Fermierii performanti sunt, in primul rand, fermieri informati. Insa pandemia Covid-19 a pus numeroase obstacole in calea agricultorilor care doresc sa ramana la curent cu cele mai noi tehnologii de protectie a plantelor. Evenimentele organizate de furnizorii de inputuri reprezentau, pentru numerosi fermieri, una dintre cele mai importante surse de informare. Insa, odata cu impunerea restrictiilor, evenimentele conventionale nu au mai putut avea loc.
BASF Agricultural Solutions a venit cu o solutie revolutionara de comunicare pentru fermierii profesionisti. Un nou concept de eveniment, adaptat contextului actual, capabil sa ofere informatii valoroase, intr-un format atragator - primul simpozion drive-in.
Indelung pregatit, acest eveniment a pus pe primul loc siguranta tuturor participantilor, astfel ca organizatorii au impus reguli stricte de participare si distantare. Insa noutatea absoluta a evenimentului de la Iasi, a fost ca toti invitatii au putut lua parte la aceasta conferinta in masinile personale.
Prezentarile au putut fi urmarite pe un enorm ecran LED de forma cilindrica, avand o lungime desfasurata de 21 de metri. Informatiile transmise au putut fi ascultate in siguranta, acestea fiind receptionate de participanti prin propriile sisteme audio, din masinile personale.
Evenimentul de la Iasi a mai marcat o noutate, prezentarile specialistilor BASF fiind sustinute atat de moderatori umani, cat si de o moderatoare virtuala pe care cei de la BASF au botezat-o Azola. Aceasta i-a introdus pe fermieri in lumea cinematografiei, intr-un moment inspirat din galele de decernare a premiilor Oscar, presarat cu numeroase elemente de recuzita si atmosfera, precum covorul rosu pentru vedete, multimea de fotografi si reporteri de la intrare sau biletele de intrare, asemanatoare celor de la cinematografe.
Fermierii participanti au aflat de la expertii BASF cum ii afecteaza si cum se pot adapta noilor restrictii impuse de Uniunea Europeana in privinta fungicidelor pentru cereale, care urmaresc ca pana in 2023 sa retraga de pe piata peste 80% din fungicidele destinate culturilor de paioase, dar si ce solutii au la dispozitie pentru a-si putea pastra sau creste profitabilitatea fermelor, in conditiile in care lupta cu bolile specifice va deveni mai dificila.
Cu ocazia acestui eveniment, BASF Agricultural Solutions Romania a anuntat noi produse pentru protectia culturilor de cereale. Acestea contin Revysol®, o molecula care ofera un control de exceptie asupra bolilor la culturile de cereale, avand o selectivitate foarte buna indiferent de conditiile climatice intalnite, dar si un profil toxicologic favorabil. Aceasta substanta activa va fi una dintre putinele solutii de pe piata in urmatorii ani.
”Ne bucuram ca am putut prezenta in fata fermierilor noi tehnologii care ii pot realmente ajuta sa depaseasca cu bine provocarile cauzate de restrictiile de utilizare a fungicidelor. Caracteristicile noii substante revolutionare Revysol®, precum si proprietatile sinergice ale produselor noastre care contin aceasta molecula sunt capabile sa asigure un control excelent asupra unui numar foarte mare de boli, precum fainarea, septorioza, rugina bruna, rugina galbena, patarea reticulara, ramularia sau arsura frunzelor. Fermierii vor beneficia astfel de performante stabile si selectivitate excelenta, chiar si la temperaturi scazute, rezistenta la spalare si siguranta unei actiuni rapide si a unui efect de lunga durata”, a declarat Silviu Rosca, Crop manager culturi de cereale BASF Agricultural Solutions Romania.
Pachetul Revystar® Flex este format din 2 produse: fungicidul Revystar care contine noul triazol Revysol® si fungicidul Flexity® care contine metrafenona, cea mai buna substanta activa impotriva fainarii. Impreuna, acestea formeaza solutia fungicida cu performante extraordinare pentru primul tratament la grau.
