Expozitia internationala BANAT AGRALIM Editia 2014

Banat Agralim-editia 2014Expozitia internationala BANAT AGRALIM Editia 2014 se va desfasura in perioada 30 mai – 1 iunie 2014. La aceasta manifestare sunt invitate sa participe firme, societati comerciale, institute de cercetari din tara si din strainatate, din domeniul producerii si distributiei de echipamente, masini si instalatii pentru agricultura, producerea, procesarea si valorificarea produselor agro-alimentare de origine vegetala si animaliera.






UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRICOLE SI MEDICINA VETERINARA A BANATULUI “REGELE MIHAI I AL ROMANIEI” DIN TIMISOARA si CAMERA DE COMERT, INDUSTRIE SI AGRICULTURA TIMIS, in colaborare cu CONSILIUL JUDETEAN TIMIS, PRIMARIA MUNICIPIULUI TIMISOARA si REGIA NATIONALA A PADURILOR – ROMSILVA organizeaza si in acest an o importanta manifestare expozitionala, care se va desfasura sub genericul BANAT AGRALIM Editia 2014, in perioada 30 mai – 1 iunie 2014.


Acest eveniment expozitional se va desfasura in Campusul UNIVERSITATII DE STIINTE AGRICOLE SI MEDICINA VETERINARA A BANATULUI “Regele Mihai I al Romaniei” DIN TIMISOARA, Calea Aradului, nr. 119.

EXPO BANAT AGRALIM Editia 2014 vizeaza evidentierea unora dintre progresele realizate in domeniul producerii, procesarii si valorificarii produselor agro-alimentare in zona Banatului, zona geografica si cultural - istorica cu o semnificativa pondere si relevanta traditie, la nivel national si international, in domeniul agriculturii.

In acest sens, cadrul EXPOZITIEI BANAT AGRALIM Editia 2014, vor fi prezenti expozanti din domeniul producerii si distributiei masinilor, instalatiilor si utilajelor de mecanizarii lucrarilor agricole si horticole, din domeniul mecanizarii si automatizarii proceselor tehnologice specifice sectorului de crestere a animalelor de interes economic, al procesarii si comercializarii produselor agroalimentare de origine vegetala si animaliera.

In corelatie cu domeniile de activitate ale expozantilor si avand in vedere preocuparile unora dintre cei interesati, la expozitie au fost invitate spre a participa o serie de societati comerciale din domeniul serviciilor si asistentei financiar-bancare, al producatorilor de furaje combinate, aditivi furajeri, produse sanitar-veterinare si consumabile din domeniul productiei vegetale si al cresterii animalelor.

De asemenea, in sectorul cresterii animalelor de interes economic, al animalelor de companie si ornamentale vor fi expuse exemplare reprezentative din toate speciile de interes economic: taurine, ovine, caprine, cabaline, suine, pasari de curte, iepuri, diferite specii piscicole si albine.

In spatiile expozitionale vor fi prezentate carti si manuale de specialitate si vor participa edituri si tipografii relevante in editarea literaturii stiintifice specifice. USAMVB Timisoara pune la dispozitia celor interesati anumite suprafete de teren pentru demonstratii in camp pentru executarea unor lucrari specifice producerii furajelor si de intretinere a diferitelor culturi agricole etc.

In zona limitrofa spatiului expozitional s-au realizat campuri si loturi demonstrativ - experimentale cu culturi cerealiere, plante tehnice si horticole.

De asemenea, in cadrul programului conex al Expozitiei Banat Agralim Editia 2014 se vor organiza, cu participarea unor cadre didactice ale universitatii noastre si in colaborare cu asociatiile profesionale de producatori, procesatori si comercianti, diferite, conferinte, work shop-uri si seminarii pe teme de interes pentru expozanti si fermieri.

Pe parcursul acestui eveniment expozitional, se vor organiza demonstratii ecvestre si concursuri hipice sub genericul „Ziua calului”.

Din estimarile organizatorilor expozitia Banat Agralim Editia 2014 va reuni peste 100 de firme expozante, atat din tara cat si din strainatate. Prezenta expozantilor la acest eveniment poate si trebuie sa contribuie la deschiderea unor noi perspective de afaceri in domenii precum vanzarea de produse si echipamente, incheierea de contracte pentru achizitia de masini, instalatii si utilaje specifice, de consultanta si de asistenta financiar-bancara, de crestere a vizibilitatii firmelor pentru producatorii si procesatorii interesati pentru domeniile specifice de activitate.

