APDRP va primi ON-LINE cererile de finantare pentru proiectele de dezvoltare rurala

APDRP onlineAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va primi on-line cererile de finantare ale investitorilor in agricultura prin intermediul portalului www.apdrp.ro.

 

 

 

 

 

 

Incepand cu prima sesiune de depunere de proiecte din 2014 pentru Programul National de Dezvoltare Rurala, potentialii beneficiari se vor inregistra pe pagina de internet a APDRP, vor completa cu informatii specifice o serie de date de identificare si vor incarca in format electronic Cererea de Finantare, cu toate documentele anexate pentru a fi transmise automat catre APDRP.

Fermierii care solicita fonduri pentru fermele de familie vor depune, in continuare, Cererile de Finantare la Oficiile judetene ale APDRP in format tiparit si electronic.

'Depunerea on-line a cererilor de finantare vine ca o facilitate pentru investitorii din agricultura care doresc sa acceseze fondurile europene acordate prin PNDR. De asemenea, se constituie si ca o etapa in demersul APDRP de a optimiza si facilita procesul de solicitare a fondurilor europene. Facilitatea consta in usurinta completarii Dosarului Cererii de Finantare, dar si a depunerii acestuia, fara a mai fi necesara deplasarea la Oficiile judetene ale APDRP. In aceeasi ordine de idei, sistemul va permite eliminarea oricaror suspiciuni privind depunerea si inregistrarea proiectelor. Depunerea on-line reprezinta un prim pas de simplificare a procedurilor de lucru cu beneficiarii, astfel incat beneficiarii sa nu mai fie pusi pe drumuri, si sa se evite pierderea de timp si de bani.' a precizat Directorul General al APDRP, David Eugen POPESCU.

Dupa completarea datelor obligatorii de identificare ale solicitantului si proiectului propus pentru finantare, Cererea de Finantare impreuna cu anexele aferente vor fi incarcate pe pagina de internet www.apdrp.ro. Daca incarcarea a fost realizata cu succes, se va emite un bon de ordine aferent depunerii respective. Alocarea bonurilor de ordine se va realiza prin generarea unei secvente unice pe sesiune. Ulterior, daca proiectul este declarat neconform, solicitantul va fi notificat in acest sens. Daca proiectul este conform, acesta va urma toate etapele procedurale de evaluare si selectie.

'Subliniez importanta ca solicitantii sa depuna din timp proiectele, pentru a evita respingerea proiectului pentru ca a depasit termenul limita de depunere — nu se poate depasi nici cu un minut ora de inchidere a sesiunii, dat fiind faptul ca sistemul inchide automat sesiunea. De asemenea, daca proiectul se depune din timp, in cazul in care acesta este neconform, solicitantul are timp sa corecteze eroarea si sa depuna din nou proiectul in cadrul aceleiasi sesiuni.' a mentionat David Eugen POPESCU.

Toate precizarile privind procesul de depunere on-line vor fi detaliate in Ghidul Solicitantului si, dupa aprobarea acestuia, vor fi publicate pe pagina de internet a APDRP.


INFORMATII SUPLIMENTARE

Pentru a depune on-line a cererilor de finantare prin PNDR, solicitanti trebuie sa-si creeze cont de utilizator pe site-ul www.apdrp.ro — daca acesta a fost deja creat nu trebuie facut unul special, ci va fi utilizat cel deja creat.



Pasii care trebuie parcursi pentru depunerea on-line a cererilor de finantare sunt urmatorii:

Accesarea site-ului APDRP

Accesul la portal se realizeaza prin intermediul unui 'browser' (ex. Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Crome etc.), unde se tasteaza in bara de adrese: http://www.apdrp.ro


Autentificare

Pentru autentificare (in cazul in care sunteti deja inregistrat ca utilizator) exista un camp de tip text, pentru introducerea datelor legate de utilizator.
Pentru inregistrare exista un buton dedicat optiunii de inregistrare ca utilizatori a vizitatorilor.
Dupa inregistrare, utilizatorul va primi un e-mail de confirmare si va trebui sa urmeze instructiunile din respectivul mesaj pentru activarea contului creat.


Pregatire documente pentru incarcare

Dupa autentificare, se va deschide sesiunea de lucru pentru depunerea online a Cererii de Finantare (accesibila de pe homepage cu link catre pagina noua);
In sesiunea de lucru utilizatorul va putea consulta un ghid de utilizare a depunerii online si un tutorial, dupa care va parcurge urmatorii pasii:

  • Completare date de identificare ale solicitantului:
    • Nume si prenume solicitant / Denumire solicitant
    • Titlul proiectului
    • Judet, Localitate, sat
    • CNP/ CUI solicitant
    • Adresa de e-mail a reprezentantului legal al proiectului
    • Telefon al reprezentantului legal al proiectului
    • Completarea Sesiunii si masurii
    • Din lista de sesiuni/ masuri disponibila, utilizatorul va alege sesiunea pe care va depune proiectul.


