CLAAS prezinta JAGUAR 990, noul model de top din gama 900 de combine de recoltat furaje. Utilajul este disponibil, de asemenea, cu sistemul de senile TERRA TRAC. Modelul JAGUAR 970 este echipat cu un motor nou, care respecta prevederile standardului de emisii Stage V, in timp ce modelele din seria 900 si 800 au un nou concept de comanda cu CEBIS Touch si multe alte imbunatatiri. In plus, noua generatie de implemente frontale pentru recoltarea porumbului utilizate impreuna cu utilajul JAGUAR este extinsa cu noi modele.
JAGUAR 990 duce puterea maxima dezvoltata de motor in gama de modele 900 la 925 CP / 680 kW. Motorul MAN V12 are o cilindree de 24 de litri si este disponibil si in versiunea de 850 CP / 625 kW pentru JAGUAR 980. Nou este si motorul MAN D4276 cu 6 cilindri in linie din dotarea modelului JAGUAR 970. Aceasta unitate dezvolta o putere de 790 CP / 581 kW si are o cilindree de aproximativ 16 litri. O capacitate cilindrica de aproape 3 litri per cilindru asigura o curba de putere stabila si un cuplu neintrerupt. Prin urmare, JAGUAR 970 se caracterizeaza prin cel mai redus consum de carburant per tona de material recoltat din clasa sa.
Puterea modelelor 960 si 940 a fost sporita, la fel si cea a modelelor JAGUAR 880 si 860 din gama 800. Toate motoarele noi respecta prevederile standardelor de emisii in vigoare pe pietele pe care utilajele sunt comercializate, pana la Stage V. Posttratarea gazelor de esapament ale modelelor JAGUAR 960-840 are loc printr-o combinatie intre reducerea catalitica selectiva (SCR) si un filtru de particule diesel.
Noul CEBIS cu ecran tactil ii ofera operatorului un acces simplu si rapid la toate functiile utilajului. Cele mai importante reglaje pot fi efectuate direct prin intermediul comutatoarelor de pe cotiera. Utilajul JAGUAR poate fi controlat in mod intuitiv si fara o instruire prealabila. Aceasta inseamna ca si operatorii mai putin experimentati vor putea controla utilajul in conditii de siguranta intr-un timp foarte scurt si exploata intregul potential al acestuia. Operatorul poate regla sau controla utilajul JAGUAR in patru moduri, dupa cum este necesar:
O vizibilitate optima in orice conditii este asigurata de gama larga de optiuni de reglare ale terminalului CEBIS. Ecranul poate pivota din pozitia sa obisnuita, din campul vizual al operatorului, catre dreapta, langa cotiera. Astfel, operatorul are o vizibilitate optima asupra intregului implement frontal la recoltarea porumbului culcat la pamant, de exemplu.
O noua coloana de directie permite adaptarea pozitiei volanului la cerintele operatorului. Noua directie dinamica asigura o ghidare a utilajului mai confortabila ca niciodata. La viteze de pana la 10 km/h, operatorul trebuie sa roteasca volanul la doar trei sferturi de cursa pentru a trece de la bracarea maxima a rotilor spre stanga la bracarea maxima a acestora spre dreapta. Incepand cu viteza de 10 km/h, numarul de rotiri ale volanului creste in mod dinamic. De la 20 km/h, pentru o conducere sigura la viteze mai mari, este disponibil din nou numarul maxim de rotiri ale volanului. Directia dinamica este activata in CEBIS. Este posibila reglarea in orice moment a numarului necesar de rotiri ale volanului.
Cu CEMOS AUTO PERFORMANCE, combina JAGUAR mentine constanta viteza setata si adapteaza puterea motorului si viteza de deplasare in functie de masa de material recoltat. Pe masura ce aceasta masa creste, mai intai puterea motorului este sporita, iar apoi viteza de deplasare este redusa. Atunci cand masa de material recoltat scade, puterea motorului este redusa automat. Acest lucru permite mentinerea unei turatii constante a motorului si previne schimbarile bruste de sarcina. Rezultatul: flux uniform de material recoltat, siguranta operationala ridicata si consum redus de carburant. Efortul operatorului este redus in special in situatiile solicitante din timpul recoltarii.
Sistemele inteligente din dotarea combinei JAGUAR creeaza premizele pentru o calitate excelenta a furajelor, atat cu aditivii cu dozare precisa din rezervorul de 375 l, cat si cei puternic concentrati din noul ACTISILER 37. Acest rezervor cu pereti dubli protejeaza de asemenea concentratul furajer impotriva temperaturilor exterioare ridicate. Pompa permite dozarea precisa intre 0,2 si 20 l/h sau, in functie de randament, intre 10 si 50 ml/t.
