Competitia Startarium „Romanii sunt antreprenori” va avea o scena dedicata agriculturii

Competitia Startarium Romanii sunt antreprenori isi va desemna castigatorii pe 29 noiembrie in cadrul evenimentului din BucurestiRomanii sunt antreprenori este o competitie Startarium, initiata de Impact Hub Bucharest si ING Bank, sustinuta de Pluxee. Marea finala din data de 29 noiembrie are loc la Radisson Blu Hotel, in Bucuresti, si ii invita pe cei pasionati de lumea businessului si antreprenoriatului sa se alature unei experiente captivante, plina de inspiratie si oportunitati relevante de invatare si conectare.


In cadrul evenimentului, devenit un punct de referinta in celebrarea spiritului antreprenorial romanesc, vor urca pe scena finalistii categoriilor Startup si Running Ops, dar si speakeri din ecosistemul Startarium si din mediul de business romanesc. La final, 4 antreprenori vor castiga premii in valoare cumulata de 90.000 de euro, nerambursabili.

Castigatorii celei de-a treia categorii a competitiei, „Ideea ta", vor fi desemnati de catre public: cele mai votate 10 idei de afaceri castiga fiecare cate 1000 euro. Strangerea de voturi pentru antreprenorii inscrisi in categoria „Ideea ta" continua pana la data de 1 decembrie.

 

4 afaceri vor fi premiate in cadrul categoriilor de Startup si Running Ops

Ziua de 29 noiembrie va gazdui atat semifinala, cat si finala sectiunii de Startup. Semifinala se va desfasura in prima parte a zilei, in format de roundtable pitching (fara public), cand 35 de antreprenori selectati vor sustine un pitch de 5 minute in grupuri restranse, jurizate de 12 specialisti. 7 antreprenori vor intra in finala categoriei Startup si vor urca pe scena in fata publicului, pentru sustinerea pitch-urilor si sansa de a castiga unul dintre marile premii puse la bataie.

Semifinala pentru categoria Running Ops, dedicata startupurilor cu peste trei ani de vechime si care genereaza deja venituri, are loc online, ante-eveniment, pe 24 noiembrie. Finala categoriei Running Ops se va desfasura pe scena „Romanii sunt antreprenori”, pe 29 noiembrie: cei 7 finalisti desemnati de juriu isi vor sustine pitch-urile pe scena si vor raspunde intrebarilor suplimentare din partea juriului.

La final, juriul Startarium va alege castigatorii celor 4 premii:

  • Locul 1 Startup: 20.000 de euro;
  • Locul 2 Startup: 10.000 de euro;

 

  • Locul 1 Running Ops: 40.000 de euro;
  • Locul 2 Running Ops: 20.000 de euro.

 

Oportunitati de invatare si networking pentru participantii la eveniment

Pe parcursul zilei, cei pasionati de mediul de business si antreprenoriat vor avea ocazia sa asiste la prezentari, discutii si sesiuni de invatare pe teme de actualitate.

In deschiderea evenimentului „Romanii sunt antreprenori”, pe scena principala vor urca Dan Stefan, cofondator Autonom, si reprezentantii organizatorilor competitiei: Impact Hub Bucharest, ING Bank si Pluxee. Panelul Viitorul businessului in Romania, organizat impreuna cu Romanian Business Leaders, va aduce in fata publicului antreprenori de succes ce vor impartasi din experienta si viziunea proprie de business.

Sesiunile de invatare construite sub forma unor masterclass-uri – „Pastila de antreprenoriat” - vor fi disponibile publicului pe scene dedicate si cuprind urmatoarele teme:

  • Sustenabilitatea - adaptare de business sau transformare culturala? (Magdalena Caramilea, Director de sustenabilitate Autonom);
  • Principii STELL*R pentru inalta performanta (Adrian Florea, fondator Trend Consult);
  • Cum construiesti un brand coerent (Andrei Lasc si Mihaela Joita, cofondatori Poarta 9);
  • Echipe performante (Cosmin Alexandru, cofondator Teamology Institute);
  • Bani si libertate. Despre echipa, viziune si autonomie in afaceri (Ovidiu Toader, Business Coach);
  • Cum imi pot proteja compania de potentialele amenintari de securitate cibernetica (speaker, in curs de confirmare).