Editia din acest an a expozitiei BANAT AGRALIM reuneste, la fel ca si in anii precedenti, peste 100 de firme expozante, atat din tara cat si din strainatate, pe o suprafata care depaseste 3.000 mp. Prezenta dumneavoastra la acest eveniment va deschide noi perspective de afaceri companiei dumneavoastra:

  • vanzarea de produse si echipamente, semnarea de noi contracte;
  • explorarea si patrunderea pe noi piete si sectoare din domeniu;
  • stabilirea de noi contacte de afaceri, identificarea de noi distribuitori si agenti de vanzare;
  • cresterea vanzarilor pentru sezonul 2014;
  • demonstratii in camp cu utilajele.


Prezenta firmelor din Ungaria, Serbia, Spania, Austria si Italia la editiile precedente ale expozitiei demonstreaza interesul tot mai ridicat al investitorilor straini pentru sectorul agroalimentar romanesc.

Conceputa ca o manifestare pentru sustinerea dezvoltarii si promovarii sectorului agricol atat in Romania cat si in strainatate, aceasta editie a expozitiei BANAT AGRALIM se va remarca printr-un bogat program conex ce va cuprinde demonstratii zilnice cu utilajele in camp, prezentari de loturi de culturi experimentale, expozitie de animale cu acordare de premii, spectacol ecvestru, degustari de produse traditionale.

Continuand colaborarea traditionala cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului “Regele Mihai I al Romaniei”, evenimentul se va desfasura in incinta institutiei din Timisoara, Calea Aradului, nr.119.

In speranta ca oferta noastra corespunde intereselor dumneavoastra, va asteptam sa participati la eveniment si va asiguram de intreaga noastra disponibilitate de colaborare..


Informatii suplimentare si inscrieri la:

Manager de proiect CCIAT: Oana LUGUJAN
tel: +40 374 160847, mobil: +40 720 444123, e-mail: [email protected]

Centrul Regional de Afaceri Timisoara al CCIAT, 300575 Timisoara, Bv. Eroilor de la Tisa nr. 22, www.cciat.ro 

Manager de proiect USAMVB: Stelian ACATINCAI

tel. +40 256 277188, fax +40 256 200296, mobil: +40 726 397474,

E-mail: [email protected]. [email protected]
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului "Regele Mihai I al Romaniei" din Timisoara, 300645 Calea Aradului nr. 119, www.usab-tm.ro




Programul Expo Banat Agralim 2014

Vineri, 30 mai 2014

11.00     Deschiderea oficiala a expozitiei    
12:00     Workshop: Prezentarea proiectului “Made in Banat”

    • Prezentarea marcii si a procedurii de acordare a marcii “Made in Banat”
    • Legislatia in domeniul tehnologiilor si produselor ecologice

14:00     Pauza de pranz
15:00     Workshop: Legislatia in domeniul tehnologiilor si produselor ecologice
16:00     Workshop: Agricultura si alimentatie ecologica – partea I-
18:00     Concluzii

    • Locul desfasurarii: Pavilion Made in Banat

19.00     Inchiderea expozitiei


Sambata, 31 iunie 2014

10.00     Deschiderea expozitiei
10:00     Workshop: Agricultura si alimentatie ecologica - partea II-    
11:00     Workshop: Piata produselor ecologice in Romania
14:00     Concluzii
10.00     Workshop: “Soiurile si biotipurile locale de vita de vie – sursa de biodiversitate si tipicitate”

    • Locul desfasurarii: Sala de Viticultura si Ampelografie,
    • Facultatea de Horticultura si Silvicultura, Et.3
    • Moderatori: Prof. univ. dr. Dobrei Alin, S.l.dr.Dobrei Alina Georgeta, S.l. dr. Malaescu Mihaela, S.l. dr. Dragunescu Anca, S.l. dr. Cristea Teodor.
    • Seminar “Tehnologii si produse ecologice”
    • Locul desfasurarii: Pavilion Made in Banat

11.00    Workshop cu tema ”Dezvoltarea strategica a sectorului agroalimentar si a economiei rurale romanesti”

    • Locul desfasurarii: Facultatea de Management Agricol, sala B07 (parter)
    • Moderatori: Prof. dr. Vasile GOSA, Prof. dr. Ioan CSOSZ, Conf. Dr. Cosmin SALASAN
    • Grupul tinta: fermieri, expozanti, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai ONG, administratie locala si regional

