Parteneriatul in agricultura, marcat la a doua editie ADAMA Friends in Business

Parteneriatul in agricultura marcat la a doua editie ADAMA Friends in BusinessADAMA Romania a organizat in data de 13 iulie a doua editie ADAMA Friends in Business, un eveniment anual, adresat partenerilor din intreaga tara, care isi propune sa sarbatoreasca parteneriatul si agribusiness-ul intr-un cadru festiv. Evenimentul a cuprins o scurta sesiune de prezentari sustinute de reprezentantii ADAMA, urmata de o seara de socializare.


Cu aceasta ocazie, Gabriela Vila, Director General ADAMA Romania si Republica Moldova si initiatoarea seriei de intalniri ADAMA Friends in Business, a reafirmat ambitia companiei de a fi prima alegere a partenerilor din Romania, fermieri si distribuitori, si angajamentul de a furniza acestora in mod constant produse inovatoare de protectie a plantelor, oferind totodata flexibilitate si simplitate in desfasurarea afacerilor.

Strategia noastra de dezvoltare se uita spre contributia pe care ADAMA o aduce partenerilor sai, spre cresterea sustenabila si spre ambitia de a fi prima optiune a clientilor nostri. Iar ca sa reusim acest lucru, am asezat strategia noastra pe 4 piloni: conexiune puternica cu fermierii si distribuitorii, excelenta in logistica, portofoliu optim de produse, respectiv inovare in formulare. Depunem toate eforturile pentru a aduce catre fermieri produse inovative, sustenabile si superioare.”, a explicat Gabriela Vila.

Gabriela Vila a facut o scurta trecere in revista a istoricului companiei, a valorilor si misiunii asumate de ADAMA, marcand principalele cifre cheie ale companiei: locul 7 in topul global al companiilor de protectia plantelor, 5,6 mld $ vanzari de produse de protectia plantelor in 2022, vanzari in peste 100 de tari cu prezenta directa in toate pietele agricole importante, peste 300 de substante active - baza pentru oferta diferentiata, 4 centre de excelenta in cercetare si dezvoltare, 2 centre de productie complet integrate in Israel si China si 22 de facilitati de sinteza si formulare.

Directorul General ADAMA Romania si Republica Moldova a invitat participantii sa puna deoparte formalitatea si sa spuna “da” prieteniei in business. “Suntem convinsi ca parteneriatul nostru creste atunci cand dincolo de cifre sunt oameni care se respecta si se sustin.”, a adaugat Gabriela Vila.

 

ADAMA Friends in Business - foto 2 - Gabriela Vila CEO ADAMA Romania si Republica Moldova

 

 

Tehnologiile de formulare, atuuri pentru crearea diferentierii pe piata

Prezent la eveniment, Renato Castagna, Head of Marketing & Product Strategy EAME ADAMA, a vorbit despre noua strategie a companiei la nivel global, care are ca fundamentexcelenta in formulare si a precizat faptul ca tehnologia de formulare vizeaza in principal optimizarea modului in care substanta activa isi atinge tinta, iar aceste tehnologii pe care le lanseaza compania sunt atuuri pentru crearea diferentierii pe piata.

In acest context, oficialul ADAMA a prezentat tehnologia de formulare ASORBITAL®, dezvoltata de echipa de experti in formulari ADAMA din Israel, care asigura penetrarea optima in frunzele cerealelor si permite o protectie imbunatatita si de lunga durata. Produsele ADAMA care incorporeaza tehnologia ASORBITAL® vor fi disponibile in curand si pe piata din Romania.

Tehnologia de formulare ASORBITAL® este un concept de formulare nou, patentat, care imbunatateste activitatea substantei active Protioconazol, oferind o distributie echilibrata, o mai buna absorbtie in frunze si o excelenta translocare sistemica in frunze.”, a explicat Renato Castagna.

 

 

 

Dinamica pietei mondiale, parte din proces

Adrian Sambotin, Director Comercial ADAMA Romania, a vorbit despre flexibilitate si adaptabilitate, atributele celor care reusesc in business si in viata, intr-o lume aflata in continua miscare. El a subliniat faptul ca in ultimii 20 de ani s-au intregistrat schimbari masive in agricultura, inclusiv pe piata produselor de protectie a plantelor si inponderea celor trei tipuri de produse care o compun - produse protejate prin patente, produse cu proprietate off-patent, respectiv produse iesite de sub patent.

Adrian Sambotin a aratat faptul ca, in prezent, companiile investesc mai putin in dezvoltarea de noi substante active si mai mult in lansarea de produse complexe si eficiente, folosind produse libere de patent. In acest fel, fermierii beneficiaza de un cost pe hectar mai bun.

