Clubul Fermierilor Romani lanseaza seria a III-a a programului de perfectionare manageriala “Antreprenor in Agricultura 4.0”, care vizeaza cresterea performantei si competitivitatii fermierilor din Romania prin transformarea propriei afaceri intr-un model de business sustenabil. Crearea unui plan de dezvoltare sustenabila a propriei afaceri agricole, cu impact imediat in cresterea performantei si alinierea la tendintele actuale prin includerea digitalizarii si a reglementarilor de mediu, reprezinta obiectivele principale ale programului „Antreprenor in Agricultura 4.0”.
„Formarea si perfectionarea abilitatilor antreprenoriale reprezinta cel mai bun si durabil raspuns la criza multipla cu care se confrunta astazi agricultura romaneasca, perioada in care se suprapun efectele negative ale crizei economice si de securitate, impactul schimbarilor climatice si inceperea aplicarii noilor politici de mediu-clima ale Uniunii Europene. Astazi, o noua serie de antreprenori din toate zonele tarii, cu varste cuprinse intre 28-56 ani, cu experiente si pregatiri diferite, dar cu interese comune, incep cursurile de perfectionare manageriala din cadrul programului Antreprenor in Agricultura 4.0. Este un curs intensiv, pe care il vedem ca parte dintr-un proces de consolidare a cunostintelor dobandite de fermieri, prin schimburi de experinta si analize ale modelelor de dezvoltare aplicate in cele mai performante ferme din Romania, prin punerea impreuna a informatiilor rezultate din proiecte de success si esecuri, prin disponbilitatea celor care fac parte din comunitatea fermierilor perfomanti de a lansa noi afaceri impreuna si de a constitui noi forme de asociere”, declara Florian Ciolacu, Director Executiv Clubul Fermierilor Romani.
„Programul „Antreprenor in Agricultura 4.0” aflat la cea de a III-a editie reprezinta un ghid al perfectionarii antreprenorilor din sectorul agroalimentar care doresc sa se dezvolte atat profesional, cat si personal, intr-o maniera concentrata, eficienta si practica, diseminate de cei mai buni traineri in domeniu. In cele 21 de zile de curs, participantii isi vor dezvolta abilitatile privind administrarea si diversificarea activitatii agricole, directiile europene privind noua PAC, legislatia si fiscalitatea sectorului, managementul riscului, accesare de fonduri europene, agricultura digitala, comert cu cereale, noile tehnici genomice, simulari de business, precum si fizionomia, comportamente si tonalitatea vocii – putere de negociere in functie de interlocutor sau influenta si inteligenta emotionala. Aceasta abordare multidisciplinara urmareste sa ofere fermierului de astazi o imagine de ansamblu care sa-i permita noi instrumente si concepte manageriale pentru a-si putea mentine si dezvolta competitivitatea propriei afaceri agroalimentare.”, explica Bogdan Chiripuci, Manager Politici si Programe in Agricultura.
Programul ”Antreprenor in Agricultura 4.0” este recomandat fermierilor activi, fara limita de varsta, care au minim 5 ani de experienta manageriala (la nivel de ferma/departament afacere agricola), sau absolventilor programului ”Tineri Lideri pentru Agricultura” derulat de Clubul Fermierilor Romani. Fermierii interesati pot completa formularul de inscriere pe site-ul Clubului pentru seria urmatoare: https://cfro.ro/antreprenor-in-agricultura-4-0
„Sunt absolventul primei serii a programului Tineri Lideri pentru Agricultura organizat de Clubul Fermierilor Romani. Prin urmare, alegerea sa particip la programul Antreprenor in Agricultura 4.0 a venit in mod natural, cele doua programe oferind o perspectiva de complementaritate. Mi-am facut timp sa particip la toate cursurile pentru ca am inteles cat este de important sa investesti intr-un proces continuu de invatare. Cursurile sunt gandite sa fie interactive si aplicabile imediat, cu traineri pregatiti sa-ti ofere o viziune antreprenoriala la care nu te gandesti in mod frecvent ca ti-ar fi utila, beneficiind astfel de adaptabilitate si deschidere pentru implementarea noilor concepte atat tehnologice, cat si manageriale”, spune Claudiu Jurubita, participant la cea de-a doua serie a programului.
In cadrul acestui program de perfectionare manageriala sunt implicati parteneri educationali, experti in domeniul lor de activitate, cele mai cunoscute companii de training din Romania cu expertiza in domeniul agricol, alaturi de specialisti recunoscuti la nivel international in zona de agribusiness.
