Tabere pentru copii



Idei de afaceri:









Lansarea unei afaceri in plina recesiune ii sperie pe multi dintre cei care altadata ar fi riscat sa investeasca intr-un mic business si putini sunt cei care intrezaresc oportunitati reale intr-un peisaj economic vulnerabil. Industria serviciilor outdoor, cum sunt organizarile de tabere pentru copii, promite un potential extraordinar, spun investitorii din domeniu, deoarece piata este inca neexploatata, iar investitiile initiale sunt minime, de numai 1.000 euro.


Pentru cei care vor sa investeasca in servicii de recreere, organizarea taberelor pentru copii prezinta un mare avantaj prin prisma investitiilor mici pe care le cere o astfel de afacere.


Sideriu Curte, directorul Spando - Tabere pentru copii, a inceput sa organizeze vacante pentru cei mici cu aproximativ 1.000 de euro, bani pe care i-a investit in echipamentul necesar pentru desfasurarea activitatiilor.


Capitalul minim de pornire este direct proportional cu paleta de activitati pe care fiecare antreprenor doreste sa o ofere, astfel ca taberele care dispun de un pachet de servicii mai mare au, bineinteles, castig de cauza, apreciaza acesta.



Dotari si servicii necesare in organizarea taberelor pentru copii


La nivel logistic, sunt necesare, pentru inceput, dotari minime pentru desfasurarea fiecarei activitati in parte, precum biciclete de teren pentru mountain-biking, canoe si veste de salvare pentru kayaking, sisteme de tiroliana sau articole de papetarie pentru activitati creative, precum mestesugarit si alte arte.


Organizarea taberelor pentru copii presupune in schimb o atentie sporita cand vine vorba despre activitatile desfasurate, fiind asadar obligatorie angajarea unor cadre didactice specializate. Pentru siguranta copiilor in tabere, Spando detine administratori special instruiti in acordarea primului ajutor, iar pentru probleme serioase s-au incheiat contracte cu serviciul medical local si serviciul de urgente din judet.


Pe langa serviciile medicale, firmele care activeaza in acest domeniu trebuie sa asigure, de asemenea, toate normele de igiena si autorizatiile privind controlul calitatii pentru produsele alimentare. Unitatea de cazare trebuie, asadar, sa detina toate avizele/acordurile si autorizatiile legale de functionare, precum PSI, sanitar, sanitar-veterinar si de mediu.


Directorul Spando a angajat initial 2 profesori-consilieri, recomandati de catre inspectorii de specialitate, insa apreciaza ca numarul profesorilor trebuie raportat intotdeauna la numarul de copii participanti, pentru a evita problemele de management in cadrul grupului.


"Recomand personal tanar, ambitios si deschis invatarii si adaptarii la conditiile speciale in care se desfasoara procesul de invatare-entertainment", sfatuieste Curte.


Pentru orice afacere aflata la inceput, campaniile de promovare sunt esentiale si, de cele mai multe ori, costisitoare. In cazul Spando insa, publicitatea a fost ieftina si rapida. Fiind cadru didactic de profesie, antreprenorul a reusit sa colaboreze usor cu unitatile de invatamant si sa promoveze astfel taberele pe care le organizeaza.


Oferta de activitati din taberele Spando include cursuri de jurnalistica, fotografie digitala sau de limba engleza, activitati sportive (volei, fotbal, handball, gimnastica, tenis de masa sau inot), precum si drumetii, pescuit, camping sau jocuri de tabara in-door si out-door.



Organizatorii pot alege sa inchirieze lunar pensiunile


Pentru organizarea taberelor, este de preferat ca investitorii sa detina propriile pensiuni sau casute de vacanta, insa, in cazul directorului Spando aceasta nu a fost o problema. Astfel, cu primele sume incasate, acesta a reusit sa inchirieze o pensiune cu 3.000 de euro pe luna, perioada in care se pot organiza trei sesiuni de tabere.


"Este binevenita o locatie proprie, insa, daca nu exista un sediu propriu, se poate incheia un contract de inchiriere pe durata determinata sau nedeterminata cu o pensiune, la munte sau la mare, cadru care sa poata fi exploatat la maxim in vederea desfasurarii activitatilor outdoor cu copiii", spune acesta.



