Corteva Agriscience a organizat un nou eveniment Portfolio Farm la Semlac - Arad

Corteva Agriscience Portfolio Farm Semlac - AradRespectand masurile de siguranta impuse de autoritati, Corteva Agriscience continua seria de evenimente Portfolio Farm in mediul online, iar de aceasta data, reprezentantii companiei s-au adresat fermierilor din vestul tarii, platforma de prezentare fiind situata in localitatea Semlac din judetul Arad. La fel cum se intampla in cazul fiecarui eveniment organizat de Corteva Agriscience, si la Arad platforma de prezentare a fost atent pregatita pentru a putea fi observata eficacitatea produselor aplicate.


Fermierul gazda a fost domnul Ioan Kothai, cel care aplica in ferma produsele de protectia plantelor Corteva Agriscience si seamna hibrizii Pioneer® din 2013 si mereu i-au oferit rezultatele scontate. Lucreaza 280 ha, anul acesta a semanat cereale paioase pe 120 ha, suprafata pe care au fost aplicate produsele Evolus® si Transform™, 60 ha au fost erbicidate cu Bizon™ si 60 ha cu Pixxaro™ Super.

Platforma demonstrativa de la Arad are 4.5 ha, iar scopul pentru care a fost infiintata a fost tocmai acela de a observa indeaproape cum actioneaza produsele de protectia plantelor din portofoliul companiei. Pentru fiecare erbicid a fost infiintata o sola, iar pe intreaga suprafata au fost aplicate fungicidul Evolus® si insecticidul Transform™. Bineinteles, alaturi de aceste sole exista sole martor pentru ca fermierii sa poata observa diferentele care apar in cultura.

Silviu Drinovan – director vanzari Zona 6 si Cosmin Ciobotaru – National Sales Manager CP & SEEDS au fost cei care au luat cuvantul pentru a prezenta principalele avantaje care s-au putut observa in platforma din judetul Arad.

 

“In cadrul platformei de la Semlac au fost aplicate mai multe produse pentru protectia platelor din portofoliul companiei Corteva, printre care Pixxaro™ Super, un produs eficient care combate ambrozia, turita, macul, care stim ca este rezistent la sulfonilureice. Cu ce este diferit acest produs in combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene in cultura de paioase? In primul rand trebuie subliniat faptul ca acest produs poate fi utilizat de la o temperatura de 5°C si poate fi aplicat pana la faza de burduf. In al doilea rand, as vrea sa subliniez o problema cu care ne confruntam in vestul tarii, este vorba despre aparitia ambroziei, pe care acest produs o combate in diferite stadii de vegetatie. De aceea ii indemn pe fermierii din zona sa aplice acest produs si sa respecte doza de administrare recomandata. Asa cum se intampla in cazul platformelor demonstrative si la Semlac au existat doua parcele cu grau, una erbicidata, alta nu, iar diferentele au fost semnificative. 

Tinand cont de diferentele de temperatura inregistrate in acest an, uneori noaptea fiind temperaturi negative care ajung la -5°C, erbicidul a lucrat foarte bine, nu exista concurenta in cultura si nici probleme de fitotoxicitate”, a precizat Silviu Drinovan.

Un al erbicid aplicat la Semlac a fost Bizon™, despre care reprezentantii companiei sustin ca va deveni produsul fanion aplicat in culturile de cereale. Contine 3 substante active extrem de eficiente care asigura un camp curat, fara concurenta.

Corteva Agriscience Portfolio Farm Semlac

 

“Daca ne referim la erbicidul Bizon™ putem spune ca este un erbicid aflat in cel de al treilea an de comercializare, dar despre care cred ca in 2-3 ani va fi cel mai vandut erbicid pentru cultura de cereale. De ce spun acest lucru? Pentru ca fermierii se vor convinge de faptul ca este extrem de eficient in combaterea tuturor buruienilor care apar in toamna, printre care Veroronica spp, o buruiana care data aparuta in cultura consuma rapid elementele nutritive si apa. Are o foarte buna actiune reziduala si ofera protectie foarte indelungata impotriva buruienilor, motiv pentru care de cele mai multe ori nu este nevoie de aplicarea unui alt produs in primavara. Doza de aplicare pe hectar este de 1 litru si ofera o protectie absoluta culturilor de cereale”, a punctat Cosmin Ciobotaru.

Corteva Agriscience Portfolio Farm Semlac - Arad - Cosmin Ciobotaru National Sales Manager copy

 

Acesta a lansat si o provocare fermierilor care nu au incredere in erbicidarea de toamna, o moda mai noua, daca se poate spune asa, in randul fermierilor din tara noastra: primul MET, sau o prima aplicare in cultura cu un tanc al masinii de erbicidat, iar rezultatele pe care le vor obtine cu siguranta nu ii va dezamagi.

