Conferinta PRIA RENEWABLE ENERGY CONFERENCE | 23 iunie 2023

Conferinta PRIA RENEWABLE ENERGY CONFERENCE in 23 iunie 2023PRIAevents, avand partener principal Prysmian Group, organizeaza Pria Renewable Energy Conference in 23 iunie 2023 - cea mai importanta conferinta despre renewable energy, care va oferi o viziune exclusiva pentru intregul lant valoric al durabilitatii, inclusiv alaturi de companii globale si regionale, investitori, mediul academic, antreprenori etc., va prezenta modalitati de a atenua criza climatica prin solutii de afaceri durabile si tehnologie inovatoare. Evenimentul este dedicat explorarii modului in care putem accelera rapid calea catre emisiile nete de dioxid de carbon zero.


Datorita strategiilor si modelelor de afaceri legate de calcul, digitalizare, automatizare, retea inteligenta, energie regenerabila, calea catre o reducere substantiala a emisiilor de gaze cu efect de sera este din ce in ce mai tangibila.

Stim cu totii ca tranzitia energetica in curs ridica provocari existentiale pentru industria energetica din Romania. Cum putem profita de avantajele pe care le are Romania, de infrastructura deja creata?

Intregul ecosistem energetic este reconstruit de la zero si, in timp ce tranzitia va afecta toate sectoarele de afaceri europene, actiunile de impact trebuie sa inceapa de la partile interesate din domeniul energiei.

Energia regenerabila si retelele viitorului sunt termenii pe care ii vom auzi tot mai des. Cum pot contribui companiile din mai multe sectoare la infaptuirea acestora, companiile energetice existente, companiile care produc cabluri, companiile care se rezuma numai la energie regenerabila, companiile de iluminat, companiile IT, industria, companiile care produc materiale reciclabile si companiile de fier si aliajele acestuia, dar si companiile de consultanta, bancile, investitorii si nu numai.

Pentru inregistrare va rog completati formularul aici.

 

AGENDA

9,30-10,00 – Welcome Coffee Break si inregistrarea participantilor

10,00-12,30 – Panel Interactiv – Viitorul Energiei Regenerabile in Romania

    • Strategia Ministerului Energiei pentru energia regenerabila
    • Startegia Ministerului Mediului pentru energia regenerabila si programele de finatare
    • Scheme de stimulare pentru producerea de energie verde pe care le are in vedere Statul.Tinte si evolutii privind energia regenerabila in Romania
    • Impactul recentelor modificarilor legislative asupra Energiei Regenerabile in Romania - Ordonanta 119/2022
    • Exploatarea retelei de transport a energiei electrice in Romania - planuri de dezvoltare
    • Integrarea in Sistemul Energetic National a centralelor electrice din surse regenerabile
    • Fondurile UE pentru energia regenerabila in Romania. Cum le absorbim?
    • Investitiile care au realizat pana acum in energia regenerabila la noi. Ce alte investitii se preconizeaza pentru viitor?
    • Cum devin marile companii de utilitati verzi? Ce investitii si proiecte pregatesc in acest sens? Reglementarile privind terenurile care vor fi folosite pentru parcuri eolienne sau panouri solare
    • Rolul esential al tehnologiei in a permite companiilor energetice sa transforme rezistenta, fiabilitatea si intensitatea carbonului sistemelor noastre energetice
    • Prysmian - facilitator pentru accelerarea tranzitiei energetice, creand in acelasi timp si valoare de afaceri, prin sprijinirea dezvoltarii mai verzi si retele electrice mai inteligente cu cablu inovator tehnologii pentru a acoperi distante mai mari si adancimea marii, asigurand performante mai mari, fiabilitate si durabilitate.
    • Eticheta ECO CABLE, prima eticheta proprie de produs verde din industria cablurilor sprijina companiile utilitatile si distribuitorii sa-si consolideze lantul de aprovizionare ecologic si valoarea.
    • Finantarea tranzitiei europene -aflati ce anume ii motiveaza pe investitorii in luarea deciziilor, cum si unde investitorii isi acorda cu prioritate capitalul si cum sa va pozitionati organizatia pentru a se concentra asupra investitorilor
    • Reglementarile privind stocarea energiei provenita din surse regenerabile? Integrarea energiei regenerabile in sistemul national de retea electrica
    • Care sunt trendurile in materie de produse destinate acestui sector? Ce se produce dintre acestea in industria din Romania? Sunt pregatite retelele actuale pentru a face fata trendu-lui de energie regenerabila?
    • Fondurile UE pentru sectorul regenerabilelor
    • Descentralizarea productiei de energie poate fi o solutie buna?
    • Viitorul mobilitatii electrice CO2
    • M&A pe piata de regenerabile in Romania. Bilant 2022, status 2023
    • Finantarea energiei regenerabile in Romania. Rolul bancilor, investitorilor, al sectorului real estate si al avocatilor si consultantilor
    • Ce presupune evaluarea performantei unei companii pe baza factorilor de mediu, sociali si de guvernanta – ESG?
    • Cum putem creste iluminatul solar in Romania?
    • Se poate renuntala la supraimpozitarea venitului si la suspendarea certificatelor verzi, pentru a nu pune in pericol securitatea energetica a Romaniei?
    • Sfaturile Consultantilor despre cum se pregatesc proiectele astfel incat acestea sa poata fi finantate prin PNRR sau alte fonduri UE? Care sunt principalele provocari?
    • Cum va arata Romania din punct de vedere energetic in urmitorii ani? Cum putem profita sa devenim printre primii?

