ADAMA Romania a organizat in data de 13 iulie a doua editie ADAMA Friends in Business, un eveniment anual, adresat partenerilor din intreaga tara, care isi propune sa sarbatoreasca parteneriatul si agribusiness-ul intr-un cadru festiv. Evenimentul a cuprins o scurta sesiune de prezentari sustinute de reprezentantii ADAMA, urmata de o seara de socializare.
Cu aceasta ocazie, Gabriela Vila, Director General ADAMA Romania si Republica Moldova si initiatoarea seriei de intalniri ADAMA Friends in Business, a reafirmat ambitia companiei de a fi prima alegere a partenerilor din Romania, fermieri si distribuitori, si angajamentul de a furniza acestora in mod constant produse inovatoare de protectie a plantelor, oferind totodata flexibilitate si simplitate in desfasurarea afacerilor.
“Strategia noastra de dezvoltare se uita spre contributia pe care ADAMA o aduce partenerilor sai, spre cresterea sustenabila si spre ambitia de a fi prima optiune a clientilor nostri. Iar ca sa reusim acest lucru, am asezat strategia noastra pe 4 piloni: conexiune puternica cu fermierii si distribuitorii, excelenta in logistica, portofoliu optim de produse, respectiv inovare in formulare. Depunem toate eforturile pentru a aduce catre fermieri produse inovative, sustenabile si superioare.”, a explicat Gabriela Vila.
Gabriela Vila a facut o scurta trecere in revista a istoricului companiei, a valorilor si misiunii asumate de ADAMA, marcand principalele cifre cheie ale companiei: locul 7 in topul global al companiilor de protectia plantelor, 5,6 mld $ vanzari de produse de protectia plantelor in 2022, vanzari in peste 100 de tari cu prezenta directa in toate pietele agricole importante, peste 300 de substante active - baza pentru oferta diferentiata, 4 centre de excelenta in cercetare si dezvoltare, 2 centre de productie complet integrate in Israel si China si 22 de facilitati de sinteza si formulare.
Directorul General ADAMA Romania si Republica Moldova a invitat participantii sa puna deoparte formalitatea si sa spuna “da” prieteniei in business. “Suntem convinsi ca parteneriatul nostru creste atunci cand dincolo de cifre sunt oameni care se respecta si se sustin.”, a adaugat Gabriela Vila.
Prezent la eveniment, Renato Castagna, Head of Marketing & Product Strategy EAME ADAMA, a vorbit despre noua strategie a companiei la nivel global, care are ca fundamentexcelenta in formulare si a precizat faptul ca tehnologia de formulare vizeaza in principal optimizarea modului in care substanta activa isi atinge tinta, iar aceste tehnologii pe care le lanseaza compania sunt atuuri pentru crearea diferentierii pe piata.
In acest context, oficialul ADAMA a prezentat tehnologia de formulare ASORBITAL®, dezvoltata de echipa de experti in formulari ADAMA din Israel, care asigura penetrarea optima in frunzele cerealelor si permite o protectie imbunatatita si de lunga durata. Produsele ADAMA care incorporeaza tehnologia ASORBITAL® vor fi disponibile in curand si pe piata din Romania.
“Tehnologia de formulare ASORBITAL® este un concept de formulare nou, patentat, care imbunatateste activitatea substantei active Protioconazol, oferind o distributie echilibrata, o mai buna absorbtie in frunze si o excelenta translocare sistemica in frunze.”, a explicat Renato Castagna.
Adrian Sambotin, Director Comercial ADAMA Romania, a vorbit despre flexibilitate si adaptabilitate, atributele celor care reusesc in business si in viata, intr-o lume aflata in continua miscare. El a subliniat faptul ca in ultimii 20 de ani s-au intregistrat schimbari masive in agricultura, inclusiv pe piata produselor de protectie a plantelor si inponderea celor trei tipuri de produse care o compun - produse protejate prin patente, produse cu proprietate off-patent, respectiv produse iesite de sub patent.
