Ullmanna, un start-up Agritech din Republica Ceha, Verdefood, un marketplace romanesc si Proofminder, o platforma maghiara de inteligenta artificiala pentru agricultura de precizie sunt castigatorii primei editii a Nextcelerator, programul de accelerare in domeniul agritech derulat de Agricover, SeedBlink si Microsoft. Programul a cuprins sesiuni de mentorat pentru a diagnostica lacunele si oportunitatile de dezvoltare a start-up-urilor, pentru ca ulterior sa primeasca sprijin adecvat sub forma de training, planificare de afaceri, mentorat si invatare, precum si introducere in specificul agriculturii.
"Nextcelerator a fost creat pentru a recunoaste si sustine fondatorii si solutiile care inoveaza si contribuie la un model sustenabil in regiunea ECE, deoarece aceasta zona reprezinta unul dintre pilonii economiei si securitatii europene. Am fost impresionati de motivatia, pitch-ul, dezvoltarea si interesul finalistilor, care impartasesc viziunea unei agriculturi tehnologizate si a unui impact social pozitiv al solutiilor lor. Impreuna cu partenerii nostri Agricover si Microsoft, vom continua sa sprijinim startup-urile in provocarile lor", a declarat Andrei Dudoiu, Managing Partner SeedBlink.
“Suntem incantati de succesul programului care a atras participanti din Europa Centrala si de Est. Am vazut multe idei bune si solutii de agritech valoroase pentru dezvoltarea agriculturii sustenabile si pentru digitalizarea agriculturii. Le multumim partenerilor SeedBlink si Microsoft pentru acest proiect bun si ii asiguram pe toti participantii de sprijinul nostru in continuare. Aceste rezultate ne incurajeaza sa privim cu interes spre editiile viitoare.” a declarat Liviu Dobre, Director General Agricover Holding.
Obiectivul general al acestui program este de a dezvolta capacitatea start-up-urilor si a antreprenorilor din domeniul agritech din Europa Centrala si de Est, astfel incat sa aiba un potential mai mare de a genera venituri durabile si de a-i pune in legatura cu parteneri de investitii de capital de crestere pentru a-si continua planurile de dezvoltare.
Dupa Demo Day si anuntarea castigatorilor, participantii au rezumat beneficiile programului: oportunitatea de a intra in contact direct cu specialisti din domeniu, pregatirea pentru investitii, conexiunea si mentoratul 1:1, feedback-ul direct si legatura cu fondatorii care se confrunta cu provocari pe verticala similare, dincolo de program.
"Avem fermieri in echipa noastra, iar acest lucru este foarte important, deoarece solutia noastra le usureaza foarte mult viata. De asemenea, suntem incantati sa fim sustinuti si recunoscuti de cei trei parteneri: Agricover, Microsoft si SeedBlink, si incurajez fondatorii de startup-uri sa participe la astfel de acceleratoare specializate pentru a se dezvolta cu adevarat. Nextcelerator ne-a oferit sprijin in afaceri, expertiza, cunostinte despre domeniu si network - ceea ce mi se pare foarte valoros.", a declarat Martin Ullmann, fondatorul Ullmanna.
Cei 10 finalisti au avut acces la sesiuni de mentorat de grup, precum si la sesiuni individuale axate pe competente antreprenoriale, cum ar fi dezvoltarea unui model de afaceri, finantarea unei afaceri si planificarea lansarii. De asemenea, finalistii au putut participa la o serie de cursuri de masterclass unice, adaptate la nevoile start up-urilor.
Locul 1 - Ullmanna a dezvoltat un produs hardware care se ataseaza la tractoare pentru a taia buruienile de pe rand. Produsul provine din Republica Ceha. Produsul detecteaza planta si decide daca sa o taie sau nu. Acesta ofera o solutie ecologica pentru erbicide si reduce semnificativ necesitatea plivitului manual in agricultura ecologica.
Locul 2 - Verdefood un marketplace romanesc care conecteaza fermierii locali din jurul oraselor Bucuresti si Cluj-Napoca cu cererea locala de legume si fructe proaspete. In plus, platforma le ofera fermierilor instrumente pentru a-si gestiona mai bine procesele de aprovizionare.
Locul 3 - Proofminder este o platforma maghiara de inteligenta artificiala pentru agricultura de precizie - monitorizarea culturilor/ frunzelor pentru agricultori sub forma unei platforme SaaS cu parteneri de productie cu drone. Platforma se adreseaza marilor intreprinderi agricole din Europa Centrala si de Est, producatorilor de seminte, cultivatorilor de mere (sau alti pomi fructiferi) si altor jucatori de pe piata.
Cincizeci de start-up-uri AgriTech din Europa Centrala si de Est s-au inscris in Nextcelerator. Printre start-up-urile selectate se numara proiecte de marketplace, proiecte agroalimentare si proiecte de optimizare a proceselor agricole, majoritatea dintre acestea avand deja venituri, cu tractiune si intentia de a-si rafina produsul si de a-l extinde in zone geografice mai largi.
Despre Agricover
Agricover este liderul pietei de agribusiness din Romania, un generator de solutii inovatoare care transforma afacerile si viata fermierilor pe termen lung, creand progres si prosperitate la scara sociala.
Inca de la infiintare, Grupul Agricover si-a propus sa deserveasca fermierii romani si sa le ofere solutii inovatoare, adaptate nevoilor lor, astfel incat acestia sa isi poata consolida in mod sustenabil productivitatea, prin acces la tehnologii agricole performante la nivel international, la solutii de finantare adaptate specificului sectorului agricol si la servicii de agricultura digitala.
