Raiffeisen Bank sustine antreprenoarele din domeniul agroalimentar prin intermediul celei de-a treia editii a programului de accelerare Empowering Women in Agrifood. In program s-au inscris 122 de antreprenoare din toata tara, dintre care 10 au fost selectate pentru a participa la sesiuni de training, mentorat si oportunitati de conectare.
In perioada iulie-septembrie, cele 10 antreprenoare vor avea parte de doua webinarii pe temele Business Modelling si Basic Financial Aspects, dar si de un masterclass, iar pe 21 noiembrie 2023, vor participa la evenimentul de inchidere a programului – Pitching Event – moment in care vor avea sansa de a-si prezenta business-ul si evolutia in accelerator in fata publicului, mentorilor, investitorilor si de a castiga una dintre cele doua finantari oferite de EWA 2023: 10.000 euro pentru marele premiu si 5.000 euro pentru premiul II. Anul se va incheia cu un Summit European in agrifood organizat de EIT Food.
Mentorii programului din partea Raiffeisen Bank Romania sunt: Andreea Porojan - Sustainability & ESG Manager si Bianca Chisulescu - SME Financial Instruments Expert. Cele 10 antreprenoare vor beneficia, de asemenea, de mentorat din partea altor 8 experti si specialisti in domeniu: Indira Abdulvoap - Business Consultant & Chief Growth Officer, Impact Hub Bucharest; Raluca Ioana Barbu - Co-Owner, Highclere Consulting; Cosmina Dinu - Co-Founder, ROMO & Ferma de pasari pasunate; Tudor Iacob - Plant Based Founder, Unison Goodies; Madalina Neagu - Co-Founder, We For Real; Adnana Popa - Co-Founder, Velocità; Giorgiana Popescu - Regional HR Director, ADM Romania; Zorita Sconta - Asistent cercetare, Universitatea; de Stiinte Economice si Medicina Veterinara Cluj-Napoca.
"Romania are 4 milioane de ferme si detine 1/3 din exploatatiile din UE, insa performantele din domeniul cercetarii si inovarii in domeniul agriculturii nu sunt, deocamdata, la cele mai inalte standarde. Credem insa in potentialul agriculturii romanesti si in ideea ca lucrurile se pot schimba in bine. Astfel, in calitate de sustinatori activi ai antreprenoriatului romanesc si ai inovatiei, anul acesta, am decis sa ne alaturam cu mandrie programului care sprijina dezvoltarea antreprenoriatului feminin in domeniul agriculturii sustenabile.” - Andreea Porojan - Sustainability & ESG Manager, Raiffeisen Bank Romania.
Programul de accelerare este organizat de Impact Hub Bucharest si dezvoltat de EIT Food, cea mai mare comunitate de inovare alimentara din lume, ce beneficiaza de sustinere din partea Institutului European de Inovare si Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene.
Veronica Buiuc – Very Vero: Infiintarea unei ferme pentru alimente curate si bogate in nutrienti. In prima faza, business-ul va pune accent pe doua domenii principale: productia de muguri si lastari (cu posibilitatea de a dezvolta un serviciu de obtinere a sucului folosind acesti muguri) si productia de oua provenite de la gaini din rasa Araucana, oua cunoscute ca fiind fara colesterol.
Ilinca Calugar – Mura-n Gura: Lansarea unei game de produse „clean label”, cu un continut bogat de proteine si o valoare nutritiva ridicata, derivate dintr-un procent ridicat de legume proaspete. Produsele isi propun sa fie o masa completa, avand un aport important de proteine si un profil nutritiv bogat din legume. Acestea vor fi functionale (gata de consumat oricand si oriunde), ambalate in materiale reciclate si accesibile financiar.
Cristina Colis – Seminte pentru Viitor: Infiintarea unei pepiniere profesionale pentru plante perene comestibile si furnizarea de servicii de implementare/dezvoltare a gradinilor forestiere in intreaga tara. Gradinile forestiere pot fi, de asemenea, proiectate ca gradini ornamentale.
Oana Melinte – Karomia: Crearea unui sistem de tip franciza pentru agricultura, care are la baza stabilirea lanturilor de aprovizionare directa dintre zonele rurale si orasele din apropiere, prin vanzari directe.
Tatiana Nicoara – Unison: Unison este un producator local de granola, creme tartinabile din nuci, batoane raw, maioneza vegana, alternative vegane la parmezan si alte delicatese. Produsele Unison sunt disponibile prin reteaua a peste 50 de parteneri la nivel national si in 22 de locatii fizice (magazine, cafenele etc.). Pe langa gama actuala de 14 produse, startup-ul urmareste sa dezvolte noi produse pe baza de plante.
Mihaela Simion (Sipos) – Happy Treats: Dezvoltarea unei ferme de insecte, care se concentreaza pe trei directii principale: productia de produse finite, respectiv recompense pentru caini din proteina de insecte, hipoalergenice, dar si insecte vii pentru hranirea pasarilor din ferme, acest lucru contribuind la imbunatatirea starii de sanatatea a pasarilor, si implicit la cresterea productiei de oua. Cea de-a treia directie este reprezentata de valorificarea produselor secundare din ferma, care reprezinta un fertilizant natural pentru culturile agricole.
