Carti - Management si marketing

AgroBrands - constructia si managementul unui brand in domeniul agricol

Agrobrands

Nu stim daca o carte, fie ea de 1000 de pagini sau numai de o suta, isi poate avea destinul ei, cand nu se gaseste prezenta in sufletul unei misiuni. O carte este de multe ori sinteza unor lamuriri, concluzia a o suma de premize, ultima etapa de truda la un lant de experiente. Am adunat in cei peste 20 de ani de activitate in domeniul brandingului un cumul de cunostinte si putem spune fara dorinta de a epata ca suntem deschizatori de drumuri.

Citeşte mai departe...

Didactica specialitatilor agricole

Transformarile actuale determinate de procesele de globalizare si de integrare euroatlantica a tarii noastre pun tot mai acut problema modernizarii agriculturii, dezvoltarii rurale si protectiei mediului, ceea ce necesita o formare si organizare atenta, continua si eficienta in procesul de implementare a stiintelor agricole in sfera productiei si a vietii rurale. In acest sens, lucrarea pune la dispozitia tuturor celor interesati (profesori si maistri instructori din scolile agricole, formatori din domeniul educatiei agricole, mentori din scolile agricole etc.) instrumentele de actiune si caile practice de formare profesionala.

Citeşte mai departe...

Managementul procesarii si conservarii productiei

Cartea are ca obiectiv imbunatatirea procesarii si marketingului produselor agricole.

Obiectivele generale ale acestei masuri sunt rentabilizarea prelucrarii si comercializarii produselor agricole, cresterea competitivitatii si a valorii adaugate a produselor pe piata si crearea de locuri de munca.

Cunoasterea rolului tehnologiilor moderne in cresterea eficientei, precum si imbunatatirea calitatii produselor prelucrate si a controlului calitatii produselor alimentare cu respectarea cerintelor minime ale securitatii alimentare cerute de U.E.

Citeşte mai departe...

Managementul educational in invatamantul agronomic

Reusita scolara si profesionala este unul din motivele esentiale pentru care adultii urmeaza scoala dupa incheierea invatamantului obligatoriu. Deoarece societatea actuala se remarca prin tendinta de crestere a calitatii capitalului uman, determina individul sa invete pe durata intregii vieti.

Managementul educational in invatamantul agronomic, ca suport de curs pentru studentii agronomi si pentru cadrele didactice isi propune sa familiarizeze pe acestia cu problematica de specialitate a acestui segment important din stiintele educatiei.

Citeşte mai departe...

Managementul calitatii

Politica europeana in domeniul calitatii cultiva conceptul "MADE in EUROPE" care va deveni emblema moderna a produselor si serviciilor oferite de europeni intregului comert international, o filozofie a calitatii si respectului fata de consumator si fata de protectia consumatorului, prin produsul si serviciul european oferit spre consum. Toate aceste aspecte impun firmelor conditia de competitivitate in spatiul economic european si mondial.

Citeşte mai departe...

Marketing ecologic

Etica verde a productiei si consumului

Importanta marketingului verde se impune de la sine, deoarece el poate potenta in mod eficient continutul si procesele ciclului bazat pe ecologie si informatie, mai ales la nivelul tehnologiilor si aplicatiilor. Aceasta contributie potentiala plaseaza marketingul ecologic in avangarda activitatilor menite sa stopeze deteriorarea mediului, sa imbunatateasca viata si sa prezerve natura si calitatea existentei pe Pamant, pe care sa le lase mostenire generatiilor viitoare.

 

Citeşte mai departe...

Performanta economica a exploatatiilor agricole in sistemul dezvoltarii durabile

Tema propusa spre cercetare raspunde unui domeniu prioritar, de interes, inclus de tara noastra in Strategia Romaniei de Dezvoltare Durabila pentru 2007-2013 si care se inscrie in actuala orientare a politicii de dezvoltare rurala de la nivelul Uniunii Europene. Demarat inca din anii ’60, preocuparea pentru includerea componentei de mediu in strategiile economice de dezvoltare, a devenit astazi o necesitate stringenta la orice nivel.

Citeşte mai departe...

Controlling - Sisteme eficiente de crestere a performantei firmei

Controllingul a devenit un termen frecvent intalnit, avand o functie importanta in cadrul unei firme. Acesta indeplineste un rol semnificativ in sprijinirea top managementului. Lucrarea de fata descrie pas cu pas modalitatile prin care controllingul se poate transpune eficient in practica.
Exemplele din practica si pasii de lucru propusi au la baza o experienta indelungata in dezvoltarea si aplicarea conceptelor de controlling, Prof. Dr. Péter Horváth fiind un expert in acest domeniu.

