Roboti si inteligenta artificiala in fermele zootehnice. Flextim Industry prezinta ultimele noutati pentru fermele de suine si pasari

Roboti si inteligenta artificiala in fermele zootehnice de suine si pasariCresterea productivitatii si a nivelului de biosecuritate din fermele de porc si pasare, imbunatatirea conditiilor de munca si scaderea riscurilor pentru angajati, alinierea la noile standarde europene in ceea ce priveste reducerea emisiilor de CO2 si deficitul fortei de munca din agricultura sunt printre cele mai mari provocari ale momentului pentru fermierii romani.

"Robotizarea in agricultura este mult mai aproape decat credem. Utilizarea robotilor si inteligenta artificiala ofera solutii viabile pentru cresterea sustenabilitatii fermelor zootehnice si imbunatatirea calitatii productiei din ferme, dar si pentru lipsa fortei de munca din agricultura. La fel ca si in alte domenii, robotii vor asigura viitorul si sustenabilitatea zootehniei romanesti", a declarat Mihai Rognean, administratorul companiei.

Flexim Industry SRL, din Timisoara – unic distribuitor in Romania al produselor concepute de firmele Envirologic AB din Suedia si Octopus Biosafety din Franta - este prezenta in acest an la INDAGRA in pavilionul B1, standul 15, cu EVO Cleaner - cea mai noua generatie de roboti pentru spalarea adaposturilor in fermele de animale si, in premiera, cu robotul XO - conceput pentru fermele de crestere a pasarilor.

 

De ce EVO Cleaner?

EVO Cleaner - robot ferma de porcine


EVO Cleaner este un robot unic pe piata in ceea ce priveste mobilitatea, autonomia si gradul de programabilitate, recomandat in spalarea fermelor de crestere a animalelor (suine, bovine, pasari) sau in alte locuri unde este necesara spalarea cu presiune a zonelor periculoase, murdare cu impact asupra sanatatii angajatilor.

Robotul EVO Cleaner prezinta avantaje directe pentru fermier:

    • Elimina necesitatea folosirii personalului uman necalificat la activitati de spalare manuala cu presiune in medii cu incarcatura microbiologica ridicata (praf, spori de mucegai, microorganisme).
    • Prin capacitatea unica de a mima miscarile bratului uman, robotul permite programarea complexa in vederea realizarii unei retete optime de spalare a podelei, peretilor si tavanului.
    • Rationalizeaza consumul de apa, in functie de gradul de murdarie.
    • Odata programat, robotul nu mai necesita interventie umana pentru a duce la bun sfarsit operatiunea de spalare a boxelor, indiferent de complexitatea, forma sau obstacolele existente.
    • Spala fara intrerupere, zi si noapte.
    • Comunica in Cloud si notifica prin SMS finalizarea operatiunilor.


Robotul EVO Cleaner mentine mediul curat atat pentru om cat si pentru animale.

 

 

De ce robotul XO?

Robotul XO scarifica asternutul din fermele de pasari, cu beneficii directe in scaderea nivelului de amoniac, reducerea frecventei pododermatitelor si cresterea gradului de bunastare a pasarilor.

Robotul XO este capabil sa foloseasca algoritmi complecsi de inteligenta artificiala, corelati cu sistemul de monitorizare video si cu senzorii care permit masurarea continua a temperaturii, umiditatii sau concentratiei de amoniac.

XO - robot ferma de pasari

 

Prin imbunatatirea continua a starii asternutului, monitorizarea parametrilor de mediu si capacitatea de a distribui dezinfectanti, robotul aduce un beneficiar financiar imediat, deoarece:

    • Animalele au un spor mai rapid in greutate, atingand greutatea optima intr-un timp mai scurt. Fiecare zi castigata este un avantaj financiar direct pentru fermier.
    • Forta de munca disponibila este utilizata in activitati de raspundere si nu in scarificare manuala / mecanizata, aplicare de dezinfectanti.
    • Prin tehnologiile sale, XO aduce un plus de sanatate, biosecuritate si productivitate.