Adrian Sambotin a aratat faptul ca, in prezent, companiile investesc mai putin in dezvoltarea de noi substante active si mai mult in lansarea de produse complexe si eficiente, folosind produse libere de patent. In acest fel, fermierii beneficiaza de un cost pe hectar mai bun.
“Urmand acest trend, noi, la ADAMA, suntem pregatiti sa aducem pe piata si in fermele din Romania produse complexe, de inalta calitate. Totul pentru a putea transforma anul care vine dintr-unul pe care il privim cu scepticism, intr-unul in care la momentul recoltatului sa ne bucuram de deciziile pe care le-am luat inca de la semanat.”, a conchis directorul comercial ADAMA Romania.
Invitatul special al evenimentului a fost analistul economic Iancu Guda, realizator al uneia dintre cele mai cunoscute emisiuni TV de educatie financiara, vicepresedinte al Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania si director general al diviziei Credit Management Services al unei reputate companii de management al riscurilor.
In calitate de ambasador al programului de fidelizare ADAMA CASH+ lansat de companie anul acesta, Iancu Guda a vorbit despre macrotrenduri economice si impactul acestora asupra afacerilor, despre cele mai profitabile industrii din Romania, printre care si agricultura, dar si despre viteza si importanta cash flow-ului in agribusiness.
“Agricultura are un mare avantaj: este una dintre cele 5 cele mai profitabile industrii din Romania, alaturi de sanatate, IT, gaz si energie. Pe de alta parte, se confrunta cu o mare provocare, ce tine de durata ciclurilor, in conditiile in care trebuie respectati anumiti timpi, pentru ca nu poti sa accelerezi natura. In acest context, fermierii pot obtine bani prin programul ADAMA CASH +, pe care ii pot folosi in afacerea pe care o detin. Este o solutie pe care ADAMA a construit-o pentru fermieri intr-un moment in care este nevoie de asa ceva: bani la schimb cu valoare.”, a afirmat analistul economic.
Despre programul ADAMA CASH+
ADAMA CASH+ este cel mai complet program de returnare a investitiilor pe care fermierii le fac in produsele din portofoliul ADAMA. Fermierii care doresc sa participe la program si sa primeasca inapoi o parte din banii folositi pentru achizitionarea produselor ADAMA trebuie sa se inregistreze pe platforma www.adamacashplus.ro, dupa care sa incarce pe platforma facturile de achizitie a produselor ADAMA participante la program. Regulamentul oficial al programului de fidelizare ADAMA CASH+, precum si lista produselor ADAMA participante la program sunt disponibile pe platforma www.adamacashplus.ro.
Despre ADAMA
ADAMA este lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, oferind solutii fermierilor din intreaga lume pentru a combate buruienile, insectele daunatoare si bolile. ADAMA detine unul dintre cele mai largi si mai diverse portofolii de substante active din lume, precum si unitati de cercetare si dezvoltare, productie si formulare de ultima generatie.
Cu o cultura in care membrii echipei ADAMA asculta fermierii si genereaza idei tinand cont de realitatile din teren, compania este pozitionata in mod unic pentru a oferi o gama larga de amestecuri distincte, formulari si produse diferentiate de inalta calitate, oferind solutii care raspund nevoilor fermierilor si clientilor locali in peste 100 de tari la nivel global.
Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.ADAMA.com.
