Seminar industria agroalimentara

 


Seminar industria agroalimentara VIF, in Bucuresti pe 21 si 22 ianuarie 2009.





 

 

VIF, editor de programe informatice specializate in industria agroalimentara de peste 25 de ani, organizeaza doua seminarii pe 21 si 22 ianuarie la Bucuresti.

Controlul fluxului de materie prima, instrumentele de pilotare a activitatii, reprezinta solutii cu care VIF raspunde nevoilor industriei agroalimentare din Romania: reorganizare, crestere….

VIF este prezent in toate filierele agroalimentare, cu peste 350 de situri echipate in Franta, in insulele Reunion, insulele Mauritiu, Maroc, Spania, Elvetia, Brazilia…




Solutii pentru dezvoltarea intreprinderii: trasabilitatea si controlul costurilor

Intreprinderile agroalimentare sunt confruntate cu doua mari provocari in fazele de reorganizare si crestere. Ele au nevoie sa controleze fluxul materiei pentru a garanta in acelasi timp profitul intreprinderii si un pret competitiv pentru clienti. In acest scop intreprinderile trebuie sa gestioneze fluxurile fizice prin integrarea in detaliu a informatiilor privind fluxul materiei.

VIF prezinta 4 mari tematici:

· Instrumentele de trasabilitate si de control al calitatii, care permit trasarea tuturor produselor care intra si ies din intreprindere. Trasabilitatea in VIF, a carei fiabilitate este recunoscuta, permite urmarirea precisa a tuturor componentelor din fabricarea produselor.

· Gestiunea stocurilor, element esential care se integreaza in fluxul de productie si de expeditie.

· Metodele de calcul al costului de productie.

· Instrumentele de urmarire a randamentului, pentru masurarea, simularea si anticiparea profitului si castigului de productivitate.




Avantajele unui program dedicat industriei agroalimentare

Constient de particularitatile importante ale industriei agroalimentare, VIF se axeaza pe «procesul meseriei» clientilor sai si este un editor dedicat acestei industrii.

In contextul gestionarii pretului, amortizarii rapide a investitiilor, a respectarii normelor de trasabilitate europene, etc. experienta VIF prezinta un avantaj serios pentru intreprinderile romanesti din domeniul agroalimentar.




VIF, un editor dedicat industriei agroalimentare

Societate franceza specializata de peste 25 de ani in domeniul editiei de softuri, VIF propune solutii care acopera ansamblul nevoilor din IAA (gestiune comerciala, MES, SCM, gestiune de productie, aprovizionare…)

De la inceput, VIF s-a specializat in sectorul agroalimentar, care prezinta caracteristici particulare.

Produsele din industria agroalimentara sunt destinate consumului uman. In mod natural, controalele sunt specifice.

Procesele de asamblare si de dezasamblare sunt succesive si cateodata sunt combinate.

Materia vie, care se afla la baza productiei, este prin definitie eterogena la intrare insa produsele sunt omogene la iesire.

Industriile agroalimentare se integreaza intr-un sector economic, in care sunt prezente atat fluxurile impinse (legate de contractele cu producatorii) cat si fluxurile trase (legate in special de comenzile efectuate de marea distributie)

Deseori, produsele sunt ultra proaspete si cu data limita de consum redusa.

Societatea VIF activeaza in industria agroalimentara de la inceputurile sale si se bucura astazi de o cunoastere detaliata a meseriilor din fiecare filiera.

Expertiza aceasta face ca echipele VIF sa fie capabile sa acompanieze firmele in cadrul unui demers personalizat, de la analiza nevoilor pana la implementarea solutiilor, al caror element de trasabilitate este omniprezent.




Programul VIF: trasabilitatea intrinseca

VIF a inteles foarte devreme rolul esential al conceptului de trasabilitate precum si interesul informatizarii ei pentru intreprindere, facand din aceasta elementul central al produsului ei. Astfel, de la aparitia primelor semne ale crizei «vacii nebune» în 1996, solutiile VIF erau pregatite sa controleze trasabilitatea totala a fluxurilor de materii si a informatiilor in medii industriale complexe. Alegerea trasabilitatii si monitorizarii calitatii ca dimensiuni permanente ale solutiei VIF si nu ca «module» complementare este determinanta pentru intreprinderile cliente.

Arhitectura solutiei VIF permite astfel restituirea trasabilitatii si garantia fiabilitatii culegerii informatiilor necesare fara a impacta productivitatea intreprinderii. Coerenta si integritatea datelor sunt asigurate de-a lungul intregului proces din amonte in aval.