Fermieri activi, cu experienta manageriala in ferma sau afacere agricola de minim 5 ani, interesati sa-si dezvolte competentele in administrarea afacerii si sa dobandeasca un set de instrumente de management si de analiza a propriei afaceri, sub coordonarea specialistilor programului.
Programul este gandit sa se desfasoare timp de 5 saptamani neconsecutive, in cea mai optima perioada pentru fermieri, 21 noiembrie 2023 – 16 februarie 2024. Cursurile vor avea loc in format fizic, la Bucuresti si la Predeal, si vor fi urmate de sesiuni aplicate in fermele participantilor, unde acestia vor realiza schimburi de bune practici agricole si idei inovative specifice dezvoltarii propriei afaceri in conditiile socio-economice actuale.
Cursurile ofera participantilor informatiile teoretice necesare si studii de caz practice aferente managementului afacerii agricole si adaptarea activitatilor in contextul actual, pentru asigurarea rezilientei fermelor.
Programul cuprinde cursuri de pregatire in urmatoarele domenii: Dezvoltare Manageriala; Influenta si Inteligenta Emotionala; Fizionomie, comportamente si tonalitatea vocii - putere de negociere in functie de interlocutor; Agricultura digitala; Legislatia sectorului agroalimentar; Managementul riscului si asigurarile agricole; Directiile europene privind noua PAC; Modele sustenabile de afaceri agricole, din perspectiva noii PAC; Comert cu cereale; Managementul si administrarea afacerilor; Accesare fonduri europene; Fiscalitate si contabilitate in ferma; Public Speaking; Importanta schimbarilor climatice in agricultura romaneasca; Implementarea si finantarea sistemelor de irigatii si desecare-drenaj; Bune practici agricole in ferma vegetala; Importanta utilajelor agricole, din perspectiva noii PAC; Managementul lanturilor de valoare in ferma; Managementul vanzarilor si negocierea contractelor; Marketingul produselor agroalimentare; Simulari de business – plan de dezvoltare a fermei.
Cursurile sunt interactive, cu activitati practice si studii de caz dezvoltate pe baza situatiilor concrete cu care se confrunta fermierii in activitatea curenta. Transferul de cunostinte, metodele si conceptele utilizate se realizeaza prin raportare permanenta la propria afacere.
Taxa de participare include strict valoarea cursurilor sustinute de partenerii educationali, precum si costurile administrative (inchiriere sala, pranz si doua coffee break-uri/zi).
Detalii despre programul Antreprenor in Agricultura 4.0 pot fi accesate aici: https://cfro.ro/antreprenor-in-agricultura-4-0/
Despre Clubul Fermierilor Romani
Clubul Fermierilor Romani pentru Agricultura Performanta este o asociatie non-profit si neguvernamentala a fermierilor din Romania. Membrii asociatiei sunt fermieri performanti care au modele de afaceri bazate pe inovatie, tehnologie si bunele practici in agricultura, pentru cresterea competitivitatii si a valorii adaugate create in acest domeniu.
Obiectivul principal al Clubului Fermierilor Romani este sa asigure implicarea activa a membrilor sai in procesul de consultare si elaborare a reglementarilor europene si nationale in domeniul agricol, cu scopul de a creste performanta fermierilor din Romania.
Activitatea asociatiei este organizata pe proiecte, bazate pe nevoile fermierilor, aprobate de Consiliul Director si puse in practica de unitatea executiva a Clubului. Proiectele vizeaza domeniile legislativ, fiscal, tehnologie si resurse umane si isi propun sa identifice solutii care sa raspunda in mod real, concret, problemelor cu care se confrunta fermierii.
Clubul Fermerilor Romani lanseaza si deruleaza programe si proiecte concrete pe patru directii strategice de actiune: reprezentare, consiliere si consultanta, formare si leadership, informare si comunicare.
