Omenire organizata prin rastignire pe cruce

Domnul a venit sa organizeze omenirea printr-o cumplita tragedie in propria sa viata. A venit sa organizeze omenirea prin rastignirea pe cruce.

.

 

 

 

 

 

 

Am fost creat pentru a stapanii totul

Am fost creat sa stapanesc totul. Asta inseamna sa am grija si sa respect tot ce este in jurul meu. Nu am fost creat pentru a fi propriul meu stapan. Cand uit de aceasta responsabilitate traiesc ca un pacatos.

Pacatul inseamna orice dispozitie spre autorealizare. Sa ma realizez profesional (functii si drepturi), sa ma realizez personal (avere), sa ma realizez social (onoruri), etc, inseamna ca traiesc in pacat. Oricate argumente as aduce in favoarea realizarii mele tot pacat inseamna.

Pacat este orice dispozitie de rupere a relatiei cu Dumnezeu. Atunci cand dispozitia mea spre autorealizare este dominanta, dispozitia spre a avea o relatie personala cu Dumnezeu s-a intrerupt brusc. Relatia mea cu Dumnezeu s-a intrerupt brusc prin patrunderea pacatului.

Pacatul este relatia dintre mine si diavol. Diavolul vine tot timpul cu ofertele cele mai avantajoase, pe care cu greu le poti refuza. Dumnezeu este responsabil pentruca a ingaduit existenta pacatului.

 

 

Calvarul crucii

Calvarul crucii este responsabilitatea asumata si indeplinita de Domnul prin rascumparare.

Trebuie sa fiu un nemernic ca Domnul sa ma poata ajuta. Eu nu sunt constient ca traiesc in pacat. Chiar ma simt bine si nu vrea nasterea din nou. De asemenea sunt inconstient ca trupul este templul Duhului Sfant. Placerea si nesimtirea mea reprezinta acea dispozitie numita pacat si care i-mi guvernează trupul.

Nu ma pot elibera de aceasta dispozitie pacatoasa decat prin primirea Duhului Sfant.

 

 

Stari spirituale false

Stari spirituale false exista foarte multe in lume aceasta. O singură spiritualitate sfanta exista, ceea a Domnului. Venirea Duhului Sfant va tulbura viata mea sufleteasca.

Venirea Duhului Sfânt face ca trupul meu sa se dezorganizeze. Orce tulburare a echilibrului meu interior, i-mi tulbura echilibrul trupului cu exteriorul.

Corpul meu dupa ce a patruns Duhul Sfant va devenii, pentru o perioada, lipsit de pace si armonie. Voi avea dorinta puternica de a asculta de Duhul Sfant si un resentiment puternic de a ma impotrivi. Atunci cand primesc Duh Sfant ma voi ridica in lumea in care locuieste Domnul. Prin ridicarea in lumea cealalta, toate lucrurile vor deveni noi.

 

 

Viata Domnului

Viata Domnului este viata pe care trebuie sa o traiesc eu, aici pe pamant. Nu voi avea nici o sansa sa traiesc ulterior viata Domnului.

Intru in viata Domnului prin crucea Lui. Dumnezeu pune in mine natura Sa prin care voi devine capabil sa traiasc viata Domnului.

Voi trai astfel ca un om obisnuit si nu ca om extraordinar daca voi avea in mine natura Domnului.

Domnul a afirmat raspicat ca există posibilitatea unei condamnari eterne daca neglijez sau daca resping, fatis, rascumpararea sa.

Moartea Domnului este singura poarta de intrare a mea intr-o viata noua pe pamant.

Norii negri si teribili din jurul meu sunt praful picioarelor lui Dumnezeu. Cand voi patrunde in nori nu voi vedea altceva decat pe Domnul

 

 

Poarta vietii schimbate

Pot face fapte bune numai prin concentrarea mea spirituala asupra Domnului.

Ma voi putea concentra spiritual numai prin post si rugaciune.

Daca natura pacatoasa hotaraste pentru mine ca omul firesc, atunci puterea Duhului Sfant hotareste pentru mine ca omul schimbat.

Poarta vietii mele schimbate este crucea. Trebuie sa raman in poarta vietii schimbate. Devin copilul lui Dumnezeu atata timp cat voi ramane in cruce.

Natura mea ca om firesc este spre pofta, mandrie, invidie, gelozie, ura, batjocura si manie. Natura pacatoasa n-are putere asupra vietii mele schimbate atata timp cat raman in cruce. Gasesc in cruce un Domn atotputernic care ma apara.