Intreprinderea utilizatoare dispune din start de toata puterea de trasabilitate oferita de diferetele module ale programului. Trasabilitatea este totala de indata ce module functionale VIF sunt activate pe ansamblul lantului «cumparari, productie, vanzari, logistica».




VIF se deschide pietelor internationale

Bazandu-se pe o industrie agroalimentara franceza recunoscuta la nivel mondial ca una dintre cele mai performante si mai exigente, VIF a dezvoltat o oferta dedicata, care raspunde cu precizie constrangerilor din aceasta industrie.

Lider pe piata interna franceza, VIF a decis sa se deschida pietelor internationale.

Strategia sa de dezvoltare tinteste catre doua zone geografice: America de Sud si Europa de Est. Dupa ce a creat o filiala in Brazilia, VIF isi incepe activitatea si in Romania.

O prima serie de seminarii este organizata pentru industriile agroalimentare din regiunea municipiului Bucuresti. Ea se adreseaza in mod special filierelor carmangeriei, lactatelor si patiseriei.

Fondata in 1981, VIF este astazi un actor major in domeniul editiei de programe informatice pentru industria agroalimentara (IAA).

Centrate pe «procesul meseriei» clientilor sai, programele de gestiune integrata sunt operationale in peste 350 de situri din toate domeniile IAA. Bazata la Paris, Nantes, San Paolo si Bucuresti VIF a realizat in 2007 o cifra de afaceri de 12 milioane de Euro cu un efectiv de 140 de persoane.


Pentru mai multe informatii : www.vif.ro


Contacte:

  • Diana LAZAR: +40 (0) 75 707 52 18
  • Laurent WILLY: +40 (0) 75 707 52 16

Noutati

600.000 de elevi, profesori și părinți au învățat despre principiile unei alimentații sănătoase, în cadrul programului educațional Sărbătoarea Gustului, finanțat de Fundația Auchan.

11-07-2025 Alimentatie sanatoasa

600.000 de elevi, profesori și părinți au învățat despre principiile unei alimentații sănătoase, în cadrul programului educațional Sărbătoarea Gustului, finanțat de Fundația Auchan.

S-a încheiat cea de-a 8-a ediție a programului educațional național „Stil de viată sănătos, o alimentație diversificata si o atitudine eco-responsabila” sub deviza „Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!”, organizat de Asociația Sărbătoarea Gustului și finanțat de Fundația Auchan cu peste 96.000 euro.  Mai multe>>

Corteva Agronomy Days au evidențiat inovația pentru culturi reziliente și productive ale fermierilor români

09-07-2025 Intalniri si conferinte

Corteva Agronomy Days au evidențiat inovația pentru culturi reziliente și productive ale fermierilor români

Inovația, reziliența și productivitatea au fost teme centrale la Corteva Agronomy Days, o serie de evenimente organizate în România de Corteva Agriscience, compania internațională de cercetare și dezvoltare agricolă. Desfășurate în șapte locații din toate regiunile țării, aceste evenimente au reunit peste 3.000 de fermieri care au avut ocazia să interacționeze direct cu experții Corteva pe teren. Mai multe>>

ONIV - Introducerea unei accize pe vinul liniștit în România este considerată o idee nefastă

09-07-2025 Vinuri

ONIV - Introducerea unei accize pe vinul liniștit în România este considerată o idee nefastă

Punct de vedere al Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicole - ONIV - privind întroducerea accizei pe vinul liniștit în România.România este un producător tradițional de vin cu zeci de mii de mici viticultori și crame artizanale, iar întroducerea unei accize ar lovi în special producătorii mici și mijlocii, care au marje reduse și nu pot transfera ușor costul în prețul final. Totodata poate cauza falimente, reducerea suprafețelor cultivate și scăderea diversității viticole. Mai multe>>

SMS CZ lansează o nouă generație de cultivatoare cu discuri purtate: ONTARIO H

07-07-2025 Utilaje agricole

SMS CZ lansează o nouă generație de cultivatoare cu discuri purtate: ONTARIO H

Rokycany, 3 iulie 2025 – Producătorul ceh de utilaje agricole SMS CZ lansează trei noi modele în gama sa de cultivatoare ușoare cu discuri: ONTARIO 400 H, ONTARIO 500 H și ONTARIO 600 H. Acestea completează oferta existentă care include modelul purtat ONTARIO 300 și versiunile tractate ONTARIO 500 și 600, modernizate anterior.Noile utilaje aduc un plus de eficiență și confort operatorului, alături de îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește capacitatea de lucru cu resturi vegetale. Mai multe>>