Concurenta redusa aduce venituri de zeci de mii de euro


Taberele pentru copii reprezinta o nisa de piata care poate aduce venituri de cateva zeci de mii de euro pe an, datorita potentialului de dezvoltare si a concurentei reduse care exista, in prezent, pe segmentul activitatilor outdoor.


"Este o piata inca neexploatata suficient din cauza faptului ca investitia se amortizeaza in 4-5 ani. Cifra de afaceri este mica o durata indelungata de timp si ca urmare, nu este interesanta pentru investitorii cu potential. Daca insa ai o echipa de profesionisti, se poate ajunge si mentine usor un randament de dezvoltare de peste 50% pe an", mai spune Curte.


Spando se afla la a treia sesiune de tabere in acest an, iar in toamna intentioneaza sa organizeze o alta vacanta pentru copii, pentru acest an directorul estimand o cifra de afaceri in crestere si direct proportionala cu numarul de participanti.


Pentru astfel de afaceri, este bine de stiut ca Uniunea Europeana acorda firmelor sprijin nerambursabil de pana la 70% din valoarea eligibila a proiectului, prin Programul Operational Regional, domeniul de interventie 4.3. - "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor". Valoarea proiectului pentru investitii nu trebuie sa depaseasca 500.000 de euro, suma maxima finantata fiind de 200.000 de euro.


Banii se acorda pentru investitii care vizeaza majorarea capacitatii de productie, atat pentru achizitii de echipamente si tehnologii noi, de sisteme IT, cat si pentru constructii, extinderi sau modernizari ale spatiilor de productie.



Autor: Nicoleta Galeteanu

 

www.newschannel.ro

 

 

Noutati

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

14-10-2024 Fonduri europene agricultura

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

REI Grup, una dintre cele mai active companii de consultanță specializate în atragerea de fonduri nerambursabile prin fonduri europene sau ajutoare de stat din România, a depus, cu succes, proiecte de investiții în valoare de peste 1,2 miliarde RON (circa 250 milioane euro) prin programul de finanțare „InvestALIM”, gestionat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR), prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

De Ziua Națională a produselor agroalimentare românești se lansează sezonul 3 al programului #Autentic Românesc cu un număr record de parteneriate

10-10-2024 Produse traditionale

De Ziua Națională a produselor agroalimentare românești se lansează sezonul 3 al programului #Autentic Românesc cu un număr record de parteneriate

Programul Autentic Românesc, inițiat de Transavia în 2022, marchează Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, sărbătorită pe 10 octombrie, prin celebrarea valorilor autenticității, calității și siguranței produselor autohtone. #Autentic Românesc aduce împreună companii mari, de tradiție, cu companii românești la început de drum, dar care sunt unite de aceleași valori și dorință de dezvoltare durabilă, dar și de promovare a imaginii calității produselor românești peste hotare. Mai multe>>

511 proiecte vor primi finanțare AFIR pentru achiziția de utilaje agricole

05-09-2024 Fonduri europene agricultura

511 proiecte vor primi finanțare AFIR pentru achiziția de utilaje agricole

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție intermediar aferent submăsurii 4.1, pachetul 4.1.1. Achiziții simple de utilaje la nivelul fermei – sector vegetal, componenta toate culturile exceptând sfecla de zahăr și formele asociative, pentru proiectele depuse în prima etapă lunară (25 iunie – 24 iulie 2024) a sesiunii din acest an. Mai multe>>

Turismul rural – O nouă șansă pentru revitalizarea economiei României [Analiză EconomieRurala.ro]

29-08-2024 Turism rural

Turismul rural – O nouă șansă pentru revitalizarea economiei României [Analiză EconomieRurala.ro]

În contextul evoluției rapide a economiei globale și al schimbărilor semnificative în preferințele turistice, România se află în fața unei oportunități deosebite de a valorifica turismul rural ca motor de creștere economică. Deși infrastructura rămâne un factor sensibil în dezvoltarea turismului național, în turismul rural aceasta nu este atât de critică. Dimpotrivă, satele izolate, peisajele pitorești și autenticitatea tradițiilor românești devin principalele atracții pentru turiștii locali și ... Mai multe>>

Descoperă oportunități noi pentru mediul rural: Alătură-te comunității Daedalus Online!

01-08-2024 Dezvoltare rurala

Descoperă oportunități noi pentru mediul rural: Alătură-te comunității Daedalus Online!