Nu voi avea nici o posibilitate de mantuire daca voi ramane in natura mea pacatoasa, doar cu invataturile Domnului.

 

 

Duhul Sfant se ocupa de constiinta.

Duhul sfant se ocupa de constiinta pentru a avea, in cruce. pacea eterna a constiintei mele. Emotiile si gandirea duhovniceasca vin dupa ce voi avea pace cu Dumnezeu.

Invatatura este minunat de frumoasa dar fară nici o valoare daca nu are in miezul ei pe Domnul. Cuvintele Domnului nu pot fi intelese decat de omul care este nascut de sus.

Am avut convingerea ca atunci cand voi ajunge sfint si cu har supranatural, Domnul nu i-mi va cere nimic. Domnul cere totul doar cand voi ajunge sfant. Si nu ma va cruta asa cum nu a fost nici El crutat.

Dumnezeu l-a lasat pe Domnul in seama Diavolului dupa ce a coborat Duhul Sfant asupra lui. Tocmai de aceea Dumnezeu va permite oamenilor, carnii si diavolului sa faca tot ce e mai rau pentru mine, daca ma voi sfiinti.

 

Necazul vine cand uit crucea.

Domnul nu da revalatiile Sale omului manierat si invatat, ci celui care il urmează. Rugaciunea are menirea de a dezvolta viata lui Dumnezeu in mine dupa nasterea mea din nou. Rugaciunea este suprema forma posibila de comunicare intre Dumnezeu si Domnul in vederea mantuirii mele.

Rugaciunea i-mi este accesibila doar atunci cand am o legătură corecta cu Dumnezeu. Daca nu ma rog, uit crucea si necazul vine asupra mea.

Domnul a venit sa organizeze viata mea, prin rastignirea sa pe cruce.

Obiceiuri, traditii, sarbatori

Noaptea Muzeelor la Sate, un eveniment care pune in valoare patrimoniul cultural rural romanesc

31-08-2023 Obiceiuri si traditii

Noaptea Muzeelor la Sate, un eveniment care pune in valoare patrimoniul cultural rural romanesc

Prima editie a evenimentului „Noaptea Muzeelor la Sate” va avea loc in 2 septembrie 2023 si va aduce in prim plan spatii cu valoare istorica si de patrimoniu din satele si comunele din 36 de judete ale Romaniei. „Noaptea Muzeelor la Sate” se va desfasura dupa acelasi tipar ca si „Noaptea Muzeelor”. Vizitatorii vor avea ocazia de a explora colectii si de a afla povesti cu valoare culturala si istorica, reprezentative pentru spatiul rural romanesc. Mai multe>>

Marturiile de nunta, micile cadouri cu semnificatii uriase

26-10-2022 Obiceiuri si traditii

Marturiile de nunta, micile cadouri cu semnificatii uriase

Nunta este un eveniment conturat in jurul unor elemente pline de semnificatie. Fiecare cuplu care alege sa se casatoreasca acorda atentie maxima modului in care arata sala de evenimente, muzicii, mancarurilor, locurilor de la mese, imbracamintii etc.. Mai multe>>

Transhumanta carpatica inscrisa in Inventarul national al elementelor vii de patrimoniu cultural imaterial

01-11-2020 Obiceiuri si traditii

Transhumanta carpatica inscrisa in Inventarul national al elementelor vii de patrimoniu cultural imaterial

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale saluta finalizarea procesului de inscriere a elementului cultural Transhumanta carpatica, parte a vietii pastorale traditionale, in Inventarul national al elementelor vii de patrimoniu cultural imaterial. Acesta este un prim pas, procesul de inscriere a Transhumantei carpatice in Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanitatii UNESCO, fiind de asemenea demarat, in cadrul unui dosar multinational la care participa 10 state. Mai multe>>

Saptamana Haferland - Cel mai mare festival dedicat culturii si traditiilor sasesti din Transilvania

31-07-2020 Obiceiuri si traditii

Saptamana Haferland - Cel mai mare festival dedicat culturii si traditiilor sasesti din Transilvania

Cea de-a opta editie a celui mai mare festival dedicat culturii si traditiilor sasesti din Transilvania, Saptamana Haferland, va avea loc online, in perioada 31 iulie – 2 august, aducand in prim-plan valorile autentice si frumusetea meleagurilor din Tara Ovazului. Tematica acestui an, Traditia continua, a ambitionat cu atat mai mult organizatorii pentru a promova in mediul online cele mai reprezentative initiative din zona, dar si pentru a oferi in continuare o platforma tinerilor artisti si cel... Mai multe>>

