Producatorul de branzeturi Mirdatod estimeaza o cifra de afaceri de 20 milioane euro, prin implementarea sistemelor ERP/BI

producatorul de branzeturi mirdatod implementare sisteme software erp si business inteProducatorul de branzeturi, Mirdatod Prod, producatorul brandului ”Telemea de Ibanesti”, a dezvoltat afacerea si a avut o evolutie impresionanta de cand foloseste ERP si BI de la Senior Software. In ultimii 4 ani, compania a redus semnificativ timpii de lucru si costurile si a obtinut acces in timp real la informatii cheie. Sustinut de sisteme moderne pentru managementul afacerii, producatorul a deschis o noua fabrica, a inclus noi produse in portofoliu si a format parteneriate avantajoase, estimand o cifra de afaceri de 20 milioane euro pentru 2022.


Implementarea sistemelor ERP si BI de la Senior Software a avut un impact major asupra companiei Mirdatod Prod, afacere detinuta de fratii Mircea si David Todoran. Activitatile de vanzare si productie au fost extinse si se desfasoara mult mai eficient datorita pachetului de solutii scalabile si usor de folosit - SeniorERP si SeniorVisualBI, achizitionat in urma cu 4 ani.

Activitatea producatorului si distribuitorului de branzeturi si alte derivate din lapte a inceput in anul 1995, ca o afacere de familie. In urma dezvoltarii constante a businessului, precum si a schimbarilor din piata, au aparut si numeroase dificultati, in special in ceea ce priveste accesul la informatii. Dupa achizitia sistemelor performante pentru managementul integrat al afacerii, compania a reusit sa solutioneze provocarile intampinate si sa inregistreze beneficii neasteptate in productie si vanzari. Producatorul a obtinut acces instant la informatii esentiale, vizibilitate si control sporit asupra intregii afaceri, reducand considerabil costurile si timpii de lucru.

Problemele incepeau cand ceream situatii financiare, contabile, situatii din care trebuia sa extragem vanzarea pe clienti / parteneri / articole, valorica sau cantitativa, sa putem face o analiza pe produsele care nu sunt vandabile, sa le inlocuim cu cele care se vor vinde mai bine.

In momentul de fata, cu ERP de la Senior Software, lucrurile sunt mult mai facile, situatiile si informatiile vin mult mai repede. Am implementat inclusiv preluarea comenzilor pe tableta, fapt care permite transmiterea si vizualizarea stocurilor in timp real. Sistemul este de mare ajutor si in zona de productie pentru ca ne ofera, in doar cateva zeci de secunde, date despre materii prime, consum, cantitati si despre absolut orice din productie. E o diferenta de la cer la pamant fata de modalitatea de lucru de dinainte”, a declarat David Todoran, Administrator Mirdatod Prod.

 

Remedierea problemelor e facuta mult mai rapid si prin costuri mult diminuate”

Mirdatod Prod detine 2 fabrici (in Ibanesti si Reghin), unde se proceseaza zilnic 80.000 litri de lapte colectat de la peste 4.000 de fermieri din zona judetului Mures. Datorita parteneriatului cu Senior Software, producatorul identifica usor problemele si reactioneaza imediat spre remedierea oricarei situatii din fabrici, economisind timp si bani. Totodata, solutiile ERP si BI au permis eliminarea transmiterii de documente fizice, gestionarea integrala a productiei si obtinerea trasabilitatii complete, de la materie prima si pana la produs finit.

Foarte importante, sau poate chiar mai importante, sunt beneficiile pe care le inregistram in zona de productie. Aici, orice greseala de metoda de lucru, de tehnologie, de orice, se poate vedea intr-o ora si in urmatoarea ora se pot lua masuri. Fara un astfel de soft, deciziile se iau peste o saptamana, doua sau chiar peste o luna, timp in care compania pierde bani. Acum, remedierea problemelor e facuta mult mai rapid si prin costuri mult diminuate, a completat David Todoran.

 

Solutii moderne pentru extinderea afacerii si cresterea vanzarilor

Sistemele SeniorERP si SeniorVisualBI au inlocuit vechiul soft din companie, atunci cand echipa Mirdatod Prod a realizat ca afacerea are nevoie de solutii capabile sa sustina, fara probleme, tot ceea ce presupunea extinderea businessului. In momentul implementarii, asteptarile producatorului privind sistemele Senior Software, erau legate de automatizarea operatiunilor de planificare si gestionare resurse, dar si de raportare si analiza.

SeniorVisualBI ne-a influentat doar pozitiv. Cand am dorit o colaborare cu un presupus partener, am putut realiza o analiza rapida a capacitatii de productie vs. productia solicitata, a capabilitatii de a colecta mai multa materie prima, de a angaja mai multe persoane si de a obtine o productie mai mare. Inclusiv decizia de a construi o alta fabrica, cea de la Reghin, s-a bazat foarte mult pe analiza si informatiile din BI. Pe baza lor am construit un proiect, am tinut cont de discutiile cu potentialii clienti, de cerintele din piata si am dezvoltat si o gama de produse acidofile.