12,30-13,00 – Q&A si concluzii

 

BENEFICIILE

Alaturati-va celor peste 300 de directori seniori din domeniul energiei si domeniile conexe din Romania pentru o reflectie cat mai clara pentru afaceri asupra viitorului energiei din Romania. Pria Renewable Energy Conference este locul in care cele mai stralucite minti din domeniul energiei vor aborda aceasta provocare existentiala cu o strategie practica si cu studii de caz, exemple. De asemenea vom vedea care sunt noutatile legislative si fiscale ce ar putea ajuta cresterea acestui sector. Schimbarea sistemica si structurala este la orizont. Jucatorii din Romania se vor ridica la inaltime?

Nicio persoana, corporatie sau macar guvern nu are puterea de a aborda de unul singur criza climatica. Cu toate acestea, accelerarea tranzitiei energetice, avansarea decarbonizarii si asigurarea securitatii energetice necesita atat responsabilitate individuala, cat si responsabilitate globala.

In fiecare zi, vedem un focus din ce in ce mai mare pentru acest segment de la jucatorii existenti – producatori, transportatori si companiile de uilitati, cu noi proiecte , dar si jucatori noi, investiori. Toti se focuseaza pe green energy, spre un medium ai curat - energie regenerabila, eoliana, hidro si economie circulara, reciclare si refolosire a materialeleor. De asemenea, bancile si finantatorii in general se focuseaza pe sprijinirea proiectelor sustenabile.

Nu ratati acest eveniment prin a va alatura comunitatii inovatorilor si astfel, ramaneti la curent cu cele mai recente teme despre viitorul energetic, dar va si puteti prezenta solutiile si produsele in acest domeniu.

Veti avea ocazia sa interactionati cu cei mai importanti lectori din domeniu dar si sa faceti schimb de opinii si experienta cu participantii preocupati de aceleasi subiecte ca si voi, de a afla cum va pot ajuta consultantii juridici, de a vedea care sunt opiniile asociatiilor si ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz si noutatile vor fi adevarate surse de invatare si dezvoltare pentru activitatea pe care o desfasurati.

Stabiliti contacte si incheiati parteneriate. Abordati subiectele pe care considerati ca este important sa le dezbateti si schimbam impreuna legislatia.

Va asociati cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din Romania, Republica Moldova si Bulgaria.

Lectorii si audienta interactiona si pot raspunde in timp real la intrebarile fiecaruia!

Pentru inregistrare va rugam completati formularul aici.

 

Conferinta PRIA RENEWABLE ENERGY CONFERENCE - 23 iunie 2023

 

Noutati

AgriPortal România lansează Crop Tour 2025 pentru analiza recoltei

15-05-2025 Stiri agricole

AgriPortal România lansează Crop Tour 2025 pentru analiza recoltei

AgriPortal Romania va desfășura în prima săptămână a lunii iunie Crop Tour 2025, un eveniment dedicat evaluării condițiilor de cultură și perspectivelor de recolta. În cadrul acestuia, vom colecta informații esențiale privind starea culturilor agricole din diverse regiuni ale țării. Mai multe>>

Săptămâna Bucătăriei Turcești ediția 2025

13-05-2025 Produse traditionale

Săptămâna Bucătăriei Turcești ediția 2025

Săptămâna Bucătăriei Turcești, celebrarea anuală a patrimoniului culinar bogat al Turciei, revine cu cea de-a patra ediție între 21 și 27 mai, pentru a sărbători metode de gătit durabile, sănătoase și tradiționale. Tema din acest an, „Preparatele Clasice ale Bucătăriei Turcești”, evidențiază rețetele clasice atemporale. Mai multe>>

”Green Campus”, eveniment găzduit de USAMV Cluj-Napoca (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii) pentru sute de liceeni

08-05-2025 Invatamant agricol

”Green Campus”, eveniment găzduit de USAMV Cluj-Napoca (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii) pentru sute de liceeni

Campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca își deschide porțile sâmbătă, 10 mai 2025, pentru sute de liceeni pasionați de științele vieții. ”Green Campus 2025 - Facultatea e mai cool decât credeai!” este evenimentul dedicat în fiecare an tinerilor care nu cunosc încă programele atractive de studii de licență ale Facultății de Zootehnie și Biotehnologii: Zootehnie; Biotehnologii; Comportamentul și bunăstarea animalelor. Mai multe>>

Degradarea solurilor amplifică problemele cu apa ale României, potrivit unui raport

08-05-2025 Protectia mediului

Degradarea solurilor amplifică problemele cu apa ale României, potrivit unui raport

În lumina raționalizării apei din cauza secetei, care a afectat zeci de mii de persoane în șase județe din România în 2024, un nou raport al mișcării Salvează Solul identifică degradarea solului drept un factor-cheie care accentuează criza apei. Mai multe>>

România concentrează 23% din totalul forței de muncă în agricultură din UE

08-05-2025 Afaceri agricole

România concentrează 23% din totalul forței de muncă în agricultură din UE

România are aproximativ o treime din totalul fermelor din UE, însă 90% dintre acestea au sub cinci hectare, adică sunt ferme de subzistență. Impact Hub Bucharest (reprezentantul EIT Food în România), în parteneriat cu Startarium, a lansat cea de-a patra ediție a raportului privind startupurile românești din AgriFood, care oferă o analiză cuprinzătoare a ecosistemului: „Romanian AgriFood Startups Overview Report 2024”. Mai multe>>

Accesorii pentru motocultoare - ce trebuie să ai pentru o muncă mai ușoară?

08-05-2025 Utilaje agricole

Accesorii pentru motocultoare - ce trebuie să ai pentru o muncă mai ușoară?

Motocultorul a devenit rapid una dintre cele mai utile unelte din gospodărie, mai ales dacă lucrezi solul în mod constant. Nu doar că te scapă de efort fizic inutil, dar îți oferă și o eficiență mult mai mare în toate lucrările agricole. Însă, pentru a profita din plin de avantajele sale, ai nevoie de accesoriile potrivite. Cu ajutorul lor, munca devine mai ușoară, mai rapidă și, cel mai important, mai bine făcută. Dacă ai în vedere achiziția sau ai deja un motocultor, informațiile menționate în... Mai multe>>

Târg de produse tradiționale la Ministerul Agriculturii 8-10 mai 2025

07-05-2025 Targuri si expozitii

Târg de produse tradiționale la Ministerul Agriculturii 8-10 mai 2025

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, organizează în perioada 8–10 mai 2025, în curtea instituției, „Târgul de produse tradiționale”. Evenimentul se desfășoară în contextul Zilei Europei și celebrează contribuția României la dezvoltarea Politicii Agricole Comune, promovând produsele agroalimentare autentice, certificate și atestate la nivel național și european. Mai multe>>

De la clasă în natură: tinerii din România descoperă importanța orașelor verzi prin activități practice

07-05-2025 Protectia mediului

De la clasă în natură: tinerii din România descoperă importanța orașelor verzi prin activități practice

Fundația WorldSkills România a implementat în peste 300 de școli din România ediția 2024-2025 a programului Educație despre biodiversitate în spații urbane, în cadrul proiectului Acțiuni verzi, viitor durabil. Au fost organizate 3 evenimente de tipul Urban Greening Days la București, Iași și Ciumbrud, care au adus împreună elevi, experți și companii din domeniul înverzirii urbane, ce au ca scop comun soluționarea unei provocări reale din mediul urban actual. Mai multe>>

Informații suplimentare cu privire la Pachetul 4 “Culturi verzi” - Intervenția DR-02

03-05-2025 APIA

Informații suplimentare cu privire la Pachetul 4 “Culturi verzi” - Intervenția DR-02

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii Intervenției DR-02: Agro-mediu și climă pe terenuri arabile - Pachet 4 ,,Culturi verzi”, că în anul 2025, angajamentele aflate în derulare din Campania 2024 se adaptează (în perioada de depunere a Cererilor de plată) la condițiile prevăzute de Planul strategic PAC 2023-2027. Mai multe>>

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

29-04-2025 Alimentatie sanatoasa

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

București, 29 aprilie 2025 – Românii își doresc să mănânce sănătos, însă datele studiului „Educația alimentară în România” realizat de AGRICOLA și iVox arată că există o discrepanță între intenție și practică. Peste 77% dintre respondenți au declarat că prioritizează alimentația sănătoasă în mare și în foarte mare măsură, însă doar 4 din 10 își evaluează calitatea alimentației ca fiind „bună”, iar 5 din 10 o descriu drept „medie”. Mai multe>>

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

29-04-2025 Stiri agricole

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>