Portfolio Farm Furculesti, primul eveniment in camp din 2020 pentru Corteva Agriscience

Portfolio Farm Furculesti primul eveniment in camp din 2020 pentru Corteva AgriscienceCompania Corteva Agriscience a lansat o noua serie de evenimente Portfolio Farm, de aceasta data online. Avand in vedere masurile de siguranta care se impun in urma raspandirii virusului Covid-19, compania nu a dorit sa renunte la evenimentele de prezentare in camp, motiv pentru care acestea au fost mutate in spatiul online si astfel devin disponibile fermierilor interesati sa observe cum se comporta anumiti hibrizi si ce rezultate ofera produsele de protectia plantelor.


Astfel, primul eveniment de acest gen a avut loc la Furculesti, judetul Teleorman, in ferma domnului Cosmin Bacanu, acolo unde de altfel participau an de an fermierii din sudul tarii. Platforma de prezentare, pregatita cu minutiozitate, a cuprins loturi de porumb, floarea-soarelui si grau.

Gazdele evenimentului online au fost si de aceasta data Jean Ionescu – Country Leader Romania&Rep. Moldova, Maria Cirja - Marketing Leader Romania&Rep. Moldova , Liliana Ciulu - Director vanzari Zona 4, Ion Mutafa - Category Marketing Manager Erbicide, Mihai Valentin – Category Marketing Manager Porumb si Soia, Andrei Ciociu – Category Marketing Manager Culturi Oleaginoase si, evident, fermierul Cosmin Bacanu.

Platforma din acest an este formata din loturi semanate cu 19 hibrizi de porumb, brandul Pioneer®, 14 hibrizii de floarea-soarelui Pioneer®, inclusiv hibrizi noi, precum si sole de grau unde au putut fi observate efectele produselor de protectia platelor din portofoliul Corteva.

Portfolio Farm Furculesti eveniment in camp Corteva Agriscience


“De mai bine de 10 ani fermierii din zona Teleormanului veneau aici sa observe platforma Corteva, pentru ca puteau sa vada in vegetatie toti hibrizii Pioneer®, iar in ultimii 3 ani, puteau observa si cultura de grau care beneficia de produse de protectia plantelor din portofoliul companiei. Si in acest an, platforma asteapta vizitatorii, astfel ca daca au drum in zona, ii invitam pe agricultori sa observe culturile. In ceea ce priveste culturile de porumb si floarea-soarelui, terenul a fost arat in toamna, la adancimea de 30-35 cm, dupa care am facut o lucrare cu grapa cu discuri si am lasat in toamna terenul nivelat perfect, pentru a pastra apa in sol. In primavara am trecut cu un combinator superficial, la 5-8 cm, am semanat si am aplicat ingrasaminte complexe localizat la samanta. La porumb am semanat 70.000 de seminte germinabile/hectar, iar erbicidele le-am aplicat conform recomandarilor. La floarea-soarelui am ales sa seman la adancimea de 5-6 cm pentru ca semintele sa beneficieze de apa. De asemenea, am aplicat la floarea-soarelui produsul Tanos®, a mentionat fermierul Cosmin Bacanu.

 

Bacanu Cosmin

Cosmin Bacanu - Fermier comuna Furculesti, judetul Teleorman

 

Loturile de porumb se prezinta in acest moment foarte bine, dovada ca toti cei 19 hibrizi au un start exceptional. Pana in acest moment a fost aplicat erbicidul, in doza de 330 g/ha, pentru a combate toate buruienile dicotiledonate si monocotiledonate anuale si perene. 

Acelasi lucru se poate spune si despre loturile de floarea-soarelui de la Furculesti. Pana in prezent, plantele au beneficiat de o aplicare cu fungicidul Tanos® 50 WG.

“Aplicarea fungicidelor la cultura de floarea-soarelui ar trebui sa fie pentru fiecare fermier o prioritate, nu o optiune. Spun acest lucru pentru ca aceasta cultura are predispozitie la foarte mult boli, cum ar fi mana sau sclerotinia. Din acest motiv, aplicarea a doua fungicide este mai mult decat necesara. Prima aplicare trebuie efectuata in faza de 4-6 frunze, iar al doilea tratament la aparitia butonului floral”, a precizat Liliana Ciulu – Director Vanzari.

 

Liliana Ciulu - Director Vanzari Corteva Agriscience Romania - Zona 4

Liliana Ciulu - Director Vanzari Corteva Agriscience Romania - Zona 4


Platforma de grau a fost impartita in doua loturi. Primul lot a fost erbicidat in toamna cu produsul Bizon™, iar cel de al doilea a fost erbicidat in toamna cu pachetul Pixxaro™ Super. De asemenea, a fost aplicat fungicidul Evolus®, lider in combaterea fainarii. 