Moderatorul evenimentului va fi Alex Grecu, om de radio si antreprenor. Agenda completa este disponibila pe pagina dedicata. Accesul la „Romanii sunt antreprenori” este gratuit, insa necesita inscrierea prealabila aici pentru rezervarea locului in sala.

 

Agrifood Innovation Stage, scena dedicata inovatiei in agrifood

Cea de-a treia editie a Agrifood Innovation Summit urca pe scena Romanii sunt antreprenori - Vizual Lansare AFIS

 

Agrifood Innovation Stage (AFIS) este scena dedicata participantilor interesati de inovatia in agricultura si industria alimentara. Aflata la cea de-a treia editie in 2023, AFIS este organizata de EIT Food si Impact Hub Bucharest, ca reprezentant EIT Food in Romania. Scopul initiativei este de a oferi o perspectiva avizata asupra viitorului industriei agrifood, alaturi de experti din domeniul agroalimentar, agritech si cercetare. EIT Food este sustinut de Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene.

Subiectele principale abordate in cadrul AFIS vizeaza siguranta alimentara in Romania, care sunt metodele potrivite prin care tinerii fermieri pot fi incurajati sa adopte strategii de sprijin colaborativ, dar si lansarea celei de-a treia editii a maparii ecosistemului de agrifood din Romania.  

 

Despre Startarium si „Romanii sunt antreprenori”

„Romanii sunt antreprenori” este noua identitate sub care se desfasoara in 2023 evenimentul emblematic Startarium PitchDay. In cadrul celor 4 editii de succes, organizate intre 2016 si 2019, au concurat peste 580 de antreprenori, au fost sprijinite 155 de afaceri, iar 35 dintre acestea au beneficiat de premii in valoare totala de 450.000 euro.

Peste 220 de antreprenori s-au inscris in editia din 2023 a competitiei. Inscrierile au fost deschise in perioada 12.10 – 12.11, iar antreprenorii s-au putut inscrie la urmatoarele categorii: Ideea ta, Startup si Running Ops. Valoarea premiilor cumulate oferite este de 100.000 euro, nerambursabili.

Castigatorii Startup si Running Ops vor fi desemnati pe data de 29 noiembrie, in cadrul evenimentului final al competitiei, in urma procesului de jurizare. Castigatorii sectiunii „Ideea ta” vor fi alesi de catre public, prin vot online. Concursul de strangere de voturi continua pana la 1 decembrie, ora 23.59, urmand ca pe 5 decembrie sa fie anuntati public cei 10 castigatori ai votului de popularitate.

Detalii despre agenda si speakerii evenimentului „Romanii sunt antreprenori” sunt disponibile pe pagina dedicata aici. Accesul este gratuit si se face pe baza de inscriere prin completarea formularului dedicat. Locurile sunt limitate.

 

Startarium vizual

 

Despre organizatori

Startarium, o initiativa 100% privata, este cea mai complexa platforma pentru antreprenori la inceput de drum, lansata in 2016 de Impact Hub Bucharest si ING. Startarium ofera acces gratuit, national, online, la toate resursele necesare pentru a lansa, a creste si a sustine o afacere de succes: continut educational, mentorat de business, proiecte de incubare si accelerare, instrumente moderne de finantare si competitia de pitching Startarium PitchDay. De la lansare in octombrie 2016, Startarium a adunat o comunitate de 50.000+ de membri si 5.400+ de idei de business, peste 100 de contributori, consultanti si mentori cu care antreprenorii pot lucra gratuit, a publicat 1300+ de materiale educationale si a deschis accesul la finantari ce depasesc 840.000 de euro.

Impact Hub Bucharest este spatiul dinamic in care profesionisti si antreprenori lucreaza pentru dezvoltarea proiectelor si initiativelor de business. Inca din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spatiu de coworking din Romania, cu o comunitate de peste 3.000 de membri in Bucuresti, iar la nivel global organizatia este prezenta in peste 100 de locatii din peste 50 de tari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a sustine ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startupurilor si finantare directa, precum si cea mai mare platforma online de educatie antreprenoriala - Startarium.

ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala globala, care ofera servicii bancare unui numar de peste 38 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari. Infiintata in 1994, ING Bank Romania este in prezent o banca universala, oferind produse si servicii tuturor categoriilor de clienti – companii mari si mici, institutii financiare, mici antreprenori si persoane fizice. ING Bank Romania este singura banca cu o crestere organica din top 10 banci locale dupa active, fara achizitii de portofolii de clienti sau alte banci. ING Bank Romania este o banca universala cu peste 1,7 milioane de clienti din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate si Wholesale Banking. Misiunea ING este aceea de a-i sustine pe oameni sa fie cu un pas inainte, in viata si in afaceri.

