Respectand masurile de siguranta impuse de autoritati, Corteva Agriscience continua seria de evenimente Portfolio Farm in mediul online, iar de aceasta data, reprezentantii companiei s-au adresat fermierilor din vestul tarii, platforma de prezentare fiind situata in localitatea Semlac din judetul Arad. La fel cum se intampla in cazul fiecarui eveniment organizat de Corteva Agriscience, si la Arad platforma de prezentare a fost atent pregatita pentru a putea fi observata eficacitatea produselor aplicate.
Fermierul gazda a fost domnul Ioan Kothai, cel care aplica in ferma produsele de protectia plantelor Corteva Agriscience si seamna hibrizii Pioneer® din 2013 si mereu i-au oferit rezultatele scontate. Lucreaza 280 ha, anul acesta a semanat cereale paioase pe 120 ha, suprafata pe care au fost aplicate produsele Evolus® si Transform™, 60 ha au fost erbicidate cu Bizon™ si 60 ha cu Pixxaro™ Super.
Platforma demonstrativa de la Arad are 4.5 ha, iar scopul pentru care a fost infiintata a fost tocmai acela de a observa indeaproape cum actioneaza produsele de protectia plantelor din portofoliul companiei. Pentru fiecare erbicid a fost infiintata o sola, iar pe intreaga suprafata au fost aplicate fungicidul Evolus® si insecticidul Transform™. Bineinteles, alaturi de aceste sole exista sole martor pentru ca fermierii sa poata observa diferentele care apar in cultura.
Silviu Drinovan – director vanzari Zona 6 si Cosmin Ciobotaru – National Sales Manager CP & SEEDS au fost cei care au luat cuvantul pentru a prezenta principalele avantaje care s-au putut observa in platforma din judetul Arad.
“In cadrul platformei de la Semlac au fost aplicate mai multe produse pentru protectia platelor din portofoliul companiei Corteva, printre care Pixxaro™ Super, un produs eficient care combate ambrozia, turita, macul, care stim ca este rezistent la sulfonilureice. Cu ce este diferit acest produs in combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene in cultura de paioase? In primul rand trebuie subliniat faptul ca acest produs poate fi utilizat de la o temperatura de 5°C si poate fi aplicat pana la faza de burduf. In al doilea rand, as vrea sa subliniez o problema cu care ne confruntam in vestul tarii, este vorba despre aparitia ambroziei, pe care acest produs o combate in diferite stadii de vegetatie. De aceea ii indemn pe fermierii din zona sa aplice acest produs si sa respecte doza de administrare recomandata. Asa cum se intampla in cazul platformelor demonstrative si la Semlac au existat doua parcele cu grau, una erbicidata, alta nu, iar diferentele au fost semnificative.
Tinand cont de diferentele de temperatura inregistrate in acest an, uneori noaptea fiind temperaturi negative care ajung la -5°C, erbicidul a lucrat foarte bine, nu exista concurenta in cultura si nici probleme de fitotoxicitate”, a precizat Silviu Drinovan.
Un al erbicid aplicat la Semlac a fost Bizon™, despre care reprezentantii companiei sustin ca va deveni produsul fanion aplicat in culturile de cereale. Contine 3 substante active extrem de eficiente care asigura un camp curat, fara concurenta.
“Daca ne referim la erbicidul Bizon™ putem spune ca este un erbicid aflat in cel de al treilea an de comercializare, dar despre care cred ca in 2-3 ani va fi cel mai vandut erbicid pentru cultura de cereale. De ce spun acest lucru? Pentru ca fermierii se vor convinge de faptul ca este extrem de eficient in combaterea tuturor buruienilor care apar in toamna, printre care Veroronica spp, o buruiana care data aparuta in cultura consuma rapid elementele nutritive si apa. Are o foarte buna actiune reziduala si ofera protectie foarte indelungata impotriva buruienilor, motiv pentru care de cele mai multe ori nu este nevoie de aplicarea unui alt produs in primavara. Doza de aplicare pe hectar este de 1 litru si ofera o protectie absoluta culturilor de cereale”, a punctat Cosmin Ciobotaru.
