Fermierii din Transilvania vor fi premiati in cadrul Conferintei PRIA Agriculture de la Cluj-Napoca - 8 mai 2019

Fermierii din Transilvania vor fi premiati in cadrul Conferintei PRIA Agriculture 2019 de la Cluj-NapocaFermierii romani din Transilvania vor fi premiati in cadrul Conferintei PRIA Agriculture care va avea loc la Cluj-Napoca in 8 mai 2019, la Grand Hotel Napoca, sala Viena, incepand cu ora 9,30, organizata de PRIAevents. Ne-am bucura sa dati curs invitatiei noastre si, astfel, sa recunoastem impreuna eforturile facute de fermierii romani pentru agricultura din tara noastra.


Conferinta PRIA Agriculture si PRIA Gala Fermierilor Romani din Transilvania este un eveniment important pentru agricultura si reprezinta o reala platforma de dezbatere intre fermieri, autoritati, si companiile care isi desfasoara activitatea in acest sector.

In cadrul acesteia vom recunoaste eforturile si contributia fermierilor romani ce au investit multa munca, resurse si experienta lor de-a lungul timpului, au contribuit la dezvoltarea sau mentinerea agriculturii Romaniei pe un loc bun in UE. Au investit cunostinte si energie pentru agricultura romaneasca – motor extrem de important al economiei tarii noastre. De asemenea, vom recunoaste meritele cercetatorilor si al celor care au avut un aport important pentru agricultura noastra.

Haideti sa recunoastem impreuna eforturile facute de fermierii romani pentru agricultura din tara noastra!

Agricultura este vitala pentru intreaga lume. Uniunea Europeana aloca un buget mare si o atentie deosebita acestui sector. De aceea, politica agricola comuna (PAC) consolideaza competitivitatea si sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plati directe fermierilor si prin masuri de piata, si finanteaza programele dezvoltare a zonelor rurale din Uniune.

Agricultura este ramura care contribuie la cresterea economica a tarii noastre. Spre ex. tara noastra se afla pe locul al doilea in UE ca producator apicol. La sfarsitul lui mai 2017, Romania a devenit principalul exportator de cereale din Uniunea Europeana.

Potentialul Romaniei in sectorul agricol este foarte mare si inca exista loc de crestere. In continuare vom vedea probleme cu care ne confruntam, dar si solutii sau sugestii pentru a exista o crestere esentiala a agriculturii romanesti.

Foarte important este sa vedem cum putem beneficia de PAC dupa 2020, cum atragem mai multe fonduri europene, cum avem rezultate bune, constante si sustenabilitate, cum crestem agricultura Romaniei.

Participati la cea mai importanta conferinta, cu festivitate de premiere pentru fermieri, destinata agriculturii in Cluj, dezbateti cele mai importante teme pentru agricultura Romaniei alaturi de fermieri, reprezentanti ai autoritatilor si presa.

Printre temele abordate se vor regasi:

    • Cum va arata Politica Agricola Comuna dupa anul 2020? Cum realizam cresterea absorbtiei fondurilor europene?
    • Cadastrul national. Cum ar trebui sa arate legea fondului funciar? De cand se va face identificarea si delimitarea tuturor parcelelor agricole obligatoriu pe baza datelor cadastrale? Ce ar trebui schimbat la legea care a liberalizat piata funciara?
    • Legea risipei alimentare. Cum se va aplica ea in Romania? Ce spun autoritatile? Dar toate celelalte parti implicate?
    • Cum functioneaza lantul dintre producatori, procesatori si retaileri
    • Ce are trebui sa aiba in vedere fermierii sau cooperativele atunci cand se gandesc sa stabileasca parteneriate cu retelele comerciale?
    • Importanta produselor romanesti in strategia retailerilor. Ce trebuie sa stie partenerii locali ai retelelor comerciale pentru a avea cat mai multe produse prezente la raft? Cum pot avea o colaborare de lunga durata si fructuoasa?
    • Care este strategia privind cercetarea pe termen lung?
    • Sprijinirea investitiilor pentru cresterea competitivitatii exploatatilor agricole, ferme de animale, fructe si legume sau pajisti si pasuni?
    • Agricultura de precizie folosirea tehnologiei pentru a eficientiza costurile in procesul de productie agricola
    • Diversificarea productieicresterea calitatii produselor obtinute si imbunatatirea performantei generale a exploatatiilor agricole; extinderea la nivel national sau international
    • Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri in agricultura;
    • Ajutoarele de stat in agricultura - cine poate beneficia de ele? Ce subventii primesc fermierii romani pentru Campania 2020?
    • Cum pot ajuta bancile, societatile de leasing si fondurile de garantare la cresterea absorbtiei fondurilor UE?
    • Care este rolul fondurilor de investitii destinate agriculturii?
    • Activitatea agentiilor AFIR si APIA care au un rol esential in aplicarea Politicii Agricole Comune.


