Grain Bags si-a dublat cifra de afaceri in 2021 si pregateste o solutie financiara completa pentru fermieri

Grain Bags si-a dublat cifra de afaceri in 2021 si pregateste o solutie financiara completa pentru fermieriGrain Bags Romania, furnizor de solutii pentru depozitarea in silobag-uri, a generat anul trecut, o cifra de afaceri de 2,2 milioane de euro, dublu fata de 2020, cand cifra de afaceri trecuse putin peste 1 milion de euro, iar antreprenorul mizeaza pe o crestere de 77%, in 2022.


In conditiile in care productia de cereale din Romania se afla in crestere, fiind estimata la 34,16 milioane de tone in anul agricol 2021, de patru ori mai mare decat in anul agricol 2007 (Sursa: Clubul Fermierilor Romani), spatiile de depozitare deja existente devin tot mai insuficiente. Chiar daca, Romania are o capacitate de depozitare in silozuri si baze, notata in hartii, de peste 26 milioane de tone, in realitate o parte nu functioneaza la capacitate maxima.

Mai mult, estimarile arata ca tara noastra se apropie de o productie de 40-45 de milioane de tone de cereale, in jurul anului 2030. In conditiile date, Grain Bags Romania trage un semnal de alarma, in ideea ca Romania are nevoie de o extindere a spatiilor de depozitare, propunand o solutie eficienta in acest sens - sistemul silobag.

 

Peste 2.000 de saci uriasi, vanduti in 2021

Bilantul din 2021 arata ca vanzarile Grain Bags Romania au fost pe un trend ascendent, pe toate segmentele. Astfel ca, s-au vandut cu 99% mai multe silobag-urile in 2021, comparativ cu 2020, si cu 48% mai multe, fata de anul 2019. Ca si cifra, peste 2.000 de saci uriasi au ajuns, anul trecut in fermele de la noi, dar si peste hotare.

De asemenea, utilajele vandute au fost cu 84% mai multe, comparativ cu 2020, si cu 120% mai multe, fata de 2019. Cea mai mare crestere se poate observa pe partea de inchirieri de utilaje, unde procentul a trecut de 100%, atingand o crestere de 180% in 2021, comparativ cu 2020, si de 46% fata de 2019.

„Dupa cum spunea odata Lucian Buzdugan, Senior Advisor la Al Dahra Agriculture: «silobag-ul a devenit o tehnologie permanenta folosita in Insula Mare a Brailei, nu este o optiune». Pe acelasi principiu merg si ceilalti clienti ai nostri, care dupa ce au observat utilitatea sistemului, nu mai inchiriaza utilajele, ci prefera sa le achizitioneze de la noi. Astfel, se explica aceasta crestere mare pe partea de inchiriere in 2021, dar mult mai mica fata de 2019”, a mentionat Narcis Ranghiuc, director general Grain Bags Romania, in cadrul evenimentului „Cum arata depozitarea de cereale in Romania”, organizat de companie, pe 14 ianuarie 2022, la Restaurantul Ferma Baciu, din Bucuresti.

La eveniment au participat jurnalistii din presa agricola, dar si cei din zona business. De asemenea, au dat curs invitatiei reprezentantii din asociatiile agricole, precum si fermieri: Nicu Vasile, presedinte Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Alina Cretu - director executiv Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania (APPR), Costin Telehuz - presedinte Asociatia Cultivatorilor de Cereale si Plante Tehnice Ialomita (ACCPT Ialomita), Florentin Bercu - director executiv Uniunea de Ramura Nationala a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV), Ionel Arion - presedinte Federatia Nationala Pro Agro, Alexandru Haita – fermier din Teleorman, lucreaza 1.100 ha, Gheorghe Nitu – fermier care lucreaza 4.000 ha in Giurgiu, Alexandru Baciu – crescator de vaci, peste 1.000 de capete, lucreaza peste 2.000 ha teren si proprietar Restaurant Ferma Baciu.

 

Grain Bags Romania - Eveniment 14 ianuarie 2022 - foto1

Grain Bags Romania - Eveniment 14 ianuarie 2022 - foto2

Grain Bags Romania - Eveniment 14 ianuarie 2022 - foto3

 

2.500 tone de grau – record de depozitare in silobag pentru o zi

Sistemul silobag se adreseaza atat fermelor de mici dimensiuni, cat si mari, drept dovada clientii Grain Bags Romania sunt fermieri care lucreaza terenuri de la 100 de ha, la peste 10.000 de ha. De asemenea, multi crescatori de vaci, porci sau pui folosesc deja silobag-urile pentru depozitarea de furaje, dar si multi procesatori din zona de uleiuri sau morarit si panificatie.

Astfel ca, cele mai depozitate materii in sacii uriasi au fost, anul trecut: grau, porumb si floarea-soarelui, pe partea de cereale si crimping, siloz porumb si siloz lucerna, pe partea de furaje. Iar, recordul de incarcare in silobag pentru o singura zi, a fost de 2.500 de tone de grau, realizat in judetul Constanta, la un trader de cereale.