Dana Sofia – E-labels Digital Solutions: Lansarea unei platforme digitale care sa conecteze consumatorii si producatorii din sectorul agroalimentar ce impartasesc valori comune: transparenta, etica, onestitate. Platforma isi propune sa protejeze producatorii si consumatorii de falsuri, sa le ofere sprijin in luarea deciziilor corecte legate de cumpararea produselor alimentare, sa educe consumatorii, sa constribuie la sustinerea producatorilor si consumatorilor.
Daniela Spatar – Greenery: Afacere specializata in cultivarea microgreen, respectiv dezvoltarea si comercializarea unui produs organic de calitate superioara, sub forma de pulbere, obtinut prin macinarea plantelor verzi micro deshidratate. Plantele vor fi uscate cu ajutorul unui deshidratator, pastrand astfel intreaga valoare nutritiva a acestora. Cultivarea plantelor se face pe sisteme verticale de interior sub iluminare intensa si controlata, umiditate scazuta si ventilatie adecvata, permitand productia pe tot parcursul anului.
Andreea Tudorache – Local Spot: Dezvoltarea unei platforme digitale care sa promoveze si sa gestioneze conceptul si nevoile administrative ale proprietarilor de Puncte Gastronomice Locale (PGL) si ale clientilor acestora. In plus, va fi creata o retea de evenimente care sa contribuie la dezvoltarea punctelor gastronomice locale si a ecosistemului din jur, implicand proprietari, producatori locali si comunitatile locale. Suplimentar, va fi creat un spatiu dedicat pentru promovarea educatiei alimentare prin actiuni si evenimente destinate copiilor, adultilor si proprietarilor de PGL.
Madalina Zmau – Happy Duck Farm: Dezvoltarea unei microferme specializate in producerea si comercializarea carnii de rata (faza initiala), cu obiectiv de extindere in preparate din carne de rata (intr-o faza ulterioara). Ferma isi propune sa ofere un mediu sanatos de crestere a ratelor, cu o dieta formata din cereale, factori naturali de imbogatire a hranei si pasunat in aer liber, inlocuind furajele concentrate imbogatite cu vitamine si proteine sintetice. Scopul final al acestui demers este de a contribui la un stil de viata sanatos pentru consumatorul final.
Pe data de 16 iunie, cele 10 participante au luat parte la evenimentul de start al editiei EWA 2023, in care au cunoscut mentorii si organizatorii programului, au participat la un panel inspirational alaturi de Oana Craioveanu - Cofondator, Impact Hub Bucharest, Andreea Porojan - Sustainability & ESG Manager, Raiffeisen Bank Romania si Cosmina Dinu - Cofondatoare, Ferma de Pasari Pasunate & ROMO si castigatoarea marelui premiu al editiei din 2020 a programului. De asemenea, viitoarele antreprenoare au avut parte si de un training in domeniul proprietatii intelectuale sustinut de avocata Maria Anghel. La eveniment a participat si Aleksandra Bara, Program Manager EIT FOOD, regiunea Europa Centrala si de Est.
Mai multe detalii despre editia din 2023 a Empowering Women in Agrifood sunt disponibile pe pagina oficiala: https://www.impacthub.ro/ewa-empowering-women-in-agrifood-2023/.
Incepand cu 2021, Impact Hub Bucharest reprezinta oficial EIT Food in Romania ca EIT Food Hub in calitate de punct de contact pentru reprezentantii locali din sectorul agroalimentar, cu rolul de a sprijini inovatorii si antreprenorii si de a facilita dezvoltarea acestui sector strategic.
Empowering Women in Agrifood editia din 2023 este dezvoltata de EIT Food pentru un total de 110 de antreprenoare din 11 tari europene (Estonia, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovenia, Spania, Turcia, Romania si Ucraina), implementata in Romania de Impact Hub Bucharest si sustinuta de Raiffeisen Bank Romania.
Despre Raiffeisen Bank Romania
Raiffeisen Bank, banca universala de top, activeaza pe piata bancara din Romania de peste 25 de ani, deservind peste 2,3 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are 4.908 de angajati in 291 de unitati, 1123 ATM&MFM si 28.100 POS-uri.