Substanta activa Revysol® actioneaza impotriva agentilor patogeni la temperaturi incepand cu 5°C, prin urmare pachetul Revystar® Flex este mult mai eficient decat produsele competitoare si in acelasi timp asigura o selectivitate excelenta fata de grau.
Pachetul Revystar® Flex contine 15 litri de Revystar si 5 litri de Flexity®, pachetul fiind suficient pentru tratarea a 20 ha.
Revycare® este un fungicid revolutionar de la BASF, ce contine 100 g/l Revysol® si 100 g/l piraclostrobin. Se poate utiliza ca al doilea tratament la cereale, asigurand protectie maxima impotriva bolilor foliare si ale spicului. In acelasi timp, datorita efectelor AgCelence®, Revycare® imbunatateste fiziologia plantelor. Acestea vor fi mai viguroase si mai rezistente la factorii de stres precum seceta sau canicula.
Noul fungicid Revycare® se poate utiliza in tratamentul doi la culturile de cereale paioase (grau, orz, secara, triticale, ovaz), pentru combaterea eficienta a numeroase boli, precum:, septorioza, rugina bruna, rugina galbena, arsura frunzelor de orz, patarea reticulara a frunzelor de orz sau ramularia.
Conferinta drive-in organizata de BASF este prima dintr-o serie de sapte, care vor avea loc in principalele zone agricole din tara, in masura in care conditiile vor permite organizarea lor in siguranta, respectand toate reglementarile in vigoare.
”Acest eveniment dovedeste, inca o data, ca BASF este o companie axata pe expertiza si mai ales pe inovatie. La fel ca fermierii, am incercat sa ne adaptam cat mai bine la noul context, avand insa acelasi obiectiv clar: sa fim parteneri de incredere pentru agricultorii romani, sa le putem oferi sprijinul nostru, dar si produse de ultima generatie, care sa le ofere premisele unor recolte cu adevarat profitabile”, a declarat Marijan Tomsic, Country Manager BASF Agricultural Solutions Romania
Despre BASF Agricultural Solutions Romania
Cu o populatie in crestere rapida, lumea devine din ce in ce mai dependenta de capacitatea noastra de a dezvolta o agricultura sustenabila si de a pastra un mediu sanatos. Colaborand cu agricultori, profesionisti in agricultura, experti in managementul daunatorilor si altii, ne asumam sa contribuim la acest lucru. De aceea, investim in cercetare si dezvoltare si intr-un portofoliu complex, inclusiv de seminte si trasaturi genetice, solutii chimice si biologice pentru protectia culturilor, gestionarea solului, sanatatea plantelor, controlul daunatorilor si agricultura digitala. Cu echipe de experti in laboratoare, pe camp, la birou si in unitatile de productie, conectam gandirea inovatoare si activitatea practica de zi cu zi pentru a crea idei ale lumii reale care functioneaza - pentru agricultori, societate si planeta. In 2019, divizia noastra a generat vanzari de 7,8 miliarde de euro. Pentru mai multe informatii, vizitati www.agriculture.basf.com sau oricare dintre canalele noastre de social media.
