APDRP va primi ON-LINE cererile de finantare pentru proiectele de dezvoltare rurala

APDRP onlineAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va primi on-line cererile de finantare ale investitorilor in agricultura prin intermediul portalului www.apdrp.ro.

 

 

 

 

 

 

Incepand cu prima sesiune de depunere de proiecte din 2014 pentru Programul National de Dezvoltare Rurala, potentialii beneficiari se vor inregistra pe pagina de internet a APDRP, vor completa cu informatii specifice o serie de date de identificare si vor incarca in format electronic Cererea de Finantare, cu toate documentele anexate pentru a fi transmise automat catre APDRP.

Fermierii care solicita fonduri pentru fermele de familie vor depune, in continuare, Cererile de Finantare la Oficiile judetene ale APDRP in format tiparit si electronic.

'Depunerea on-line a cererilor de finantare vine ca o facilitate pentru investitorii din agricultura care doresc sa acceseze fondurile europene acordate prin PNDR. De asemenea, se constituie si ca o etapa in demersul APDRP de a optimiza si facilita procesul de solicitare a fondurilor europene. Facilitatea consta in usurinta completarii Dosarului Cererii de Finantare, dar si a depunerii acestuia, fara a mai fi necesara deplasarea la Oficiile judetene ale APDRP. In aceeasi ordine de idei, sistemul va permite eliminarea oricaror suspiciuni privind depunerea si inregistrarea proiectelor. Depunerea on-line reprezinta un prim pas de simplificare a procedurilor de lucru cu beneficiarii, astfel incat beneficiarii sa nu mai fie pusi pe drumuri, si sa se evite pierderea de timp si de bani.' a precizat Directorul General al APDRP, David Eugen POPESCU.

Dupa completarea datelor obligatorii de identificare ale solicitantului si proiectului propus pentru finantare, Cererea de Finantare impreuna cu anexele aferente vor fi incarcate pe pagina de internet www.apdrp.ro. Daca incarcarea a fost realizata cu succes, se va emite un bon de ordine aferent depunerii respective. Alocarea bonurilor de ordine se va realiza prin generarea unei secvente unice pe sesiune. Ulterior, daca proiectul este declarat neconform, solicitantul va fi notificat in acest sens. Daca proiectul este conform, acesta va urma toate etapele procedurale de evaluare si selectie.

'Subliniez importanta ca solicitantii sa depuna din timp proiectele, pentru a evita respingerea proiectului pentru ca a depasit termenul limita de depunere — nu se poate depasi nici cu un minut ora de inchidere a sesiunii, dat fiind faptul ca sistemul inchide automat sesiunea. De asemenea, daca proiectul se depune din timp, in cazul in care acesta este neconform, solicitantul are timp sa corecteze eroarea si sa depuna din nou proiectul in cadrul aceleiasi sesiuni.' a mentionat David Eugen POPESCU.

Toate precizarile privind procesul de depunere on-line vor fi detaliate in Ghidul Solicitantului si, dupa aprobarea acestuia, vor fi publicate pe pagina de internet a APDRP.


INFORMATII SUPLIMENTARE

Pentru a depune on-line a cererilor de finantare prin PNDR, solicitanti trebuie sa-si creeze cont de utilizator pe site-ul www.apdrp.ro — daca acesta a fost deja creat nu trebuie facut unul special, ci va fi utilizat cel deja creat.



Pasii care trebuie parcursi pentru depunerea on-line a cererilor de finantare sunt urmatorii:

Accesarea site-ului APDRP

Accesul la portal se realizeaza prin intermediul unui 'browser' (ex. Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Crome etc.), unde se tasteaza in bara de adrese: http://www.apdrp.ro


Autentificare

Pentru autentificare (in cazul in care sunteti deja inregistrat ca utilizator) exista un camp de tip text, pentru introducerea datelor legate de utilizator.
Pentru inregistrare exista un buton dedicat optiunii de inregistrare ca utilizatori a vizitatorilor.
Dupa inregistrare, utilizatorul va primi un e-mail de confirmare si va trebui sa urmeze instructiunile din respectivul mesaj pentru activarea contului creat.


