Apel de selectie Masura 112 Instalarea tinerilor fermieri pentru Microregiunea Dambovita Sud-Vest

Masura 112 Dambovita Sud-VestAsociatia G.A.L. Microregiunea Dambovita Sud-Vest anunta lansarea, in perioada 27 Octombrie - 6 Noiembrie 2014, a celei de-a patra sesiuni de cereri de proiecte pentru Masura 411.112 "Instalarea tinerilor fermieri" din cadrul Planului de Dezvoltare Locala.

 

 

 

 

1. Data lansarii apelului de selectie: 27 Octombrie 2014, ora 08.30

2. Data limita de depunere a proiectelor: 6 Noiembrie 2014, ora 16.30

3. Locul si intervalul orar in care se pot depune proiectele: Depunerea proiectelor se va face la sediul Asociatiei G.A.L. Microregiunea Dambovita Sud-Vest, strada Vladimir Streinu nr.88, Gaesti, judetul Dambovita, CP 135200, in intervalul orar 08.30-16.30

4. Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect: 24.000 euro

5. Fondurile disponibile alocate acestei sesiuni: 26.000 euro

6. Valoarea totala a unui proiect este de maximum: 24.000 euro

7. Intensitatea ajutorului public: 100%

 

8. Solicitantul finantarii nerambursabile este obligat sa depuna o declaratie pe propria raspundere prin care se angajeaza sa raporteze catre GAL toate platile aferente proiectului selectat ce vor fi efectuate de catre APDRP catre beneficiar. Modelul de declaratie este disponibil pe site-ul www.galdbsv.ro, sectiunea "Apeluri de selectie".

 

9. Documentele justificative pe care trebuie sa le depuna solicitantul odata cu depunerea proiectului sunt precizate in Ghidul solicitantului aferent Masurii 112 - "Instalarea tinerilor fermieri" disponibil in format electronic pe site-ul www.apdrp.ro si valabil la data depunerii cererii de finantare.

 

10. Solicitantul finantarii nerambursabile trebuie sa indeplineasca cerintele de conformitate si de eligibilitate stabilite prin Ghidul solicitantului aferent Masurii 112 - "Instalarea tinerilor fermieri" disponibil in format electronic pe site-ul www.apdrp.ro, in vigoare la momentul lansarii apelului de selectie. Facem precizarea ca pentru selectia proiectelor se vor utiliza criteriile evidentiate prin prezentul apel. Pentru detalii accesati sectiunea "Apeluri de selectie" disponibila pe site-ul www.galdbsv.ro


11. Modalitatea de anuntare a rezultatului procesului de selectie este prevazuta in Procedura de evaluare si selectie a proiectelor din cadrul G.A.L. Microregiunea Dambovita Sud-Vest, disponibila pe site-ul www.galdbsv.ro, sectiunea ”Proceduri”.

12. Componenta Comitetului de Selectie a proiectelor: selectia proiectelor este asigurata de un numar de 10 membri ( un presedinte, un secretar, opt membri) – reprezentanti ai partenerilor din GAL (3 persoane din sectorul public, 4 persoane din sectorul privat, 3 persoane din sectorul civil). Componenta nominala a membrilor Comitetului de selectie este disponibila pe site-ul www.galdbsv.ro la sectiunea ”Planul de Dezvoltare Locala”, in cuprinsul acestuia.

 

Procedura de selectie aplicata de Comitetul de Selectie a GAL (descrierea criteriilor de selectie si punctajul acordat pentru fiecare criteriu):

Nr. crt.

Criterii de selectie

Punctaj

Criterii de selectie generale

40

1.

Solicitantul detine o ferma de semi-subzistenta

Pentru a se acorda punctaj la acest criteriu de selectie, solicitantul completeaza sectiunea specifica "Stabilirea dimensiunii economice a fermei" a Cererii de finantare, din care va trebui sa rezulte ca exploatatia agricola detinuta are o dimensiune economica cuprinsa intre 6 si 8 UDE.

5

2.