21-10-2024 Targuri si expozitii
Începând cu 21 octombrie, Învie Tradiția vă invită să redescoperiți farmecul autentic al toamnei la târgul dedicat roadelor, unde borcanele cu bunătăți de odinioară vă așteaptă să le descoperiți. Fiecare produs aduce cu el gustul copilăriei și tradițiile de altădată, fiind pregătit cu grijă și măiestrie de meșteșugari pricepuți. Aici veți găsi delicii pentru toate gusturile – numai bune de savurat, dăruit sau adus acasă, pentru a păstra vii tradițiile. Mai multe>>
14-10-2024 Asigurari agricole
Sezonul agricol 2023-2024 a fost marcat de fenomenele meteorologice extreme, afectând puternic fermierii la nivel național. Agra Asigurări lansează retrospectiva daunelor pentru acest sezon conform portofoliului de 1.508.000 ha asigurate. Cu aproape 6000 de polițe active, asigurătorul a înregistrat avizări de daună la peste 50% dintre acestea. Cea mai mare despăgubire a fost în cuantum de 5.476.128 lei, acordată unui fermier din Ilfov afectat de grindină. Mai multe>>
14-10-2024 Fonduri europene agricultura
REI Grup, una dintre cele mai active companii de consultanță specializate în atragerea de fonduri nerambursabile prin fonduri europene sau ajutoare de stat din România, a depus, cu succes, proiecte de investiții în valoare de peste 1,2 miliarde RON (circa 250 milioane euro) prin programul de finanțare „InvestALIM”, gestionat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR), prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>
08-10-2024 Intalniri si conferinte
AGRI TRADE SUMMIT, principalul eveniment de Agri Trade al României, reunește interesele regionale și definește rolul strategic al României pe piața internațională de Agribusiness. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de jucători de pe piața locală și internațională de Agri Trade, conexând interesele comerciale, Trading-ul de mărfuri, conectând tehnologia și logistica precum și serviciile financiare - garanția unui pod solid pentru Business. Mai multe>>
01-10-2024 Intalniri si conferinte
Conferința Grain Academy 2024 va reuni și în acest an reprezentanți ai companiilor și consultanțelor agricole din Balcani și regiunea Mării Negre sub auspiciul unei teme circumscrise recentelor conflicte geopolitice și instabilității economice globale - Piețele în punctul în care cresc temerile de recesiune și așteptările pentru un nou Superciclu al mărfurilor. Creșterea eficienței lanțului de aprovizionare și practici agricole sofisticate. Mai multe>>
01-10-2024 Afaceri agricole
Greșelile financiare sunt comune și mulți oameni iau decizii proaste cu banii lor. Dacă ați gafat de câteva ori și ați făcut alegeri greșite, nu sunteți singuri. Fie că ați cheltuit bani pe achiziții inutile, ați luat imprumuturi rapide online sau nu ați economisit suficient pentru o zi ploioasă, gestionarea finanțelor poate fi o provocare, iar greșelile se pot întâmpla cu ușurință. Din fericire, unele greșeli pot fi corectate, însă altele pot necesita ani de zile pentru a fi recuperate și vă po... Mai multe>>
01-10-2024 Afaceri agricole
Autor - Liviu Dobre, Președinte al Consiliului de Administrație Agricover Distribution SA: “Măsurile de sprijin pentru fermieri avute în vedere de Guvern reprezintă un prim pas pentru a asigura supraviețuirea fermierilor, suspendarea rambursărilor și acordarea de granturi, putând oferi, în anumite condiții, soluții rapide pentru menținerea fermelor pe linia de plutire. Însă, supraviețuirea nu înseamnă stabilitate, iar pentru un echilibru durabil e nevoie de sprijin pentru întregul lanț agricol, ... Mai multe>>
01-10-2024 Subventii agricultura
APIA informează că a finalizat controlul clasic pe teren aferent Campaniei 2024. Astfel, la nivel național au fost verificați toți fermierii selectați în eșantionul de control clasic, respectiv un număr de 8.490 exploatații în sector vegetal, cu o suprafață de 795.003 hectare și un total de 220.772 parcele controlate la fața locului. Mai multe>>
01-10-2024 Informatii utile
Sănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră este o prioritate urgentă. Fără ea, tu și cei dragi nu vă veți putea bucura de nicio altă binecuvântare materială în viață. Cu toate acestea, o sănătate solidă poate fi costisitoare, mai ales în această zi în care costurile medicale cresc anual. Mai multe>>
24-09-2024 Intalniri si conferinte
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, între 26-28 septembrie 2024, Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă”, cu participarea a peste 350 de specialiști din România și alte 17 țări. Evenimentul devenit tradițional în campusul USAMV Cluj-Napoca și aflat la ediția a XXIII-a este conceput ca un forum dinamic, care acoperă o gamă largă de subiecte științifice. Mai multe>>
24-09-2024 Intalniri si conferinte
Ediția din 2024 a Congresului European al Fermierilor va fi găzduită la București, în perioada 23-25 octombrie 2024. Evenimentul este organizat de către COPA-COGECA o dată la doi ani, într-un stat membru. Anul acesta, structura europeană de reprezentare a intereselor fermierilor și cooperativelor a decis ca România să fie gazda acestui congres care va da ora exactă pentru strategia pe care agricultorii europeni o doresc implementată în sectorul agroalimentar din UE. Mai multe>>
20-09-2024 Targuri si expozitii
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va organiza, în 28 septembrie 2024, la Apoldu de Sus (jud. Sibiu), a treia ediție a Vinea Apoldia Maior Fest, un eveniment care va reuni muzica de calitate cu vinurile parfumate și cu mâncarea tradițională delicioasă, într-un decor unic. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>