Pluxee este principalul partener global pentru beneficii extrasalariale si solutii pentru cresterea implicarii angajatilor la locul de munca, care deschide o lume de oportunitati pentru a-i ajuta pe toti oamenii sa se bucure mai mult de ceea ce conteaza cu adevarat pentru ei. Printr-o gama completa de solutii inovatoare si digitale, Pluxee creeaza experiente relevante, captivante si personalizate pentru a contribui la wellbeing-ul angajatilor la locul de munca si nu numai. De la experiente oferite prin pranzul zilnic, evenimente culturale, vacante, cadouri pana la wellbeing si servicii de telemedicina, produsele si serviciile Pluxee sunt concepute pentru a aduce mai multa valoare oamenilor. Pluxee sustine cresterea puterii de cumparare si promoveaza wellbeing-ul a peste 2 milioane de angajati. Pluxee ajuta peste 35.000 de clienti sa dezvolte relatii mai bune cu angajatii lor si sustine afacerile a peste 55.000 de locatii partenere. Reconfirmat de fundatia solida construita de Sodexo, Pluxee, cu cei 250 de angajati ai sai, se angajeaza sa-si sporeasca implicarea in comunitate ca lider sustenabil, oferind clientilor, partenerilor si beneficiarilor sai mijloacele de a face alegeri mai durabile in fiecare zi. Pentru mai multe informatii, vizitati https://www.pluxee.ro 

Noutati

600.000 de elevi, profesori și părinți au învățat despre principiile unei alimentații sănătoase, în cadrul programului educațional Sărbătoarea Gustului, finanțat de Fundația Auchan.

11-07-2025 Alimentatie sanatoasa

600.000 de elevi, profesori și părinți au învățat despre principiile unei alimentații sănătoase, în cadrul programului educațional Sărbătoarea Gustului, finanțat de Fundația Auchan.

S-a încheiat cea de-a 8-a ediție a programului educațional național „Stil de viată sănătos, o alimentație diversificata si o atitudine eco-responsabila” sub deviza „Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!”, organizat de Asociația Sărbătoarea Gustului și finanțat de Fundația Auchan cu peste 96.000 euro.  Mai multe>>

Corteva Agronomy Days au evidențiat inovația pentru culturi reziliente și productive ale fermierilor români

09-07-2025 Intalniri si conferinte

Corteva Agronomy Days au evidențiat inovația pentru culturi reziliente și productive ale fermierilor români

Inovația, reziliența și productivitatea au fost teme centrale la Corteva Agronomy Days, o serie de evenimente organizate în România de Corteva Agriscience, compania internațională de cercetare și dezvoltare agricolă. Desfășurate în șapte locații din toate regiunile țării, aceste evenimente au reunit peste 3.000 de fermieri care au avut ocazia să interacționeze direct cu experții Corteva pe teren. Mai multe>>

ONIV - Introducerea unei accize pe vinul liniștit în România este considerată o idee nefastă

09-07-2025 Vinuri

ONIV - Introducerea unei accize pe vinul liniștit în România este considerată o idee nefastă

Punct de vedere al Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicole - ONIV - privind întroducerea accizei pe vinul liniștit în România.România este un producător tradițional de vin cu zeci de mii de mici viticultori și crame artizanale, iar întroducerea unei accize ar lovi în special producătorii mici și mijlocii, care au marje reduse și nu pot transfera ușor costul în prețul final. Totodata poate cauza falimente, reducerea suprafețelor cultivate și scăderea diversității viticole. Mai multe>>

SMS CZ lansează o nouă generație de cultivatoare cu discuri purtate: ONTARIO H

07-07-2025 Utilaje agricole

SMS CZ lansează o nouă generație de cultivatoare cu discuri purtate: ONTARIO H

Rokycany, 3 iulie 2025 – Producătorul ceh de utilaje agricole SMS CZ lansează trei noi modele în gama sa de cultivatoare ușoare cu discuri: ONTARIO 400 H, ONTARIO 500 H și ONTARIO 600 H. Acestea completează oferta existentă care include modelul purtat ONTARIO 300 și versiunile tractate ONTARIO 500 și 600, modernizate anterior.Noile utilaje aduc un plus de eficiență și confort operatorului, alături de îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește capacitatea de lucru cu resturi vegetale. Mai multe>>