“Am incercat la Furculesti sa oferim doua alternative, erbicidarea in toamna cu Bizon™ si in primavara cu Pixxaro™ Super, iar rezultatele pe care le putem vedea acum sunt exceptionale”, a punctat Liliana Ciulu.

Despre erbicidele aplicate detalii a oferit Catgory Marketing Managerul Ion Mutafa: “Bizon™ este acel produs care asigura o cultura curata inca din toamna. Reprezinta cea mai buna varianta pentru combaterea tuturor buruienilor dicotiledonate si a buruienilor graminee. Produsul Bizon™ combate buruieni precum Veronica spp., macul, turita si multe altele care fac mari pagube in culturile de cereale. Cand se aplica? Toamna, in doza de 1 l/ha, incepand de la rasaritul graului, pana la infratit. In parcela de la Furculesti a fost o infestare cu ovascior (Avena Fatua), astfel ca a fost nevoie si de aplicarea produsului Floramix™ pentru a controla si aceasta buruiana. Un alt produs important din portofoliul companiei este Pixxaro™ Super si combate cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale si perene din culturile de cereale. Pachetul contine Pixxaro™ si Frontal® si este destinat utilizarii pe o suprafata de 4 hectare si se poate aplica pana la faza de burduf a cerealelor. Vorbim despre o noua molecula, Arylex™ active, care actioneaza si la temperaturi mai scazute, chiar si la 2-3°C. Combate turita, macul, palamida, ambrozia, loboda si multe altele. Acest produs nu afecteaza rotatia culturilor, pentru ca dupa ce a fost aplicat unei culturi, nu lasa remanente care pot afecta urmatoarea cultura. De asemenea, pentru combaterea afidelor in aceasta platforma a fost administrat produsul Transform™, in doza de 48 g/ha”, a mentionat Ion Mutafa.

 

Ion Mutafa - Category Marketing Manager Erbicide

Ion Mutafa - Category Marketing Manager Erbicide


Chiar daca intalnirea cu agricultorii din zona nu a avut loc ca in alti ani, platforma de la Furculesti este infiintata chiar la drumul principal, iar fermierii se pot opri din drum si pot analiza culturile oricand doresc. Reprezentantii companiei ii asigura pe toti fermierii de intreg suportul de care au nevoie in aceasta perioada, motiv pentru care acest gen de evenimente vor continua si in alte zone din tara. 

  

Noutati

Târgul roadelor de toamnă - Învie Tradiția | 21 - 31 Octombrie 2024

21-10-2024 Targuri si expozitii

Târgul roadelor de toamnă - Învie Tradiția | 21 - 31 Octombrie 2024

Începând cu 21 octombrie, Învie Tradiția vă invită să redescoperiți farmecul autentic al toamnei la târgul dedicat roadelor, unde borcanele cu bunătăți de odinioară vă așteaptă să le descoperiți. Fiecare produs aduce cu el gustul copilăriei și tradițiile de altădată, fiind pregătit cu grijă și măiestrie de meșteșugari pricepuți. Aici veți găsi delicii pentru toate gusturile – numai bune de savurat, dăruit sau adus acasă, pentru a păstra vii tradițiile. Mai multe>>

Ingrediente delicioase pentru un smoothie gustos și sănătos

18-10-2024 Alimentatie sanatoasa

Ingrediente delicioase pentru un smoothie gustos și sănătos

Smoothie-urile reprezintă o modalitate simplă și gustoasă de a garanta un aport important de fibre, vitamine și minerale pentru organism. Dar smoothie-urile sunt mult mai mult decât băuturi delicioase din amestecuri de fructe; cu puțină atenție și implicare și alegând ingredientele potrivite, le poți transforma în adevărate bombe de energie.  Mai multe>>

Retrospectiva sezonului agricol 2023-2024 Agra Asigurări: Despăgubiri de 65.000.000 de lei pentru evenimentele climatice din luna iunie

14-10-2024 Asigurari agricole

Retrospectiva sezonului agricol 2023-2024 Agra Asigurări: Despăgubiri de 65.000.000 de lei pentru evenimentele climatice din luna iunie

Sezonul agricol 2023-2024 a fost marcat de fenomenele meteorologice extreme, afectând puternic fermierii la nivel național. Agra Asigurări lansează retrospectiva daunelor pentru acest sezon conform portofoliului de 1.508.000 ha asigurate. Cu aproape 6000 de polițe active, asigurătorul a înregistrat avizări de daună la peste 50% dintre acestea. Cea mai mare despăgubire a fost în cuantum de 5.476.128 lei, acordată unui fermier din Ilfov afectat de grindină. Mai multe>>

Tractor în buzunar sau cum să cumpărați ori să vindeți utilaje agricole în câteva clicuri

14-10-2024 Masini si utilaje agricole

Tractor în buzunar sau cum să cumpărați ori să vindeți utilaje agricole în câteva clicuri

