Extinderea practicilor de agricultura regenerabila - Noul obiectiv PepsiCo pentru 2030

PepsiCo extinde practicile de agricultura regenerabila imbunatatind conditiile de viata pentru cei implicati in lantul sau agricol de aprovizionare si va obtine suta la suta din ingredientele sale cheie din surse sustenabilePepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare si bauturi racoritoare, va extinde pana in 2030 practicile de agricultura regenerabila pe 7 milioane acri (2,8 milioane hectare), suprafata aproape egala cu intreaga sa amprenta in agricultura. Compania estimeaza ca va elimina cel putin 3 milioane de tone de emisii de gaze cu efect de sera, pana la sfarsitul deceniului. Aditional obiectivelor din agenda pentru 2030, PepsiCo va imbunatati inclusiv vietile a mai mult de 250.000 de oameni care fac parte din lantul agricol de aprovizionare si va obtine 100% din ingredientele sale cheie din surse sustenabile.


„Orice plan care se adreseaza provocarilor imediate cu care se confrunta sistemul alimentar global trebuie sa porneasca de la agricultura, sursa de hrana pentru miliarde de oameni si un punct cheie in abordarea schimbarilor climatice si a inegalitatii”, a declarat Ramon Laguarta, CEO PepsiCo. „Fiind unul dintre liderii industriei de produse alimentare si bauturi racoritoare, promovarea unui sistem alimentar rezilient este esentiala pentru businessul nostru, iar datorita dimensiunii globale a companiei noastre avem oportunitatea si responsabilitatea de a produce schimbari importante. Agenda PepsiCo pentru agricultura sustenabila se concentreaza pe investitii, inovatie si colaborari solide cu partenerii nostri din domeniul agriculturii, in vederea obtinerii unui impact pozitiv in toata lumea. Lucrand impreuna, putem reduce amprenta noastra colectiva de carbon, putem hrani o populatie in crestere rapida si putem oferi oportunitati economice semnificative pentru mai multi oameni”.

Agricultura este fundamentul sistemului alimentar, cu toate acestea, in ultimul secol, practicile agricole conventionale au contribuit la pierderea si degradarea semnificativa a solului. Numai in Uniunea Europeana, 13 tari s-au declarat deja afectate de degradarea solului (Sursa: Comisia Europeana). Sistemul alimentar contribuie la aproximativ 1/3 din totalul emisiilor de gaze cu efect de sera. Cu toate acestea, in timp ce agricultura reprezinta cauza multor provocari sociale si de mediu, ea poate reprezenta si solutia, ajutand la blocarea carbonului in sol.

PepsiCo Agricultura Pozitiva 2


Agenda pentru Agricultura Pozitiva a PepsiCo are ca scop obtinerea materiilor prime si a ingredientelor, astfel incat sa accelereze tranzitia catre agricultura regenerabila, printr-un set de practici menite sa determine refacerea ecosistemelor, contribuind la consolidarea sistemului alimentar si sustinerea comunitatilor de fermieri. 

Compania se va concentra pe urmatoarele zone:

  • Raspandirea adoptarii practicilor agricole regenerabile pe 7 milioane acri (2,8 milioane hectare) – aproape egal cu 100% din terenul utilizat in intreaga lume pentru cultivarea materiilor prime si a ingredientelor necesare productiei proprii. Estimam ca aceste practici vor reduce emisia neta cu cel putin 3 milioane de tone de emisii de gaze cu efect de sera, pana in 2030. Mizand pe aproape un deceniu de succes al Programului de Agricultura Sustenabila, PepsiCo va continua sa colaboreze cu fermierii din 60 de tari, in vederea adoptarii practicilor care au un impact pozitiv asupra mediului. 
    Agricultura de precizie va fi esentiala pentru a prezenta practicile regenerabile ale PepsiCo in Europa, oferind atat masuratori, cat si informatii pentru a sprijini fermierii sa-si dezvolte culturile si sa utilizeze mai putine resurse naturale. PepsiCo, prin marca Quaker, a creat deja initiativa Opti-Oat care foloseste peste un milion de puncte de date pentru a ghida fermierii cu privire la modul de cultivare a „ovazului perfect”, imbunatatind randamentele si creand o sursa mai sustenabila de ovaz. In ceea ce priveste culturile sale de cartofi, compania isi va valorifica in continuare tehnologia iCrop, care este deja utilizata in toata Europa si ii ajuta pe fermieri sa inteleaga performanta culturilor si cantitatea potrivita de apa si ingrasaminte.
    Tehnologia sustine, de asemenea, efortul PepsiCo in a reintroduce materia organica in sol si de a reduce emisiile. Brandul PepsiCo Walkers, produs in Marea Britanie, a introdus recent o noua tehnologie a cartofilor circulari prin care utilizeaza deseurile rezultate din cojirea cartofilor pentru a fabrica ingrasaminte cu un consum scazut de carbon, bogat in substante hranitoare pentru sol. Se asteapta ca utilizarea acestui ingrasamant sa reduca emisiile de carbon ale Walkers, rezultate din cultivarea cartofilor, cu 70%. Aceasta noua tehnologie urmeaza a fi testata cu fermierii din Marea Britanie in 2021 si din 2022 in toata Europa.
    PepsiCo plaseaza fermierii in centrul implementarii agriculturii regenerabile si va incuraja transferul informational intre acestia, in toata Europa, in vederea adoptarii acestor noi practici.
  • Imbunatatirea conditiilor de trai a mai mult de 250.000 de oameni din lantul sau de aprovizionare agricola si a comunitatilor, inclusiv cresterea independentei economice a femeilor. PepsiCo isi va concentra activitatea pe cele mai vulnerabile comunitati agricole din lantul sau valoric global, incluzand fermierii mici, lucratorii agricoli, femeile si fermierii din grupuri minoritare. Prin intermediul Programului de Agricultura Durabila, PepsiCo lucreaza deja direct cu fermierii sai pentru a impartasi cunostinte si practici care imbunatatesc profitabilitatea si randamentele. In tari precum Rusia, Turcia, Ucraina si Romania, PepsiCo lucreaza pentru a sprijini incluziunea financiara a cultivatorilor de cartofi, oferind fluxuri de venituri si plati in avans, astfel incat acestia sa aiba finantarea necesara pentru a cumpara ingrasaminte si seminte.
  • Obtinerea a 100% din ingredientele cheie din surse regenerabile, prin includerea in program nu numai a culturilor sale directe (cartofi, porumb integral, ovaz si portocale), ci si a culturilor cheie de la terte parti, cum ar fi cele de uleiuri vegetale si cereale. Acest program este deja in desfasurare in Europa. In Ungaria, Ucraina si Rusia, PepsiCo lanseaza programe de colaborare cu furnizorii pentru a dezvolta in continuare practici de aprovizionare durabile pentru uleiul sau de floarea soarelui. Aceste programe pilot vor cauta sa creasca randamentele, sa imbunatateasca sanatatea solului si sa ofere o cultura mai productiva, reducand astfel impactul asupra mediului. 
    PepsiCo obtine materie prima din 60 de tari si sustine peste 100.000 de locuri de munca in lantul de aprovizionare agricola. De la finalul anului 2020, culturile directe ale PepsiCo sunt 100% sustenabile in 28 de tari. La nivel global, 87% din culturile directe sunt obtinute in mod sustenabil prin intermediul Programului de Agricultura Regenerabila. In plus, PepsiCo si-a atins obiectivul de a achizitiona zahar din trestie din culturi sustenabile, certificate 100% Bonsucro, la nivel global si de a obtine peste 99% ulei de palmier certificat RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil). PepsiCo are un angajament strict in ceea ce priveste oprirea defrisarilor, dezvoltarea de turba, exploatarea populatiilor indigene, a lucratorilor si a comunitatilor locale.

 

PepsiCo Agricultura Pozitiva 3


„Culturile noastre trebuie sa fie rezistente la schimbarile climatice si sa fie dezvoltate astfel incat sa aiba un impact pozitiv asupra planetei. Vom face acest lucru concentrandu-ne pe colaborare, accelerarea si transformarea practicilor agricole.”, a declarat Silviu Popovici, Chief Executive Officer, PepsiCo Europe. „Trebuie sa colaboram cu toate partile implicate, inclusiv cu fermierii si furnizorii nostri de ingrediente si trebuie sa acceleram practicile regenerabile la scara larga, astfel incat acestea sa devina regula in randul fermierilor. Este timpul pentru o revolutie digitala in ferme, unde datele sa fie la fel de importante ca utilajele agricole, pentru a creste culturile mai sustenabil.”

PepsiCo pledeaza pentru stabilirea standardelor si metodelor de masurare a agriculturii regenerabile, la nivel de industrie. In absenta unor astfel de standarde, compania va masura progresul obtinut spre realizarea obiectivelor sale de Agricultura Pozitiva, urmarind suprafetele cultivate, numarul oamenilor implicati in initiativa si, in timp, impactul rezultatelor. Acestea vor include: cresterea sanatatii solului si a fertilitatii; blocarea carbonului si reducerea emisiilor; imbunatatirea sanatatii bazinelor hidrografice; cresterea biodiversitatii; imbunatatirea conditiilor de trai ale fermierilor. PepsiCo lucreaza cu organizatii puternice, cum ar fi World Wildlife Fund, in vederea dezvoltarii unei metode de stabilire a obiectivelor stiintifice pentru apa, care iau in considerare beneficiile sistemelor si practicilor agricole regenerabile in ceea ce priveste calitatea apei.