Urmand acest trend, noi, la ADAMA, suntem pregatiti sa aducem pe piata si in fermele din Romania produse complexe, de inalta calitate. Totul pentru a putea transforma anul care vine dintr-unul pe care il privim cu scepticism, intr-unul in care la momentul recoltatului sa ne bucuram de deciziile pe care le-am luat inca de la semanat.”, a conchis directorul comercial ADAMA Romania.

 

ADAMA Friends in Business - foto 3 - Top management ADAMA

 

 

Agricultura, printre cele mai profitabile industrii din Romania

Invitatul special al evenimentului a fost analistul economic Iancu Guda, realizator al uneia dintre cele mai cunoscute emisiuni TV de educatie financiara, vicepresedinte al Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania si director general al diviziei Credit Management Services al unei reputate companii de management al riscurilor.

In calitate de ambasador al programului de fidelizare ADAMA CASH+ lansat de companie anul acesta, Iancu Guda a vorbit despre macrotrenduri economice si impactul acestora asupra afacerilor, despre cele mai profitabile industrii din Romania, printre care si agricultura, dar si despre viteza si importanta cash flow-ului in agribusiness.

Agricultura are un mare avantaj: este una dintre cele 5 cele mai profitabile industrii din Romania, alaturi de sanatate, IT, gaz si energie. Pe de alta parte, se confrunta cu o mare provocare, ce tine de durata ciclurilor, in conditiile in care trebuie respectati anumiti timpi, pentru ca nu poti sa accelerezi natura. In acest context, fermierii pot obtine bani prin programul ADAMA CASH +, pe care ii pot folosi in afacerea pe care o detin. Este o solutie pe care ADAMA a construit-o pentru fermieri intr-un moment in care este nevoie de asa ceva: bani la schimb cu valoare.”, a afirmat analistul economic.

 

ADAMA Friends in Business - foto 1

 

Despre programul ADAMA CASH+

ADAMA CASH+ este cel mai complet program de returnare a investitiilor pe care fermierii le fac in produsele din portofoliul ADAMA. Fermierii care doresc sa participe la program si sa primeasca inapoi o parte din banii folositi pentru achizitionarea produselor ADAMA trebuie sa se inregistreze pe platforma www.adamacashplus.ro, dupa care sa incarce pe platforma facturile de achizitie a produselor ADAMA participante la program. Regulamentul oficial al programului de fidelizare ADAMA CASH+, precum si lista produselor ADAMA participante la program sunt disponibile pe platforma www.adamacashplus.ro.

 

Despre ADAMA

ADAMA este lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, oferind solutii fermierilor din intreaga lume pentru a combate buruienile, insectele daunatoare si bolile. ADAMA detine unul dintre cele mai largi si mai diverse portofolii de substante active din lume, precum si unitati de cercetare si dezvoltare, productie si formulare de ultima generatie.

Cu o cultura in care membrii echipei ADAMA asculta fermierii si genereaza idei tinand cont de realitatile din teren, compania este pozitionata in mod unic pentru a oferi o gama larga de amestecuri distincte, formulari si produse diferentiate de inalta calitate, oferind solutii care raspund nevoilor fermierilor si clientilor locali in peste 100 de tari la nivel global.

Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.ADAMA.com.

 

Noutati

AgriPortal România lansează Crop Tour 2025 pentru analiza recoltei

15-05-2025 Stiri agricole

AgriPortal România lansează Crop Tour 2025 pentru analiza recoltei

AgriPortal Romania va desfășura în prima săptămână a lunii iunie Crop Tour 2025, un eveniment dedicat evaluării condițiilor de cultură și perspectivelor de recolta. În cadrul acestuia, vom colecta informații esențiale privind starea culturilor agricole din diverse regiuni ale țării. Mai multe>>

Săptămâna Bucătăriei Turcești ediția 2025

13-05-2025 Produse traditionale

Săptămâna Bucătăriei Turcești ediția 2025

Săptămâna Bucătăriei Turcești, celebrarea anuală a patrimoniului culinar bogat al Turciei, revine cu cea de-a patra ediție între 21 și 27 mai, pentru a sărbători metode de gătit durabile, sănătoase și tradiționale. Tema din acest an, „Preparatele Clasice ale Bucătăriei Turcești”, evidențiază rețetele clasice atemporale. Mai multe>>

”Green Campus”, eveniment găzduit de USAMV Cluj-Napoca (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii) pentru sute de liceeni

08-05-2025 Invatamant agricol

”Green Campus”, eveniment găzduit de USAMV Cluj-Napoca (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii) pentru sute de liceeni

Campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca își deschide porțile sâmbătă, 10 mai 2025, pentru sute de liceeni pasionați de științele vieții. ”Green Campus 2025 - Facultatea e mai cool decât credeai!” este evenimentul dedicat în fiecare an tinerilor care nu cunosc încă programele atractive de studii de licență ale Facultății de Zootehnie și Biotehnologii: Zootehnie; Biotehnologii; Comportamentul și bunăstarea animalelor. Mai multe>>

Degradarea solurilor amplifică problemele cu apa ale României, potrivit unui raport

08-05-2025 Protectia mediului

Degradarea solurilor amplifică problemele cu apa ale României, potrivit unui raport

În lumina raționalizării apei din cauza secetei, care a afectat zeci de mii de persoane în șase județe din România în 2024, un nou raport al mișcării Salvează Solul identifică degradarea solului drept un factor-cheie care accentuează criza apei. Mai multe>>

România concentrează 23% din totalul forței de muncă în agricultură din UE

08-05-2025 Afaceri agricole

România concentrează 23% din totalul forței de muncă în agricultură din UE

România are aproximativ o treime din totalul fermelor din UE, însă 90% dintre acestea au sub cinci hectare, adică sunt ferme de subzistență. Impact Hub Bucharest (reprezentantul EIT Food în România), în parteneriat cu Startarium, a lansat cea de-a patra ediție a raportului privind startupurile românești din AgriFood, care oferă o analiză cuprinzătoare a ecosistemului: „Romanian AgriFood Startups Overview Report 2024”. Mai multe>>

Accesorii pentru motocultoare - ce trebuie să ai pentru o muncă mai ușoară?

08-05-2025 Utilaje agricole

Accesorii pentru motocultoare - ce trebuie să ai pentru o muncă mai ușoară?

Motocultorul a devenit rapid una dintre cele mai utile unelte din gospodărie, mai ales dacă lucrezi solul în mod constant. Nu doar că te scapă de efort fizic inutil, dar îți oferă și o eficiență mult mai mare în toate lucrările agricole. Însă, pentru a profita din plin de avantajele sale, ai nevoie de accesoriile potrivite. Cu ajutorul lor, munca devine mai ușoară, mai rapidă și, cel mai important, mai bine făcută. Dacă ai în vedere achiziția sau ai deja un motocultor, informațiile menționate în... Mai multe>>

Târg de produse tradiționale la Ministerul Agriculturii 8-10 mai 2025

07-05-2025 Targuri si expozitii

Târg de produse tradiționale la Ministerul Agriculturii 8-10 mai 2025

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, organizează în perioada 8–10 mai 2025, în curtea instituției, „Târgul de produse tradiționale”. Evenimentul se desfășoară în contextul Zilei Europei și celebrează contribuția României la dezvoltarea Politicii Agricole Comune, promovând produsele agroalimentare autentice, certificate și atestate la nivel național și european. Mai multe>>

De la clasă în natură: tinerii din România descoperă importanța orașelor verzi prin activități practice

07-05-2025 Protectia mediului

De la clasă în natură: tinerii din România descoperă importanța orașelor verzi prin activități practice

Fundația WorldSkills România a implementat în peste 300 de școli din România ediția 2024-2025 a programului Educație despre biodiversitate în spații urbane, în cadrul proiectului Acțiuni verzi, viitor durabil. Au fost organizate 3 evenimente de tipul Urban Greening Days la București, Iași și Ciumbrud, care au adus împreună elevi, experți și companii din domeniul înverzirii urbane, ce au ca scop comun soluționarea unei provocări reale din mediul urban actual. Mai multe>>

Informații suplimentare cu privire la Pachetul 4 “Culturi verzi” - Intervenția DR-02

03-05-2025 APIA

Informații suplimentare cu privire la Pachetul 4 “Culturi verzi” - Intervenția DR-02

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii Intervenției DR-02: Agro-mediu și climă pe terenuri arabile - Pachet 4 ,,Culturi verzi”, că în anul 2025, angajamentele aflate în derulare din Campania 2024 se adaptează (în perioada de depunere a Cererilor de plată) la condițiile prevăzute de Planul strategic PAC 2023-2027. Mai multe>>

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

29-04-2025 Alimentatie sanatoasa

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

București, 29 aprilie 2025 – Românii își doresc să mănânce sănătos, însă datele studiului „Educația alimentară în România” realizat de AGRICOLA și iVox arată că există o discrepanță între intenție și practică. Peste 77% dintre respondenți au declarat că prioritizează alimentația sănătoasă în mare și în foarte mare măsură, însă doar 4 din 10 își evaluează calitatea alimentației ca fiind „bună”, iar 5 din 10 o descriu drept „medie”. Mai multe>>

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

29-04-2025 Stiri agricole

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>