Analizele imagistice si alertele ofera fermierului o imagine detaliata, in timp real, pentru fiecare metru patrat din ferma sa. In acest mod poate remedia imediat probeleme aparute, exact in locurile in care este avertizat asupra lor, de exemplu pasari moarte, nivel crescut de amoniac. Informatiile, procesate, sunt disponibile in Cloud.


Va asteptam la Targul INDAGRA 2022, organizat in perioada 26 - 30 octombrie 2022, in cadrul centrului expozitional Romexpo, la Pavilionul B1 - Standul 15, pentru a va oferi mai multe detalii despre robotii EVO Cleaner si XO.

Informatii despre aceste solutii moderne destinate fermelor de animale pe www.robotiferme.ro

 

Despre Flextim Industry

Firma Flexim Industry din Timisoara este activa pe piata din Romania dar si in Ungaria, Bulgaria, Republica Modova, cu echipamente si solutii inovative pentru cresterea gradului de biosecuritate in zootehnie:

    • Incineratoare pentru eliminarea deseurilor de origine animala, marca IncinerPro®;
    • Dezinfectant universal Halamid®, cu grad redus de ecotoxicitate dar cu grad ridicat de eficacitate;
    • Porti si instalatii automate pentru spalarea si dezinfectia autovehiculelor ce tranziteaza fermele;
    • Porti cu turnicheti, tuneluri, standuri pentru dezinfectia personalului uman;
    • Aparate pentru spalat cu presiune.

  

 

Noutati

A avut loc prima reuniune a Consiliului Laptelui – grup consultativ pentru sectorul bovinelor de lapte

01-10-2024 Bovine

A avut loc prima reuniune a Consiliului Laptelui – grup consultativ pentru sectorul bovinelor de lapte

Marți, 01 octombrie 2024, a avut loc prima reuniune a Consiliului Laptelui – grup consultativ pentru sectorul zootehnic, specia bovine. Evenimentul, organizat sub coordonarea ministrului Florin BARBU, s-a desfășurat la sediul unei ferme de bovine din județul Buzău, localitatea Amaru. Acesta a avut ca scop identificarea problemelor cu care se confruntă sectorul bovinelor de lapte, în vederea stabilirii și formulării propunerilor de măsuri necesare soluționării acestora. Mai multe>>

Stadiul pestei rumegătoarelor mici în România

13-09-2024 Ovine si caprine

Stadiul pestei rumegătoarelor mici în România

În data de 13.09.2024, în România mai sunt active 37 de focare de pesta rumegătoarelor mici (PRM). În acestă săptămână au fost stinse 30 de focare de PRM, dintre care 21 de focare – în județul Tulcea, 8 focare  în județul Constanța și un focar în județul Ialomița. Măsurile suplimentare pentru controlul și eradicarea PRM, prevăzute în ordinul comun emis de ANSVSA, MADR și MAI, rămân valabile, conform Deciziei de punere în aplicare a Comisiei. Mai multe>>

10 cursuri de gătit carne de pui cu Chef Adi Hădean: azi începe concursul Familia Safir

22-07-2024 Pasari

10 cursuri de gătit carne de pui cu Chef Adi Hădean: azi începe concursul Familia Safir

După anunțul din luna mai 2023 a parteneriatului pe termen lung dintre Grupul de firme Safir și Chef Adi Hădean, prin care liderul de opinie face cunoscut publicului său tot ce consideră util și interesant din afacerea care produce marca Familia Safir, astăzi anunțăm continuarea colaborării prin campania de marcă „De la Familia Safir sau din curtea ta, totuna este”- și un concurs național. Mai multe>>

Afla care sunt cele 6 etape din ciclul de viata al unei vaci

15-01-2024 Bovine

Afla care sunt cele 6 etape din ciclul de viata al unei vaci

Ciclul de viață al unei vaci este un proces fascinant și esențial în agricultura modernă. De la naștere până la maturitate și producția de lapte sau carne, fiecare etapă joacă un rol crucial în dezvoltarea și contribuția vacii la industria agricolă. În acest articol, vom explora cele 6 etape ale ciclului de viață al unei vaci, oferind o imagine cuprinzătoare a evoluției acestui animal de fermă. Mai multe>>