Solicitantul detine o exploatatie agricola (cu profil vegetal/animal) intr-o zona defavorizata

Pentru a se acorda punctaj la acest criteriu de selectie, se verifica daca intreaga exploatatie agricola este situata in:- zona montana cu handicap natural conform Listei Unitatilor Administrativ Teritoriale din zona montana defavorizata prezentata in anexa la Ghidul Solicitantului;- alte zone cu handicap natural decat zona montana conform Listei Unitatlor Administrativ Teritoriale din Romania incluse in Zonele Semnificativ Defavorizate/Listei localitatilor din Zonele Defavorizate de Conditii Naturale Specifice prezentate in anexa la Ghidul Solicitantului.

5

3.

Solicitantul are in proprietate exploatatia agricola

Pentru a se acorda punctaj la acest criteriu de selectie, solicitantul ataseaza la Cererea de Finantare documente prin care sa demonstreze ca detine in proprietate intreaga exploatatie:

- documente care atesta dreptul de proprietate asupra terenului agricol autentificate de notar, conform legislatiei in vigoare;

- documente care atesta dreptul real principal de proprietate al cladirilor din exploatatie;

- extras din Registrul Exploatatiei emis de ANSVSA/DSVSA din care sa rezulte: efectivul de animale detinut, al pasarilor si al familiilor de albine si data primei inscrieri a solicitantului in Registrul Exploatatiei, insotit de formular de miscare ANSVSA/DSVSA (Anexa 4 din Normele sanitare veterinare ale Ordinului ANSVSA nr. 40/2010).

20

4.

Solicitantul face parte dintr-o forma asociativa, recunoscuta conform legislatiei in vigoare*)

Pentru a se acorda punctaj la acest criteriu de selectie, solicitantul ataseaza la Cererea de Finantare documente prin care sa demonstreze ca acesta este membru al uneia din urmatoarele forme asociative, cu conditia ca solicitantul sa faca parte dintr-o asociatie in domeniul proiectului:

- grupuri de producatori recunoscute in conformitate Ordonanta Guvernului nr. 37/2005 privind recunoasterea si functionarea grupurilor de producatori, pentru comercializarea produselor agricole si silvice, cu modificarile si completarile ulterioare;

- grupuri si organizatii de producatori in sectorul fructe si legume recunoscute conform Hotararii Guvernului nr. 1078/2008 privind acordarea de sprijin financiar grupurilor de producatori recunoscute preliminar si organizatiilor de producatori in sectorul fructe si legume;

- societate cooperativa agricola constituita conform Legiinr. 1/2005;

- cooperative agricole constituite conform Legii nr. 566/2004, cu modificarile si completarile ulterioare;

- organizatii de imbunatatiri funciare constituite conform Legii nr.138/2004, cu modificarile si completarile ulterioare;

- membrii ai unei asociatii care este membra in Organizatii Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare -OIPA.

Formele asociative pot fi constituite si recunoscute la nivel local, judetean si national.

*Se va acorda punctaj numai daca sunt atasate documentele descrise in Cap.4.1. Documente necesare intocmirii Cererii de finantare, punctul 12.1.

5

5.

Solicitantul acceseaza masura de agro-mediu

Pentru a se acorda punctaj la acest criteriu de selectie, solicitantul ataseaza la Cererea de Finantare documente prin care sa demonstreze ca acesta a accesat Masura 214 „Plati de Agro-mediu" din cadrul PNDR, prin care solicitantul si-a asumat, in mod voluntar, angajamente de agro-mediu pentru o perioada de cinci ani de la data semnarii angajamentului.

Solicitantul poate accesa urmatoarele pachete de agro-mediu:

1. Pajisti cu inalta valoare naturala

2. Practici agricole traditionale

3. Pajisti importante pentru pasari-pachet pilot

4. Culturi verzi

5. Agricultura ecologica

6. Pajisti importante pentru fluturi (Maculinea sp.)

7. Terenuri arabile importante ca zone de hranire pentru gasca cu gat rosu (Branta ruficolis).

5

Criterii de selectie locala

60

6.

