Maica schimonaha Nila, din Rusia prezicea ca vor veni timpuri cand pe crestini, ca si in zilele revolutiei din octombrie, ii vor intemnita in inchisori, rezervatii si ii vor ineca in mare.
Atunci cand vor incepe prigoanele asupra crestinilor, grabiti-va sa plecati in exil cu primul suvoi, faceti-va luntre si punte, dar sa nu ramaneti. Cei care vor pleca primii se vor mantui. Toate acestea le veti vedea cu ochii vostri, generatia voastra va intalni venirea lui antihrist. Copilasii mei, cat de mila imi este de voi – plangea maica spunand acestea. Dar adauga: totusi, slava Domnului pentru toate!
Un preot i se marturisi maicii: Maica, eu sunt slab, mi-e frică de ziua venirii lui antihrist. -Nu te teme, vei ajunge pana atunci, insa nu vei indura greutati.
Maica nu o data vorbea despre viitoarele încercari, spunand ca in vremurile instaurarii lui antihrist oamenilor le vor fi aplicate torturi de care din veac nu s-a mai auzit. Insa maica descoperea ceea ce vedea cu ochii duhovnicesti nu pentru a inspaimanta, ci pentru a intari in credinta si in nadejde in mila Domnului. Ea neincetat spunea ca Domnul nu-i va parasi pe cei credinciosi Lui si-i va hrani in vremea foamei, ii va mangaia in scarbe, ii va adaposti, ii va ingradi in necazuri si ii va ajuta cu vrednicie sa treaca prin orice chinuri, prigoane si munci. Amintindu-si in aceste cazuri cuvintele psalmistului David: Nu se vor rusina in vremea cea rea si in zilele foametei se vor satura (Psalm 36: 19).
Toate imi sunt cu putinta intarindu-ma intru Domnul. Si nu va inspaimantati de nimic, copii, nu va temeti de ceea ce se va intampla, sau se poate intampla, sau trebuie sa se intample dupa proorociile oamenilor lui Dumnezeu. Domnul este mai puternic decat toti si decat toate. El ne va da ajutor in incercari, ne va da putere de a rabda si ne va smeri la vremea cuvenita. Se cere doar sa fim ascultatori ai voii Sale sfinte. Rugati-o pe Aparatoarea noastra osardnica si ea nu va va lasa.
Odata, fata maicii a capatat brusc o expresie amenintatoare de parca ar fi vazut cu ochii sai duhovnicesti ceva inspaimantator. Ea a lovit de cateva ori cu varga în podele, zicand: Uite ce au mai inventat! Pruncilor sa le puna pecetea lui antihrist! Ingerul ii va rapune pe cei care se vor incumeta sa faca aceasta! Intr-o zi, maica Nila si-a cuprins capul cu mainile si a exclamat: - Vai, ce se va intampla! Ce va fi cu Rusia si cu noi toti?! A repetat aceasta de cateva ori, apoi, linistindu-se, a zis: - Nu, n-am sa va povestesc nimic, Domnul nu binecuvanteaza. Apoi, adresandu-se catre cei din chilie, adauga: - Trebuie sa aveti grija ca locuinta sa va fie in apropierea bisericii. Numai asa va veti mantui. Cand va este greu acasa – fugiti la biserica.
Cu ochii duhovnicesti, maica vedea ca generatia actuala si cea care o va urma vor avea de infruntat incercari si necazuri mult mai grele. Deseori ea povestea despre propria experienta de supravietuire in conditiile foamei din lagar, cand nu exista nici cea mai mica rezerva de hrana: - Cat e de groaznic sa induri foamea, sa nu dea Domnul sa treceti prin aceasta. In lagar aproape ca nu vedeam paine. Cand am iesit in libertate, mi se parea ca niciodata nu ma voi mai satura de paine. Dar foametea va veni. In anii copilariei in Ucraina, se intampla sa privesti in jur si pana la orizont sa vezi grane, spice pline, unul ca unul. Vantul bate si ele, ca valurile marii, se unduiesc pana la orizont. Niciun fel de buruiana nu era printre ele. Iar astazi, daca privesti, pana la orizont vezi doar buruieni. Au lasat pamantul de izbeliste, iar el este hranitorul nostru. Trebuie ca toti sa munceasca pamantul: oamenii vor fi nevoiti sa raspunda pentru faptul ca au parasit pamantul. Foamea va veni pentru aceea ca pamantul zace in paragina. Daca aveti un lot, fiecare coltisor al lui trebuie sa fie prelucrat si semanat si pamantul va va ajuta sa rezistati in vremea foamei. Saditi cartofi, legume pe toate parcelele care vi se vor oferi, cresteti gaini. Cand va fi greu, veti manca cartofi cu castraveti.