15-05-2025 Stiri agricole
AgriPortal Romania va desfășura în prima săptămână a lunii iunie Crop Tour 2025, un eveniment dedicat evaluării condițiilor de cultură și perspectivelor de recolta. În cadrul acestuia, vom colecta informații esențiale privind starea culturilor agricole din diverse regiuni ale țării. Mai multe>>
13-05-2025 Produse traditionale
Săptămâna Bucătăriei Turcești, celebrarea anuală a patrimoniului culinar bogat al Turciei, revine cu cea de-a patra ediție între 21 și 27 mai, pentru a sărbători metode de gătit durabile, sănătoase și tradiționale. Tema din acest an, „Preparatele Clasice ale Bucătăriei Turcești”, evidențiază rețetele clasice atemporale. Mai multe>>
08-05-2025 Invatamant agricol
Campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca își deschide porțile sâmbătă, 10 mai 2025, pentru sute de liceeni pasionați de științele vieții. ”Green Campus 2025 - Facultatea e mai cool decât credeai!” este evenimentul dedicat în fiecare an tinerilor care nu cunosc încă programele atractive de studii de licență ale Facultății de Zootehnie și Biotehnologii: Zootehnie; Biotehnologii; Comportamentul și bunăstarea animalelor. Mai multe>>
08-05-2025 Protectia mediului
În lumina raționalizării apei din cauza secetei, care a afectat zeci de mii de persoane în șase județe din România în 2024, un nou raport al mișcării Salvează Solul identifică degradarea solului drept un factor-cheie care accentuează criza apei. Mai multe>>
08-05-2025 Afaceri agricole
România are aproximativ o treime din totalul fermelor din UE, însă 90% dintre acestea au sub cinci hectare, adică sunt ferme de subzistență. Impact Hub Bucharest (reprezentantul EIT Food în România), în parteneriat cu Startarium, a lansat cea de-a patra ediție a raportului privind startupurile românești din AgriFood, care oferă o analiză cuprinzătoare a ecosistemului: „Romanian AgriFood Startups Overview Report 2024”. Mai multe>>
08-05-2025 Utilaje agricole
Motocultorul a devenit rapid una dintre cele mai utile unelte din gospodărie, mai ales dacă lucrezi solul în mod constant. Nu doar că te scapă de efort fizic inutil, dar îți oferă și o eficiență mult mai mare în toate lucrările agricole. Însă, pentru a profita din plin de avantajele sale, ai nevoie de accesoriile potrivite. Cu ajutorul lor, munca devine mai ușoară, mai rapidă și, cel mai important, mai bine făcută. Dacă ai în vedere achiziția sau ai deja un motocultor, informațiile menționate în... Mai multe>>
07-05-2025 Targuri si expozitii
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, organizează în perioada 8–10 mai 2025, în curtea instituției, „Târgul de produse tradiționale”. Evenimentul se desfășoară în contextul Zilei Europei și celebrează contribuția României la dezvoltarea Politicii Agricole Comune, promovând produsele agroalimentare autentice, certificate și atestate la nivel național și european. Mai multe>>
07-05-2025 Protectia mediului
Fundația WorldSkills România a implementat în peste 300 de școli din România ediția 2024-2025 a programului Educație despre biodiversitate în spații urbane, în cadrul proiectului Acțiuni verzi, viitor durabil. Au fost organizate 3 evenimente de tipul Urban Greening Days la București, Iași și Ciumbrud, care au adus împreună elevi, experți și companii din domeniul înverzirii urbane, ce au ca scop comun soluționarea unei provocări reale din mediul urban actual. Mai multe>>
03-05-2025 APIA
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii Intervenției DR-02: Agro-mediu și climă pe terenuri arabile - Pachet 4 ,,Culturi verzi”, că în anul 2025, angajamentele aflate în derulare din Campania 2024 se adaptează (în perioada de depunere a Cererilor de plată) la condițiile prevăzute de Planul strategic PAC 2023-2027. Mai multe>>
29-04-2025 Alimentatie sanatoasa
București, 29 aprilie 2025 – Românii își doresc să mănânce sănătos, însă datele studiului „Educația alimentară în România” realizat de AGRICOLA și iVox arată că există o discrepanță între intenție și practică. Peste 77% dintre respondenți au declarat că prioritizează alimentația sănătoasă în mare și în foarte mare măsură, însă doar 4 din 10 își evaluează calitatea alimentației ca fiind „bună”, iar 5 din 10 o descriu drept „medie”. Mai multe>>
29-04-2025 Stiri agricole
Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>