02-07-2025 APIA
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii care au depus cerere de finanțare pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, sesiunea 1/2024 aferentă Intervenției DR-07, din cadrul Planului Strategic PAC 2023 – 2027 că, în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 233/27.06.2025, termenul de depunere a cererilor de plată a fost prelungit până la data de 30 iulie 2025 inclusiv. Mai multe>>
02-07-2025 Plati APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 20 – 30 iunie 2025, plăți în valoare totală de peste 397,69 milioane de lei, echivalentul a aproape 80 de milioane de euro, în conturile fermierilor care au depus cereri în cadrul Campaniei 2024. Mai multe>>
02-07-2025 Rapita
Rapița este o cultură de toamnă cu cerințe ridicate în primele faze de vegetație. Dezvoltarea corectă a unei rozete compacte, formarea unui sistem radicular puternic și acumularea rezervelor necesare pentru iernare sunt condiții esențiale pentru o recoltă bogată în anul următor. Fertilizarea din toamnă joacă un rol decisiv în atingerea acestor obiective. Iată care sunt cei 5 pași esențiali pentru o rapiță bine hrănită încă din start: Mai multe>>
02-07-2025 Insecticide
În ultimii ani, producătorii de vin din România s-au confruntat cu o presiune tot mai mare din partea dăunătorilor, strâns legată de schimbările climatice, precum temperaturile extreme de vară. Aceste condiții meteorologice au accelerat ciclul de dezvoltare ale principalelor insecte dăunătoare și au favorizat răspândirea mai amplă a bolilor, cum este fitoplasmoza, transmisă de vectori precum cicadele sau insectele din familia Cicadellidae. Pe măsură ce sănătatea viței-de- vie și stabilitatea pr... Mai multe>>
28-06-2025 Informatii utile
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorilor și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale, un instrument util pentru toți consumatorii de energie care aduce în prim plan importanța cunoașterii drepturilor și responsabilităților acestora în raport cu furnizorii și operatorii din domeniul energetic. În contextul liberalizării pieței de energie electrică începând cu data de 1 iulie 2025, pentru a plăti un preț corect la c... Mai multe>>
27-06-2025 Animale de companie
Interziceți lanțul, eliberați animalele! Lupta animalelor pentru supraviețuire este pe stradă, nu acasă! Temperaturi de peste 30 de grade sunt letale pentru animale fără posibilitate de mișcare, hidratare și umbră. Cu toate că legea 205 prevede în mod clar faptul că un animal forțat să stea la temperaturi extreme este în pericol și trebuie salvat, în România majoritatea câinilor trăiesc în lanțuri scurte pe parcursul întregii vieți, indiferent de anotimp, iar autoritățile nu intervin prin i... Mai multe>>
27-06-2025 Stiri agricole
Informare HBM Consulting: În dimineața zilei de 25 iunie, am transmis o solicitare oficială privind accelerarea implementării Schemei de sprijin pentru autoconsum energetic destinată sectoarelor cod CAEN 01, 10 și 11 ( https://ros.ms/r4PrN ). Mai multe>>
27-06-2025 Stiri agricole
Cum reparăm un deficit de miliarde și construim o industrie agroalimentară competitivă? Există o ironie greu de ignorat în peisajul economic al României. Una dintre cele mai fertile țări din Europa importă majoritatea alimentelor pe care le consumă. Rafturile din retail spun povestea unui paradox devenit cotidian: carne procesată din vest, lactate din centrul Europei, dulciuri și conserve de oriunde, mai puțin de aici. Și asta într-o țară care are pământ fertil, tradiție agricolă, și ... Mai multe>>
27-06-2025 Stiri agricole
Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, anunță lansarea seriei video „ADN de Fermier”, realizată în parteneriat cu emisiunea Agro Jurnal de pe canalul național Digi 24. Episoadele vor fi difuzate lunar pe parcursul întregului an și sunt concepute pentru a evidenția rolul tranziției generaționale în agricultura românească. Mai multe>>
25-06-2025 Energie regenerabila
Peste 450 mil. EUR fonduri nerambursabile pentru investiții în energie regenerabilă sunt disponibili în această vară. Peste 1 miliard euro fonduri europene pentru antreprenori și viitori antreprenori în această vară; Sunt fonduri în această vară atât pentru start-up-uri, IMM, cât și întreprinderile mari; Peste 11.000 locuri mai sunt disponibile azi la cursurile de antreprenoriat pentru cei 50.000 euro puși la dispoziție prin Start-up Nation. Mai multe>>
23-06-2025 Stiri agricole
București, 23.06.2025 — Compania IAA – Intervenții Active în Atmosferă atrage atenția asupra unei situații critice care pune în pericol funcționarea întregului sistem național de combatere a căderilor de grindină și de stimulare a precipitațiilor.https://www.youtube.com/watch?v=7GAxhsfgCPw Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>