Dacă profesia sau afacerea dumneavoastră este legată de tehnologia agricolă și de agricultură, ar trebui să citiți acest material. S-ar putea să găsiți ceea ce căutați demult. Mai multe>>

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

14-10-2024 Fonduri europene agricultura

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

REI Grup, una dintre cele mai active companii de consultanță specializate în atragerea de fonduri nerambursabile prin fonduri europene sau ajutoare de stat din România, a depus, cu succes, proiecte de investiții în valoare de peste 1,2 miliarde RON (circa 250 milioane euro) prin programul de finanțare „InvestALIM”, gestionat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR), prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

Cum gestionează fermierii români practicile de management al apei în agricultură

14-10-2024 Irigatii

Cum gestionează fermierii români practicile de management al apei în agricultură

Agricultura se confruntă cu provocări tot mai mari din cauza schimbărilor climatice, inclusiv creșterea temperaturilor, precipitațiile imprevizibile și evenimentele meteorologice extreme, precum seceta și valurile de căldură. Fermierii trebuie să integreze practici sustenabile de gestionare a apei în sistemele lor agricole pentru a aborda aceste probleme, asigurând astfel atât productivitatea, cât și protecția mediului. Mai multe>>

De Ziua Națională a produselor agroalimentare românești se lansează sezonul 3 al programului #Autentic Românesc cu un număr record de parteneriate

10-10-2024 Produse traditionale

De Ziua Națională a produselor agroalimentare românești se lansează sezonul 3 al programului #Autentic Românesc cu un număr record de parteneriate

Programul Autentic Românesc, inițiat de Transavia în 2022, marchează Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, sărbătorită pe 10 octombrie, prin celebrarea valorilor autenticității, calității și siguranței produselor autohtone. #Autentic Românesc aduce împreună companii mari, de tradiție, cu companii românești la început de drum, dar care sunt unite de aceleași valori și dorință de dezvoltare durabilă, dar și de promovare a imaginii calității produselor românești peste hotare. Mai multe>>

A treia ediție a Agri Trade Summit va reuni peste 1.300 de participanți de top din Agribusiness-ul local și internațional

08-10-2024 Intalniri si conferinte

A treia ediție a Agri Trade Summit va reuni peste 1.300 de participanți de top din Agribusiness-ul local și internațional

AGRI TRADE SUMMIT, principalul eveniment de Agri Trade al României, reunește interesele regionale și definește rolul strategic al României pe piața internațională de Agribusiness. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de jucători de pe piața locală și internațională de Agri Trade, conexând interesele comerciale, Trading-ul de mărfuri, conectând tehnologia și logistica precum și serviciile financiare - garanția unui pod solid pentru Business. Mai multe>>

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

01-10-2024 Intalniri si conferinte

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

Conferința Grain Academy 2024 va reuni și în acest an reprezentanți ai companiilor și consultanțelor agricole din Balcani și regiunea Mării Negre sub auspiciul unei teme circumscrise recentelor conflicte geopolitice și instabilității economice globale - Piețele în punctul în care cresc temerile de recesiune și așteptările pentru un nou Superciclu al mărfurilor. Creșterea eficienței lanțului de aprovizionare și practici agricole sofisticate. Mai multe>>

Digitalizarea agriculturii ecologice: un pas esențial către sustenabilitate și eficiență

01-10-2024 Agricultura ecologica

Digitalizarea agriculturii ecologice: un pas esențial către sustenabilitate și eficiență

În cadrul evenimentului dedicat „Zilei europene a agriculturii ecologice”, ce a avut loc în data de 23 septembrie 2024, Wallachia eHUB a organizat o masă rotundă axată pe viitorul digitalizării fermelor ecologice și al producătorilor de produse ecologice. Acest eveniment a reunit asociații și clustere de profil, reprezentanți ai mediului academic, fermieri și factori de decizie din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-o dezbatere despre rolul tehnologiei în transformarea fermelor ... Mai multe>>

A avut loc prima reuniune a Consiliului Laptelui – grup consultativ pentru sectorul bovinelor de lapte

01-10-2024 Bovine

A avut loc prima reuniune a Consiliului Laptelui – grup consultativ pentru sectorul bovinelor de lapte

Marți, 01 octombrie 2024, a avut loc prima reuniune a Consiliului Laptelui – grup consultativ pentru sectorul zootehnic, specia bovine. Evenimentul, organizat sub coordonarea ministrului Florin BARBU, s-a desfășurat la sediul unei ferme de bovine din județul Buzău, localitatea Amaru. Acesta a avut ca scop identificarea problemelor cu care se confruntă sectorul bovinelor de lapte, în vederea stabilirii și formulării propunerilor de măsuri necesare soluționării acestora. Mai multe>>