Ii sfatuiesc pe cei care au ca tel extinderea afacerii sa foloseasca solutiile smart. Cred ca este imposibil sa ai o imagine cat mai complexa asupra companiei fara un soft performant. In urma cu 4 ani nu vedeam atat de multe oportunitati si atat de multe informatii obtinute intr-un timp asa de scurt. Acum, sigur ca vedem adevarata valoare a acestui soft, a adaugat David Todoran.

Cu o cifra de afaceri de 13,5 milioane euro in 2021, producatorul si-a impus ca target, pentru anul in curs, o crestere de aproape 50%, iar pe baza rezultatelor obtinute in ultimele luni, cu ajutorul solutiilor Senior Software, acesta considera ca isi va indeplini obiectivul setat. De asemenea, in prezent, echipa din Mures lucreaza la un brand comun cu o companie americana, urmand ca produsele din fabricile Mirdatod Prod sa ajunga si pe piata din SUA.

 

Producatorul de branzeturi Mirdatod -Telemea de Ibanesti -estimeaza o cifra de afaceri de 20 milioane euro prin implementarea sistemelor ERP-BI

 

Despre Mirdatod Prod

Mirdatod Prod produce si distribuie branzeturi si alte produse lactate, compania devenind cunoscuta pe piata din Romania prin produsul ”Telemea de Ibanesti” (singurul produs romanesc cu atestat DOP, caracteristica recunoscuta la nivel european). Productia se realizeaza prin fabricile din Ibanesti si Reghin, dupa retete traditionale. Compania are 185 de angajati, iar produsele (cascaval, branza de burduf, unt, chefir etc.) sunt comercializate atat local, cat si in afara granitelor tarii.

 

Despre Senior Software

Senior Software este unicul furnizor de sisteme software din Romania cu un pachet complet de solutii integrate. Fondata in 2003, compania a realizat peste 450 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii. Senior Software a inceput activitatea cu o singura divizie, iar in prezent dispune de 7 divizii prin care implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in cinci locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara) cu o echipa formata din peste 180 de angajati.

Noutati

APIA realizează plațile către rentieri - Campania 2024

12-09-2024 Plati APIA

APIA realizează plațile către rentieri - Campania 2024

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a finalizat autorizarea la plată a rentierilor agricoli care și-au vizat carnetele de rentier în perioada 01 martie – 02 septembrie 2024. Astfel, a fost autorizat la plată un număr total de 23.603 rentieri agricoli cu suma totală de 31,56 milioane lei. Mai multe>>

Norofert, producătorul autohton de inputuri organice pentru agricultură, intră pe piața din Brazilia

12-09-2024 Afaceri agricole

Norofert, producătorul autohton de inputuri organice pentru agricultură, intră pe piața din Brazilia

Norofert, principalul producător de inputuri organice pentru agricultură și furnizor de biotehnologie pentru agricultura din România, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO (simbol BVB: NRF), își extinde prezența internațională prin intrarea pe piața din Brazilia. Înființarea noii entități, Norofert Brasil LTDA, reprezintă un pas important în strategia companiei de a aduce tehnologia sa avansată într-una dintre cele mai mari piețe agricole din lume. Mai multe>>

Fundamentele pieței cerealelor din Balcani și de la Marea Neagră și tendințe comerciale la Grain Academy 2024

12-09-2024 Intalniri si conferinte

Fundamentele pieței cerealelor din Balcani și de la Marea Neagră și tendințe comerciale la Grain Academy 2024

Pe 31 octombrie 2024 va avea loc, la Varna, în Bulgaria, a 8-a ediție a Grain Academy - conferință internațională concentrată pe dezvoltarea durabilă a modelelor de tranzacționare eficientă și investiții strategice în viitorul sectorului cerealelor din Balcani și regiunea Mării Negre, în locația sa emblematică și confortabilă a Centrului de Congrese de la Hotel International, din stațiunea Nisipurile de Aur. Mai multe>>

Premieră în România: Conferința internațională IAHAIO “The power of human-animal interactions in times of crisis”

05-09-2024 Intalniri si conferinte

Premieră în România: Conferința internațională IAHAIO “The power of human-animal interactions in times of crisis”

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, în 7-8 septembrie 2024, prin Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii, Conferința internațională anuală a International Assocation of Human-Animal Interaction Organizations (IAHAIO) – ”The power of human-animal interactions in times of crisis”. Mai multe>>

Sumele alocate pentru sprijinul prin Programul pentru Şcoli - anul şcolar 2024-2025

