Seminar industria agroalimentara VIF, in Bucuresti pe 21 si 22 ianuarie 2009.
VIF, editor de programe informatice specializate in industria agroalimentara de peste 25 de ani, organizeaza doua seminarii pe 21 si 22 ianuarie la Bucuresti.
Controlul fluxului de materie prima, instrumentele de pilotare a activitatii, reprezinta solutii cu care VIF raspunde nevoilor industriei agroalimentare din Romania: reorganizare, crestere….
VIF este prezent in toate filierele agroalimentare, cu peste 350 de situri echipate in Franta, in insulele Reunion, insulele Mauritiu, Maroc, Spania, Elvetia, Brazilia…
Solutii pentru dezvoltarea intreprinderii: trasabilitatea si controlul costurilor
Intreprinderile agroalimentare sunt confruntate cu doua mari provocari in fazele de reorganizare si crestere. Ele au nevoie sa controleze fluxul materiei pentru a garanta in acelasi timp profitul intreprinderii si un pret competitiv pentru clienti. In acest scop intreprinderile trebuie sa gestioneze fluxurile fizice prin integrarea in detaliu a informatiilor privind fluxul materiei.
VIF prezinta 4 mari tematici:
· Instrumentele de trasabilitate si de control al calitatii, care permit trasarea tuturor produselor care intra si ies din intreprindere. Trasabilitatea in VIF, a carei fiabilitate este recunoscuta, permite urmarirea precisa a tuturor componentelor din fabricarea produselor.
· Gestiunea stocurilor, element esential care se integreaza in fluxul de productie si de expeditie.
· Metodele de calcul al costului de productie.
· Instrumentele de urmarire a randamentului, pentru masurarea, simularea si anticiparea profitului si castigului de productivitate.
Avantajele unui program dedicat industriei agroalimentare
Constient de particularitatile importante ale industriei agroalimentare, VIF se axeaza pe «procesul meseriei» clientilor sai si este un editor dedicat acestei industrii.
In contextul gestionarii pretului, amortizarii rapide a investitiilor, a respectarii normelor de trasabilitate europene, etc. experienta VIF prezinta un avantaj serios pentru intreprinderile romanesti din domeniul agroalimentar.
VIF, un editor dedicat industriei agroalimentare
Societate franceza specializata de peste 25 de ani in domeniul editiei de softuri, VIF propune solutii care acopera ansamblul nevoilor din IAA (gestiune comerciala, MES, SCM, gestiune de productie, aprovizionare…)
De la inceput, VIF s-a specializat in sectorul agroalimentar, care prezinta caracteristici particulare.
Produsele din industria agroalimentara sunt destinate consumului uman. In mod natural, controalele sunt specifice.
Procesele de asamblare si de dezasamblare sunt succesive si cateodata sunt combinate.
Materia vie, care se afla la baza productiei, este prin definitie eterogena la intrare insa produsele sunt omogene la iesire.
Industriile agroalimentare se integreaza intr-un sector economic, in care sunt prezente atat fluxurile impinse (legate de contractele cu producatorii) cat si fluxurile trase (legate in special de comenzile efectuate de marea distributie)
Deseori, produsele sunt ultra proaspete si cu data limita de consum redusa.
Societatea VIF activeaza in industria agroalimentara de la inceputurile sale si se bucura astazi de o cunoastere detaliata a meseriilor din fiecare filiera.
Expertiza aceasta face ca echipele VIF sa fie capabile sa acompanieze firmele in cadrul unui demers personalizat, de la analiza nevoilor pana la implementarea solutiilor, al caror element de trasabilitate este omniprezent.
Programul VIF: trasabilitatea intrinseca
VIF a inteles foarte devreme rolul esential al conceptului de trasabilitate precum si interesul informatizarii ei pentru intreprindere, facand din aceasta elementul central al produsului ei. Astfel, de la aparitia primelor semne ale crizei «vacii nebune» în 1996, solutiile VIF erau pregatite sa controleze trasabilitatea totala a fluxurilor de materii si a informatiilor in medii industriale complexe. Alegerea trasabilitatii si monitorizarii calitatii ca dimensiuni permanente ale solutiei VIF si nu ca «module» complementare este determinanta pentru intreprinderile cliente.
Arhitectura solutiei VIF permite astfel restituirea trasabilitatii si garantia fiabilitatii culegerii informatiilor necesare fara a impacta productivitatea intreprinderii. Coerenta si integritatea datelor sunt asigurate de-a lungul intregului proces din amonte in aval.
Intreprinderea utilizatoare dispune din start de toata puterea de trasabilitate oferita de diferetele module ale programului. Trasabilitatea este totala de indata ce module functionale VIF sunt activate pe ansamblul lantului «cumparari, productie, vanzari, logistica».
VIF se deschide pietelor internationale
Bazandu-se pe o industrie agroalimentara franceza recunoscuta la nivel mondial ca una dintre cele mai performante si mai exigente, VIF a dezvoltat o oferta dedicata, care raspunde cu precizie constrangerilor din aceasta industrie.
Lider pe piata interna franceza, VIF a decis sa se deschida pietelor internationale.
Strategia sa de dezvoltare tinteste catre doua zone geografice: America de Sud si Europa de Est. Dupa ce a creat o filiala in Brazilia, VIF isi incepe activitatea si in Romania.
O prima serie de seminarii este organizata pentru industriile agroalimentare din regiunea municipiului Bucuresti. Ea se adreseaza in mod special filierelor carmangeriei, lactatelor si patiseriei.
Fondata in 1981, VIF este astazi un actor major in domeniul editiei de programe informatice pentru industria agroalimentara (IAA).