Dupa selectarea sesiunii si masurii, utilizatorul va continua cu pasul de incarcare Cerere de Finantare si anexe tehnico — administrative.


Incarcarea Cererii de Finantare (CF), a anexelor tehnice si administrative

Presupune parcurgerea urmatorilor pasii:

  • Incarcarea formularului Cerere de Finantare — la incarcarea cererii de finantare vor avea loc o serie de validari in scopul de a ajuta solicitantul in corectarea diverselor probleme precum:
  • formularul CF trebuie redactat electronic.
  • se utilizeaza ultima versiune a CF pentru sesiunea respectiva.
  • denumirea fisierelor nu contin caracterele speciale: ~ ' # % etc.'
  • Este obligatorie completarea campurilor: CNP/ CUI solicitant, Statut juridic solicitant, Date de identificare ale reprezentantului legal de proiect (BI/ CI/ Pasaport, Serie, Numar, Data eliberarii, Data valabilitatii), E-mail reprezentant legal, Adresa sediu social si Adresa punct lucru reprezentat legal, Telefon/ fax reprezentant legal, Amplasare proiect Regiune — Judet, Obiectiv investitie:Judet/ Localitate/ Oras Comuna/ Sat.
  • In functie de informatiile privind amplasarea proiectului (Regiune/ Judet), se va stabili Oficiul Judetean la care se va lansa in Sistemul de gestiune a documentelor (SPCDR)fluxul de depunere a CF.


Incarcare documentelor anexate Cererii de Finantare

Utilizatorul va incarca fiecare document in parte, incarcarea fiind de tip asincron (sistemul nu asteapta finalizarea incarcarii unui document, astfel utilizatorul poate incarca imediat urmatorul document).
Fisierele trebuie sa fie in format.pdf scanate la o rezolutie de minim 200dpi.

Incarcare alte documente
In aceasta sectiune, utilizatorul are posibilitatea da a incarca si alte documente justificative ale proiectului.


Finalizarea incarcarii

Dupa realizarea pasilor de mai sus, utilizatorul va actiona butonul de Upload.
Se va emite automat un mesaj de confirmare daca toate fisierele au fost incarcate cu succes.



Toate fisierele se transfera automat la APDRP. Acestea se vor regasi in SPCDR, in folder-ul proiectului, concomitent cu demararea fluxului de Depunere — Evaluare, pentru alocarea expertului care va intocmi conformitatea.


Dupa finalizarea conformitatii, reprezentantul legal va fi notificat prin e-mail, referitor la decizia privind conformitatea Cererii de Finantare.


www.apdrp.ro

 

Noutati

Prelungire termen depunere Cereri de finanțare a schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă” până la data de 30.07.2025

02-07-2025 APIA

Prelungire termen depunere Cereri de finanțare a schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă” până la data de 30.07.2025

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii care au depus cerere de finanțare pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, sesiunea 1/2024 aferentă Intervenției DR-07, din cadrul Planului Strategic PAC 2023 – 2027 că, în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 233/27.06.2025, termenul de depunere a cererilor de plată a fost prelungit până la data de 30 iulie 2025 inclusiv. Mai multe>>

APIA a virat peste 397 milioane de lei către fermieri, pentru Campania 2024

02-07-2025 Plati APIA

APIA a virat peste 397 milioane de lei către fermieri, pentru Campania 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 20 – 30 iunie 2025, plăți în valoare totală de peste 397,69 milioane de lei, echivalentul a aproape 80 de milioane de euro, în conturile fermierilor care au depus cereri în cadrul Campaniei 2024. Mai multe>>

InfoCons și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale

28-06-2025 Informatii utile

InfoCons și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale

InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorilor și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale, un instrument util pentru toți consumatorii de energie care aduce în prim plan importanța cunoașterii drepturilor și responsabilităților acestora în raport cu furnizorii și operatorii din domeniul energetic. În contextul liberalizării pieței de energie electrică începând cu data de 1 iulie 2025, pentru a plăti un preț corect la c... Mai multe>>

Solicitare oficială privind accelerarea implementării Schemei de sprijin pentru autoconsum energetic destinată sectoarelor CAEN 01, 10 și 11

27-06-2025 Stiri agricole

Solicitare oficială privind accelerarea implementării Schemei de sprijin pentru autoconsum energetic destinată sectoarelor CAEN 01, 10 și 11

Informare HBM Consulting: În dimineața zilei de 25 iunie, am transmis o solicitare oficială privind accelerarea implementării Schemei de sprijin pentru autoconsum energetic destinată sectoarelor cod CAEN 01, 10 și 11 (  https://ros.ms/r4PrN  ).  Mai multe>>