„Este necesar sa actionam de-a lungul intregului lant de aprovizionare daca dorim sa transformam sistemul alimentar, sa reducem emisiile de carbon, sa avem bazine de apa sanatoase, sa refacem biodiversitatea si sa imbunatatim conditiile de trai”, a declarat Sheila Bonini, Senior Vice President of Private Sector Engagement, World Wildlife Fund. „Este incurajator faptul ca PepsiCo anunta o noua abordare a lanturilor sale de aprovizionare agricole care poate fi pozitiva atat pentru natura, cat si pentru oameni, iar WWF asteapta cu nerabdare sa se asocieze cu PepsiCo pentru o agenda ambitioasa si la scara mare in ceea ce priveste agricultura regenerabila.”

Agenda pentru agricultura pozitiva este un alt pas in strategia PepsiCo Pozitiv si vine in continuarea anuntului recent al companiei de a-si dubla obiectivul climatic bazat pe stiinta, vizand o reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera in lantul sau valoric cu peste 40% pana in 2030, precum si respectarea angajamentului de a avea emisii nete zero pana in 2040.

 

Despre PepsiCo

Produsele PepsiCo sunt savurate de consumatori din peste 200 de tari si teritorii din intreaga lume, de un miliard de ori pe zi. PepsiCo a generat o cifra de afaceri de peste 70 de miliarde dolari in 2020, adus de un portofoliu de alimente si bauturi care include Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker Tropicana si SodaStream. Portofoliul PepsiCo este format dintr-o gama variata de produse alimentare si bauturi savuroase, printre care 23 de branduri ce genereaza fiecare, anual, peste 1 miliard de dolari in vanzari de retail.

Principiile PepsiCo sunt in linie cu viziunea noastra de a fi lider global in industria alimentara si de bauturi racoritoare conform conceptului “Winning with Purpose” care reflecta ambitia noastra de a castiga in mod sustenabil un loc in piata si inglobeaza sensul in toate aspectele de business. Pentru mai multe informatii accesati www.pepsico.com 

  

 

Noutati

Ingrediente delicioase pentru un smoothie gustos și sănătos

18-10-2024 Alimentatie sanatoasa

Ingrediente delicioase pentru un smoothie gustos și sănătos

Smoothie-urile reprezintă o modalitate simplă și gustoasă de a garanta un aport important de fibre, vitamine și minerale pentru organism. Dar smoothie-urile sunt mult mai mult decât băuturi delicioase din amestecuri de fructe; cu puțină atenție și implicare și alegând ingredientele potrivite, le poți transforma în adevărate bombe de energie.  Mai multe>>

Digitalizarea agriculturii ecologice: un pas esențial către sustenabilitate și eficiență

01-10-2024 Agricultura ecologica

Digitalizarea agriculturii ecologice: un pas esențial către sustenabilitate și eficiență

În cadrul evenimentului dedicat „Zilei europene a agriculturii ecologice”, ce a avut loc în data de 23 septembrie 2024, Wallachia eHUB a organizat o masă rotundă axată pe viitorul digitalizării fermelor ecologice și al producătorilor de produse ecologice. Acest eveniment a reunit asociații și clustere de profil, reprezentanți ai mediului academic, fermieri și factori de decizie din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-o dezbatere despre rolul tehnologiei în transformarea fermelor ... Mai multe>>

Raportul CCE ridică semne de întrebare referitor la impactul sprijinului UE pentru agricultura ecologică

23-09-2024 Agricultura ecologica

Raportul CCE ridică semne de întrebare referitor la impactul sprijinului UE pentru agricultura ecologică

Un raport publicat astăzi de Curtea de Conturi Europeană ridică semne de întrebare cu privire la eficacitatea sprijinului acordat de UE pentru agricultura ecologică. În strategia actuală se remarcă deficiențe semnificative. Nici viitorul de după 2030 nu arată mai grozav: zero viziune și zero obiective pentru sectorul ecologic. Suprafața de teren cultivată ecologic a crescut, grație miliardelor de euro puse la dispoziție anual de UE. Pe de altă parte, cerințele și nevoile sectorului nu ... Mai multe>>

Soluțiile sustenabile pentru fermeri protejează sănătatea solului

29-08-2024 Protectia mediului

Soluțiile sustenabile pentru fermeri protejează sănătatea solului

Hrănirea unei populații globale care va ajunge la aproape 10,3 miliarde până la mijlocul anilor 2080 și îmbunătățirea modului de trai reprezintă o oportunitate extraordinară pentru agricultură de a deschide calea. Prin adoptarea unor practici inovatoare și durabile în agricultură, fermierii pot asigura producerea de alimente nutritive și sănătoase pentru toți oamenii, în timp ce creează un ecosistem care susține în mod natural oamenii, progresul și planeta. Mai multe>>

