RDF Arad a realizat investitii de 5.7 milioane euro in solutii de depozitare, tehnologie si utilaje si vizeaza sa achizitioneze companii cu domenii de activitate conexe. RDF Arad, unul dintre cei mai importanti jucatori regionali in agribusiness, marcheaza finalizarea unor investitii care includ:
• O investitie in valoare de 3 milioane euro in sediul RDF din localitatea Sofronea, jud. Arad cu obiectivul de a creste capacitatea de depozitare a companiei de la 10.000 la 22.000 de tone. In acelasi timp, RDF a achizitionat aparatura de laborator si instalatii noi pentru selectia si tratarea semintelor, precum si o fabrica de extrudat soia. Mai mult, investitia a presupus schimbarea intregii infrastructuri detinute prin schimbarea sistemului de canalizare, inlocuirea a peste 12.000 mp de platforme betonate si renovarea integrala a spatiilor de depozitare si a intregului sediu al companiei.
• O investitie in valoare de 1.3 milione euro in achizitia unei baze pentru depozitare in localitatea Ineu, jud. Arad, cu o capacitate de depozitat cereale de 20,000 tone, si pentru implementarea sistemul de gestiune Dynamics Navision.
• Investitii de 1.4 mil euro pentru completarea parcului cu utilaje agricole noi, moderne, pentru exploatarea terenurilor.
„Investitiile fac parte din strategia noastra de a creste comertul cu cereale, de a dezvolta ramura de productie de seminte si de a ne diversifica liniile de business. Prin aceste investitii am reusit sa crestem capacitatea de depozitare de la 10,000 la 42.000 tone si cantitatea de seminte produse, si nu in ultimul rand, sa reducem costurile. Mai mult, prin achizitia fabricii de extrudate soia, am devenit printre putinii procesatori de soia din Romania. Investitiile in utilaje ne permit sa lucram suprafete de trei ori mai mari de teren agricol, iar investitia din Ineu ne-a ajutat sa crestem cantitatile de cereale pe care le tranzactionam, mergand in sprijinul fermierilor din zona, unde spatiile de depozitare sunt insuficiente.” a spus Florin Deznan, CEO RDF Arad.
Investitiile au fost realizate prin intermediul unui proiect de fonduri europene, prin care 50% din investitie a venit de la AFIR iar 50% din credit bancar. Investitiile din baza de la Ineu si in utilajele agricole au fost realizate cu ajutorul unui cred bancar si leasing.
„Agricultura se numara printre sectoarele de interes strategic in Romania si care are potential urias de dezvoltare, mai ales in zona de digitalizare si tehnologizare, inovatia urmand a avea un rol definitoriu in eficienta, productivitatea si calitatea produselor. Cu aceasta perspectiva, in viitorul apropiat ne dorim sa retehnologizam baza din Ineu, iar pentru urmatorii pasi de dezvoltare a RDF ne dorim sa achizitionam companii cu domenii de activitate conexe.” a spus Alexandru Savin, Membru in Consiliul de Administratie al ROCA Investments.
In 2020 echipa RDF a crescut afacerile cu 65% si a ajuns la un profit operational (EBITDA) de 4.3 milioane lei. In anul 2021 RDF estimeaza o crestere de aproximativ 20% a cifrei de afaceri si o crestere de EBIDTA cu aproximativ 50% fata de 2020. RDF a crescut de asemenea suprafetele de teren agricol lucrate de la 600 ha in 2019 la 2000 ha in 2021.
Programe la nivel national de tehnologizare pentru cresterea gradului de irigare si cultivarea terenurilor mai putin favorabile ar duce agricultura la un alt nivel si ar spori competitivitatea tarii, arata dezbaterile CONFIDEX by Impetum Group. Irigatiile vor juca un rol crucial pentru securitatea agro-alimentara a Romaniei si dezvoltarea sectorului agricol autohton si in acest sens, un sistem national de irigatii este o solutie.
„Tehnologia moderna va oferi avantajul competitiv la nivelul jucatorilor din agricultura, dar si la nivelul Romaniei in relatiile comerciale cu alte tari. Experienta inginerilor agronomi poate fi plusata de tehnologie, iar accesul la date corecte si complete in timp real poate imbunatati semnificativ deciziile luate si eficienta.