Corteva Agriscience, premiată la Gala BookLand pentru angajamentul față de educația rurală și implicarea în comunitate

07-07-2025 Invatamant agricol

Corteva Agriscience, premiată la Gala BookLand pentru angajamentul față de educația rurală și implicarea în comunitate

Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, a fost recunoscută pentru contribuția sa la sprijinirea oportunităților educaționale din mediul rural, în cadrul celei de-a doua ediții a Galei BookLand, organizată de Asociația BookLand. Premiul onorează implicarea activă a Corteva în susținerea construcției primului Campus Dual Preuniversitar din mediul rural din România, dezvoltat de Asociația BookLand.  Mai multe>>

PT315 și PT314 - Hibrizi campioni de rapiță în județul Brăila

07-07-2025 Stiri agricole

PT315 și PT314 - Hibrizi campioni de rapiță în județul Brăila

Ne aflăm la debutul campaniei de recoltare a rapiței, iar compania Corteva Agriscience a dat startul campaniei de prezentare a fermierilor campioni din acest an. Primii fermieri care au obținut rezultate foarte bune și titlul de fermieri campioni sunt domnii Remus Ștefan Podaru și Marian Podaru din județul Brăila. Aceștia au ales hibrizii de top PT315 și PT314, au aplicat tehnologii de cultură diferite și au obținut la proba cântarului producții mulțumitoare.  Mai multe>>

Sprijin financiar în valoare de peste 2,48 milioane lei pentru crescătorii de animale

07-07-2025 Plati APIA

 Sprijin financiar în valoare de peste 2,48 milioane lei pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin intermediul Centrelor Județene, a efectuat plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor (ameliorare rase), solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna aprilie 2025. Mai multe>>

Prelungire termen depunere Cereri de finanțare a schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă” până la data de 30.07.2025

02-07-2025 APIA

Prelungire termen depunere Cereri de finanțare a schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă” până la data de 30.07.2025

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii care au depus cerere de finanțare pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, sesiunea 1/2024 aferentă Intervenției DR-07, din cadrul Planului Strategic PAC 2023 – 2027 că, în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 233/27.06.2025, termenul de depunere a cererilor de plată a fost prelungit până la data de 30 iulie 2025 inclusiv. Mai multe>>

APIA a virat peste 397 milioane de lei către fermieri, pentru Campania 2024

02-07-2025 Plati APIA

APIA a virat peste 397 milioane de lei către fermieri, pentru Campania 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 20 – 30 iunie 2025, plăți în valoare totală de peste 397,69 milioane de lei, echivalentul a aproape 80 de milioane de euro, în conturile fermierilor care au depus cereri în cadrul Campaniei 2024. Mai multe>>

5 pași pentru o rapiță sănătoasă și viguroasă încă din toamnă

02-07-2025 Rapita

5 pași pentru o rapiță sănătoasă și viguroasă încă din toamnă

Rapița este o cultură de toamnă cu cerințe ridicate în primele faze de vegetație. Dezvoltarea corectă a unei rozete compacte, formarea unui sistem radicular puternic și acumularea rezervelor necesare pentru iernare sunt condiții esențiale pentru o recoltă bogată în anul următor. Fertilizarea din toamnă joacă un rol decisiv în atingerea acestor obiective. Iată care sunt cei 5 pași esențiali pentru o rapiță bine hrănită încă din start: Mai multe>>

Podgoriile românești adoptă metode sustenabile de combatere a dăunătorilor pentru culturi reziliente - studiu de caz

02-07-2025 Insecticide

Podgoriile românești adoptă metode sustenabile de combatere a dăunătorilor pentru culturi reziliente - studiu de caz

În ultimii ani, producătorii de vin din România s-au confruntat cu o presiune tot mai mare din partea dăunătorilor, strâns legată de schimbările climatice, precum temperaturile extreme de vară. Aceste condiții meteorologice au accelerat ciclul de dezvoltare ale principalelor insecte dăunătoare și au favorizat răspândirea mai amplă a bolilor, cum este fitoplasmoza, transmisă de vectori precum cicadele sau insectele din familia Cicadellidae. Pe măsură ce sănătatea viței-de- vie și stabilitatea pr... Mai multe>>