Lectorii invitati sunt: 
Emil BOC – Primarul Municipiului Cluj-Napoca; Istvan Valentin VAKAR – Vicepresedinte, Consiliul Judetean Cluj, Paul Rares UIFALEAN – Director Executiv, Directia pentru Agricultura a Judetului Cluj; Valeriu TABARA – Presedinte ASAS/Fost Ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale; Alina POPESCU Director Agentia Dej, CEC BANK; Felix ARION – General Manager, Agro Transilvania Cluster; Prof. dr. Cornel CATOI - Rector, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca; Roxana VIDICAN – Decan, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca; Reprezentantul MEGA IMAGE; Sorin CIPLEA – Vicepresedinte, Cooperativa Agricola Lunca Somesului Mic; Nicolae TRITEAN – Director, Statiunea de Cercetare si Dezvoltare Turda; Ioan MERCA – Director Executiv, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Cluj (APIA Cluj). Conferinta va fi moderata de catre Raluca VOIVOZEANU, CEO PRIA Conferences.


Conferinta PRIA Agriculture si PRIA Gala Fermierilor Romani din Transilvania fac parte din seria conferintelor organizate de PRIAevents care aduc in atentie cele mai importante si mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu si beneficiaza de o prezenta mare a participantilor si a mass - mediei. Cu o experienta de peste 12 ani in organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscuta pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului Conferinta PRIA Agriculture si PRIA Gala Fermierilor Romani din Transilvania si modalitati de inscriere pentru participare puteti gasi pe https://priaevents.ro/conferinta-pria-agriculture-si-gala-fermierilor-romani-din-transilvania-2019/  

Fermierii din Transilvania vor fi premiati in cadrul Conferintei PRIA Agriculture de la Cluj-Napoca

  

Noutati

AgriPortal România lansează Crop Tour 2025 pentru analiza recoltei

15-05-2025 Stiri agricole

AgriPortal România lansează Crop Tour 2025 pentru analiza recoltei

AgriPortal Romania va desfășura în prima săptămână a lunii iunie Crop Tour 2025, un eveniment dedicat evaluării condițiilor de cultură și perspectivelor de recolta. În cadrul acestuia, vom colecta informații esențiale privind starea culturilor agricole din diverse regiuni ale țării. Mai multe>>

Săptămâna Bucătăriei Turcești ediția 2025

13-05-2025 Produse traditionale

Săptămâna Bucătăriei Turcești ediția 2025

Săptămâna Bucătăriei Turcești, celebrarea anuală a patrimoniului culinar bogat al Turciei, revine cu cea de-a patra ediție între 21 și 27 mai, pentru a sărbători metode de gătit durabile, sănătoase și tradiționale. Tema din acest an, „Preparatele Clasice ale Bucătăriei Turcești”, evidențiază rețetele clasice atemporale. Mai multe>>

”Green Campus”, eveniment găzduit de USAMV Cluj-Napoca (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii) pentru sute de liceeni

08-05-2025 Invatamant agricol

”Green Campus”, eveniment găzduit de USAMV Cluj-Napoca (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii) pentru sute de liceeni

Campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca își deschide porțile sâmbătă, 10 mai 2025, pentru sute de liceeni pasionați de științele vieții. ”Green Campus 2025 - Facultatea e mai cool decât credeai!” este evenimentul dedicat în fiecare an tinerilor care nu cunosc încă programele atractive de studii de licență ale Facultății de Zootehnie și Biotehnologii: Zootehnie; Biotehnologii; Comportamentul și bunăstarea animalelor. Mai multe>>

Degradarea solurilor amplifică problemele cu apa ale României, potrivit unui raport