Centrate pe «procesul meseriei» clientilor sai, programele de gestiune integrata sunt operationale in peste 350 de situri din toate domeniile IAA. Bazata la Paris, Nantes, San Paolo si Bucuresti VIF a realizat in 2007 o cifra de afaceri de 12 milioane de Euro cu un efectiv de 140 de persoane.
Pentru mai multe informatii : www.vif.ro
Contacte:
21-10-2024 Targuri si expozitii
Începând cu 21 octombrie, Învie Tradiția vă invită să redescoperiți farmecul autentic al toamnei la târgul dedicat roadelor, unde borcanele cu bunătăți de odinioară vă așteaptă să le descoperiți. Fiecare produs aduce cu el gustul copilăriei și tradițiile de altădată, fiind pregătit cu grijă și măiestrie de meșteșugari pricepuți. Aici veți găsi delicii pentru toate gusturile – numai bune de savurat, dăruit sau adus acasă, pentru a păstra vii tradițiile. Mai multe>>
18-10-2024 Alimentatie sanatoasa
Smoothie-urile reprezintă o modalitate simplă și gustoasă de a garanta un aport important de fibre, vitamine și minerale pentru organism. Dar smoothie-urile sunt mult mai mult decât băuturi delicioase din amestecuri de fructe; cu puțină atenție și implicare și alegând ingredientele potrivite, le poți transforma în adevărate bombe de energie. Mai multe>>
14-10-2024 Asigurari agricole
Sezonul agricol 2023-2024 a fost marcat de fenomenele meteorologice extreme, afectând puternic fermierii la nivel național. Agra Asigurări lansează retrospectiva daunelor pentru acest sezon conform portofoliului de 1.508.000 ha asigurate. Cu aproape 6000 de polițe active, asigurătorul a înregistrat avizări de daună la peste 50% dintre acestea. Cea mai mare despăgubire a fost în cuantum de 5.476.128 lei, acordată unui fermier din Ilfov afectat de grindină. Mai multe>>
14-10-2024 Masini si utilaje agricole
Dacă profesia sau afacerea dumneavoastră este legată de tehnologia agricolă și de agricultură, ar trebui să citiți acest material. S-ar putea să găsiți ceea ce căutați demult. Mai multe>>
14-10-2024 Fonduri europene agricultura
REI Grup, una dintre cele mai active companii de consultanță specializate în atragerea de fonduri nerambursabile prin fonduri europene sau ajutoare de stat din România, a depus, cu succes, proiecte de investiții în valoare de peste 1,2 miliarde RON (circa 250 milioane euro) prin programul de finanțare „InvestALIM”, gestionat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR), prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>
14-10-2024 Irigatii
Agricultura se confruntă cu provocări tot mai mari din cauza schimbărilor climatice, inclusiv creșterea temperaturilor, precipitațiile imprevizibile și evenimentele meteorologice extreme, precum seceta și valurile de căldură. Fermierii trebuie să integreze practici sustenabile de gestionare a apei în sistemele lor agricole pentru a aborda aceste probleme, asigurând astfel atât productivitatea, cât și protecția mediului. Mai multe>>
10-10-2024 Produse traditionale
Programul Autentic Românesc, inițiat de Transavia în 2022, marchează Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, sărbătorită pe 10 octombrie, prin celebrarea valorilor autenticității, calității și siguranței produselor autohtone. #Autentic Românesc aduce împreună companii mari, de tradiție, cu companii românești la început de drum, dar care sunt unite de aceleași valori și dorință de dezvoltare durabilă, dar și de promovare a imaginii calității produselor românești peste hotare. Mai multe>>
08-10-2024 Intalniri si conferinte
AGRI TRADE SUMMIT, principalul eveniment de Agri Trade al României, reunește interesele regionale și definește rolul strategic al României pe piața internațională de Agribusiness. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de jucători de pe piața locală și internațională de Agri Trade, conexând interesele comerciale, Trading-ul de mărfuri, conectând tehnologia și logistica precum și serviciile financiare - garanția unui pod solid pentru Business. Mai multe>>
01-10-2024 Intalniri si conferinte
Conferința Grain Academy 2024 va reuni și în acest an reprezentanți ai companiilor și consultanțelor agricole din Balcani și regiunea Mării Negre sub auspiciul unei teme circumscrise recentelor conflicte geopolitice și instabilității economice globale - Piețele în punctul în care cresc temerile de recesiune și așteptările pentru un nou Superciclu al mărfurilor. Creșterea eficienței lanțului de aprovizionare și practici agricole sofisticate. Mai multe>>
01-10-2024 Agricultura ecologica
În cadrul evenimentului dedicat „Zilei europene a agriculturii ecologice”, ce a avut loc în data de 23 septembrie 2024, Wallachia eHUB a organizat o masă rotundă axată pe viitorul digitalizării fermelor ecologice și al producătorilor de produse ecologice. Acest eveniment a reunit asociații și clustere de profil, reprezentanți ai mediului academic, fermieri și factori de decizie din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-o dezbatere despre rolul tehnologiei în transformarea fermelor ... Mai multe>>
01-10-2024 Bovine
Marți, 01 octombrie 2024, a avut loc prima reuniune a Consiliului Laptelui – grup consultativ pentru sectorul zootehnic, specia bovine. Evenimentul, organizat sub coordonarea ministrului Florin BARBU, s-a desfășurat la sediul unei ferme de bovine din județul Buzău, localitatea Amaru. Acesta a avut ca scop identificarea problemelor cu care se confruntă sectorul bovinelor de lapte, în vederea stabilirii și formulării propunerilor de măsuri necesare soluționării acestora. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>