Urban Grill Fest 2018 - cel mai mare eveniment international dedicat gratarelor din Romania

Urban Grill Fest 2018 - cel mai mare eveniment international dedicat gratarelor din RomaniaPentru anul 2018 Bucharest Food Festival va avea ca tema centrala grill-ul/gratarul/bbq-ul sau orice alt nume ar avea pe mapamond cea mai veche modalitate de preparare a carnii din istoria omenirii. Urban Grill Fest – sub-tema evenimentului Bucharest Food Festival, la aceasta editie - isi propune sa puna in lumina intregul univers dezvoltat in jurul gratarului, pornind de la tipuri de gratare si accesorii, continuand cu tehnici de gatire, tipuri de carnuri, de baituri, sosuri si mai ales distractia si buna dispozitia din jurul acestuia.


Evenimentul va avea loc la ROMEXPO si va reuni cel putin 20 de bucatarii internationale, pornind de la preparatele din America de Sud: Argentina, Mexic, Peru, gama de preparate “TexMex”, apoi America de Nord, Asia cu preparate din Thailanda, Japonia, China si bineinteles din Europa cu preparate la gratar din: Germania, Serbia, Turcia, Grecia, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova si Romania.

De la coastele de porc si carnea de vita preparate in smokerul american, la yakitori japonez, satay-ul thailandez, kebab-ul turcesc, souvlaki-ul grecesc, shish taouk-ul libanez, gratarul de peste de la Oktoberfest, pljeskavica sarbeasca si bineinteles micul romanesc, toate vor fi pregatite in fata vizitatorilor la cel mai mare festival international dedicat preparatelor la gratar din Romania. Nici vegetarienii nu au fost uitati. Burgerii cu Halloumi si tofu sunt si ei prezenti in eveniment alaturi de alte preparate vegetariene preparate pe grill.

Si pentru ca suntem la inceputul lunii mai, evenimentul va marca deschiderea oficiala a sezonului gratarelor in Romania. Vor avea loc: concursuri de gatit pentru cei mai buni grataragii amatori, concurs de gatit pentru bloggeri, vom pregati impreuna cu 100 de elevi din scolile bucurestene un steack sandwich european de 28 de metri. Si pentru ca in fiecare an, romanii consuma peste 6 000 000 de mici, in cadrul evenimentului vom stabili care sunt cei mai bun mici pe care bucurestenii si nu numai ii pot cumpara din retail-ul bucurestean – market-urile, hypermarket-urile si cash&cary: Kaufland, Carrefour, Lidl, Penny, Mega Image, Profi, Auchan, Selgros si Metro.

Accesul la eveniment este gratuit.

 

Cele mai bune praparate la gratar din lume vor fi la ROMEXPO intre 31 mai - 3 iunie 2018

Lansat in anul 2008, Bucharest Food Festival si-a propus si a reusit sa devina cel mai amplu eveniment de cultura gastronomica din tara noastra, in primele 5 editii reunind peste 150 000 de vizitatori si abordand teme precum: “Exista sau nu bucatarie autentic romaneasca?”( in anul 2008), “Bucatria traditionala a celor 27 de state membre ale Uniunii Europene” (in 2011) parte a programului “Opend Days” al Comisiei Europene, apoi in 2011 au fost in prim plan cau tema pizza&pasta, etc.

Horia Virlan, Cezar Munteanu, Antonio Passarelli, Jacob Haussman, Sergiu Nedelea, Virgil Dumitrascu sunt figurile care merita sa fie nominalizate, care si-au impartasit secretele in cadrul evenimentelor Bucharest Food Festival.

Un lant de pizza lung de 497 de metri, un tort de peste 50 de metri, un muschi de porc impletit in patru de 30 metri, o ciorba de burta de 5 000 de portii, un sandwich de 27 de metri sunt doar cateva din recodurile gastromice ale evenimentului.

Branduri precum: Tuborg, Granini, Coca Cola, Hellmann’s, Carrefour, Tomi, Orbit, Silva, Ciuc, Matache Macelaru, Fairy, Scandia, Barilla, Murfatlar, Panzani, Tefal, Top Shop, Franke, Kenwood, asociindu-si imaginea cu evenimentul.

Detalii pe: www.bucharestfoodfestival.ro si pe facebook.com Urban Grill Fest

 

Noutati

Error: No articles to display