Rezervele nu va vor salva, deoarece foametea nu va incepe brusc. Din an in an va fi tot mai greu, recolta va scadea, tot mai putin pamant va fi prelucrat. Toti trebuie sa se ingrijeasca sa fie mai aproape de pamant, in orasele mari viata va fi deosebit de grea. Foamea va fi atat de groaznica, incat oamenii vor da buzna prin case in cautare de ceva alimente. Vor sparge geamurile si usile, vor ucide oameni pentru hrana. Multi vor purta in maini arme si viata omului nu va mai avea nicio valoare.
La venirea lui antihrist se va lasa asa o foamete, incat se vor epuiza cerealele. Trebuie sa pregatiti flori de tei, urzica si alte ierburi, sa le uscati si apoi sa faceti din ele ceai – aceasta fiertura va fi de ajuns pentru hrana.
Maica spunea ca, la sfarsitul vremurilor, in locul Petersburgului, va fi mare. Moscova partial se va prabusi, in subterana ei se afla multe goluri. Iar cand au intrebat-o despre casa si oraselul in care locuieste, ea a raspuns: - Din orasel nu va ramane nimic. Va ramane casuta mea si inca una. Va fi razboi, distrugeri, insa casuta mea nu va fi distrusa. Eu nu voi vedea acestea, iar voi o sa le vedeti. Iata, drumul spre Egorievsk va ramane si casuta mea, si nu-i nimic langă ea. In timpul razboiului, oraşelul va fi distrus.
Sosi-va timpul cand chinezii vor navali asupra noastra si tuturor le va veni foarte greu. Aceste cuvinte maica le-a repetat de doua ori.
Copilaşi, am văzut un vis. Va fi război. Doamne, adolescentii, de la paisprezece ani, vor fi recrutati si trimisi pe front. Acasa vor ramane doar copiii si batranii. Soldatii vor umbla din casa in casa, ii vor mobiliza pe toti si-i vor goni la razboi. Vor domni jaful si nelegiuirile celor inarmati si pamantul va fi impresurat cu cadavre. Copilasii mei, cat de milă imi este de voi! – de multe-multe ori repeta maica.
Dintre toti sfintii, maica il iubea cel mai mult pe Sfantul apostol si evanghelist Ioan Teologul. Ea spunea ca sfantul iubeste Rusia si ca el va veni la noi in vremurile lui antihrist.
Unui fiu duhovnicesc maica i-a dat o astfel de rugaciune: Doamne, fie voia Ta intru mine, pacatosul, in toate caile vieţii. Ajuta-mi sa-Ti raman credincios Tie pana la sfarsit. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, mantuieste-ma pe mine, pacatosul. Sfinte apostole Ioan Teologul, fii indrumatorul meu, fii mijlocitor si rugator pentru mine inaintea Domnului si a Preacuratei Sale Maici“.