12.00    Workshop: “Perspective privind productia de lapte de vaca”

    • Locul desfasurarii: Sala S2, Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii
    • Moderatori: Prof. dr. ing. Stelian Acatincai; Conf. Dr. ing. Cziszter Ludovic Toma; Hapenciuc Viorel - Asociatia Crescatorilor de vaci cu lapte judetul Timis; Adriana Szekely - Cooperativa TIMLACTAGRO, Ortisoara 1, jud. Timis
    • Grupul tinta: fermieri, expozanti, studenti, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai ONG, administratie locala si regionala   

13.00     Workshop: “AGROLAND Professional - bunastarea fermei tale”

    • Locul desfasurarii: Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii, sala S2
    • Moderator: Ing. Dan Robasciuc - Director Professional Farm
    • "Ziua calului" - In cadrul “Zilei calului” vor fi prezentate, in afara de diverse rase de cai, demonstratii de echitatie
    • Organizator: Dr. Ing. Flavia BOCHIS - CS Calarie Agronomia Timisoara

19.00 - Inchiderea expozitiei


Duminica, 1 iunie 2014

10.00     Deschiderea expozitiei

    • Prezentarea raselor de caini
    • Locul desfasurarii: Pavilion expozitional “Cresterea animalelor”
    • Organizatori: Adrian Marcu - Asociatia Chinologica Romana, filiala Timisoara; Alin Dobrei, Cosmin Maris - Facultatea de Horticultura si Silvicultura; Nicolae Pacala, Ioan Bencsik - Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii.
    • Demonstratii dresaj canin:
    • Scoala KORSARAD - dresaj canin Arad, antrenor: Korsiczky Stefan - dresaj pentru urmarire infractor, cautare droguri;
    • RESCUE-TIM - dresaj canin Timisoara, antrenor Szenasi Eugen – dresaj pentru salvarea victimelor din incendii sau dezastre.

12.00    Workshop: “Prioritati in cresterea ovinelor”

    • Locul desfasurarii: Amfiteatrul A1 Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii
    • Moderatori: Prof. univ. dr. ing. Ioan PADEANU; Presedintele Asociatiei OVIS BANATIM: Dl. Gheorghe DIOANE

12.00    Workshop: “Perspectivele acvaculturii intensive in zona de vest a Romaniei”

    • Locul desfasurarii: Sala 506 - Acvacultura, et. 5, Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii
    • Moderatori: Prof. dr .ing. Adrian Grozea – FZB Timisoara; Dr. ing. Augustin Pop – INMA Bucuresti, Filiala Timisoara
    • Grupul tinta: piscicultori, investitori in domeniul acvaculturii, expozanti, administratie locala si regionala, studenti

13.00     Decernarea diplomelor de participare
19.00     Inchiderea expozitiei

 

 

Noutati

AgriPortal România lansează Crop Tour 2025 pentru analiza recoltei

15-05-2025 Stiri agricole

AgriPortal România lansează Crop Tour 2025 pentru analiza recoltei

AgriPortal Romania va desfășura în prima săptămână a lunii iunie Crop Tour 2025, un eveniment dedicat evaluării condițiilor de cultură și perspectivelor de recolta. În cadrul acestuia, vom colecta informații esențiale privind starea culturilor agricole din diverse regiuni ale țării. Mai multe>>

Săptămâna Bucătăriei Turcești ediția 2025

13-05-2025 Produse traditionale

Săptămâna Bucătăriei Turcești ediția 2025

Săptămâna Bucătăriei Turcești, celebrarea anuală a patrimoniului culinar bogat al Turciei, revine cu cea de-a patra ediție între 21 și 27 mai, pentru a sărbători metode de gătit durabile, sănătoase și tradiționale. Tema din acest an, „Preparatele Clasice ale Bucătăriei Turcești”, evidențiază rețetele clasice atemporale. Mai multe>>

”Green Campus”, eveniment găzduit de USAMV Cluj-Napoca (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii) pentru sute de liceeni

08-05-2025 Invatamant agricol

”Green Campus”, eveniment găzduit de USAMV Cluj-Napoca (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii) pentru sute de liceeni

Campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca își deschide porțile sâmbătă, 10 mai 2025, pentru sute de liceeni pasionați de științele vieții. ”Green Campus 2025 - Facultatea e mai cool decât credeai!” este evenimentul dedicat în fiecare an tinerilor care nu cunosc încă programele atractive de studii de licență ale Facultății de Zootehnie și Biotehnologii: Zootehnie; Biotehnologii; Comportamentul și bunăstarea animalelor. Mai multe>>

