Trei zile de divertisment la Targul National de Artizanat si Mestesuguri “MestesugarFEST-Romania Creativa”

Targul National de Artizanat si Mestesuguri - MestesugarFEST - Romania Creativa 2016Targul National de Artizanat si Mestesuguri “MestesugarFEST-Romania Creativa” aduce trei zile de spectacole de muzica, dans si teatru, proiectii de film, ateliere pentru copii si workshopuri de business intre 28-30 octombrie la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucuresti. Mestesugarii si artizanii care expun in cadrul targului MestesugarFEST- Romania Creativa pot participa la cursuri gratuite sustinute de specialisti in finantare, comunicare si vanzari online, in perioada 28-29 octombrie a.c.


In centrul evenimentului, organizat de Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, se va afla insa targul mesterilor populari, la care vor participa aproximativ 150 de mestesugari si artizani din toata tara. Pe langa acesta, evenimentul va cuprinde si spectacole de muzica si dans popular, ateliere pentru copii, teatru, proiectii de film si lansari de carte.

  

Workshop-uri la MestesugarFEST - Romania Creativa

”O mare parte dintre mestesugarii si artizanii romani sunt persoane care nu folosesc foarte mult tehnologia, dar isi doresc ca produsele lor sa fie mai vizibile si, adesea, apeleaza la rude sau cunostinte care sa-i ajute sa faca acest lucru. Crearea unei pagini atractive de Facebook, lansarea unui serviciu sau a unui magazin de comenzi online, aparitiile in presa pot aduce o crestere importanta unui business de mici dimensiuni. De aceea am creat un „pachet de consultanta” pentru aceste zone pe care le credem esentiale pentru dezvoltarea unei afaceri, sustinut de traineri care sunt cei mai buni specialisti in domeniile lor”, a declarat Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

La workshop-urile din cadrul MestesugarFEST vor avea prioritate mestesugarii si artizanii inscrisi ca expozanti dar pot participa si alte persoane, cu conditia sa lucreze domeniul crearii, vanzarii ori promovarii de produse traditionale romanesti.

Cei care doresc sa participe la trainingurile sustinute de Adrian Panait si George Brezoi, reprezentanti ai Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, Oana Bulexa si Monica Jitariuc, manageri la MSLGROUP The Practice, Antoaneta Mares, fondatoarea Blouse Roumaine Shop si Valentin Radu, fondator al companiei de software pentru marketing Omniconvert in cadrul MestesugarFest se pot inscrie la adresa de e-mail cristina_negraru@imm.gov.ro, precizand numele persoanei si workshopul ales.

Reamintim ca, 26 octombrie a.c., este ultima zi in care se mai pot face inscrieri online pentru a participa ca expozant la MestesugarFest pe site-ul www.aippimm.ro, la linkul http://programe2016.aippimm.ro/inscriereMestesug. Beneficiarii programului isi vor putea prezenta si vinde produsele in cadrul targului si, totodata, vor avea ocazia sa organizeze ateliere de lucru pentru vizitatorii interesati.

Participarea expozantilor la targ este gratuita, iar MECRMA va suporta cheltuielile de transport si cazare ale acestora. Transportul este asigurat inclusiv pentru produse. Bugetul alocat acestui proiect este de 890.000 de lei, schema de minimis fiind aprobata prin anexa nr. 3/35/26 la Legea nr. 339/2015 a Bugetului de Stat pe anul 2016.

Programul national pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului este un program multianual de stimulare a infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, implementat de catre Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

Informatii despre program, despre accesul vizitatorilor, dar si alte noutati despre targ puteti afla urmarind pagina de Facebook “Mestesugar FEST - Romania Creativa” https://www.facebook.com/MestesugarFEST/.

 

Sapte Ateliere pentru copii

Sambata si duminica vor avea loc sapte ateliere pentru copii: creare de opinci, podoabe traditionale, atelier de “Mandrute” - brose si insigne, jocul educativ„Satul” - vizita in Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucuresti, atelier pentru desen si pictura, atelier de creatie: “Sporul Casei”, atelier de creatie de papusi din papura.

Participarea la ateliere este gratuita, in limita locurilor disponibile. Salile pentru ateliere au 15-20 de locuri. Daca vreti sa va rezervati locul, puteti sa va inscrieti la adresa: cristina_negraru@imm.gov.ro. Trebuie sa precizati numele copilului si atelierul ales.

 

Spectacole de muzica, dans, teatru si proiectii de film

Spectacolele de muzica si dans popular sunt oferite de artisti din toata tara, printre care se numara: Stefania Rares, Aneta Stan, Doina Lavric, Gheorghe Turda, Andreea Haisan, Ana Maria Patrascioiu, Paul Ananie.

Intre spectacolele de sambata, 29 octombrie, se numara: “Catu-i... Maramuresu`!” (ora 12.00, sustinut de ansamblul folcloric profesionist Transilvania – Baia Mare), „Multumiri la aniversarea muzeului” (ora 13.00, vor participa colaboratori de seama ai Muzeului Satului), „Dialogul instrumentelor muzicale populare” - tilinca, tulnic,fluier, doba, muzicuta (ora 12.00, sustinut de Danuta Stan, Constantin Cojocarita).

