Agricultura presupune mai mult decat cultivarea de produse si cresterea animalelor destinate consumului alimentar.
Complexitatea profesiei le impune agricultorilor sa joace roluri multiple. Pentru multi dintre ei, agricultura este si un mod de viata.
Ocupatia principala a agricultorilor este productia de alimente. Pentru acest lucru, folosesc metode traditionale verificate in timp, pe care le-au asociat cu stiinta si tehnologia moderna pentru a oferi produse alimentare de inalta calitate la un pret accesibil. Acest lucru presupune folosirea competentelor traditionale, asociate cu cunostintele tehnice si talentul de comercializare a produselor.
Agricultorii recurg tot mai mult la tehnologia informatiilor pentru a-si sustine eforturile de productie si comercializare. La aceste competente se adauga in tot mai mare masura cunostintele legate de gestionarea terenurilor si de mediu.
In ultimii ani, agricultorilor li s-a cerut sa adauge si siguranta alimentelor printre competentele care includeau deja sanatatea si bunastarea animalelor.
Nu mai exista probabil nicio alta ocupatie care sa necesite exercitarea unei game de competente atat de variate.
Majoritatea fermelor sunt afaceri mici, deseori gestionate de familie. În multe regiuni rurale, ele constituie o sursa importanta de locuri de munca pe plan local, jucand un rol principal in lumea rurala.
Agricultorii nu sunt singuri in aceasta activitate. Ei sunt prima veriga din lantul alimentar, uneori prelucrand produsele in ferma lor, dar cel mai adesea vanzandu-le altora, care le transforma in produsele alimentare pe care consumatorii le gasesc in final in magazine.
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>