Citeşte mai departe...

Managementul eco-fermelor

Complexitatea si unitatea ecosferei impuse "din mers" o noua abordare epntru secolul XXI. In aceasta carte se incearca o "practicare a inovatiei" pentru o zona interdisciplinara ce se considera a fi suportul teoretic si metodologic al unui demers de persepctiva de gospodarire a sistemelor ecologice ce includ elemente ale domeniului agro-alimentar.

Citeşte mai departe...

Ingineria si managementul resurselor pentru dezvoltare rurala

 

Editie bilingva romana-engleza.
Cartea a fost structurata conform unui program european de pregatire a tineretului universitar, in ideea nobila "Actiunea pentru folosirea inteligenta a resurselor naturale".
Scrisa in paralel, in limbile romana si engleza, consideram ca lucrarea va putea fi utilizata si de specialistii altor tari. Ea are la baza si rezultatele obtinute in Summit-ul de la Leipzig, din decembrie 2000, care a dat nastere Agendei Leipzig, document important pentru pregatirea tarilor balcanice pentru aderare la Marea Europa.

 

Citeşte mai departe...

Noutati

Miercurea Neagră a Agriculturii Europene

18-07-2025 Stiri agricole

Miercurea Neagră a Agriculturii Europene

Alianța pentru Agricultură și Cooperare la MARȘUL Copa și Cogeca simultan cu prezentarea Bugetului Financiar Multianual al UE 2028-2034. Mai multe>>

Rezistența la scuturarea silicvelor crește productivitatea rapiței pentru fermierii români

15-07-2025 Stiri agricole

Rezistența la scuturarea silicvelor crește productivitatea rapiței pentru fermierii români

Autor: Andrei Ciocoiu, Category Marketing Manager Seeds pentru România și Republica Moldova la Corteva Agriscience  Pe măsură ce agricultura globală evoluează pentru a răspunde nevoilor nutriționale ale unei populații în creștere, accentul se mută tot mai mult către soluții inteligente și reziliente, care ajută fermierii să producă mai mult, reducând în același timp riscurile și pierderile. În acest context, rapița rămâne una dintre cele mai valoroase culturi din România, oferind stabilita... Mai multe>>

Fermierii campioni la rapiță din județul Dolj

14-07-2025 Stiri agricole

Fermierii campioni la rapiță din județul Dolj

După mai mulți ani în care evoluția culturilor de toamnă a fost afectată de condițiile meteorologice, în campania aceasta fermierii din județul Dolj au înregistrat producții ridicate la rapiță. Performanța a fost posibilă datorită hibrizilor de la Corteva, iar fermierii care au mizat pe genetica Pioneer au devenit fermieri campioni. Primul fermier campion din județul Dolj este domnul Alex Dinu, societatea Agro Vir, din localitatea Terpezița, care a obținut o producție de 4.850 kg/ha cu hibridul... Mai multe>>

Viitorul consultanței în agricultură din România va fi axat pe ecologie

14-07-2025 Stiri agricole

Viitorul consultanței în agricultură din România va fi axat pe ecologie

Una dintre concluziile majore ale activităților recente dedicate fermierilor și consultanților din domeniul agriculturii ecologice este că viitorul consultanței agricole în România se va concentra tot mai mult pe ecologie. Această concluzie a reieșit în urma vizitei încrucișate (Cross Visits) organizate la finalul lunii mai de către Asociația Inter-Bio, sub egida proiectului OrganicAdviceNetwork. Evenimentul a reunit fermieri și consultanți atât din România, cât și din alte țări precum Bulgaria,... Mai multe>>

Clubul Fermierilor Români solicită sprijinul MADR în vederea susținerii modificării Regulamentelor europene pentru o Politică Agricolă Comună echitabilă și adaptată realităților actuale

14-07-2025 Stiri agricole

Clubul Fermierilor Români solicită sprijinul MADR în vederea susținerii modificării Regulamentelor europene pentru o Politică Agricolă Comună echitabilă și adaptată realităților actuale