Sursa: garduldefier.wordpress.com
02-06-2021 Plante medicinale si aromatice
Compania romaneasca Faunus Plant, unul din cei mai importanti jucatori de pe piata locala de remedii naturiste, estimeaza in acest an o cifra de afaceri de 500.000 euro, o crestere de peste 50% fata de anul trecut. Compania cu sediul in judetul Bihor are in portofoliu peste 100 de produse (ceaiuri, tincturi, unguente, siropuri etc), fabricate exclusiv din plante, care sunt distribuite catre 1.100 de parteneri din tara. Mai multe>>
29-01-2021 Catina
Orange Valley, producator local de produse pe baza de catina, face bilantul pentru 2020 si anunta care sunt planurile companiei pentru anul curent. Astfel, in 2021, producatorul se asteapta la o crestere de pana la 100% a vanzarilor si estimeaza dublarea cifrei de afaceri, pana la 300.000 de euro. Mai multe>>
17-09-2017 Plante aromatice
Ferma Tomita situata in orasul Nakafurano – Hokkaido, Japonia a fost infiintata in 1903 de catre Tokuma Tomita, iar in anul 1958 a lansat cultura de lavanda utilizata pentru parfumuri. Astazi, ferma Tomita detine cea mai mare suprafata cultivata cu lavanda din Japonia, fiind si unul dintre cele mai fotografiate locuri din aceasta tara. Un bun exemplu de ferma agroturistica, Ferma Tomita ofera ample oportunitati pentru plimbari relaxate inconjurate de mozaicuri nesfarsite de culoare, atat de frumos amenajate si manierate, incat dealurile par aproape suprarealiste. Mai multe>>
06-09-2017 Catina
Cinci fermieri cu plantatii de catina ecologica au decis, in urma cu un an, sa se asocieze in Cooperativa Agricola Bio Catina Romania. Astazi, asociatia are 9 membri, care detin cumulat 82 de hectare de catina si sunt cea mai mare forta comerciala in productia si comercializarea de catina ecologica din Romania. Au investit aproape un milion de euro la nivelul tuturor membrilor cooperatori, iar acum tintesc pietele din Asia si pe cele europene. Mai multe>>
10-08-2017 Plante medicinale si aromatice
Fundatia Civitas pentru Societatea Civila, filiala Cluj-Napoca, a deschis la Sic (jud. Cluj) un centru pentru colectarea si procesarea plantelor medicinale in cadrul unui proiect pe fonduri elvetiene. Dotarile centrului sunt puse gratuit la dispozitia celor care culeg sau cultiva astfel de plante. Initiativa a fost demarata cu scopul de a incuraja generarea de noi surse de venit pentru persoanele defavorizate din zone rurale si pentru educarea acestora cu privire la cultivarea si prelucrarea sustenabila a plantelor medicinale. Mai multe>>
11-02-2017 Plante aromatice
Straturile cu mirodenii emana parfumuri placute de primavara pana toamna. Gradinarii pasionati introduc mereu in gradinile lor noutati din zona Marii Mediterane si multe din aceste specii se aclimatizeaza si rezista bine ani la rand in conditiile de clima temperata, pana la prima iarna mai grea. Mai multe>>
18-08-2016 Plante medicinale
La fabrica Fares iau nastere aproximativ 400 de ceaiuri si produse din plante medicinale, care au la baza ingrediente benefice pentru sanatate cultivate pe 130 de hectare detinute de companie in judetul Hunedoara, in jurul municipiului Orastie. Intregul proces de fabricatie se desfasoara exact in acelasi loc in care a luat fiinta compania, acum 8 decenii. Mai multe>>
01-07-2016 Carti - Plante medicinale si aromatice
Editura Casa ofera pasionatilor de cresterea plantelor un ghid perfect pentru cultivarea mirodeniilor, atat in gradini, cat si in apartament. Cunoscutul scriitor Megyeri Szabolcs propune un manual complet de crestere a acestor plante, deosebit de importante pentru oameni. Mai multe>>
22-06-2016 Plante medicinale
Grupul de producatori de plante medicinale si aromatice si culegatori ai acestor plante din flora spontana format la Cluj-Napoca in urma cursurilor derulate in cadrul proiectului „Integrarea sociala a persoanelor defavorizate din zona rurala prin colectarea si procesarea plantelor medicinale intr-un mod sustenabil” a participat in data de 11-12 Iunie 2016 la zilele Barock Fest din Bontida. Mai multe>>
14-04-2016 Carti - Plante medicinale si aromatice
Vrei sa afli toate secretele socului? Atunci aceasta carte este pentru tine! Vei afla informatii despre istoricul plantei, superstitiile legate de ea, modul de valorificare ca planta ornamentala, medicinala precum si posibilitatea de a o utiliza in diverse retete culinare. Vei fi placut surprins sa afli ca socul traieste circa 100 de ani si ca are numeroase efecte spectaculoase in prevenirea si tratamentul alternativ al bolilor cardiovasculare, cancerului, virusului herpetic, HIV-ului, alergiilor, obezitatii si ca poate fi folosit cu succes pentru diverse afectiuni ale tenului. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>