Despre SeedBlink
SeedBlink este platforma de investitii cu cea mai rapida crestere, specializata in gasirea, verificarea, finantarea si scalarea a startup-urilor europene de tehnologie. Viziunea noastra este de a modela viitorul tehnologic al Europei prin crearea unei platforme de investitii care sa aiba acces la crowdfunding, flexibilitatea investitorilor angel si structura VC-urilor.
Comunitatea SeedBlink se afla in centrul succesului platformei, alaturi de o selectie riguroasa de startup-uri tehnologice aflate in faze incipiente si de echipele lor pasionate. Ne propunem sa deschidem investitiile in start-up-uri si facem acest lucru prin construirea unei platforme moderne, a unei comunitati cu experienta in tehnologie si a retelei si expertizei noastre, pentru a scala companiile dupa investitii.
Despre Microsoft
Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) faciliteaza transformarea digitala pentru era unui cloud inteligent si a unei margini inteligente. Misiunea sa este de a permite fiecarei persoane si fiecarei organizatii de pe planeta sa obtina mai mult.
21-06-2025 Stiri agricole
20 iunie 2025, Sediul Autorității pentru Digitalizarea României (ADR)Prin acest protocol, Clubul Fermierilor Români și Autoritatea pentru Digitalizarea României își propun:- Să sprijine adoptarea tehnologiei digitale în ferme prin inițiative de formare și consiliere,- Să faciliteze accesul la finanțări pentru proiecte de digitalizare- Să contribuie la reducerea decalajului digital și la creșterea competitivității fermierilor români pe piața europeană. Mai multe>>
20-06-2025 Marketing agroalimentar
Napolact marchează un nou record de prezență în gospodăriile din România, atingând un nivel istoric de 45%, conform datelor aferente primului trimestru din 2025. Cu alte cuvinte, aproape 1 din 2 gospodării românești aleg Napolact, confirmând încrederea consumatorilor în calitatea și autenticitatea brandului. Mai multe>>
19-06-2025 Siguranta alimentara
Pe măsură ce lumea continuă să facă față efectelor vremii extreme și ale perturbărilor economice, securitatea alimentară rămâne una dintre cele mai presante priorități globale. Potrivit Raportului Global privind Criza Alimentară 20251, aproape 295 de milioane de oameni s-au confruntat cu insecuritate alimentară acută anul trecut, o creștere uluitoare față de anii anteriori. Mai multe>>
19-06-2025 Plati APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început miercuri, 18 iunie 2025, transferul sumelor aferente Sprijinului Cuplat pentru Campania 2024. Peste 43.500 de fermieri vor beneficia de plăți în valoare totală de peste 60 de milioane de euro, fonduri provenite din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Mai multe>>
18-06-2025 APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg că a fost publicat în Monitorul Ofical al României nr. 549/13.06.2025, Ordinul nr. 213 din 12.06.2025 pentru completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 117/2023 privind criteriile de eligibilitate, documentele justificative, condiţiile şi modul de implementare a intervenţiei IS-V-01 „Restructurarea şi reconversia plantaţiilor viticole” din cadrul Planului strategic PAC 2023-20... Mai multe>>
16-06-2025 APIA
Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice că la data de 13 iunie a.c. s-a încheiat Campania de primire a Cererilor de plată aferente anului 2025. Astfel, în perioada 03 martie – 13 iunie 2025, au fost depuse 708.012 cereri de plată pentru o suprafață de 9.875.710,11 milioane hectare. Mai multe>>
16-06-2025 Stiri agricole
Brandul românesc Artesana a fost distins cu titlul de „Artisan Dairy Innovator of the Year” în cadrul prestigioasei competiții internaționale Global Brand Awards 2025, organizată de Global Brands Magazine, cu sediul în Marea Britanie. Ceremonia de decernare a avut loc în seara zilei de 13 iunie, la The Grand Hyatt Dubai, și a reunit lideri ai industriei din întreaga lume. Mai multe>>
13-06-2025 Siguranta alimentara
Autoritățile au confiscat produse alimentare contrafăcute în valoare de 91 de milioane de euro într-o singură operațiune la nivelul UE. Vinurile și băuturile spirtoase se confruntă cu una dintre cele mai ridicate rate de contrafacere în comparație cu alte produse, cu pierderi anuale în vânzări de 2 289 de milioane de euro și aproape 5 700 de locuri de muncă în UE. Numai în România, în acest sector se pierd anual 29 de milioane de euro din vânzări și peste 220 de locuri de muncă. Mai multe>>
12-06-2025 Targuri si expozitii
Vor fi prezentate și cele mai noi soiuri brevetate la OSIM de către Stațiunea de Cercetare Horticolă – Luna albă și Splendoria. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca are plăcerea să invite iubitorii de trandafiri la evenimentul anual ”Parfum de Cluj”, în 14 iunie, între orele 10.00 – 18.00, la Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH). Mai multe>>
12-06-2025 Stiri agricole
Impact Hub Bucharest și partenerul principal Rompetrol, cu sprijinul Climate-KIC, au deschis înscrierile pentru Romania ClimAccelerator, acceleratorul startupurilor verzi, care se desfășoară între 11 iunie și 11 august 2025. Programul susține dezvoltarea startupurilor verzi care propun soluții inovatoare în domenii precum mobilitate urbană, energie regenerabilă, agricultură inteligentă pentru climă, Mai multe>>
12-06-2025 Plati APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 26 mai – 06 iunie 2025, plăți pentru anul de cerere 2024, în suma totală 104.676.932,20 lei (21.038.860,67 euro), astfel: Mai multe>>
11-06-2025 Plati APIA
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reamintește că vineri, 13 iunie, este termenul limită de depunere a cererilor de Plată, în cadrul Campaniei 2025. Cererile de plată se depun electronic, prin accesarea aplicației IPA-Online. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>