Proiecte ce presupun actiuni inovative.

Se va acorda punctaj la acest criteriu de selectie daca introducerea metodelor inovative rezulta din Planul de afaceri.

Inovatia se poate referi la introducerea unui produs nou, a unui proces nou, a unei organizatii sau a unei noi piete. Inovatia poate implica transferul si adaptarea de tehnologii, tehnici, metode produse etc. Dezvoltate in alta parte, modernizarea cunostintelor traditionale si gasirea unor solutii noi la problemele rurale preexistente, pe care interventiile altor metode nu le-au putut rezolva intr-un mod satisfacator si durabil.

20

7.

Proiecte realizate cu surse de finantare din contributie privata mai mare de 50% din sumele solicitate.

Se va acorda punctaj pentru solicitantul care demonstreaza in Planul de afaceri contributie privata, astfel:

a) intre 51% si 75% din totalul sprijinului financiar primit

b) peste 75% din totalul sprijinului financiar primit

Max. 6

 

 


3

6

8.

Proiecte care presupun realizarea de investitii din surse proprii.

Punctajul la acest criteriu se va acorda proportional cu valoarea procentuala a investitiilor descrise in Planul de afaceri, astfel:

- investitii intre 1% - 5%

- investitii intre 5% - 10%

- investitii peste 10%

Max. 14

 

 


4

8

14

9.

Proiecte ce presupun exploatatii vegetale si de crestere a animalelor in sistem ecologic.

Pentru a se acorda punctaj la acest criteriu de selectie, solicitantul ataseaza la Cererea de Finantare documente prin care sa demonstreze ca este certificat in domeniul productiei de produse ecologice

5

10.

Proiecte ce promoveaza actiuni de mediu, cu investirea a minim 5% din sprijinul primit in activitati de mediu.

15

TOTAL

100

Pentru aceasta masura, conform PNDR, nu exista punctaj minim.

 

IMPORTANT!

Facem precizarea ca pentru selectia proiectelor se vor avea in vedere cerintele de conformitate si eligibilitate, documentele justificative stabilite in Ghidul Solicitantului din PNDR si precizarile din Planul de Dezvoltare Locala, cu respectarea criteriilor de selectie si a documentelor conexe stabilite de GAL, publicate pe site-ul propriu.

 

IMPORTANT!

Toate activitatile pe care solicitantul se angajeaza sa le efectueze in cadrul Planului de afaceri si pentru care a primit punctaj la selectie, devin conditii obligatorii pentru obtinerea sprijinului si pe toata perioada contractului de finantare.

 

13. Data si modul de anuntare a rezultatelor. Rezultatele procesului de selectie vor fi anuntate dupa aprobarea Raportului de selectie si vor fi publicate pe site-ul GAL www.galdbsv.ro, la sectiunea "Rapoarte de selectie". Se va transmite in aceeasi data notificare scrisa cu confirmare de primire, prin posta sau in format electronic dar cu semnatura si stampila (in format pdf), tuturor solicitantilor privind rezultatul evaluarii cererilor de finantare.

 

14. Contestatiile privind Decizia de Finantare a proiectelor se depun, in termen de 5 zile lucratoare de la primirea notificarii, la registratura GAL sau in maxim 10 zile lucratoare de la data publicarii Raportului de Selectie Intermediar pe pagina de web a Asociatiei G.A.L. Microregiunea Dambovita Sud-Vest, la sectiunea "Rapoarte de selectie". Anuntarea rezultatelor finale precum si notificarea in scris a castigatorilor, se va face imediat dupa solutionarea contestatiilor, dar nu mai tarziu de 10 zile calendaristice de la incheierea termenului de depunere a contestatiilor.

 

15. Informatii suplimentare se pot obtine la sediul Asociatiei G.A.L. Microregiunea Dambovita Sud-Vest, strada Vladimir Streinu nr.88, Gaesti, judetul Dambovita, CP 135200, telefon/fax: 0245710326, e-mail: [email protected]

 

Primariile care fac parte din GAL isi asuma responsabilitatea mentinerii apelurilor pe toata durata sesiunii de depunere.