Aflati totul despre obiceiul 'Impreunisul – Masurisul Oilor' in Parcul Etnografic Romulus Vuia

22-05-2019 Obiceiuri si traditii

Aflati totul despre obiceiul 'Impreunisul – Masurisul Oilor' in Parcul Etnografic Romulus Vuia

USAMV Cluj-Napoca si Muzeul Etnografic al Transilvaniei, in parteneriat cu GAL Napoca Porolissum si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, va invita sa participati sambata, 25 mai 2019, incepand cu ora 11.00, la manifestarea culturala ”Impreunisul – Masurisul oilor in Transilvania traditionala”, care va avea loc in Parcul Etnografic ”Romulus Vuia”, la ”Gospodaria din Maramures”. Mai multe>>

Noaptea de Sanziene la aniversarea editiei a X-a

18-06-2018 Obiceiuri si traditii

Noaptea de Sanziene la aniversarea editiei a X-a

In fiecare an, in preajma solstitiului de vara, calendarul marcheaza Sarbatoarea Sanzienelor care este legata de cultul recoltei, al vegetatiei si al fecunditatii. Asociatia Culturala „Patrimoniu pentru Viitor” va invita sambata, 23 iunie, orele 19.00, sa ne bucuram impreuna de traditia straveche a inceputului de vara. Vino alaturi de noi la o sarbatoare cu muzica, expozitii, ateliere si povesti, gazduita in gradina feerica de pe B-dul Poligrafiei nr. 4. Mai multe>>

Mii de oseni au participat la Sambra Oilor 2018

07-05-2018 Obiceiuri si traditii

Mii de oseni au participat la Sambra Oilor 2018

Pasul Huta dintre Tara Oasului si Maramures este, an de an, gazda uneia dintre cele mai stravechi datini din tara: "Sambra Oilor" - cea mai mare si mai veche serbare campeneasca, legata de ocupatia traditionala a pastoritului. Evenimentul se desfasoara anual in prima duminica a lunii mai, ajungand in acest an la cea de a 62-a editie si bucurandu-se de un real succes. Mai multe>>

a III-a Sarbatoare a Carpatilor celebreaza traditiile ciobanilor valahi din spatiul carpatin

10-09-2017 Obiceiuri si traditii

a III-a Sarbatoare a Carpatilor celebreaza traditiile ciobanilor valahi din spatiul carpatin

In perioada 23-27 august 2017 a fost organizata cea de-a III-a Sarbatoare a Carpatilor, manifestare care a reunit valahii din Carpatii Nordici din Europa. Evenimentul a cuprins si o componenta stiintifica in cadrul careia au fost dezbatute sprijinul logistic/financiar al acestor zone montane ale Carpatilor si pastrarea meseriilor traditionale de ciobani, baci si procesatori de produse ovine. In plus, intrunirea valahilor din Carpati a promovat cazuri de buna practica, prezentari artistice tradit... Mai multe>>

Obiceiul Lolelor din Agnita

26-01-2017 Obiceiuri si traditii

Obiceiul Lolelor din Agnita

Obiceiul "Fuga Lolelor" se desfasoara anual in ultima saptamana din luna ianuarie. Acesta reprezinta o traditie veche de breasla si de carnaval care a apartinut comunitatii sasesti din Agnita. In acest sfarsit de saptamana la Muzeul ASTRA va avea loc o actiune dedicata obiceiului. Mai precis, sambata, 28 ianuarie, intre orele 11 si 14, in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului se va reconstitui primirea in gospodarie si in casa a Lolelor. Mai multe>>

Traditii la inceput de ianuarie

05-01-2017 Obiceiuri si traditii

Traditii la inceput de ianuarie

Imediat dupa sarbatorile iernii, ne intorcem la muncile gospodaresti, specifice lunii Gerar. Dupa ce trec primele sarbatori Sfantul Vasile (1 ianuarie), Boboteaza (6 ianuarie) si Sfantul Ion (7 ianuarie), satenii incep pregatirile de primavara, chiar daca pamantul este inghetat. Mai multe>>

Traditia impodobirii bradului

16-12-2016 Obiceiuri si traditii

Traditia impodobirii bradului

Ritualul bradului era consacrat in sarbatorile solstitiului de iarna inainte de nasterea lui Hristos. Mai multe>>