Acesta a lansat si o provocare fermierilor care nu au incredere in erbicidarea de toamna, o moda mai noua, daca se poate spune asa, in randul fermierilor din tara noastra: primul MET, sau o prima aplicare in cultura cu un tanc al masinii de erbicidat, iar rezultatele pe care le vor obtine cu siguranta nu ii va dezamagi.
Un aspect extrem de important in evolutia culturilor de cereale este aplicarea insecticidelor, iar in acest sens, compania Corteva Agriscience recomanda fermierilor produsul Transform™, care contine o substanta activa noua - sulfoxaflor (Isoclast™ active) si se aplica intr-o doza mica – 48 g/ha.
“Transform™ este un alt produs inovativ care si-a demonstrat eficienta si in aceasta platforma iar tinta acestui insecticid este combaterea insectelor care au aparat bucal de intepat si supt.. Stim ca in ultima perioada afidele au devenit o problema serioasa in culturile de cereale si reprezinta un vector de transmitere a virozelor, motiv pentru care culturile trebuie atent monitorizate, iar acolo unde fermierii intalnesc afide, trebuie sa aplice acest produs. De ce spun acest lucru? Pentru ca este un produs sistemic care are actiune de contact, translaminara, si ofera protectie pentru noile cresteri si pe o perioada mai lunga, chiar pana la 15 zile de la aplicare. Deci, insecticidul ofera o protectie de durata si gestioneaza foarte bine aparitia afidelor din cultura, motiv pentru care multi fermieri din vestul tarii au optat pentru aplicarea lui, iar in acest moment sunt foarte multumiti de decizia luata”, a mai declarat directorul zonei 6.
Evolus® este un alt produs binecunoscut de agricultorii din Romania, iar eficienta sa este demonstrata si prin faptul ca stocurile se epuizeaza destul de repede. “Cei mai mari cultivatori de cereale paioase din Romania il aplica de foarte multi ani si chiar daca a lipsit din piata un an, in acest moment pot spune ca au fost tratate cu acest fungicid cca. 200.000 ha si sper ca anul viitor suprafata tratata cu acest produs sa creasca. Contine 3 substante si poate fi aplicat pe toata perioada de vegetatie. Cel mai adesea fermierii il aplica in primul tratament pentru combaterea fainarii, doza de aplicare difera in functie de masa foliara pe care o are lanul in momentul aplicarii, deci poate varia de la 0.75 pana la 1 litru. Modul de actiune asupra culturii i-a convins pe fermieri si daca a fost cazul, acestia l-au aplicat si in cel de al 3-lea tratament pentru boala spicului si pentru fuzarioza la spic“, a specificat Cosmin Ciobotaru.
Concluzionand, Cosmin Ciobotaru le-a oferit si o veste buna tuturor fermierilor, adica o campanie de vanzare avantajoasa: “In urma vizitei pe campurile din judetele Timis si Arad, am constat faptul ca culturile arata mai bine decat cele din sudul si estul tarii. Fermierii s-au aflat in imposibilitatea de a aplica unele produse pentru protectia plantelor, de aceea exista cantitati importante de produse care au fost retrase de la nivelul fermei, iar compania Corteva Agriscience a luat totul inapoi. Motiv pentru care avem in acest moment un stoc important de Pixxaro™ Super. Asadar suntem intr-o campanie de lichidare de stoc, care dupa cum bine stiti presupune reduceri substantiale, dar si termene de plata generoase – 31 iulie 2021“.