Continutul de material uscat determinat de senzorul in infrarosu apropiat (NIR) este utilizat ca referinta pentru reglarea lungimii de taiere si dozarea aditivilor. Pe langa masurarea continutului de material uscat, senzorul NIR determina componentele care variaza in functie de materialul recoltat. Valorile masurate pot fi utilizate ca baza pentru documentatie.
CEBIS ii permite operatorului sa aiba o imagine de ansamblu clara legata de interactiunea automata dintre lungimea de taiere si dozarea aditivilor furajeri in functie de continutul de material uscat masurat.
Cu 42 de cutite si o frecventa de taiere sporita la 25.200 de taieri/minut, noul rotor V-MAX 42 asigura un randament impresionant. Utilizand intreaga putere a motorului, acesta ofera o calitate optima a taierii pentru lungimi scurte de taiere, intre 3,5 si 12,5 mm. Pentru lungimi de taiere mai mari pentru iarba si SHREDLAGE, este posibila utilizarea a doar o treime din numarul de cutite. Noul V-MAX 42 este disponibil optional pentru JAGUAR 990, 980 si 970.
Precompresia hidraulica cu control inteligent asigura o calitate constant ridicata a materialului taiat si este acum oferita standard pentru gama de modele 900. Actionand in baza unor caracteristici de control pre-programate, cilindrii hidraulici cu acumulatori adapteaza automat presiunea de precompresie la diferitele recolte si modificari ale grosimii fluxului de material recoltat. Aceasta solutie asigura o calitate uniforma a materialului taiat, chiar si in conditii dificile.
Carcasa sistemului de alimentare a fost revizuita pentru a asigura o fiabilitate maxima. Rola de alimentare ranforsata este conceputa pentru un randament maxim, iar placile de uzura mai mari de pe partile laterale ale rolelor de precompresie reduc gradul de murdarie si nivelul de zgomot. Fixarea prin strangere a rolelor faciliteaza intretinerea.
Etanseitatea semnificativ imbunatatita a sistemului de ascutire de pe carcasa rotorului reduce patrunderea impuritatilor si nivelul de zgomot. Durata de viata a rulmentilor rotorului este acum de doua ori mai mare. Cuplajele hidraulice rapide faciliteaza intretinerea carcasei sistemului de alimentare si a carcasei rotorului.
Experienta de mai multe decenii a companiei CLAAS in materie de senile TERRA TRAC permite integrarea perfecta a acestora la noul JAGUAR 990 si 960. Sistemul de montare pivotant permite operarea utilajului chiar si in cele mai dificile conditii. Senilele pot oscila in sus cu 10° si in jos cu 13° datorita opritoarelor robuste care limiteaza cursa in plan vertical a acestora.
Protectia la capat de rand a sistemului de senile TERRA TRAC isi dezvaluie adevaratele talente pe pasuni. In timpul manevrelor de intoarcere, rolele de sprijin ale fiecarei senile sunt impinse in jos hidraulic, rola frontala de actionare este ridicata si suprafata de contact este redusa cu aproximativ o treime.
Aceasta previne vizibil deteriorarea covorului de iarba prin efectul de forfecare din momentul intoarcerii. Masuratorile efectuate la Universitatea de Stiinte Aplicate din Kiel au demonstrat ca presiunea exercitata asupra solului cu rolele de sprijin coborate este mai mica decat cea exercitata de un utilaj cu roti.
Sistemul TERRA TRAC din dotarea modelului 960 stabileste noi standarde si pe drum. Fiind echipat cu senile late de 635 mm, latimea exterioara ramane la o valoare sub 3 m, fiind astfel usor de inmatriculat pentru circulatia pe drumuri publice. Cu senile late de 890 mm, utilajul are o latime exterioara de 3,5 m. Sistemul de senile cu suspensie ofera posibilitatea atingerii unei viteze maxime de 40 km/h si asigura un confort optim in timpul conducerii.
Ampatamentul extins asigura un compartiment de intretinere semnificativ mai mare, foarte usor de accesat prin intermediul panourilor de intretinere de deasupra senilelor. De exemplu, zdrobitorul de boabe poate fi indepartat foarte usor pe deasupra senilei din partea dreapta.
Modelul JAGUAR 800 este echipat cu un mecanism ranforsat de actionare a implementului frontal. Mecanismul de actionare si puntea fata au fost complet revizuite. Ca urmare, si implementul DIRECT DISC 600 poate fi utilizat pe JAGUAR 880 (880 doar pentru Marea Britanie, Irlanda si Italia) si 870.
O crestere a presiunii in sistem sporeste cu 11% forta de tractiune a transmisiei hidrostatice la modelul JAGUAR 800. Acest lucru asigura rezerve de putere chiar si in conditii foarte dificile. In plus, si gama 800 este echipata cu noul concept de comanda CLAAS.