Pregatire documente pentru incarcare

Dupa autentificare, se va deschide sesiunea de lucru pentru depunerea online a Cererii de Finantare (accesibila de pe homepage cu link catre pagina noua);
In sesiunea de lucru utilizatorul va putea consulta un ghid de utilizare a depunerii online si un tutorial, dupa care va parcurge urmatorii pasii:

  • Completare date de identificare ale solicitantului:
    • Nume si prenume solicitant / Denumire solicitant
    • Titlul proiectului
    • Judet, Localitate, sat
    • CNP/ CUI solicitant
    • Adresa de e-mail a reprezentantului legal al proiectului
    • Telefon al reprezentantului legal al proiectului
    • Completarea Sesiunii si masurii
    • Din lista de sesiuni/ masuri disponibila, utilizatorul va alege sesiunea pe care va depune proiectul.


Dupa selectarea sesiunii si masurii, utilizatorul va continua cu pasul de incarcare Cerere de Finantare si anexe tehnico — administrative.


Incarcarea Cererii de Finantare (CF), a anexelor tehnice si administrative

Presupune parcurgerea urmatorilor pasii:

  • Incarcarea formularului Cerere de Finantare — la incarcarea cererii de finantare vor avea loc o serie de validari in scopul de a ajuta solicitantul in corectarea diverselor probleme precum:
  • formularul CF trebuie redactat electronic.
  • se utilizeaza ultima versiune a CF pentru sesiunea respectiva.
  • denumirea fisierelor nu contin caracterele speciale: ~ ' # % etc.'
  • Este obligatorie completarea campurilor: CNP/ CUI solicitant, Statut juridic solicitant, Date de identificare ale reprezentantului legal de proiect (BI/ CI/ Pasaport, Serie, Numar, Data eliberarii, Data valabilitatii), E-mail reprezentant legal, Adresa sediu social si Adresa punct lucru reprezentat legal, Telefon/ fax reprezentant legal, Amplasare proiect Regiune — Judet, Obiectiv investitie:Judet/ Localitate/ Oras Comuna/ Sat.
  • In functie de informatiile privind amplasarea proiectului (Regiune/ Judet), se va stabili Oficiul Judetean la care se va lansa in Sistemul de gestiune a documentelor (SPCDR)fluxul de depunere a CF.


Incarcare documentelor anexate Cererii de Finantare

Utilizatorul va incarca fiecare document in parte, incarcarea fiind de tip asincron (sistemul nu asteapta finalizarea incarcarii unui document, astfel utilizatorul poate incarca imediat urmatorul document).
Fisierele trebuie sa fie in format.pdf scanate la o rezolutie de minim 200dpi.

Incarcare alte documente
In aceasta sectiune, utilizatorul are posibilitatea da a incarca si alte documente justificative ale proiectului.


Finalizarea incarcarii

Dupa realizarea pasilor de mai sus, utilizatorul va actiona butonul de Upload.
Se va emite automat un mesaj de confirmare daca toate fisierele au fost incarcate cu succes.



Toate fisierele se transfera automat la APDRP. Acestea se vor regasi in SPCDR, in folder-ul proiectului, concomitent cu demararea fluxului de Depunere — Evaluare, pentru alocarea expertului care va intocmi conformitatea.


Dupa finalizarea conformitatii, reprezentantul legal va fi notificat prin e-mail, referitor la decizia privind conformitatea Cererii de Finantare.


www.apdrp.ro

 

Noutati

Programul de granturi nerambursabile Comunitățile Pădurii de Mâine începe a patra ediție: granturi între 3.000 și 30.000 de Euro

03-04-2025 Stiri agricole

Programul de granturi nerambursabile Comunitățile Pădurii de Mâine începe a patra ediție: granturi între 3.000 și 30.000 de Euro