În ultimii ani, persoanele din mediul rural s-au confruntat cu numeroase provocări: schimbările climatice, fluctuațiile prețurilor produselor agricole, dificultăți în accesarea subvențiilor și fondurilor europene etc. În tot acest timp, vocea acestora a fost adesea ignorată sau neglijată. Acum, există o soluție prin care opiniile și nevoile persoanelor din mediul rural pot fi cu adevărat auzite și apreciate prin completarea sondajelor plătite în comunitatea Daedalus Online. Mai multe>>

Măslinescu - unica cramă de uleiuri de măsline premiate din România, în premieră la Auchan

01-08-2024 Produse traditionale

Măslinescu - unica cramă de uleiuri de măsline premiate din România, în premieră la Auchan

Începând cu această lună, Auchan aduce, în premieră, în magazinele sale, uleiurile de măsline ultrapremium, 100% naturale, de la Măslinescu, singura cramă de uleiuri de măsline premiate din România, cu produse curate, de cea mai înaltă calitate, cu trasabilitate controlată, de la moară direct în farfurie, de la cei mai prestigioși producători din lume. Mai multe>>

Transformă-ți bucătăria: Idei de design, echipamente esențiale și sfaturi de întreținere

01-08-2024 Dezvoltare rurala

Transformă-ți bucătăria: Idei de design, echipamente esențiale și sfaturi de întreținere

Bucătăria este inima casei, locul unde pregătim mâncarea și adesea ne adunăm cu familia și prietenii. Transformați-vă bucătăria într-un spațiu funcțional și atractiv cu ajutorul unor idei de design inovatoare, echipamente esențiale și sfaturi practice de întreținere. În acest articol, vom explora toate aceste aspecte pentru a vă ajuta să creați bucătăria perfectă. Mai multe>>

Destinații turcești ideale pentru nomazii digitali pasionați de gastronomia stradală

25-07-2024 Produse traditionale

Destinații turcești ideale pentru nomazii digitali pasionați de gastronomia stradală

Aflată la intersecția dintre Europa și Asia, Turcia oferă numeroase avantaje pentru nomazi: climatul, cultura, istoria, orașele vibrante și locația ușor accesibilă. Din aceste considerente, țara s-a transformat într-o destinație ideală pentru a trăi și lucra. În timp ce infrastructura de internet sau sistemele avansate de banking și plăți digitale îi cresc atractivitatea, noua viză pentru nomazi digitali le permite și lucrătorilor de la distanță din diverse țări să trăiască pentru o pe... Mai multe>>

Mobilă lemn masiv pentru un design unic

11-07-2024 Dezvoltare rurala

Mobilă lemn masiv pentru un design unic

Mobilă lemn masiv oferă eleganță și durabilitate oricărei locuințe. Dacă dorești să aduci un aer sofisticat și natural în casa ta, acest articol îți va oferi informațiile necesare pentru a alege și integra corect mobilă lemn masiv. Vei descoperi beneficiile, sfaturile de poziționare și cum să îmbini armonios aceste piese în diverse camere. Mai multe>>

Profi: reînviem tradiția

26-06-2024 Produse traditionale

Profi: reînviem tradiția

Odată cu deschiderea României către lume și avalanșa de produse și obiceiuri străine ce a urmat, minunatele mâncăruri și tradiții românești par să-și fi pierdut oarecum din strălucire, mulți considerând că au un aer ușor prăfuit și uncool. Profi ia atitudine și lansează azi o amplă campanie ce readuce la lumină aceste valori, promovând spiritul Via Profi ce conectează comunitatea la micii producători locali care duc mai departe vibrantele noastre tradiții și gusturi bune. Mai multe>>

Proiect european FLIARA‭: ‬‭Inovatia Condusa de Femei in Agricultura si in Zonele Rurale‬

05-03-2024 Dezvoltare rurala

Proiect european FLIARA‭: ‬‭Inovatia Condusa de Femei in Agricultura si in Zonele Rurale‬

ECOLISE si ELARD informeaza cu privire la proiectul FLIARA - Female-Led Innovation in Agriculture and Rural Areas de actiune de cercetare si inovare, finantat de Comisia Europeana pe o durata de 3 ani in cadrul programului Orizont Europa. Romania este inclusa intre cele zece tari din diferite regiuni ale Uniunii Europene in care se desfasoara proiectul. FLIARA isi propune sa contribuie la un viitor sustenabil prin evidentierea rolului femeilor in agricultura si in comunitatile rurale. Mai multe>>