Noua generatie de implemente frontale CLAAS pentru recoltarea porumbului utilizate impreuna cu utilajul JAGUAR este extinsa din nou cu modelele ORBIS 450 si ORBIS 600 cu discuri mari. Aceasta gama asigura un flux optim de material recoltat si un nivel ridicat de eficienta si fiabilitate functionala. Conceptul cadrului cu basculare reduce greutatea si sporeste rezistenta la uzura, iar datorita sistemului inovator de pliere, implementele frontale sunt gata de utilizare in doar cateva secunde.
Cu o latime de lucru de 6,0 m, noul ORBIS 600 este echipat cu discuri cu diametru mare, fiind astfel ideal pentru culturile de porumb de inaltime medie si mare. ORBIS 450 cu o latime de lucru de 4,5 m completeaza noua generatie de implemente frontale, fiind adecvat pentru culturi mai putin inalte. In 2018, CLAAS a lansat ORBIS 600 SD cu discuri mici, pentru culturile de porumb de inaltime mica si medie, si ORBIS 750. La ambele modele, fluxul de material recoltat in forma de V, cu eficienta dovedita asigura o fiabilitate functionala excelenta, chiar si in zonele in care densitatea porumbului difera.
Degetele de ghidare reproiectate din fata cutitelor permit preluarea materialului recoltat cu pierderi reduse. Punctele pot fi indepartate la recoltarea porumbului culcat. Cutitele cu forma noua, de semiluna, asigura o calitate excelenta a taierii pentru toate tipurile de material recoltat.
Noul concept al cadrului cu basculare asigura alimentarea centrala a materialului recoltat pe rolele de precompresie ale utilajului JAGUAR. Aceasta componenta robusta asigura absorbtia optima a sarcinilor asociate implementului frontal. In functie de conditiile de recoltare, unghiul de montare a cadrului cu basculare poate fi setat in doua pozitii diferite. Sistemul AUTO CONTOUR asigura controlul activ al compensarii laterale si lasa in urma o miriste uniforma pe intreaga latime de lucru. Acest sistem este standard pentru ORBIS 750 si disponibil optional pentru modelele ORBIS 600 si 600 SD.
Panourile T modulare noi sustin trenul de rulare si discurile. Noul design al cadrului permite taierea uniforma, la joasa inaltime, fara impuritati. Panourile T sunt ranforsate prin presare, fiind astfel stabile dimensional si rezistente la uzura. Prin urmare, elementele transmisiei sunt protejate impotriva uzurii si sarcinilor structurale.
Conceptul de pliere pentru aceste modele a fost complet reproiectat cu scopul de a reduce semnificativ timpii de pliere si a reduce la minim timpii de setare. In cazul modelelor ORBIS 600, 600 SD si 450, ambele unitati laterale se pliaza in sus inspre linia mediana a utilajului, iar cele ale modelului ORBIS 750 se pliaza simetric una peste cealalta. Aceasta functie de pliere compacta ii permite operatorului sa aiba o vizibilitate excelenta in timpul deplasarii pe sosea. Toate modelele au o latime de transport de 3,0 m, ceea ce simplifica inmatricularea utilajului.
Pentru a respecta prevederile legale, un sistem integrat de transport este disponibil pentru ORBIS 600 si modelele superioare. Sistemul este controlat in mod confortabil din cabina. Dupa activarea sistemului de transport pe drum, doua roti de transport sustin cea mai mare parte a sarcinii implementului frontal, pentru a respecta sarcinile admise pe punti ale combinei JAGUAR. Sistemul integrat de amortizare a vibratiilor asigura o deplasare pe sosea lina si confortabila, cu viteze de pana la 40 km/h. Sistemul asigura deplasarea rapida si in siguranta de la un camp la altul si evita procedurile de setare inutile.
Conceptul de actionare este perfect adaptat atat pentru gama de modele JAGUAR 900, cat si pentru gama JAGUAR 800 si asigura o calitate optima a materialului taiat. Viteza implementelor frontale pentru porumb este controlata de o cutie de viteze cu doua trepte. O cutie de viteze cu trei trepte suplimentara pentru tobele de alimentare asigura o coordonare optima a fluxului de material recoltat. Functia automata pentru actionarea continuu variabila a implementului frontal la modelul JAGUAR 900 asigura optimizarea fluxului de material recoltat in mod confortabil, din cabina.
Numarul redus de trepte de viteza si transmiterea eficienta a puterii permit mentinerea la un nivel redus a puterii necesare si maximizarea eficientei. In plus, intervalele de schimbare a uleiului au fost extinse la 2.500 de ore de functionare sau 5 ani, reducand astfel costurile de intretinere.