08-10-2024 Intalniri si conferinte
AGRI TRADE SUMMIT, principalul eveniment de Agri Trade al României, reunește interesele regionale și definește rolul strategic al României pe piața internațională de Agribusiness. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de jucători de pe piața locală și internațională de Agri Trade, conexând interesele comerciale, Trading-ul de mărfuri, conectând tehnologia și logistica precum și serviciile financiare - garanția unui pod solid pentru Business. Mai multe>>
01-10-2024 Intalniri si conferinte
Conferința Grain Academy 2024 va reuni și în acest an reprezentanți ai companiilor și consultanțelor agricole din Balcani și regiunea Mării Negre sub auspiciul unei teme circumscrise recentelor conflicte geopolitice și instabilității economice globale - Piețele în punctul în care cresc temerile de recesiune și așteptările pentru un nou Superciclu al mărfurilor. Creșterea eficienței lanțului de aprovizionare și practici agricole sofisticate. Mai multe>>
01-10-2024 Afaceri agricole
Greșelile financiare sunt comune și mulți oameni iau decizii proaste cu banii lor. Dacă ați gafat de câteva ori și ați făcut alegeri greșite, nu sunteți singuri. Fie că ați cheltuit bani pe achiziții inutile, ați luat imprumuturi rapide online sau nu ați economisit suficient pentru o zi ploioasă, gestionarea finanțelor poate fi o provocare, iar greșelile se pot întâmpla cu ușurință. Din fericire, unele greșeli pot fi corectate, însă altele pot necesita ani de zile pentru a fi recuperate și vă po... Mai multe>>
01-10-2024 Afaceri agricole
Autor - Liviu Dobre, Președinte al Consiliului de Administrație Agricover Distribution SA: “Măsurile de sprijin pentru fermieri avute în vedere de Guvern reprezintă un prim pas pentru a asigura supraviețuirea fermierilor, suspendarea rambursărilor și acordarea de granturi, putând oferi, în anumite condiții, soluții rapide pentru menținerea fermelor pe linia de plutire. Însă, supraviețuirea nu înseamnă stabilitate, iar pentru un echilibru durabil e nevoie de sprijin pentru întregul lanț agricol, ... Mai multe>>
01-10-2024 Subventii agricultura
APIA informează că a finalizat controlul clasic pe teren aferent Campaniei 2024. Astfel, la nivel național au fost verificați toți fermierii selectați în eșantionul de control clasic, respectiv un număr de 8.490 exploatații în sector vegetal, cu o suprafață de 795.003 hectare și un total de 220.772 parcele controlate la fața locului. Mai multe>>
01-10-2024 Informatii utile
Sănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră este o prioritate urgentă. Fără ea, tu și cei dragi nu vă veți putea bucura de nicio altă binecuvântare materială în viață. Cu toate acestea, o sănătate solidă poate fi costisitoare, mai ales în această zi în care costurile medicale cresc anual. Mai multe>>
24-09-2024 Intalniri si conferinte
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, între 26-28 septembrie 2024, Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă”, cu participarea a peste 350 de specialiști din România și alte 17 țări. Evenimentul devenit tradițional în campusul USAMV Cluj-Napoca și aflat la ediția a XXIII-a este conceput ca un forum dinamic, care acoperă o gamă largă de subiecte științifice. Mai multe>>
24-09-2024 Intalniri si conferinte
Ediția din 2024 a Congresului European al Fermierilor va fi găzduită la București, în perioada 23-25 octombrie 2024. Evenimentul este organizat de către COPA-COGECA o dată la doi ani, într-un stat membru. Anul acesta, structura europeană de reprezentare a intereselor fermierilor și cooperativelor a decis ca România să fie gazda acestui congres care va da ora exactă pentru strategia pe care agricultorii europeni o doresc implementată în sectorul agroalimentar din UE. Mai multe>>
20-09-2024 Targuri si expozitii
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va organiza, în 28 septembrie 2024, la Apoldu de Sus (jud. Sibiu), a treia ediție a Vinea Apoldia Maior Fest, un eveniment care va reuni muzica de calitate cu vinurile parfumate și cu mâncarea tradițională delicioasă, într-un decor unic. Mai multe>>
19-09-2024 Management agricol
Corteva Agriscience, compania internațională de cercetare și dezvoltare în domeniul agriculturii, anunță lansarea celei de-a cincea ediții a programului său de granturi educaționale TalentA 2024. Această inițiativă are scopul de a îmbunătăți abilitățile profesionale ale femeilor inovatoare din mediul rural, printr-o formare specializată în managementul afacerilor și agricultură, oferindu-le, de asemenea, șansa de a concura pentru finanțări în valoare de 15.000 USD, oferite de Corteva Agriscience... Mai multe>>
17-09-2024 Plati APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește fermierilor că până la data de 30 septembrie 2024, sunt așteptați la Centrele APIA unde au depus cererile de plată aferente Campaniei 2024, în vederea semnării acestora (excepție fac fermierii care s-au prezentat la APIA în perioada legală de depunere si au depus cererile de plată fizic, precum și fermierii care folosesc semnătura electronică și care au semnat electronic cererea la depunere). Mai multe>>
12-09-2024 Plati APIA
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a finalizat autorizarea la plată a rentierilor agricoli care și-au vizat carnetele de rentier în perioada 01 martie – 02 septembrie 2024. Astfel, a fost autorizat la plată un număr total de 23.603 rentieri agricoli cu suma totală de 31,56 milioane lei. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>