Fundația Pădurea de Mâine anunță deschiderea unei noi runde de finanțări nerambursabile în cadrul programului Comunitățile Pădurii de Mâine. Pentru anul 2025, bugetul alocat este de 150.000 de Euro, iar granturile pot ajunge la 30.000 de Euro pentru un proiect. Proiectele pot fi depuse până pe 15 mai 2025. A patra ediție a programului de granturi Comunitățile Pădurii de Mâine debutează pe 1 aprilie 2025. Programul urmărește să stimuleze dezvoltarea durabilă a comunităților care depind de pădure... Mai multe>>

Impact Hub Bucharest și EIT Food lansează înscrierile pentru programul de accelerare Empowering Women in Agrifood 2025

03-04-2025 Stiri agricole

Impact Hub Bucharest și EIT Food lansează înscrierile pentru programul de accelerare Empowering Women in Agrifood 2025

Impact Hub Bucharest și EIT Food lansează înscrierile pentru programul de accelerare Empowering Women in Agrifood 2025 București, 2 aprilie 2025. Impact Hub Bucharest, în parteneriat cu EIT Food, a deschis înscrierile pentru Empowering Women in Agrifood (EWA), dedicat antreprenoarelor și proiectelor create de acestea în domeniul agroalimentar. Empowering Women in Agrifood este un program de accelerare dezvoltat de EIT Food, cea mai mare comunitate de inovare alimentară din lume. EIT Food este s... Mai multe>>

Târgul de Paște – Învie Tradiția: Gusturi curate, daruri cu suflet

02-04-2025 Targuri si expozitii

Târgul de Paște – Învie Tradiția: Gusturi curate, daruri cu suflet

În perioada 7 – 16 aprilie, Învie Tradiția vă invită să pășiți într-un univers al tradiției românești autentice, la Târgul de Paște organizat în showroom-ul nostru din Str. Mihai Eminescu nr. 142, București. O călătorie printre borcane cu bunătăți, coșuri cadou tradiționale, ouă încondeiate și alte comori meșteșugite cu grijă – toate menite să aducă în casele voastre bucuria Paștelui, așa cum era altădată. Mai multe>>

România, la final de World Butchers’ Challenge 2025: începutul unui nou drum

02-04-2025 Stiri agricole

România, la final de World Butchers’ Challenge 2025: începutul unui nou drum

Echipa „Măcelari de Elită” și-a încheiat prima participare la World Butchers’ Challenge (WBC) 2025 cu un impact semnificativ asupra comunității internaționale a măcelarilor, deschizând noi oportunități pentru viitor.„Fiind prima dată când a participat la World Butchers' Challenge, România a făcut o impresie puternică în competiție. Întreaga echipă ar trebui să fie incredibil de mândră de prezentarea ambițioasă, minuțioasă și impresionantă. Felicitări!”, a declarat Ashley Gray, CEO WBC. Mai multe>>

Comunicat APIA: Apicultorii sunt așteptați la APIA să depună Cereri de plată pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2025

01-04-2025 Plati APIA

Comunicat APIA: Apicultorii sunt așteptați la APIA să depună Cereri de plată pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2025

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a publicat Ghidul informativ „Sprijin financiar pentru intervențiile aferente sectorului apicol din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027” – ISA – PS 2024, Ediția 1, Revizia 2”, pe site-ul instituției: www.apia.org.ro, la link-ul: https://apia.org.ro/directia-masuri-de-piata/apicultura/anul-2025/. Mai multe>>

România, debut cu dreptul în competiția mondială a măcelarilor

01-04-2025 Stiri agricole

România, debut cu dreptul în competiția mondială a măcelarilor

După ce duminică juniorul Paul Cordea a deschis drumul pentru România la World Butchers’ Challenge - Paris 2025, luni, 31 martie, a fost rândul seniorilor să intre în arenă.Echipa care a concurat cot la cot cu cei mai buni măcelari ai lumii a fost formată din Gabriel Arghir (Macelleria Torelli, Torino, Italia), Sandu Mirea (Auchan Drumul Taberei, București), Ciprian Irimia (Raitar, Suceava), Adrian Petre (Carne și sare, București), Georgian-Marius Petre (Cathedral Distribution, Buzău), Bíró Jáno... Mai multe>>