Un aspect extrem de important in evolutia culturilor de cereale este aplicarea insecticidelor, iar in acest sens, compania Corteva Agriscience recomanda fermierilor produsul Transform™, care contine o substanta activa noua - sulfoxaflor (Isoclast™ active) si se aplica intr-o doza mica – 48 g/ha.

Transform™ este un alt produs inovativ care si-a demonstrat eficienta si in aceasta platforma iar tinta acestui insecticid este combaterea insectelor care au aparat bucal de intepat si supt.. Stim ca in ultima perioada afidele au devenit o problema serioasa in culturile de cereale si reprezinta un vector de transmitere a virozelor, motiv pentru care culturile trebuie atent monitorizate, iar acolo unde fermierii intalnesc afide, trebuie sa aplice acest produs. De ce spun acest lucru? Pentru ca este un produs sistemic care are actiune de contact, translaminara, si ofera protectie pentru noile cresteri si pe o perioada mai lunga, chiar pana la 15 zile de la aplicare. Deci, insecticidul ofera o protectie de durata si gestioneaza foarte bine aparitia afidelor din cultura, motiv pentru care multi fermieri din vestul tarii au optat pentru aplicarea lui, iar in acest moment sunt foarte multumiti de decizia luata”, a mai declarat directorul zonei 6.

Evolus® este un alt produs binecunoscut de agricultorii din Romania, iar eficienta sa este demonstrata si prin faptul ca stocurile se epuizeaza destul de repede. “Cei mai mari cultivatori de cereale paioase din Romania il aplica de foarte multi ani si chiar daca a lipsit din piata un an, in acest moment pot spune ca au fost tratate cu acest fungicid cca. 200.000 ha si sper ca anul viitor suprafata tratata cu acest produs sa creasca. Contine 3 substante si poate fi aplicat pe toata perioada de vegetatie. Cel mai adesea fermierii il aplica in primul tratament pentru combaterea fainarii, doza de aplicare difera in functie de masa foliara pe care o are lanul in momentul aplicarii, deci poate varia de la 0.75 pana la 1 litru. Modul de actiune asupra culturii i-a convins pe fermieri si daca a fost cazul, acestia l-au aplicat si in cel de al 3-lea tratament pentru boala spicului si pentru fuzarioza la spic“, a specificat Cosmin Ciobotaru.

Concluzionand, Cosmin Ciobotaru le-a oferit si o veste buna tuturor fermierilor, adica o campanie de vanzare avantajoasa: “In urma vizitei pe campurile din judetele Timis si Arad, am constat faptul ca culturile arata mai bine decat cele din sudul si estul tarii. Fermierii s-au aflat in imposibilitatea de a aplica unele produse pentru protectia plantelor, de aceea exista cantitati importante de produse care au fost retrase de la nivelul fermei, iar compania Corteva Agriscience a luat totul inapoi. Motiv pentru care avem in acest moment un stoc important de Pixxaro™ Super. Asadar suntem intr-o campanie de lichidare de stoc, care dupa cum bine stiti presupune reduceri substantiale, dar si termene de plata generoase – 31 iulie 2021“.

  

Noutati

AgriPortal România lansează Crop Tour 2025 pentru analiza recoltei

15-05-2025 Stiri agricole

AgriPortal România lansează Crop Tour 2025 pentru analiza recoltei

AgriPortal Romania va desfășura în prima săptămână a lunii iunie Crop Tour 2025, un eveniment dedicat evaluării condițiilor de cultură și perspectivelor de recolta. În cadrul acestuia, vom colecta informații esențiale privind starea culturilor agricole din diverse regiuni ale țării. Mai multe>>

Săptămâna Bucătăriei Turcești ediția 2025

13-05-2025 Produse traditionale

Săptămâna Bucătăriei Turcești ediția 2025

Săptămâna Bucătăriei Turcești, celebrarea anuală a patrimoniului culinar bogat al Turciei, revine cu cea de-a patra ediție între 21 și 27 mai, pentru a sărbători metode de gătit durabile, sănătoase și tradiționale. Tema din acest an, „Preparatele Clasice ale Bucătăriei Turcești”, evidențiază rețetele clasice atemporale. Mai multe>>

”Green Campus”, eveniment găzduit de USAMV Cluj-Napoca (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii) pentru sute de liceeni

08-05-2025 Invatamant agricol

”Green Campus”, eveniment găzduit de USAMV Cluj-Napoca (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii) pentru sute de liceeni

Campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca își deschide porțile sâmbătă, 10 mai 2025, pentru sute de liceeni pasionați de științele vieții. ”Green Campus 2025 - Facultatea e mai cool decât credeai!” este evenimentul dedicat în fiecare an tinerilor care nu cunosc încă programele atractive de studii de licență ale Facultății de Zootehnie și Biotehnologii: Zootehnie; Biotehnologii; Comportamentul și bunăstarea animalelor. Mai multe>>

Degradarea solurilor amplifică problemele cu apa ale României, potrivit unui raport

08-05-2025 Protectia mediului

Degradarea solurilor amplifică problemele cu apa ale României, potrivit unui raport

În lumina raționalizării apei din cauza secetei, care a afectat zeci de mii de persoane în șase județe din România în 2024, un nou raport al mișcării Salvează Solul identifică degradarea solului drept un factor-cheie care accentuează criza apei. Mai multe>>

România concentrează 23% din totalul forței de muncă în agricultură din UE

08-05-2025 Afaceri agricole

România concentrează 23% din totalul forței de muncă în agricultură din UE

România are aproximativ o treime din totalul fermelor din UE, însă 90% dintre acestea au sub cinci hectare, adică sunt ferme de subzistență. Impact Hub Bucharest (reprezentantul EIT Food în România), în parteneriat cu Startarium, a lansat cea de-a patra ediție a raportului privind startupurile românești din AgriFood, care oferă o analiză cuprinzătoare a ecosistemului: „Romanian AgriFood Startups Overview Report 2024”. Mai multe>>

Accesorii pentru motocultoare - ce trebuie să ai pentru o muncă mai ușoară?

08-05-2025 Utilaje agricole

Accesorii pentru motocultoare - ce trebuie să ai pentru o muncă mai ușoară?

Motocultorul a devenit rapid una dintre cele mai utile unelte din gospodărie, mai ales dacă lucrezi solul în mod constant. Nu doar că te scapă de efort fizic inutil, dar îți oferă și o eficiență mult mai mare în toate lucrările agricole. Însă, pentru a profita din plin de avantajele sale, ai nevoie de accesoriile potrivite. Cu ajutorul lor, munca devine mai ușoară, mai rapidă și, cel mai important, mai bine făcută. Dacă ai în vedere achiziția sau ai deja un motocultor, informațiile menționate în... Mai multe>>

Târg de produse tradiționale la Ministerul Agriculturii 8-10 mai 2025

07-05-2025 Targuri si expozitii

Târg de produse tradiționale la Ministerul Agriculturii 8-10 mai 2025

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, organizează în perioada 8–10 mai 2025, în curtea instituției, „Târgul de produse tradiționale”. Evenimentul se desfășoară în contextul Zilei Europei și celebrează contribuția României la dezvoltarea Politicii Agricole Comune, promovând produsele agroalimentare autentice, certificate și atestate la nivel național și european. Mai multe>>

De la clasă în natură: tinerii din România descoperă importanța orașelor verzi prin activități practice

07-05-2025 Protectia mediului

De la clasă în natură: tinerii din România descoperă importanța orașelor verzi prin activități practice

Fundația WorldSkills România a implementat în peste 300 de școli din România ediția 2024-2025 a programului Educație despre biodiversitate în spații urbane, în cadrul proiectului Acțiuni verzi, viitor durabil. Au fost organizate 3 evenimente de tipul Urban Greening Days la București, Iași și Ciumbrud, care au adus împreună elevi, experți și companii din domeniul înverzirii urbane, ce au ca scop comun soluționarea unei provocări reale din mediul urban actual. Mai multe>>

Informații suplimentare cu privire la Pachetul 4 “Culturi verzi” - Intervenția DR-02

03-05-2025 APIA

Informații suplimentare cu privire la Pachetul 4 “Culturi verzi” - Intervenția DR-02

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii Intervenției DR-02: Agro-mediu și climă pe terenuri arabile - Pachet 4 ,,Culturi verzi”, că în anul 2025, angajamentele aflate în derulare din Campania 2024 se adaptează (în perioada de depunere a Cererilor de plată) la condițiile prevăzute de Planul strategic PAC 2023-2027. Mai multe>>

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

29-04-2025 Alimentatie sanatoasa

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

București, 29 aprilie 2025 – Românii își doresc să mănânce sănătos, însă datele studiului „Educația alimentară în România” realizat de AGRICOLA și iVox arată că există o discrepanță între intenție și practică. Peste 77% dintre respondenți au declarat că prioritizează alimentația sănătoasă în mare și în foarte mare măsură, însă doar 4 din 10 își evaluează calitatea alimentației ca fiind „bună”, iar 5 din 10 o descriu drept „medie”. Mai multe>>

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

29-04-2025 Stiri agricole

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>