 

Asociatia G.A.L.
Microregiunea Dambovita Sud-Vest



 

Noutati

Târgul roadelor de toamnă - Învie Tradiția | 21 - 31 Octombrie 2024

21-10-2024 Targuri si expozitii

Târgul roadelor de toamnă - Învie Tradiția | 21 - 31 Octombrie 2024

Începând cu 21 octombrie, Învie Tradiția vă invită să redescoperiți farmecul autentic al toamnei la târgul dedicat roadelor, unde borcanele cu bunătăți de odinioară vă așteaptă să le descoperiți. Fiecare produs aduce cu el gustul copilăriei și tradițiile de altădată, fiind pregătit cu grijă și măiestrie de meșteșugari pricepuți. Aici veți găsi delicii pentru toate gusturile – numai bune de savurat, dăruit sau adus acasă, pentru a păstra vii tradițiile. Mai multe>>

Retrospectiva sezonului agricol 2023-2024 Agra Asigurări: Despăgubiri de 65.000.000 de lei pentru evenimentele climatice din luna iunie

14-10-2024 Asigurari agricole

Retrospectiva sezonului agricol 2023-2024 Agra Asigurări: Despăgubiri de 65.000.000 de lei pentru evenimentele climatice din luna iunie

Sezonul agricol 2023-2024 a fost marcat de fenomenele meteorologice extreme, afectând puternic fermierii la nivel național. Agra Asigurări lansează retrospectiva daunelor pentru acest sezon conform portofoliului de 1.508.000 ha asigurate. Cu aproape 6000 de polițe active, asigurătorul a înregistrat avizări de daună la peste 50% dintre acestea. Cea mai mare despăgubire a fost în cuantum de 5.476.128 lei, acordată unui fermier din Ilfov afectat de grindină. Mai multe>>

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

14-10-2024 Fonduri europene agricultura

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

REI Grup, una dintre cele mai active companii de consultanță specializate în atragerea de fonduri nerambursabile prin fonduri europene sau ajutoare de stat din România, a depus, cu succes, proiecte de investiții în valoare de peste 1,2 miliarde RON (circa 250 milioane euro) prin programul de finanțare „InvestALIM”, gestionat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR), prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

A treia ediție a Agri Trade Summit va reuni peste 1.300 de participanți de top din Agribusiness-ul local și internațional

08-10-2024 Intalniri si conferinte

A treia ediție a Agri Trade Summit va reuni peste 1.300 de participanți de top din Agribusiness-ul local și internațional

AGRI TRADE SUMMIT, principalul eveniment de Agri Trade al României, reunește interesele regionale și definește rolul strategic al României pe piața internațională de Agribusiness. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de jucători de pe piața locală și internațională de Agri Trade, conexând interesele comerciale, Trading-ul de mărfuri, conectând tehnologia și logistica precum și serviciile financiare - garanția unui pod solid pentru Business. Mai multe>>

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

01-10-2024 Intalniri si conferinte

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

Conferința Grain Academy 2024 va reuni și în acest an reprezentanți ai companiilor și consultanțelor agricole din Balcani și regiunea Mării Negre sub auspiciul unei teme circumscrise recentelor conflicte geopolitice și instabilității economice globale - Piețele în punctul în care cresc temerile de recesiune și așteptările pentru un nou Superciclu al mărfurilor. Creșterea eficienței lanțului de aprovizionare și practici agricole sofisticate. Mai multe>>

Cum să evitați greșelile financiare frecvente și să economisiți mai mult

01-10-2024 Afaceri agricole

Cum să evitați greșelile financiare frecvente și să economisiți mai mult

Greșelile financiare sunt comune și mulți oameni iau decizii proaste cu banii lor. Dacă ați gafat de câteva ori și ați făcut alegeri greșite, nu sunteți singuri. Fie că ați cheltuit bani pe achiziții inutile, ați luat imprumuturi rapide online sau nu ați economisit suficient pentru o zi ploioasă, gestionarea finanțelor poate fi o provocare, iar greșelile se pot întâmpla cu ușurință. Din fericire, unele greșeli pot fi corectate, însă altele pot necesita ani de zile pentru a fi recuperate și vă po... Mai multe>>