Dezvoltarea tehnologica in perioada urmatoare poate fi explorata la mai multe nivele, precum (i) informatizarea sistemelor de irigatii pentru irigarea eficienta si corecta a culturilor, (ii) cresterea eficientei in controlul calitatii prin platforme care ofera informatii in timp real, (iii) abordarea agriculturii de precizie prin sisteme de monitorizare a culturilor prin satelit/drone/statii meteo, si nu in ultimul rand, prin echipamente agricole autonome controlate automat prin GPS care duc la agricultura de precizie.” a incheiat Alexandru Savin.
Despre RDF
RDF este unul din principalii distribuitori zonali de input-uri (ingrasaminte chimice, seminte si pesticide) fiind distribuitor direct al produselor: Pioneer, Dekalb, Syngenta, KWS, Limagrain, RAGT – pe partea de seminte, Bayer, Syngenta, BASF, Arysta – pe parte de pesticide, iar pentru ingrasaminte chimice, RDF colaboreaza atat cu furnizori interni, cat si cu producatori externi de la care face import direct.
Pe langa activitatea de distributie, RDF este unul din principalii traderi zonali de cereale, comercializand peste 80,000 tone cereale/an. Pentru a-si desfasura cat mai bine aceasta activitate, care presupune preluarea cerealelor in cantitati mari de la fermieri, stocarea produselor preluate, conditionarea lor si livrarea, RDF detine silozuri de cereale cu capacitatea de stocare de 22.000 tone.
Despre ROCA Investments
ROCA Investments, parte a Impetum Group, este o companie de private equity care contribuie la amplificarea potentialului companiilor, sprijinindu-le sa isi dezvolte strategii de business prin care accelereaza cresterea valorii lor pe termen lung.
Ecosistemul ROCA este format in prezent din companiile: BICO Industries (producator de plasa din fibra), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producator de cabluri electrice), MECANEX (producator de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (ferma piscicola), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (ingrijire personala), Yellow.Menu (restaurant online) si Sinteza (industrie chimica).
In 6 iulie, ROCA Investments a anuntat semnarea primului exit, prin care Frigotehnica, lider national in industria frigului, se alatura VINCI Energies, parte a grupului VINCI, lider mondial in concesiuni, constructii si energie. Detalii aici.
Misiunea ROCA este aceea de a dezvolta o cultura antreprenoriala bazata pe parteneriat, investind resurse financiare, know-how si pasiune. ROCA amplifica potentialul si accelereaza cresterea companiilor si brandurilor romanesti, pentru ca visul multor antreprenori romani sa devina realitate.
Despre CONFIDEX
Initiat la scurt timp dupa debutul pandemiei, CONFIDEX masoara increderea managerilor romani in economia actuala si are scopul de a crea repere concrete pentru businessuri si de a sprijini managerii in luarea unor decizii adaptate realitatii.
CONFIDEX este singurul studiu care a surprins T zero al companiilor si a monitorizat trimestrial pulsul economiei pe tot parcursul pandemiei. In cele patru etape ale cercetarii de pana acum au raspuns peste 1500 de manageri din Romania. Companiile respondente insumeaza peste 150.000 de angajati.
21-10-2024 Targuri si expozitii
Începând cu 21 octombrie, Învie Tradiția vă invită să redescoperiți farmecul autentic al toamnei la târgul dedicat roadelor, unde borcanele cu bunătăți de odinioară vă așteaptă să le descoperiți. Fiecare produs aduce cu el gustul copilăriei și tradițiile de altădată, fiind pregătit cu grijă și măiestrie de meșteșugari pricepuți. Aici veți găsi delicii pentru toate gusturile – numai bune de savurat, dăruit sau adus acasă, pentru a păstra vii tradițiile. Mai multe>>
14-10-2024 Asigurari agricole
Sezonul agricol 2023-2024 a fost marcat de fenomenele meteorologice extreme, afectând puternic fermierii la nivel național. Agra Asigurări lansează retrospectiva daunelor pentru acest sezon conform portofoliului de 1.508.000 ha asigurate. Cu aproape 6000 de polițe active, asigurătorul a înregistrat avizări de daună la peste 50% dintre acestea. Cea mai mare despăgubire a fost în cuantum de 5.476.128 lei, acordată unui fermier din Ilfov afectat de grindină. Mai multe>>
14-10-2024 Fonduri europene agricultura