Clubul Fermierilor Români a transmis Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale o serie de propuneri concrete pentru modificarea Regulamentelor (UE) 2021/2115 și 2021/2116, în contextul dezbaterilor europene actuale privind simplificarea și eficientizarea Politicii Agricole Comune (PAC). Mai multe>>

ONIV Caută Soluții Pentru Protejarea Plantațiilor Viticole

14-07-2025 Stiri agricole

ONIV Caută Soluții Pentru Protejarea Plantațiilor Viticole

Organizația Națională Interprofesională Vitivinicolă caută soluții pentru Protejarea Plantațiilor ViticoleAvând în vedere faptul că ministrul agriculturii a decis să suspende activitatea Autorității Naționale Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor (AASNCAP), Organizația Națională Interprofesională Vitivinicolă (ONIV) caută soluții tehnice care să protejeze plantațiile viticole împotriva grindinei și a înghețurilor târzii de primăvară. Din declarațiile domnului ministru Florin Barbu, reie... Mai multe>>

600.000 de elevi, profesori și părinți au învățat despre principiile unei alimentații sănătoase, în cadrul programului educațional Sărbătoarea Gustului, finanțat de Fundația Auchan.

11-07-2025 Alimentatie sanatoasa

600.000 de elevi, profesori și părinți au învățat despre principiile unei alimentații sănătoase, în cadrul programului educațional Sărbătoarea Gustului, finanțat de Fundația Auchan.

S-a încheiat cea de-a 8-a ediție a programului educațional național „Stil de viată sănătos, o alimentație diversificata si o atitudine eco-responsabila” sub deviza „Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!”, organizat de Asociația Sărbătoarea Gustului și finanțat de Fundația Auchan cu peste 96.000 euro.  Mai multe>>

Corteva Agronomy Days au evidențiat inovația pentru culturi reziliente și productive ale fermierilor români

09-07-2025 Intalniri si conferinte

Corteva Agronomy Days au evidențiat inovația pentru culturi reziliente și productive ale fermierilor români

Inovația, reziliența și productivitatea au fost teme centrale la Corteva Agronomy Days, o serie de evenimente organizate în România de Corteva Agriscience, compania internațională de cercetare și dezvoltare agricolă. Desfășurate în șapte locații din toate regiunile țării, aceste evenimente au reunit peste 3.000 de fermieri care au avut ocazia să interacționeze direct cu experții Corteva pe teren. Mai multe>>

ONIV - Introducerea unei accize pe vinul liniștit în România este considerată o idee nefastă

09-07-2025 Vinuri

ONIV - Introducerea unei accize pe vinul liniștit în România este considerată o idee nefastă

Punct de vedere al Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicole - ONIV - privind întroducerea accizei pe vinul liniștit în România.România este un producător tradițional de vin cu zeci de mii de mici viticultori și crame artizanale, iar întroducerea unei accize ar lovi în special producătorii mici și mijlocii, care au marje reduse și nu pot transfera ușor costul în prețul final. Totodata poate cauza falimente, reducerea suprafețelor cultivate și scăderea diversității viticole. Mai multe>>

SMS CZ lansează o nouă generație de cultivatoare cu discuri purtate: ONTARIO H

07-07-2025 Utilaje agricole

SMS CZ lansează o nouă generație de cultivatoare cu discuri purtate: ONTARIO H

Rokycany, 3 iulie 2025 – Producătorul ceh de utilaje agricole SMS CZ lansează trei noi modele în gama sa de cultivatoare ușoare cu discuri: ONTARIO 400 H, ONTARIO 500 H și ONTARIO 600 H. Acestea completează oferta existentă care include modelul purtat ONTARIO 300 și versiunile tractate ONTARIO 500 și 600, modernizate anterior.Noile utilaje aduc un plus de eficiență și confort operatorului, alături de îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește capacitatea de lucru cu resturi vegetale. Mai multe>>

Corteva Agriscience, premiată la Gala BookLand pentru angajamentul față de educația rurală și implicarea în comunitate

07-07-2025 Invatamant agricol

Corteva Agriscience, premiată la Gala BookLand pentru angajamentul față de educația rurală și implicarea în comunitate

Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, a fost recunoscută pentru contribuția sa la sprijinirea oportunităților educaționale din mediul rural, în cadrul celei de-a doua ediții a Galei BookLand, organizată de Asociația BookLand. Premiul onorează implicarea activă a Corteva în susținerea construcției primului Campus Dual Preuniversitar din mediul rural din România, dezvoltat de Asociația BookLand.  Mai multe>>