Nagy Atilla - fermier campion cu P0710, hibrid de top în județul Bihor

26-03-2025 Stiri agricole

Nagy Atilla -  fermier campion cu P0710, hibrid de top în județul Bihor

Performanța în agricultură este condiționată de numeroase aspecte, factori de mediu ori decizii potrivite. A alege genetica potrivită pentru propria fermă este unul dintre elementele cheie pe care reprezentanții companiei Corteva Agriscience le evidențiază ori de câte ori au loc întâlniri cu fermierii. Probabil acesta este și unul dintre motivele pentru care fermierii aleg constant hibrizii Pioneer și astfel rezultă colaborări ce durează zeci de ani. Este și exemplul următorului fermier campion... Mai multe>>

P9944, hibridul de top pentru familia Holhoș din Bihor

26-03-2025 Stiri agricole

P9944, hibridul de top pentru familia Holhoș din Bihor

Tradiție și succes. Acestea sunt doar două dintre cuvintele care pot descrie pe scurt activitatea companiei Corteva Agriscience de-a lungul timpului. Încă de la debutul pe piața din România, hibrizii Pioneer au intrat în grațiile fermierilor și au devenit o alegere constantă datorită producțiilor ridicate obținute an de an. Acesta a fost unul dintre motivele lansării campaniei Fermier campion, iar în cele ce urmează regăsim povestea familiei Holhoș care, după mai multe testări, a rămas fidelă hi... Mai multe>>

Agro & Auto Expo

25-03-2025 Targuri si expozitii

Agro & Auto Expo

În perioada 28-30 Martie 2025 se va desfășura prima ediție Agro&Auto Expo Tărgu Mures, un eveniment de excepție dedicat promovării și prezentării utilajelor agricole , echipamente pentru ferme si grădină, industriei alimentare, industria auto. Agro & Auto Expo – inovație și tradiție într-un singur loc! Locația evenimentului: Parcarea Aushopping Târgu Mureș, Bulevardul 1 Decembrie 1918, spre Corunca. Data eveniment: 28-30 martie 2025, programul expoziție între orele 10.00-20.00 De... Mai multe>>

Târgul roadelor de toamnă - Învie Tradiția | 21 - 31 Octombrie 2024

21-10-2024 Targuri si expozitii

Târgul roadelor de toamnă - Învie Tradiția | 21 - 31 Octombrie 2024

Începând cu 21 octombrie, Învie Tradiția vă invită să redescoperiți farmecul autentic al toamnei la târgul dedicat roadelor, unde borcanele cu bunătăți de odinioară vă așteaptă să le descoperiți. Fiecare produs aduce cu el gustul copilăriei și tradițiile de altădată, fiind pregătit cu grijă și măiestrie de meșteșugari pricepuți. Aici veți găsi delicii pentru toate gusturile – numai bune de savurat, dăruit sau adus acasă, pentru a păstra vii tradițiile. Mai multe>>

Retrospectiva sezonului agricol 2023-2024 Agra Asigurări: Despăgubiri de 65.000.000 de lei pentru evenimentele climatice din luna iunie

14-10-2024 Asigurari agricole

Retrospectiva sezonului agricol 2023-2024 Agra Asigurări: Despăgubiri de 65.000.000 de lei pentru evenimentele climatice din luna iunie

Sezonul agricol 2023-2024 a fost marcat de fenomenele meteorologice extreme, afectând puternic fermierii la nivel național. Agra Asigurări lansează retrospectiva daunelor pentru acest sezon conform portofoliului de 1.508.000 ha asigurate. Cu aproape 6000 de polițe active, asigurătorul a înregistrat avizări de daună la peste 50% dintre acestea. Cea mai mare despăgubire a fost în cuantum de 5.476.128 lei, acordată unui fermier din Ilfov afectat de grindină. Mai multe>>

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

14-10-2024 Fonduri europene agricultura

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

REI Grup, una dintre cele mai active companii de consultanță specializate în atragerea de fonduri nerambursabile prin fonduri europene sau ajutoare de stat din România, a depus, cu succes, proiecte de investiții în valoare de peste 1,2 miliarde RON (circa 250 milioane euro) prin programul de finanțare „InvestALIM”, gestionat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR), prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>