, al vegetatiei si al fecunditatii. Asociatia Culturala „Patrimoniu pentru Viitor” va invita sambata, 23 iunie, orele 19.00, sa ne bucuram impreuna de traditia straveche a inceputului de vara. Vino alaturi de noi la o sarbatoare cu muzica, expozitii, ateliere si povesti, gazduita in gradina feerica de pe B-dul Poligrafiei nr. 4. Mai multe>>

Mii de oseni au participat la Sambra Oilor 2018

07-05-2018 Obiceiuri si traditii

Mii de oseni au participat la Sambra Oilor 2018

Pasul Huta dintre Tara Oasului si Maramures este, an de an, gazda uneia dintre cele mai stravechi datini din tara: "Sambra Oilor" - cea mai mare si mai veche serbare campeneasca, legata de ocupatia traditionala a pastoritului. Evenimentul se desfasoara anual in prima duminica a lunii mai, ajungand in acest an la cea de a 62-a editie si bucurandu-se de un real succes. Mai multe>>

a III-a Sarbatoare a Carpatilor celebreaza traditiile ciobanilor valahi din spatiul carpatin

10-09-2017 Obiceiuri si traditii

a III-a Sarbatoare a Carpatilor celebreaza traditiile ciobanilor valahi din spatiul carpatin

In perioada 23-27 august 2017 a fost organizata cea de-a III-a Sarbatoare a Carpatilor, manifestare care a reunit valahii din Carpatii Nordici din Europa. Evenimentul a cuprins si o componenta stiintifica in cadrul careia au fost dezbatute sprijinul logistic/financiar al acestor zone montane ale Carpatilor si pastrarea meseriilor traditionale de ciobani, baci si procesatori de produse ovine. In plus, intrunirea valahilor din Carpati a promovat cazuri de buna practica, prezentari artistice tradit... Mai multe>>

Obiceiul Lolelor din Agnita

26-01-2017 Obiceiuri si traditii

Obiceiul Lolelor din Agnita

Obiceiul "Fuga Lolelor" se desfasoara anual in ultima saptamana din luna ianuarie. Acesta reprezinta o traditie veche de breasla si de carnaval care a apartinut comunitatii sasesti din Agnita. In acest sfarsit de saptamana la Muzeul ASTRA va avea loc o actiune dedicata obiceiului. Mai precis, sambata, 28 ianuarie, intre orele 11 si 14, in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului se va reconstitui primirea in gospodarie si in casa a Lolelor. Mai multe>>

Traditii la inceput de ianuarie

05-01-2017 Obiceiuri si traditii

Traditii la inceput de ianuarie

Imediat dupa sarbatorile iernii, ne intorcem la muncile gospodaresti, specifice lunii Gerar. Dupa ce trec primele sarbatori Sfantul Vasile (1 ianuarie), Boboteaza (6 ianuarie) si Sfantul Ion (7 ianuarie), satenii incep pregatirile de primavara, chiar daca pamantul este inghetat. Mai multe>>

Traditia impodobirii bradului

16-12-2016 Obiceiuri si traditii

Traditia impodobirii bradului

Ritualul bradului era consacrat in sarbatorile solstitiului de iarna inainte de nasterea lui Hristos. Mai multe>>