21-10-2024 Targuri si expozitii
Începând cu 21 octombrie, Învie Tradiția vă invită să redescoperiți farmecul autentic al toamnei la târgul dedicat roadelor, unde borcanele cu bunătăți de odinioară vă așteaptă să le descoperiți. Fiecare produs aduce cu el gustul copilăriei și tradițiile de altădată, fiind pregătit cu grijă și măiestrie de meșteșugari pricepuți. Aici veți găsi delicii pentru toate gusturile – numai bune de savurat, dăruit sau adus acasă, pentru a păstra vii tradițiile. Mai multe>>
18-10-2024 Alimentatie sanatoasa
Smoothie-urile reprezintă o modalitate simplă și gustoasă de a garanta un aport important de fibre, vitamine și minerale pentru organism. Dar smoothie-urile sunt mult mai mult decât băuturi delicioase din amestecuri de fructe; cu puțină atenție și implicare și alegând ingredientele potrivite, le poți transforma în adevărate bombe de energie. Mai multe>>
14-10-2024 Asigurari agricole
Sezonul agricol 2023-2024 a fost marcat de fenomenele meteorologice extreme, afectând puternic fermierii la nivel național. Agra Asigurări lansează retrospectiva daunelor pentru acest sezon conform portofoliului de 1.508.000 ha asigurate. Cu aproape 6000 de polițe active, asigurătorul a înregistrat avizări de daună la peste 50% dintre acestea. Cea mai mare despăgubire a fost în cuantum de 5.476.128 lei, acordată unui fermier din Ilfov afectat de grindină. Mai multe>>
14-10-2024 Masini si utilaje agricole
Dacă profesia sau afacerea dumneavoastră este legată de tehnologia agricolă și de agricultură, ar trebui să citiți acest material. S-ar putea să găsiți ceea ce căutați demult. Mai multe>>
14-10-2024 Fonduri europene agricultura
REI Grup, una dintre cele mai active companii de consultanță specializate în atragerea de fonduri nerambursabile prin fonduri europene sau ajutoare de stat din România, a depus, cu succes, proiecte de investiții în valoare de peste 1,2 miliarde RON (circa 250 milioane euro) prin programul de finanțare „InvestALIM”, gestionat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR), prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>
14-10-2024 Irigatii
Agricultura se confruntă cu provocări tot mai mari din cauza schimbărilor climatice, inclusiv creșterea temperaturilor, precipitațiile imprevizibile și evenimentele meteorologice extreme, precum seceta și valurile de căldură. Fermierii trebuie să integreze practici sustenabile de gestionare a apei în sistemele lor agricole pentru a aborda aceste probleme, asigurând astfel atât productivitatea, cât și protecția mediului. Mai multe>>
10-10-2024 Produse traditionale
Programul Autentic Românesc, inițiat de Transavia în 2022, marchează Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, sărbătorită pe 10 octombrie, prin celebrarea valorilor autenticității, calității și siguranței produselor autohtone. #Autentic Românesc aduce împreună companii mari, de tradiție, cu companii românești la început de drum, dar care sunt unite de aceleași valori și dorință de dezvoltare durabilă, dar și de promovare a imaginii calității produselor românești peste hotare. Mai multe>>
08-10-2024 Intalniri si conferinte
AGRI TRADE SUMMIT, principalul eveniment de Agri Trade al României, reunește interesele regionale și definește rolul strategic al României pe piața internațională de Agribusiness. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de jucători de pe piața locală și internațională de Agri Trade, conexând interesele comerciale, Trading-ul de mărfuri, conectând tehnologia și logistica precum și serviciile financiare - garanția unui pod solid pentru Business. Mai multe>>
01-10-2024 Intalniri si conferinte
Conferința Grain Academy 2024 va reuni și în acest an reprezentanți ai companiilor și consultanțelor agricole din Balcani și regiunea Mării Negre sub auspiciul unei teme circumscrise recentelor conflicte geopolitice și instabilității economice globale - Piețele în punctul în care cresc temerile de recesiune și așteptările pentru un nou Superciclu al mărfurilor. Creșterea eficienței lanțului de aprovizionare și practici agricole sofisticate. Mai multe>>
01-10-2024 Agricultura ecologica
În cadrul evenimentului dedicat „Zilei europene a agriculturii ecologice”, ce a avut loc în data de 23 septembrie 2024, Wallachia eHUB a organizat o masă rotundă axată pe viitorul digitalizării fermelor ecologice și al producătorilor de produse ecologice. Acest eveniment a reunit asociații și clustere de profil, reprezentanți ai mediului academic, fermieri și factori de decizie din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-o dezbatere despre rolul tehnologiei în transformarea fermelor ... Mai multe>>
01-10-2024 Bovine
Marți, 01 octombrie 2024, a avut loc prima reuniune a Consiliului Laptelui – grup consultativ pentru sectorul zootehnic, specia bovine. Evenimentul, organizat sub coordonarea ministrului Florin BARBU, s-a desfășurat la sediul unei ferme de bovine din județul Buzău, localitatea Amaru. Acesta a avut ca scop identificarea problemelor cu care se confruntă sectorul bovinelor de lapte, în vederea stabilirii și formulării propunerilor de măsuri necesare soluționării acestora. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>