Corteva Agriscience, premiată la Gala BookLand pentru angajamentul față de educația rurală și implicarea în comunitate

07-07-2025 Invatamant agricol

Corteva Agriscience, premiată la Gala BookLand pentru angajamentul față de educația rurală și implicarea în comunitate

Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, a fost recunoscută pentru contribuția sa la sprijinirea oportunităților educaționale din mediul rural, în cadrul celei de-a doua ediții a Galei BookLand, organizată de Asociația BookLand. Premiul onorează implicarea activă a Corteva în susținerea construcției primului Campus Dual Preuniversitar din mediul rural din România, dezvoltat de Asociația BookLand.  Mai multe>>

PT315 și PT314 - Hibrizi campioni de rapiță în județul Brăila

07-07-2025 Stiri agricole

PT315 și PT314 - Hibrizi campioni de rapiță în județul Brăila

Ne aflăm la debutul campaniei de recoltare a rapiței, iar compania Corteva Agriscience a dat startul campaniei de prezentare a fermierilor campioni din acest an. Primii fermieri care au obținut rezultate foarte bune și titlul de fermieri campioni sunt domnii Remus Ștefan Podaru și Marian Podaru din județul Brăila. Aceștia au ales hibrizii de top PT315 și PT314, au aplicat tehnologii de cultură diferite și au obținut la proba cântarului producții mulțumitoare.  Mai multe>>

Sprijin financiar în valoare de peste 2,48 milioane lei pentru crescătorii de animale

07-07-2025 Plati APIA

 Sprijin financiar în valoare de peste 2,48 milioane lei pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin intermediul Centrelor Județene, a efectuat plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor (ameliorare rase), solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna aprilie 2025. Mai multe>>

Prelungire termen depunere Cereri de finanțare a schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă” până la data de 30.07.2025

02-07-2025 APIA

Prelungire termen depunere Cereri de finanțare a schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă” până la data de 30.07.2025

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii care au depus cerere de finanțare pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, sesiunea 1/2024 aferentă Intervenției DR-07, din cadrul Planului Strategic PAC 2023 – 2027 că, în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 233/27.06.2025, termenul de depunere a cererilor de plată a fost prelungit până la data de 30 iulie 2025 inclusiv. Mai multe>>

APIA a virat peste 397 milioane de lei către fermieri, pentru Campania 2024

02-07-2025 Plati APIA

APIA a virat peste 397 milioane de lei către fermieri, pentru Campania 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 20 – 30 iunie 2025, plăți în valoare totală de peste 397,69 milioane de lei, echivalentul a aproape 80 de milioane de euro, în conturile fermierilor care au depus cereri în cadrul Campaniei 2024. Mai multe>>

5 pași pentru o rapiță sănătoasă și viguroasă încă din toamnă

02-07-2025 Rapita

5 pași pentru o rapiță sănătoasă și viguroasă încă din toamnă

Rapița este o cultură de toamnă cu cerințe ridicate în primele faze de vegetație. Dezvoltarea corectă a unei rozete compacte, formarea unui sistem radicular puternic și acumularea rezervelor necesare pentru iernare sunt condiții esențiale pentru o recoltă bogată în anul următor. Fertilizarea din toamnă joacă un rol decisiv în atingerea acestor obiective. Iată care sunt cei 5 pași esențiali pentru o rapiță bine hrănită încă din start: Mai multe>>

Podgoriile românești adoptă metode sustenabile de combatere a dăunătorilor pentru culturi reziliente - studiu de caz

02-07-2025 Insecticide

Podgoriile românești adoptă metode sustenabile de combatere a dăunătorilor pentru culturi reziliente - studiu de caz

În ultimii ani, producătorii de vin din România s-au confruntat cu o presiune tot mai mare din partea dăunătorilor, strâns legată de schimbările climatice, precum temperaturile extreme de vară. Aceste condiții meteorologice au accelerat ciclul de dezvoltare ale principalelor insecte dăunătoare și au favorizat răspândirea mai amplă a bolilor, cum este fitoplasmoza, transmisă de vectori precum cicadele sau insectele din familia Cicadellidae. Pe măsură ce sănătatea viței-de- vie și stabilitatea pr... Mai multe>>