Nextcelerator, acceleratorul digital create de Agricover, Microsoft si SeedBlink si-a desemnat castigatorii

Nextcelerator acceleratorul digital create de Agricover Microsoft si SeedBlink si-a desemnat castigatoriiUllmanna, un start-up Agritech din Republica Ceha, Verdefood, un marketplace romanesc si Proofminder, o platforma maghiara de inteligenta artificiala pentru agricultura de precizie sunt castigatorii primei editii a Nextcelerator, programul de accelerare in domeniul agritech derulat de Agricover, SeedBlink si Microsoft. Programul a cuprins sesiuni de mentorat pentru a diagnostica lacunele si oportunitatile de dezvoltare a start-up-urilor, pentru ca ulterior sa primeasca sprijin adecvat sub forma de training, planificare de afaceri, mentorat si invatare, precum si introducere in specificul agriculturii.


"Nextcelerator a fost creat pentru a recunoaste si sustine fondatorii si solutiile care inoveaza si contribuie la un model sustenabil in regiunea ECE, deoarece aceasta zona reprezinta unul dintre pilonii economiei si securitatii europene. Am fost impresionati de motivatia, pitch-ul, dezvoltarea si interesul finalistilor, care impartasesc viziunea unei agriculturi tehnologizate si a unui impact social pozitiv al solutiilor lor. Impreuna cu partenerii nostri Agricover si Microsoft, vom continua sa sprijinim startup-urile in provocarile lor", a declarat Andrei Dudoiu, Managing Partner SeedBlink.

“Suntem incantati de succesul programului care a atras participanti din Europa Centrala si de Est. Am vazut multe idei bune si solutii de agritech valoroase pentru dezvoltarea agriculturii sustenabile si pentru digitalizarea agriculturii. Le multumim partenerilor SeedBlink si Microsoft pentru acest proiect bun si ii asiguram pe toti participantii de sprijinul nostru in continuare. Aceste rezultate ne incurajeaza sa privim cu interes spre editiile viitoare.” a declarat Liviu Dobre, Director General Agricover Holding.

Obiectivul general al acestui program este de a dezvolta capacitatea start-up-urilor si a antreprenorilor din domeniul agritech din Europa Centrala si de Est, astfel incat sa aiba un potential mai mare de a genera venituri durabile si de a-i pune in legatura cu parteneri de investitii de capital de crestere pentru a-si continua planurile de dezvoltare.

Dupa Demo Day si anuntarea castigatorilor, participantii au rezumat beneficiile programului: oportunitatea de a intra in contact direct cu specialisti din domeniu, pregatirea pentru investitii, conexiunea si mentoratul 1:1, feedback-ul direct si legatura cu fondatorii care se confrunta cu provocari pe verticala similare, dincolo de program.

"Avem fermieri in echipa noastra, iar acest lucru este foarte important, deoarece solutia noastra le usureaza foarte mult viata. De asemenea, suntem incantati sa fim sustinuti si recunoscuti de cei trei parteneri: Agricover, Microsoft si SeedBlink, si incurajez fondatorii de startup-uri sa participe la astfel de acceleratoare specializate pentru a se dezvolta cu adevarat. Nextcelerator ne-a oferit sprijin in afaceri, expertiza, cunostinte despre domeniu si network - ceea ce mi se pare foarte valoros.", a declarat Martin Ullmann, fondatorul Ullmanna.

Cei 10 finalisti au avut acces la sesiuni de mentorat de grup, precum si la sesiuni individuale axate pe competente antreprenoriale, cum ar fi dezvoltarea unui model de afaceri, finantarea unei afaceri si planificarea lansarii. De asemenea, finalistii au putut participa la o serie de cursuri de masterclass unice, adaptate la nevoile start up-urilor.

Locul 1 - Ullmanna a dezvoltat un produs hardware care se ataseaza la tractoare pentru a taia buruienile de pe rand. Produsul provine din Republica Ceha. Produsul detecteaza planta si decide daca sa o taie sau nu. Acesta ofera o solutie ecologica pentru erbicide si reduce semnificativ necesitatea plivitului manual in agricultura ecologica.

Locul 2 - Verdefood un marketplace romanesc care conecteaza fermierii locali din jurul oraselor Bucuresti si Cluj-Napoca cu cererea locala de legume si fructe proaspete. In plus, platforma le ofera fermierilor instrumente pentru a-si gestiona mai bine procesele de aprovizionare.