In ceea ce priveste obiectivele pentru anul acesta, reprezentantii companiei si-au propus sa dezvolte o solutie financiara completa in avantajul fermierilor, sa extinda echipa Grain Bags Romania, sa intre si pe alte piete din Europa si sa creasca cifra de afaceri cu 77%.

„Am observat ca exista fermieri care nu isi permit sa stocheze cerealele. Asta pentru ca, au anumite scadente, trebuie sa plateasca rate la o combina, un tractor sau chiar inputuri. Asa ca, ne-am gandit sa oferim o solutie completa in parteneriat cu o banca romaneasca, care va suporta de fapt, finantarea pentru depozitarea de cereale. Astfel fermierul, isi va putea vinde recolta la momentul potrivit, fie la o luna sau mai multe dupa depozitare”, a adaugat Narcis Ranghiuc.


Grain-Bags-Romania-logoDespre Grain Bags Romania

Este o companie 100% romaneasca, infiintata in anul 2015 si care furnizeaza solutia de depozitare in silobag (sac industrial, fabricat din polietilen elastic, care asigura conservarea in conditii optime a recoltei). De asemenea, este singura din tara care are specialisti in acest sistem, care stiu sa ofere consultanta fermierilor. Grain Bags Romania comercializeaza atat silobag-uri, cat utilaje de incarcare/descarcare in/din silobag, dar presteaza si servicii cu personal calificat.

Silobag-urile marca Grain Bags Romania sunt importate din Germania si reprezinta cea mai profitabila metoda de depozitare a cerealelor si furajelor de pe piata din Romania, oferind o alternativa pentru o mai buna valorificare a productiei.

Cere oferta la: 0743.495.355 sau info@grainbags.ro 

Noutati

Stadiul autorizării plăților finale aferente anului de cerere 2024

04-04-2025 Plati APIA

Stadiul autorizării plăților finale aferente anului de cerere 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată aproximativ 98% din totalul fermierilor declarați eligibili în Campania aferentă anului de cerere 2024. În perioada 02 decembrie 2024 – 01 aprilie 2025, APIA a autorizat la plată suma totală de 997.669.538 euro (4.963.766.231 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, astfel: Mai multe>>

Stadiul depunerii Cererilor de Plată pentru anul 2025

04-04-2025 Plati APIA

Stadiul depunerii Cererilor de Plată pentru anul 2025

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 3 - 31 martie, în cadrul Campaniei de depunere a Cererilor de plată pentru anul 2025, au fost depuse 215.118 cereri, reprezentând aproximativ 30% din numărul total al cererilor estimate să fie depuse anul acesta pentru acordarea sprijinului financiar. Mai multe>>

Sprijin financiar în valoare de peste 10,6 milioane lei pentru crescătorii de animale

04-04-2025 Plati APIA

Sprijin financiar în valoare de peste 10,6 milioane lei pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin intermediul Centrelor Județene, efectuează începând cu data de 27 martie 2025, plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor (ameliorare rase), solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna ianuarie 2025. Mai multe>>

În atenția cultivatorilor de porumb și floarea-soarelui din România

03-04-2025 Stiri agricole

În atenția cultivatorilor de porumb și floarea-soarelui din România

Controlul dăunătorilor de sol și foliari în absența tratamentului semințelor cu produse neonicotinoide În contextul suspendării autorizației temporare de utilizare a produselor neonicotinoide la tratamentul semințelor de porumb și floarea-soarelui Compania ADAMA sprijină cultivatorii și cultivarea în siguranță a culturilor de porumb și floarea-soarelui cu portofoliul de produse adaptat pentru controlul dăunătorilor de sol și foliari Mai multe>>

Programul de granturi nerambursabile Comunitățile Pădurii de Mâine începe a patra ediție: granturi între 3.000 și 30.000 de Euro

03-04-2025 Stiri agricole

Programul de granturi nerambursabile Comunitățile Pădurii de Mâine începe a patra ediție: granturi între 3.000 și 30.000 de Euro

Fundația Pădurea de Mâine anunță deschiderea unei noi runde de finanțări nerambursabile în cadrul programului Comunitățile Pădurii de Mâine. Pentru anul 2025, bugetul alocat este de 150.000 de Euro, iar granturile pot ajunge la 30.000 de Euro pentru un proiect. Proiectele pot fi depuse până pe 15 mai 2025. A patra ediție a programului de granturi Comunitățile Pădurii de Mâine debutează pe 1 aprilie 2025. Programul urmărește să stimuleze dezvoltarea durabilă a comunităților care depind de pădure... Mai multe>>

Impact Hub Bucharest și EIT Food lansează înscrierile pentru programul de accelerare Empowering Women in Agrifood 2025