Efectul de bumerang al taxei de solidaritate în agricultură [Opinie Agricover]

01-10-2024 Afaceri agricole

Efectul de bumerang al taxei de solidaritate în agricultură [Opinie Agricover]

Autor - Liviu Dobre, Președinte al Consiliului de Administrație Agricover Distribution SA: “Măsurile de sprijin pentru fermieri avute în vedere de Guvern reprezintă un prim pas pentru a asigura supraviețuirea fermierilor, suspendarea rambursărilor și acordarea de granturi, putând oferi, în anumite condiții, soluții rapide pentru menținerea fermelor pe linia de plutire. Însă, supraviețuirea nu înseamnă stabilitate, iar pentru un echilibru durabil e nevoie de sprijin pentru întregul lanț agricol, ... Mai multe>>

APIA a finalizat controlul clasic pe teren - Campania 2024

01-10-2024 Subventii agricultura

APIA a finalizat controlul clasic pe teren - Campania 2024

APIA informează că a finalizat controlul clasic pe teren aferent Campaniei 2024. Astfel, la nivel național au fost verificați toți fermierii selectați în eșantionul de control clasic, respectiv un număr de 8.490 exploatații în sector vegetal, cu o suprafață de 795.003 hectare și un total de 220.772 parcele controlate la fața locului. Mai multe>>

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

01-10-2024 Informatii utile

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

Sănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră este o prioritate urgentă. Fără ea, tu și cei dragi nu vă veți putea bucura de nicio altă binecuvântare materială în viață. Cu toate acestea, o sănătate solidă poate fi costisitoare, mai ales în această zi în care costurile medicale cresc anual. Mai multe>>

Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă” la USAMV Cluj-Napoca

24-09-2024 Intalniri si conferinte

Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă” la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, între 26-28 septembrie 2024, Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă”, cu participarea a peste 350 de specialiști din România și alte 17 țări. Evenimentul devenit tradițional în campusul USAMV Cluj-Napoca și aflat la ediția a XXIII-a este conceput ca un forum dinamic, care acoperă o gamă largă de subiecte științifice. Mai multe>>

Congresul European al Fermierilor, în România. Bucureștiul devine Capitala Agriculturii din UE timp de 3 zile în octombrie!

24-09-2024 Intalniri si conferinte

Congresul European al Fermierilor, în România. Bucureștiul devine Capitala Agriculturii din UE timp de 3 zile în octombrie!

Ediția din 2024 a Congresului European al Fermierilor va fi găzduită la București, în perioada 23-25 octombrie 2024. Evenimentul este organizat de către COPA-COGECA o dată la doi ani, într-un stat membru. Anul acesta, structura europeană de reprezentare a intereselor fermierilor și cooperativelor a decis ca România să fie gazda acestui congres care va da ora exactă pentru strategia pe care agricultorii europeni o doresc implementată în sectorul agroalimentar din UE. Mai multe>>

Vinea Apoldia Maior Fest 2024, la Apoldu de Sus. Oaspeții sunt așteptați cu bucate tradiționale, vinuri din podgoria proprie și spectacole

20-09-2024 Targuri si expozitii

Vinea Apoldia Maior Fest 2024, la Apoldu de Sus. Oaspeții sunt așteptați cu bucate tradiționale, vinuri din podgoria proprie și spectacole

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va organiza, în 28 septembrie 2024, la Apoldu de Sus (jud. Sibiu), a treia ediție a Vinea Apoldia Maior Fest, un eveniment care va reuni muzica de calitate cu vinurile parfumate și cu mâncarea tradițională delicioasă, într-un decor unic. Mai multe>>