Locul 3 - Proofminder este o platforma maghiara de inteligenta artificiala pentru agricultura de precizie - monitorizarea culturilor/ frunzelor pentru agricultori sub forma unei platforme SaaS cu parteneri de productie cu drone. Platforma se adreseaza marilor intreprinderi agricole din Europa Centrala si de Est, producatorilor de seminte, cultivatorilor de mere (sau alti pomi fructiferi) si altor jucatori de pe piata.

Cincizeci de start-up-uri AgriTech din Europa Centrala si de Est s-au inscris in Nextcelerator. Printre start-up-urile selectate se numara proiecte de marketplace, proiecte agroalimentare si proiecte de optimizare a proceselor agricole, majoritatea dintre acestea avand deja venituri, cu tractiune si intentia de a-si rafina produsul si de a-l extinde in zone geografice mai largi.

 

Despre Agricover

Agricover este liderul pietei de agribusiness din Romania, un generator de solutii inovatoare care transforma afacerile si viata fermierilor pe termen lung, creand progres si prosperitate la scara sociala.

Inca de la infiintare, Grupul Agricover si-a propus sa deserveasca fermierii romani si sa le ofere solutii inovatoare, adaptate nevoilor lor, astfel incat acestia sa isi poata consolida in mod sustenabil productivitatea, prin acces la tehnologii agricole performante la nivel international, la solutii de finantare adaptate specificului sectorului agricol si la servicii de agricultura digitala.

 

Despre SeedBlink

SeedBlink este platforma de investitii cu cea mai rapida crestere, specializata in gasirea, verificarea, finantarea si scalarea a startup-urilor europene de tehnologie. Viziunea noastra este de a modela viitorul tehnologic al Europei prin crearea unei platforme de investitii care sa aiba acces la crowdfunding, flexibilitatea investitorilor angel si structura VC-urilor.

Comunitatea SeedBlink se afla in centrul succesului platformei, alaturi de o selectie riguroasa de startup-uri tehnologice aflate in faze incipiente si de echipele lor pasionate. Ne propunem sa deschidem investitiile in start-up-uri si facem acest lucru prin construirea unei platforme moderne, a unei comunitati cu experienta in tehnologie si a retelei si expertizei noastre, pentru a scala companiile dupa investitii.

 

Despre Microsoft

Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) faciliteaza transformarea digitala pentru era unui cloud inteligent si a unei margini inteligente. Misiunea sa este de a permite fiecarei persoane si fiecarei organizatii de pe planeta sa obtina mai mult.

Noutati

AgriPortal România lansează Crop Tour 2025 pentru analiza recoltei

15-05-2025 Stiri agricole

AgriPortal România lansează Crop Tour 2025 pentru analiza recoltei

AgriPortal Romania va desfășura în prima săptămână a lunii iunie Crop Tour 2025, un eveniment dedicat evaluării condițiilor de cultură și perspectivelor de recolta. În cadrul acestuia, vom colecta informații esențiale privind starea culturilor agricole din diverse regiuni ale țării. Mai multe>>

România concentrează 23% din totalul forței de muncă în agricultură din UE

08-05-2025 Afaceri agricole

România concentrează 23% din totalul forței de muncă în agricultură din UE

România are aproximativ o treime din totalul fermelor din UE, însă 90% dintre acestea au sub cinci hectare, adică sunt ferme de subzistență. Impact Hub Bucharest (reprezentantul EIT Food în România), în parteneriat cu Startarium, a lansat cea de-a patra ediție a raportului privind startupurile românești din AgriFood, care oferă o analiză cuprinzătoare a ecosistemului: „Romanian AgriFood Startups Overview Report 2024”. Mai multe>>

Târg de produse tradiționale la Ministerul Agriculturii 8-10 mai 2025

07-05-2025 Targuri si expozitii

Târg de produse tradiționale la Ministerul Agriculturii 8-10 mai 2025

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, organizează în perioada 8–10 mai 2025, în curtea instituției, „Târgul de produse tradiționale”. Evenimentul se desfășoară în contextul Zilei Europei și celebrează contribuția României la dezvoltarea Politicii Agricole Comune, promovând produsele agroalimentare autentice, certificate și atestate la nivel național și european. Mai multe>>

Informații suplimentare cu privire la Pachetul 4 “Culturi verzi” - Intervenția DR-02