Degradarea solurilor amplifică problemele cu apa ale României, potrivit unui raport

08-05-2025 Protectia mediului

Degradarea solurilor amplifică problemele cu apa ale României, potrivit unui raport

În lumina raționalizării apei din cauza secetei, care a afectat zeci de mii de persoane în șase județe din România în 2024, un nou raport al mișcării Salvează Solul identifică degradarea solului drept un factor-cheie care accentuează criza apei. Mai multe>>

România concentrează 23% din totalul forței de muncă în agricultură din UE

08-05-2025 Afaceri agricole

România concentrează 23% din totalul forței de muncă în agricultură din UE

România are aproximativ o treime din totalul fermelor din UE, însă 90% dintre acestea au sub cinci hectare, adică sunt ferme de subzistență. Impact Hub Bucharest (reprezentantul EIT Food în România), în parteneriat cu Startarium, a lansat cea de-a patra ediție a raportului privind startupurile românești din AgriFood, care oferă o analiză cuprinzătoare a ecosistemului: „Romanian AgriFood Startups Overview Report 2024”. Mai multe>>

Accesorii pentru motocultoare - ce trebuie să ai pentru o muncă mai ușoară?

08-05-2025 Utilaje agricole

Accesorii pentru motocultoare - ce trebuie să ai pentru o muncă mai ușoară?

Motocultorul a devenit rapid una dintre cele mai utile unelte din gospodărie, mai ales dacă lucrezi solul în mod constant. Nu doar că te scapă de efort fizic inutil, dar îți oferă și o eficiență mult mai mare în toate lucrările agricole. Însă, pentru a profita din plin de avantajele sale, ai nevoie de accesoriile potrivite. Cu ajutorul lor, munca devine mai ușoară, mai rapidă și, cel mai important, mai bine făcută. Dacă ai în vedere achiziția sau ai deja un motocultor, informațiile menționate în... Mai multe>>

Târg de produse tradiționale la Ministerul Agriculturii 8-10 mai 2025

07-05-2025 Targuri si expozitii

Târg de produse tradiționale la Ministerul Agriculturii 8-10 mai 2025

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, organizează în perioada 8–10 mai 2025, în curtea instituției, „Târgul de produse tradiționale”. Evenimentul se desfășoară în contextul Zilei Europei și celebrează contribuția României la dezvoltarea Politicii Agricole Comune, promovând produsele agroalimentare autentice, certificate și atestate la nivel național și european. Mai multe>>

De la clasă în natură: tinerii din România descoperă importanța orașelor verzi prin activități practice

07-05-2025 Protectia mediului

De la clasă în natură: tinerii din România descoperă importanța orașelor verzi prin activități practice

Fundația WorldSkills România a implementat în peste 300 de școli din România ediția 2024-2025 a programului Educație despre biodiversitate în spații urbane, în cadrul proiectului Acțiuni verzi, viitor durabil. Au fost organizate 3 evenimente de tipul Urban Greening Days la București, Iași și Ciumbrud, care au adus împreună elevi, experți și companii din domeniul înverzirii urbane, ce au ca scop comun soluționarea unei provocări reale din mediul urban actual. Mai multe>>

Informații suplimentare cu privire la Pachetul 4 “Culturi verzi” - Intervenția DR-02

03-05-2025 APIA

Informații suplimentare cu privire la Pachetul 4 “Culturi verzi” - Intervenția DR-02

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii Intervenției DR-02: Agro-mediu și climă pe terenuri arabile - Pachet 4 ,,Culturi verzi”, că în anul 2025, angajamentele aflate în derulare din Campania 2024 se adaptează (în perioada de depunere a Cererilor de plată) la condițiile prevăzute de Planul strategic PAC 2023-2027. Mai multe>>

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

29-04-2025 Alimentatie sanatoasa

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

București, 29 aprilie 2025 – Românii își doresc să mănânce sănătos, însă datele studiului „Educația alimentară în România” realizat de AGRICOLA și iVox arată că există o discrepanță între intenție și practică. Peste 77% dintre respondenți au declarat că prioritizează alimentația sănătoasă în mare și în foarte mare măsură, însă doar 4 din 10 își evaluează calitatea alimentației ca fiind „bună”, iar 5 din 10 o descriu drept „medie”. Mai multe>>

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

29-04-2025 Stiri agricole

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>