05-09-2024 Subventii agricultura

Sumele alocate pentru sprijinul prin Programul pentru Şcoli - anul şcolar 2024-2025

APIA informează că pentru anul școlar 2024-2025, a fost aprobată suma de 760.241.000 lei ca buget pentru implementarea Programului pentru Școli al României și se utilizează după cum urmează: 96.176.000 lei pentru acordarea gratuită de fructe şi legume şi 38.163.000 lei pentru derularea măsurilor educative aferente; 370.676.000 lei pentru acordarea gratuită de lapte de consum şi produse lactate fără adaos de lapte praf şi 38.163.000 lei pentru derularea măsurilor educative aferente; 217.063.000 l... Mai multe>>

IAA: Sistemul Antigrindină Oprit – Pierderi economice de sute de milioane de euro în agricultură

05-09-2024 Stiri agricole

IAA: Sistemul Antigrindină Oprit – Pierderi economice de sute de milioane de euro în agricultură

Programul Național Antigrindină a fost sistat, prin adresa nr. 6035/30.08.2024, MADR a anunțat lipsa alocării fondurilor necesare activității de operare pentru anul în curs, prin urmare a oprit funcționarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor. În conformitate cu această decizie, unitățile de combatere a căderilor de grindină operate de către IAA (Intervenții Active în Atmosferă) au intrat în regim de conservare și pază. Mai multe>>

511 proiecte vor primi finanțare AFIR pentru achiziția de utilaje agricole

05-09-2024 Fonduri europene agricultura

511 proiecte vor primi finanțare AFIR pentru achiziția de utilaje agricole

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție intermediar aferent submăsurii 4.1, pachetul 4.1.1. Achiziții simple de utilaje la nivelul fermei – sector vegetal, componenta toate culturile exceptând sfecla de zahăr și formele asociative, pentru proiectele depuse în prima etapă lunară (25 iunie – 24 iulie 2024) a sesiunii din acest an. Mai multe>>

Fermierii NU riscă să-și piardă subvențiile prin acțiunea de monitoring APIA

29-08-2024 Subventii agricultura

Fermierii NU riscă să-și piardă subvențiile prin acțiunea de monitoring APIA

Având în vedere informațiile eronate lansate în spațiul public prin care se induce ideea că “fermierii riscă să piardă subvențiile de la APIA fiindcă nu știu să folosească internetul și nu dețin telefoane performante”, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură face precizări cu privire la acțiunea de monitoring la care se face referire în articolele apărute, astfel: Mai multe>>

Sectorul apicol: au fost depuse cereri de plată pentru o sumă de peste 86 milioane de lei

22-08-2024 Plati APIA

Sectorul apicol: au fost depuse cereri de plată pentru o sumă de peste 86 milioane de lei

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, pentru Măsura de acordare a sprijinului financiar pentru intervențiile aferente sectorului apicol din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027 – ISA – PS 2024, au fost depuse la nivelul centrelor județene/municipiului București APIA 7.151 cereri de plată, pentru o sumă totală de 86.201.335,49 lei. Mai multe>>

Seceta: provocarea secolului 21 în agricultură. Soluții și tehnologii inovatoare pentru adaptarea la schimbările climatice

08-08-2024 Intalniri si conferinte

Seceta: provocarea secolului 21 în agricultură. Soluții și tehnologii inovatoare pentru adaptarea la schimbările climatice

În data de 6 august 2024, în cadrul conferinței de presă intitulată „Seceta: Provocarea secolului 21 în agricultură”, desfășurată la Crowne Plaza București, experți din domeniul agriculturii și securității alimentare au discutat impactul grav al schimbărilor climatice asupra agriculturii din România și au prezentat tehnologii inovatoare de adaptare la aceste schimbări. Mai multe>>

APIA este pregătită să realizeze plățile în avans pentru Campania 2024

07-08-2024 Plati APIA

APIA este pregătită să realizeze plățile în avans pentru Campania 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează opinia publică că sistemul informatic al agenției este pregătit ca începând cu data de 16 octombrie 2024 să demareze Campania de plată în avans pentru fermierii care au depus Cereri de plată în anul 2024. Mai multe>>

Viitorul economiilor montane pe agenda Convenției Europene a Munților 2024

01-08-2024 Intalniri si conferinte

Viitorul economiilor montane pe agenda Convenției Europene a Munților 2024

Economistul Radu – Adrian Rey, președinte al Forumului Montan și vicepreședinte al Euromontana, va reprezenta România la cea de-a 13-a Convenție Europeană a Munților, eveniment în cadrul căruia se discută viitorul economiilor montane. Forumul Montan din România se va alătura sutelor de organizații și instituții din toată Europa, la Puigcerda (Catalunia, Spania) în perioada 15 - 18 octombrie 2024, pentru cea de-a 13-a Convenție Europeană de Munților! Mai multe>>