03-05-2025 APIA

Informații suplimentare cu privire la Pachetul 4 “Culturi verzi” - Intervenția DR-02

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii Intervenției DR-02: Agro-mediu și climă pe terenuri arabile - Pachet 4 ,,Culturi verzi”, că în anul 2025, angajamentele aflate în derulare din Campania 2024 se adaptează (în perioada de depunere a Cererilor de plată) la condițiile prevăzute de Planul strategic PAC 2023-2027. Mai multe>>

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

29-04-2025 Stiri agricole

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>

Activități în desfășurare la APIA

28-04-2025 APIA

Activități în desfășurare la APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg cu privire la cele mai importante activități desfășurate în această perioadă:- primirea Cererilor de plată în cadrul Campaniei 2025 până la data de 30 mai;- eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții gestionate în cadrul Campaniei 2025, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Mai multe>>

Statul român interzice micilor fermieri accesul la „Rabla pentru Tractoare”, eliminând din ghidul oficial al programului anumite categorii de utilaje, mai accesibile. Fermierii români cer explicații și reluarea consultării publice.

25-04-2025 Stiri agricole

Statul român interzice micilor fermieri accesul la „Rabla pentru Tractoare”, eliminând din ghidul oficial al programului anumite categorii de utilaje, mai accesibile. Fermierii români cer explicații și reluarea consultării publice.

Ghidul oficial al programului „Rabla pentru Tractoare”, publicat recent în Monitorul Oficial, a stârnit controverse majore după ce autoritățile au modificat în mod esențial și netransparent definiția eligibilă a „tractorului”, excluzând din program tocmai subcategoriile T1a, T1b, T2a, T2b, T3a  și T3b — adică exact acele vehicule care, potrivit legislației europene, sunt tractoare agricole sau forestiere, mai accesibile pentru fermierii români mici și mijlocii. Mai multe>>

Peste 39,5 milioane euro au ajuns în conturile beneficiarilor din sectorul creșterii ovinelor/caprinelor

25-04-2025 APIA

Peste 39,5 milioane euro au ajuns în conturile beneficiarilor  din sectorul creșterii ovinelor/caprinelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, efectuează plata sprijinului financiar de urgență în agricultură pentru sectorul de creștere a ovinelor/caprinelor, afectat de fenomene climatice nefavorabile. Mai multe>>

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2025

25-04-2025 APIA

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2025

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții implementate de APIA, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică,  Mai multe>>

Alianța pentru Agricultură și Cooperare salută poziția Parlamentului European privind viitorul buget UE și susținerea unei PAC echitabile și moderne

25-04-2025 Stiri agricole

Alianța pentru Agricultură și Cooperare salută poziția Parlamentului European privind viitorul buget UE și susținerea unei PAC echitabile și moderne

Comisia pentru Bugete a Parlamentului European a adoptat astăzi, cu o majoritate de 23 voturi pentru, raportul referitor la viitorul buget al UE post-2027. Raportul, coordonat de eurodeputații Carla Tavares (S&D, Portugalia) și Siegfried Mureșan (PPE, România), respinge modelul „un plan național per stat membru” propus de Comisia Europeană și reafirmă necesitatea unei abordări echilibrate, flexibile și real adaptate nevoilor statelor membre. Mai multe>>

Impactul inovației: produsele biologice revoluționează agricultura

24-04-2025 Stiri agricole

Impactul inovației: produsele biologice revoluționează agricultura

Author: Andre Negreiros, Liderul Unității Comerciale Europa Centrală și de Est, Corteva Agriscience Natura este ingenioasă, găsind mereu noi și mai bune modalități de a răspunde celor mai mari provocări. Pretutindeni în jurul nostru există exemple prin care natura oferă un avantaj – ajutând plantele să devină mai rezistente, insectele mai adaptabile, iar solurile mai sănătoase. Mai multe>>

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

18-04-2025 Siguranta alimentara

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

InfoCons Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip cozonac cu diverse umpluturi identificate pe piața din România pentru Sărbătorile de Paște 2025 .În total InfoCons Protecția Consumatorilor a analizat 23 de produse tip cozonac cu diverse umpluturi  (cozonac cu ciocolată , cozonac cu nucă și cozonac cu rahat ) cu ocazia Sărbătorilor de Paște 2025 , de la următorii producători/distribuitori : Mai multe>>