Duminica, 30 octombrie, va fi „Zarva mare in targ” cu fanfara taraneasca de la Vorona, Botosani (ora 12.15), spectacolul „De la noi, de pe la Vlasca!” cu ansamblul folcloric profesionist Burnasul din Alexandria, Teleorman (ora 13.00), „Koy muzesinde beraber dans edelim (Haideti sa ne inveselim la muzeu!)” - spectacol oferit de ansamblul KaraSu din Medgidia.

Mai tarziu, de la ora 14.00 mergem „Pe un picior de plai...” cu Fluierasii din Dobrotesti, Teleorman, iar de la ora 15.00 dansam la „Hai la hora mare!” cu Stefania Rares, Aneta Stan, Doina Lavric, Andreea Haisan, Ana Maria Patrascioiu, Paul Ananie. Si, pentru ca scena inseamna si teatru, incheiem spectacolele “MestesugarFEST-Romania Creativa” la ora 16.00 cu reprezentatia oferita de Teatrul Masca din Bucuresti.

 

Despre MestesugarFEST - Romania Creativa

MestesugarFEST - Romania Creativa este un eveniment organizat de Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri care se va desfasura in perioada 28-30 octombrie 2016, la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, din Bucuresti. Targul va avea loc afara, zilnic, intre orele 9-18.00. Deschiderea oficiala a MestesugarFest va avea loc vineri, 28 octombrie, ora 9:30, in sala “V.I. Popa” din cadrul Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti" (Sos. Kiseleff, nr. 30, sector 1, Bucuresti).

In cadrul targului vor avea loc zilnic workshopuri dedicate mestesugarilor (finantare, PR, social media, cresterea vanzarilor online, branding), ateliere pentru copii (creare de papusi din papura, realizare de opinci, desen si pictura, ateliere de creare de podoabe- margele populare), proiectii de film, spectacole de teatru si muzica.

Vizitatorii targului vor plati doar taxa obisnuita de intrare in Muzeul Satului. Biletele costa 2,5 lei pentru elevi si studenti, 5 lei pentru pensionari si posesori ai cardului Euro 26 si 10 lei pentru adulti. Beneficiaza de acces gratuit: prescolarii, veteranii, persoanele cu dizabilitati, bursierii statului roman, membrii ICOM, ICOMOS, ASER, AMAR, AEOM, specialisti din muzee, angajatii Ministerului Culturii si Patrimoniului National, angajatii Institutului National de Cercetare in Domeniul Conservarii si Restaurarii.

Bugetul alocat acestui proiect este de 890.000 de lei, schema de minimis fiind aprobata prin anexa nr. 3/35/26 la Legea nr. 339/2015 a Bugetului de Stat pe anul 2016.

Programul national pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului este un program multianual de stimulare a infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, implementat de catre Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

Aflati noutati despre targ urmarind paginile de Facebook “Mestesugar FEST - Romania Creativa” https://www.facebook.com/MestesugarFEST/ si Ministerul Economiei - https://www.facebook.com/events/1158134664281209/.

Informatii despre aplicantii pentru participarea la MestesugarFest se pot gasi urmand link-ul: http://programe2016.aippimm.ro/listare/mestesug-artizanat.html/pagina_1.

Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri

  

Noutati

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

Când vine vorba de izolarea casei tale, eliminarea punților termice este esențială pentru a asigura o eficiență energetică maximă și un confort termic optim. Un material izolator care poate asigura o izolare continuă și eficientă fără punți termice este lâna de lemn (obținută din fibre naturale de lemn, provenit din specii de rășinoase). Această opțiune oferă numeroase beneficii și soluții pentru diversele nevoi de izolare ale locuinței tale, în special în mansardă, pe tavan/pod, între grinzi. Mai multe>>

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

Oțelul inoxidabil este un element indispensabil în ferma modernă, din cauza versatilității și durabilității sale de neîntrecut. Structura sa unică, formată în principal din crom și nichel, îi garantează o rezistență excepțională la coroziune și rugină, ceea ce îl face să fie ideal pentru o gamă largă de aplicații agricole. Țevile inoxidabile, de exemplu, joacă un rol primordial în sistemele de transport al lichidelor, asigurând transportul eficient al apei, al substanțelor chimice și al gazelor ... Mai multe>>

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

09-04-2024 Rapita

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

Imbunatatirea calitatii si cantitatii recoltelor poate reprezenta un real provocare pentru multi agricultori. Acest articol te va ghida prin procesul de alegere a soiului potrivit de rapita si tehnici eficiente de semanat si de ingrijire pentru a asigura elementele necesare cresterii si dezvoltarii a plantelor. In plus, vei descoperi sfaturi esentiale despre recoltare si depozitare, precum si despre ameliorarea solului pentru aceasta cultura. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>