03-04-2025 Stiri agricole

Impact Hub Bucharest și EIT Food lansează înscrierile pentru programul de accelerare Empowering Women in Agrifood 2025

Impact Hub Bucharest și EIT Food lansează înscrierile pentru programul de accelerare Empowering Women in Agrifood 2025 București, 2 aprilie 2025. Impact Hub Bucharest, în parteneriat cu EIT Food, a deschis înscrierile pentru Empowering Women in Agrifood (EWA), dedicat antreprenoarelor și proiectelor create de acestea în domeniul agroalimentar. Empowering Women in Agrifood este un program de accelerare dezvoltat de EIT Food, cea mai mare comunitate de inovare alimentară din lume. EIT Food este s... Mai multe>>

Târgul de Paște – Învie Tradiția: Gusturi curate, daruri cu suflet

02-04-2025 Targuri si expozitii

Târgul de Paște – Învie Tradiția: Gusturi curate, daruri cu suflet

În perioada 7 – 16 aprilie, Învie Tradiția vă invită să pășiți într-un univers al tradiției românești autentice, la Târgul de Paște organizat în showroom-ul nostru din Str. Mihai Eminescu nr. 142, București. O călătorie printre borcane cu bunătăți, coșuri cadou tradiționale, ouă încondeiate și alte comori meșteșugite cu grijă – toate menite să aducă în casele voastre bucuria Paștelui, așa cum era altădată. Mai multe>>

România, la final de World Butchers’ Challenge 2025: începutul unui nou drum

02-04-2025 Stiri agricole

România, la final de World Butchers’ Challenge 2025: începutul unui nou drum

Echipa „Măcelari de Elită” și-a încheiat prima participare la World Butchers’ Challenge (WBC) 2025 cu un impact semnificativ asupra comunității internaționale a măcelarilor, deschizând noi oportunități pentru viitor.„Fiind prima dată când a participat la World Butchers' Challenge, România a făcut o impresie puternică în competiție. Întreaga echipă ar trebui să fie incredibil de mândră de prezentarea ambițioasă, minuțioasă și impresionantă. Felicitări!”, a declarat Ashley Gray, CEO WBC. Mai multe>>

Comunicat APIA: Apicultorii sunt așteptați la APIA să depună Cereri de plată pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2025

01-04-2025 Plati APIA

Comunicat APIA: Apicultorii sunt așteptați la APIA să depună Cereri de plată pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2025

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a publicat Ghidul informativ „Sprijin financiar pentru intervențiile aferente sectorului apicol din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027” – ISA – PS 2024, Ediția 1, Revizia 2”, pe site-ul instituției: www.apia.org.ro, la link-ul: https://apia.org.ro/directia-masuri-de-piata/apicultura/anul-2025/. Mai multe>>

România, debut cu dreptul în competiția mondială a măcelarilor

01-04-2025 Stiri agricole

România, debut cu dreptul în competiția mondială a măcelarilor

După ce duminică juniorul Paul Cordea a deschis drumul pentru România la World Butchers’ Challenge - Paris 2025, luni, 31 martie, a fost rândul seniorilor să intre în arenă.Echipa care a concurat cot la cot cu cei mai buni măcelari ai lumii a fost formată din Gabriel Arghir (Macelleria Torelli, Torino, Italia), Sandu Mirea (Auchan Drumul Taberei, București), Ciprian Irimia (Raitar, Suceava), Adrian Petre (Carne și sare, București), Georgian-Marius Petre (Cathedral Distribution, Buzău), Bíró Jáno... Mai multe>>

Nagy Atilla - fermier campion cu P0710, hibrid de top în județul Bihor

26-03-2025 Stiri agricole

Nagy Atilla -  fermier campion cu P0710, hibrid de top în județul Bihor

Performanța în agricultură este condiționată de numeroase aspecte, factori de mediu ori decizii potrivite. A alege genetica potrivită pentru propria fermă este unul dintre elementele cheie pe care reprezentanții companiei Corteva Agriscience le evidențiază ori de câte ori au loc întâlniri cu fermierii. Probabil acesta este și unul dintre motivele pentru care fermierii aleg constant hibrizii Pioneer și astfel rezultă colaborări ce durează zeci de ani. Este și exemplul următorului fermier campion... Mai multe>>

P9944, hibridul de top pentru familia Holhoș din Bihor

26-03-2025 Stiri agricole

P9944, hibridul de top pentru familia Holhoș din Bihor

Tradiție și succes. Acestea sunt doar două dintre cuvintele care pot descrie pe scurt activitatea companiei Corteva Agriscience de-a lungul timpului. Încă de la debutul pe piața din România, hibrizii Pioneer au intrat în grațiile fermierilor și au devenit o alegere constantă datorită producțiilor ridicate obținute an de an. Acesta a fost unul dintre motivele lansării campaniei Fermier campion, iar în cele ce urmează regăsim povestea familiei Holhoș care, după mai multe testări, a rămas fidelă hi... Mai multe>>