România importă mâncare nu din lipsă de resurse, ci de plan

27-06-2025 Stiri agricole

România importă mâncare nu din lipsă de resurse, ci de plan

Cum reparăm un deficit de miliarde și construim o industrie agroalimentară competitivă? Există o ironie greu de ignorat în peisajul economic al României. Una dintre cele mai fertile țări din Europa importă majoritatea alimentelor pe care le consumă. Rafturile din retail spun povestea unui paradox devenit cotidian: carne procesată din vest, lactate din centrul Europei, dulciuri și conserve de oriunde, mai puțin de aici. Și asta într-o țară care are pământ fertil, tradiție agricolă, și ... Mai multe>>

Corteva Agriscience onorează generațiile de fermieri români în noua serie video „ADN de Fermier”

27-06-2025 Stiri agricole

Corteva Agriscience onorează generațiile de fermieri români în noua serie video „ADN de Fermier”

Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, anunță lansarea seriei video „ADN de Fermier”, realizată în parteneriat cu emisiunea Agro Jurnal de pe canalul național Digi 24. Episoadele vor fi difuzate lunar pe parcursul întregului an și sunt concepute pentru a evidenția rolul tranziției generaționale în agricultura românească. Mai multe>>

IAA: Din cauza unui blocaj administrativ, România pierde lupta cu schimbările climatice

23-06-2025 Stiri agricole

IAA: Din cauza unui blocaj administrativ, România pierde lupta cu schimbările climatice

București, 23.06.2025 — Compania IAA – Intervenții Active în Atmosferă atrage atenția asupra unei situații critice care pune în pericol funcționarea întregului sistem național de combatere a căderilor de grindină și de stimulare a precipitațiilor.https://www.youtube.com/watch?v=7GAxhsfgCPw Mai multe>>

Clubul Fermierilor Români semnează un protocol de colaborare cu ADR pentru accelerarea digitalizării agriculturii românești

21-06-2025 Stiri agricole

Clubul Fermierilor Români semnează un protocol de colaborare cu ADR pentru accelerarea digitalizării agriculturii românești

20 iunie 2025, Sediul Autorității pentru Digitalizarea României (ADR)Prin acest protocol, Clubul Fermierilor Români și Autoritatea pentru Digitalizarea României își propun:- Să sprijine adoptarea tehnologiei digitale în ferme prin inițiative de formare și consiliere,- Să faciliteze accesul la finanțări pentru proiecte de digitalizare- Să contribuie la reducerea decalajului digital și la creșterea competitivității fermierilor români pe piața europeană. Mai multe>>

Napolact, brandul preferat al românilor: ajunge în 45% dintre gospodăriile din România și își consolidează poziția de lider sustenabil pe piața lactatelor

20-06-2025 Marketing agroalimentar

Napolact, brandul preferat al românilor: ajunge în 45% dintre gospodăriile din România și își consolidează poziția de lider sustenabil pe piața lactatelor

Napolact marchează un nou record de prezență în gospodăriile din România, atingând un nivel istoric de 45%, conform datelor aferente primului trimestru din 2025. Cu alte cuvinte, aproape 1 din 2 gospodării românești aleg Napolact, confirmând încrederea consumatorilor în calitatea și autenticitatea brandului. Mai multe>>

Fermierii români sporesc securitatea alimentară prin cultivarea rapiței

19-06-2025 Siguranta alimentara

Fermierii români sporesc securitatea alimentară prin cultivarea rapiței

Pe măsură ce lumea continuă să facă față efectelor vremii extreme și ale perturbărilor economice, securitatea alimentară rămâne una dintre cele mai presante priorități globale. Potrivit Raportului Global privind Criza Alimentară 20251, aproape 295 de milioane de oameni s-au confruntat cu insecuritate alimentară acută anul trecut, o creștere uluitoare față de anii anteriori. Mai multe>>

APIA a dat startul plăților pentru Sprijinul Cuplat – Campania 2024. Peste 60 de milioane de euro ajung la fermieri

19-06-2025 Plati APIA

APIA a dat startul plăților pentru Sprijinul Cuplat – Campania 2024. Peste 60 de milioane de euro ajung la fermieri

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început miercuri, 18 iunie 2025, transferul sumelor aferente Sprijinului Cuplat pentru Campania 2024. Peste 43.500 de fermieri vor beneficia de plăți în valoare totală de peste 60 de milioane de euro, fonduri provenite din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Mai multe>>

Modificări în legislația aferentă sectorului vitivinicol Intervenția IS-V-01 – Restructurarea și reconversia plantațiilor viticole

18-06-2025 APIA

Modificări în legislația aferentă sectorului vitivinicol Intervenția IS-V-01 – Restructurarea și reconversia plantațiilor viticole

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg că a fost publicat în Monitorul Ofical al României nr. 549/13.06.2025, Ordinul nr. 213 din 12.06.2025 pentru completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 117/2023 privind criteriile de eligibilitate, documentele justificative, condiţiile şi modul de implementare a intervenţiei IS-V-01 „Restructurarea şi reconversia plantaţiilor viticole” din cadrul Planului strategic PAC 2023-20... Mai multe>>