REI Grup, una dintre cele mai active companii de consultanță specializate în atragerea de fonduri nerambursabile prin fonduri europene sau ajutoare de stat din România, a depus, cu succes, proiecte de investiții în valoare de peste 1,2 miliarde RON (circa 250 milioane euro) prin programul de finanțare „InvestALIM”, gestionat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR), prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>
08-10-2024 Intalniri si conferinte
AGRI TRADE SUMMIT, principalul eveniment de Agri Trade al României, reunește interesele regionale și definește rolul strategic al României pe piața internațională de Agribusiness. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de jucători de pe piața locală și internațională de Agri Trade, conexând interesele comerciale, Trading-ul de mărfuri, conectând tehnologia și logistica precum și serviciile financiare - garanția unui pod solid pentru Business. Mai multe>>
01-10-2024 Intalniri si conferinte
Conferința Grain Academy 2024 va reuni și în acest an reprezentanți ai companiilor și consultanțelor agricole din Balcani și regiunea Mării Negre sub auspiciul unei teme circumscrise recentelor conflicte geopolitice și instabilității economice globale - Piețele în punctul în care cresc temerile de recesiune și așteptările pentru un nou Superciclu al mărfurilor. Creșterea eficienței lanțului de aprovizionare și practici agricole sofisticate. Mai multe>>
01-10-2024 Afaceri agricole
Greșelile financiare sunt comune și mulți oameni iau decizii proaste cu banii lor. Dacă ați gafat de câteva ori și ați făcut alegeri greșite, nu sunteți singuri. Fie că ați cheltuit bani pe achiziții inutile, ați luat imprumuturi rapide online sau nu ați economisit suficient pentru o zi ploioasă, gestionarea finanțelor poate fi o provocare, iar greșelile se pot întâmpla cu ușurință. Din fericire, unele greșeli pot fi corectate, însă altele pot necesita ani de zile pentru a fi recuperate și vă po... Mai multe>>
01-10-2024 Afaceri agricole
Autor - Liviu Dobre, Președinte al Consiliului de Administrație Agricover Distribution SA: “Măsurile de sprijin pentru fermieri avute în vedere de Guvern reprezintă un prim pas pentru a asigura supraviețuirea fermierilor, suspendarea rambursărilor și acordarea de granturi, putând oferi, în anumite condiții, soluții rapide pentru menținerea fermelor pe linia de plutire. Însă, supraviețuirea nu înseamnă stabilitate, iar pentru un echilibru durabil e nevoie de sprijin pentru întregul lanț agricol, ... Mai multe>>
01-10-2024 Subventii agricultura
APIA informează că a finalizat controlul clasic pe teren aferent Campaniei 2024. Astfel, la nivel național au fost verificați toți fermierii selectați în eșantionul de control clasic, respectiv un număr de 8.490 exploatații în sector vegetal, cu o suprafață de 795.003 hectare și un total de 220.772 parcele controlate la fața locului. Mai multe>>
01-10-2024 Informatii utile
Sănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră este o prioritate urgentă. Fără ea, tu și cei dragi nu vă veți putea bucura de nicio altă binecuvântare materială în viață. Cu toate acestea, o sănătate solidă poate fi costisitoare, mai ales în această zi în care costurile medicale cresc anual. Mai multe>>
24-09-2024 Intalniri si conferinte
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, între 26-28 septembrie 2024, Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă”, cu participarea a peste 350 de specialiști din România și alte 17 țări. Evenimentul devenit tradițional în campusul USAMV Cluj-Napoca și aflat la ediția a XXIII-a este conceput ca un forum dinamic, care acoperă o gamă largă de subiecte științifice. Mai multe>>
24-09-2024 Intalniri si conferinte
Ediția din 2024 a Congresului European al Fermierilor va fi găzduită la București, în perioada 23-25 octombrie 2024. Evenimentul este organizat de către COPA-COGECA o dată la doi ani, într-un stat membru. Anul acesta, structura europeană de reprezentare a intereselor fermierilor și cooperativelor a decis ca România să fie gazda acestui congres care va da ora exactă pentru strategia pe care agricultorii europeni o doresc implementată în sectorul agroalimentar din UE. Mai multe>>
20-09-2024 Targuri si expozitii
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va organiza, în 28 septembrie 2024, la Apoldu de Sus (jud. Sibiu), a treia ediție a Vinea Apoldia Maior Fest, un eveniment care va reuni muzica de calitate cu vinurile parfumate și cu mâncarea tradițională delicioasă, într-un decor unic. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>