Productia de acvacultura din UE bate pasul pe loc, in ciuda unei finantari considerabile

21-11-2023 Pesti

Productia de acvacultura din UE bate pasul pe loc, in ciuda unei finantari considerabile

Desi cadrul UE pentru promovarea dezvoltarii durabile a acvaculturii in statele membre s-a imbunatatit, finantarea mult mai mare pusa la dispozitie nu a adus rezultate concrete, avertizeaza Curtea de Conturi Europeana intr-un raport publicat recent. De fapt, se pare ca productia de acvacultura din UE a ramas pe loc.  Mai multe>>

Crescatorii isi pot sacrifica porcii in propriile gospodarii

12-11-2023 Porcine

Crescatorii isi pot sacrifica porcii in propriile gospodarii

Sustinerea cresterii traditionale a porcului in gopodarii si a proprietarilor de porci din mediul rural este o prioritate a Auroritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Cresterea, sacrificarea porcilor in gospodaria taraneasca si comercializarea acestora nu va fi interzisa. ANSVSA transmite romanilor ca isi vor putea sacrifica fara probleme porcii inainte de Craciun, in propriile gospodarii. Mai multe>>

Fressnapft implineste un an de la intrarea pe piata romaneasca de hrana si accesorii pentru animale de companie

12-11-2023 Animale de companie

Fressnapft implineste un an de la intrarea pe piata romaneasca de hrana si accesorii pentru animale de companie

Fressnapf, liderul pietei europene in comercializarea produselor pentru animale de companie, implineste toamna aceasta un an de la deschiderea primului magazin din Romania. Compania a lansat in ultimele 12 luni 22 de magazine, dintre care sase in Bucuresti si imprejurimi, si a creat, astfel, peste 150 de locuri de munca. Mai multe>>

Grupul de firme Safir este unul dintre cei mai importanti angajatori locali din regiunea Moldovei

01-11-2023 Pasari

Grupul de firme Safir este unul dintre cei mai importanti angajatori locali din regiunea Moldovei

Cu un numar impresionant de 767 de angajati activi, grupul de firme Familia Safir demonstreaza angajament pentru dezvoltarea comunitatii din judetele din regiunea Moldovei. Aproximativ 80% dintre angajatii grupului de firme sunt din judetul Vaslui si ocupa diferite roluri in cele sapte ferme, trei fabrici (de produse semipreparate si preparate, nutreturi combinate si fainuri proteice), un abator, magazine proprii, o rotiserie, precum si in departamentele suport care deservesc aceste divizii. Mai multe>>

Gripa aviara diagnosticata in judetul Teleorman

28-10-2023 Pasari

Gripa aviara diagnosticata in judetul Teleorman

Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala a confirmat prezenta virusului gripei aviare H5N1 in probele prelevate de la o pasare dintr-o gospodarie cu un efectiv de 120 de pasari (40 curci, 45 de gaste, 10 rate, 25 de gaini) din localitatea Tiganesti, judetul Teleorman. Mai multe>>

Inteligență Artificială pentru o agricultură de precizie într-o fermă zootehnică

26-10-2023 Zootehnie

Inteligență Artificială pentru o agricultură de precizie într-o fermă zootehnică

Pentru gestionarea eficientă a unei ferme în zootehnie, ai nevoie de un șef/manager de fermă, care coordonează activitățile zilnice ale fermei, gestionează bunăstarea animalelor, supraveghează resursele și implementează protocoale asigurându-se de buna funcționare a fermei. Mai multe>>

Proiectul Better-B adapteaza practicile moderne de apicultura la tehnologiilor apicole avansate

18-10-2023 Albine

Proiectul Better-B adapteaza practicile moderne de apicultura la tehnologiilor apicole avansate

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca, prin Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii, Disciplina de Apicultura si Sericicultura, face parte din consortiul european al Proiectului Better-B, care are drept obiectiv principal restaurarile, armonizarile si echilibrarile fiziologice ale coloniilor de albine. Mai multe>>