Fiecare implement ORBIS este echipat standard cu un modul de comunicare ce transmite date de la implementul frontal la combina de recoltat furaje si memoreaza setarile pentru modelul JAGUAR. Setarile sunt pastrate chiar si dupa inlocuirea implementului frontal, economisind astfel timp si prevenind erorile de functionare.
14-10-2024 Masini si utilaje agricole
Dacă profesia sau afacerea dumneavoastră este legată de tehnologia agricolă și de agricultură, ar trebui să citiți acest material. S-ar putea să găsiți ceea ce căutați demult. Mai multe>>
01-02-2024 Agrotehnica
Daca nu aveti un plan de fertilizare creat, luna Ianuarie este momentul potrivit pentru a planifica aceasta lucrare. Scopul planificarii este acela de a folosi ingrasamantul intr-un mod cat mai eficient posibil. Doza trebuie calculata in asa fel incat sa obtinem cel mai bun randament din punct de vedere economic. Mai multe>>
23-01-2024 Tractoare
Recent, a fost adoptata Ordonanta de Urgenta nr. 1 din 18 ianuarie 2024 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, care vine sa aduca imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste conducerea tractoarelor agricole si forestiere. Mai multe>>
09-01-2024 Utilaje agricole
Buruienile de pe terenurile agricole pot duce la pierderi de recolte de 30% sau chiar mai mult. Fermierii controleaza, de obicei, buruienile prin pulverizarea intregului camp cu erbicide la o doza standard. Pentru a permite un control mai precis si mai durabil al buruienilor, BASF si Bosch au dezvoltat ONE SMART SPRAY in cadrul unui joint venture. Mai multe>>
08-01-2024 Masini si utilaje agricole
Sigma CVM Romania, filiala a Grupului de Companii Saracakis si un jucator de frunte in sectorul utilajelor agricole, anunta cu mandrie parteneriatul cu Amazone, o companie de familie cu o existenta de 140 de ani si o traditie de excelenta in producerea de echipamente agricole. Aceasta colaborare reprezinta un nou prag pentru ambele companii. Mai multe>>
02-08-2023 Masini si utilaje agricole
Industria agriculturii moderne se bazeaza din ce in ce mai mult pe tehnologie si inovatie pentru a obtine randamente superioare si a eficientiza procesele de productie. In acest context, meseria de Operator CNC devine din ce in ce mai relevanta si cautata in domeniul agricol. Mai multe>>
19-07-2023 Tractoare
Marca emblematica a Yokohama Off-Highway Tires (YOHT), Alliance, a lansat recent noi dimensiuni ale anvelopei radiale Agriflex+ 372 pentru tractoare si masini de recoltat - inclusiv o dimensiune care o face cea mai mare anvelopa produsa vreodata de Alliance. Dimensiunea VF750/75R46 este destinata celor mai mari tractoare si utilaje si reprezinta o provocare pentru concurentii cu anvelope competitive din punct de vedere economic si calitativ. Mai multe>>
19-07-2023 Agrotehnica
APIA informeaza fermierii ca incepand cu anul de cerere 2023 se pun in aplicare normele privind conditionalitatea in cadrul interventiilor sub forma de plati directe si a unor interventii si masuri pentru dezvoltare rurala. Fermierii si alti beneficiari care primesc sprijin prin interventiile din Planul Strategic 2023-2027 trebuie sa respecte normele privind conditionalitatea pe intreaga exploatatie agricola si pe tot parcursul anului de cerere. Mai multe>>
13-07-2023 Utilaje agricole
Exista multe aspecte de luat in considerare atunci cand vrei sa cumperi anvelope pentru utilajele agricole, mai ales daca esti fermier. In acest articol, evidentiem cele mai importante criterii si modul in care acestea ar putea influenta decizia ta de cumparare: Mai multe>>
07-07-2023 Service masini si utilaje agricole
Incepand din luna iulie, unul dintre cele mai mari branduri de motoutilaje si produse destinate ingrijirii curtii si gradinii ofera gratuit serviciul de montaj si punere in functiune, la orice utilaj achizitionat. Astfel, clientii care achizitioneaza produsele Ruris vor avea posibilitatea sa beneficieze de servicii de montaj si punere in functiune prin intermediul celor peste 300 de magazine fizice si puncte de service partenere, inrolate in programul „Ruris Premium All in One”. Mai multe>>
08-06-2023 Masini, utilaje, instalatii
Cu Galaxy MFS 101 SDS, Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) a introdus recent o noua generatie de anvelope solide, de inalta rezistenta, pentru stivuitoarele care sunt utilizate in cele mai solicitante conditii industriale si de depozitare. Pentru a face ca avantajele acestei game inovatoare de anvelope sa fie disponibile pentru si mai multe tipuri si dimensiuni de stivuitoare, YOHT a extins in continuare oferta acestei game de anvelope la un total de 58 de SKU-uri. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>