08-05-2025 Protectia mediului

Degradarea solurilor amplifică problemele cu apa ale României, potrivit unui raport

În lumina raționalizării apei din cauza secetei, care a afectat zeci de mii de persoane în șase județe din România în 2024, un nou raport al mișcării Salvează Solul identifică degradarea solului drept un factor-cheie care accentuează criza apei. Mai multe>>

România concentrează 23% din totalul forței de muncă în agricultură din UE

08-05-2025 Afaceri agricole

România concentrează 23% din totalul forței de muncă în agricultură din UE

România are aproximativ o treime din totalul fermelor din UE, însă 90% dintre acestea au sub cinci hectare, adică sunt ferme de subzistență. Impact Hub Bucharest (reprezentantul EIT Food în România), în parteneriat cu Startarium, a lansat cea de-a patra ediție a raportului privind startupurile românești din AgriFood, care oferă o analiză cuprinzătoare a ecosistemului: „Romanian AgriFood Startups Overview Report 2024”. Mai multe>>

Accesorii pentru motocultoare - ce trebuie să ai pentru o muncă mai ușoară?

08-05-2025 Utilaje agricole

Accesorii pentru motocultoare - ce trebuie să ai pentru o muncă mai ușoară?

Motocultorul a devenit rapid una dintre cele mai utile unelte din gospodărie, mai ales dacă lucrezi solul în mod constant. Nu doar că te scapă de efort fizic inutil, dar îți oferă și o eficiență mult mai mare în toate lucrările agricole. Însă, pentru a profita din plin de avantajele sale, ai nevoie de accesoriile potrivite. Cu ajutorul lor, munca devine mai ușoară, mai rapidă și, cel mai important, mai bine făcută. Dacă ai în vedere achiziția sau ai deja un motocultor, informațiile menționate în... Mai multe>>

Târg de produse tradiționale la Ministerul Agriculturii 8-10 mai 2025

07-05-2025 Targuri si expozitii

Târg de produse tradiționale la Ministerul Agriculturii 8-10 mai 2025

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, organizează în perioada 8–10 mai 2025, în curtea instituției, „Târgul de produse tradiționale”. Evenimentul se desfășoară în contextul Zilei Europei și celebrează contribuția României la dezvoltarea Politicii Agricole Comune, promovând produsele agroalimentare autentice, certificate și atestate la nivel național și european. Mai multe>>

De la clasă în natură: tinerii din România descoperă importanța orașelor verzi prin activități practice

07-05-2025 Protectia mediului

De la clasă în natură: tinerii din România descoperă importanța orașelor verzi prin activități practice

Fundația WorldSkills România a implementat în peste 300 de școli din România ediția 2024-2025 a programului Educație despre biodiversitate în spații urbane, în cadrul proiectului Acțiuni verzi, viitor durabil. Au fost organizate 3 evenimente de tipul Urban Greening Days la București, Iași și Ciumbrud, care au adus împreună elevi, experți și companii din domeniul înverzirii urbane, ce au ca scop comun soluționarea unei provocări reale din mediul urban actual. Mai multe>>

Informații suplimentare cu privire la Pachetul 4 “Culturi verzi” - Intervenția DR-02

03-05-2025 APIA

Informații suplimentare cu privire la Pachetul 4 “Culturi verzi” - Intervenția DR-02

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii Intervenției DR-02: Agro-mediu și climă pe terenuri arabile - Pachet 4 ,,Culturi verzi”, că în anul 2025, angajamentele aflate în derulare din Campania 2024 se adaptează (în perioada de depunere a Cererilor de plată) la condițiile prevăzute de Planul strategic PAC 2023-2027. Mai multe>>

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

29-04-2025 Alimentatie sanatoasa

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

București, 29 aprilie 2025 – Românii își doresc să mănânce sănătos, însă datele studiului „Educația alimentară în România” realizat de AGRICOLA și iVox arată că există o discrepanță între intenție și practică. Peste 77% dintre respondenți au declarat că prioritizează alimentația sănătoasă în mare și în foarte mare măsură, însă doar 4 din 10 își evaluează calitatea alimentației ca fiind „bună”, iar 5 din 10 o descriu drept „medie”. Mai multe>>

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

29-04-2025 Stiri agricole

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>