O nouă analiză relevă legătura crucială dintre calitatea solului și sănătatea umană

29-08-2024 Protectia mediului

O nouă analiză relevă legătura crucială dintre calitatea solului și sănătatea umană

O nouă analiză cuprinzătoare, publicată astăzi, 29 august, de către mișcarea Salvează Solul, dezvăluie legăturile profunde dintre sănătatea solului și bunăstarea fizică și psihică a oamenilor, subliniind necesitatea urgentă de a acorda atenție la nivel mondial degradării solului. Noul raport evidențiază căile directe și indirecte prin care sănătatea solului influențează diferite aspecte ale vieții umane, inclusiv nutriția, sănătatea mintală și calitatea generală a vieții. Mai multe>>

"Standardul de aur" în fotovoltaice "concurează" cu cogenerarea şi IoT la Expoziţia Anului în Regenerabile: Târgul RoEnergy 2024

22-08-2024 Energie regenerabila

"Standardul de aur" în fotovoltaice "concurează" cu cogenerarea şi IoT la Expoziţia Anului în Regenerabile: Târgul RoEnergy 2024

Aflat în al 14-lea an de evenimente, de facto cea mai cunoscută şi mai amplă manifestare din România în acest domeniu, singura exclusiv pe energii regenerabile, Târgul RoEnergy România, ediţia Timişoara 2024, promite o experienţă unică cu expoziţie, conferinţe, workshop-uri, timp de 3 zile, în care  multinaţionale de top, de pe două continente, vin în România, unele dintre acestea în premieră, să prezinte tehnologiile viitorului în regenerabile şi eficienţă energetică. Mai multe>>

Beneficiile produselor bio în agricultură 

15-08-2024 Agricultura ecologica

Beneficiile produselor bio în agricultură 

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, agricultura bio reprezintă o alternativă optimă la metodele tradiționale. În următoarele rânduri vom aduce în discuție avantajele acestui tip de agricultură, evidențiind impactul pozitiv pe care îl are asupra sănătății consumatorilor. Nu în ultimul rând, vom aborda provocările cu care se confruntă agricultorii care doresc să adopte aceste metode și vom oferi soluții concrete, cu ajutorul cărora aceștia le pot depăși.  Mai multe>>

15 startupuri greentech calificate la categoria Idea Stage din cadrul programului de accelerare Romania ClimAccelerator

01-08-2024 Eco / Bio

15 startupuri greentech calificate la categoria Idea Stage din cadrul programului de accelerare Romania ClimAccelerator

Impact Hub Bucharest și Raiffeisen Bank România anunță lista celor 15 organizații calificate pentru Idea Stage, una dintre categoriile celui mai complex program de accelerare destinat startupurilor greentech, Romania ClimAccelerator. Romania ClimAccelerator sprijină accelerarea afacerilor care propun soluții tehnologice inedite în domenii precum energie regenerabilă, managementul deșeurilor (waste management), tehnologii curate (cleantech), gestionarea emisiilor de carbon, construcții verzi, pro... Mai multe>>

Grupul UniCredit lansează programul „Skills for Transition”

01-08-2024 Protectia mediului

Grupul UniCredit lansează programul „Skills for Transition”

Tinerii români interesați de mediu, economie durabilă și alte subiecte din sfera ESG, pot aplica la două programe educaționale oferite gratuit de Grupul UniCredit. Programele aufost dezvoltate de POLIMI Graduate School of Management și oferă aplicanților șansa de a participa, începând cu luna octombrie 2024, la: Mai multe>>

Transformarea IMM-urilor prin energie solară și stocare avansată

22-07-2024 Energie regenerabila

Transformarea IMM-urilor prin energie solară și stocare avansată

În ultimii ani, energia regenerabilă a devenit un subiect central în discuțiile despre viitorul sustenabilității. În special pentru companiile mici și mijlocii (IMM-uri), investițiile în sisteme de energie regenerabilă, cum ar fi cele fotovoltaice, nu sunt doar o modalitate de a reduce costurile operaționale, ci și un pas esențial către un viitor mai verde. Mai multe>>

Un nou capitol pentru un brand de tofu bine cunoscut

22-07-2024 Alimentatie sanatoasa

Un nou capitol pentru un brand de tofu bine cunoscut

The New Originals Company, cu sediul în Viena, Austria, a anunțat achiziționarea brandului Inedit și a activelor aferente de la Dr. Oetker România. Această mișcare strategică aduce împreună doi actori ai industriei care cred cu pasiune în tofu ca alternativă naturală, sănătoasă și sustenabilă la carne. Fondat în 1998 de Aurelian Eremia, Inedit a crescut de la o mică afacere, până a devenit liderul în România în domeniul tofu și al alimentelor pe bază de plante. Mai multe>>