10 antreprenoare au fost acceptate in editia a doua a programului Empowering Women in Agrifood

EWA - finaliste program43 de antreprenoare s-au inscris in cea de-a doua editie a programului Empowering Women in Agrifood pentru a dezvolta idei de afaceri in sectorul agroalimentar. Programul dezvoltat de EIT Food si implementat de Impact Hub Bucharest pentru al doilea an consecutiv, ofera celor 10 participante mentorat personalizat, sesiuni de networking, conexiuni si acces la o platforma digitala internationala cu posibilitatea de a primi finantare de pana la 10.000 euro.

   

 


Cele 10 antreprenoare selectate in program sunt:

    • Ana-Maria Ilie – Bauturi fermentate pe baza de ceai verde si miere neprocesata ce ofera consumatorului beneficii pentru sistemul imunitar si digestiv, sustinand producatorii locali.
    • Annamaria Kiss – Servicii de urban edible landscaping- peisagistica productiva, dedicate pasionatilor de gradinarit de toate varstele care activeaza in mediul urban si adeptilor stilului de viata sanatos si sustenabil.
    • Cristiana Necula – Produse de tip pachete premium ce contin diverse sortimente de cereale, seminte oleaginoase si leguminoase pentru boabe provenite din agricultura sustenabila regenerativa.
    • Eugenia Ana Bucur – Biscuiti cu actiune hipoglicemianta care contribuie la imbunatatirea starii de sanatate a persoanelor diagnosticate cu diabet de tip 2, sindrom metabolic sau obezitate.
    • Eva Csutak – Gama de alimente Foodwellness: produse fara aditivi din zona deserturilor, BioFood-produse din materii prime bio, produse personalizate pentru persoane cu diverse intolerante sau afectiuni.
    • Ioana Verebi – Solutie de monitorizare a sanatatii culturilor viiticole prin folosirea unui sistem digital bazat pe observatia culturilor cu drone si interventie specifica si tintita asupra plantelor bolnave.
    • Ioana Miruna Toanchina – Producerea de prajituri si confectii raw-vegane preparate dupa retete adaptate inclusiv diverselor afectiuni precum diabetul, livrate direct catre consumator.
    • Raluca Sorina Hladiuc  Aplicatie mobila pentru gradinarit ce isi propune sa educe populatia din mediul urban mai ales despre agricultura organica la scara mica, dar si in cultivarea unei gradini ca hobby, chiar si in spatii restranse.
    • Raluca Oancea – Productie de afine bio intr-o ferma specializata cu lant de distributie scurt, de la plantatie direct la consumator.
    • Stefania Filip – Produse de tip gemuri, dulceturi si sucuri naturale obtinute prin presare la rece fara adaos de zahar, conservanti sau adaosuri chimice, folosind materii prime locale.

 

In cadrul programului antreprenoarele se vor intalni cu 10 mentori pregatiti sa le ofere cele mai bune sfaturi pentru dezvoltarea ideilor si a planului de business.

Cei 10 mentori din program sunt:

    • Madalina Cocan  Marketing Manager, Laptaria cu caimac
    • Romeo Vasilache – Director executiv, Fundatia pentru Dezvoltarea Agriculturii
    • Mircea Vadan  Manager/Board Member, Activize.Tech/Cluj Startups
    • Gabriela Enescu – Partener Uppercase- Peregrin
    • Cristina Chirita  Expert Entrepreneurship and Innovation Ecosystems
    • Mihai Mihu  Coordonator proiecte, Asociatia Crestem Romania
    • Stefania Cristescu – Director Marketing si Comunicare, Patria Bank
    • Stelian Burduhos – Fondator, HORECA LAND ROMANIA
    • Dana Lupsa-Tataru  Fondator, Brand Alchemist
    • Lucia Radu  Project Manager, Impact Hub Bucharest

 

Ce urmeaza?

Antreprenoarele vor participa la 5 evenimente principale ce vor avea loc pe parcursul celei de-a doua jumatati a anului, din iulie pana in decembrie 2020:

    1. Eveniment de prezentare a programului – 5 iulie
    2. Eveniment de matchmaking mentor – mentee – 9 iulie
    3. Workshop de business – august
    4. Eveniment Masterclass-training si pregatire si eveniment deschis cu invitati din domeniu- septembrie
    5. Eveniment de pitching si networking – finalul lunii noiembrie


Participantele vor avea posibilitatea de a castiga pana la 10.000 EUR, de a descoperi alte programe EIT Food, precum si acces la investitori, business angels si cooperative, care o sa le ajute sa duca afacerile lor la urmatorul nivel.

Empowering Women in Agrifood este un program dezvoltat de EIT Food pentru un total de 80 de femei antreprenor din 8 tari europene (Lituania, Portugalia, Romania, Spania, Bulgaria,Grecia, Polonia si Turcia) si este implementat in Romania de Impact Hub Bucharest.

Mai multe detalii sunt disponibile pe https://www.impacthub.ro/ewa-empowering-women-in-agrifood/.  

EWA - finaliste program v2

 

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este spatiul dinamic in care profesionisti si antreprenori lucreaza pentru dezvoltarea proiectelor si initiativelor de business. Inca din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spatiu de coworking din Romania, cu o comunitate de aproximativ 2.000 de membri in 2 locatii centrale din Bucuresti, iar la nivel global organizatia este prezenta in peste 100 de locatii din peste 50 de tari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a sustine ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor si finantare directa, precum si cea mai mare platforma online de educatie antreprenoriala.

 

Despre EIT Food

Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeana in 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare si inovare al Uniunii Europene.

EIT Food este un consortiu pan-European care activeaza in zona antreprenoriatului si inovatiei in sectorul agroalimentar. Membrii comunitatii EIT Food sunt actori la nivel global in industria alimentara: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare si universitati din 13 tari.

 

Noutati

Târgul roadelor de toamnă - Învie Tradiția | 21 - 31 Octombrie 2024

21-10-2024 Targuri si expozitii

Târgul roadelor de toamnă - Învie Tradiția | 21 - 31 Octombrie 2024

Începând cu 21 octombrie, Învie Tradiția vă invită să redescoperiți farmecul autentic al toamnei la târgul dedicat roadelor, unde borcanele cu bunătăți de odinioară vă așteaptă să le descoperiți. Fiecare produs aduce cu el gustul copilăriei și tradițiile de altădată, fiind pregătit cu grijă și măiestrie de meșteșugari pricepuți. Aici veți găsi delicii pentru toate gusturile – numai bune de savurat, dăruit sau adus acasă, pentru a păstra vii tradițiile. Mai multe>>

Retrospectiva sezonului agricol 2023-2024 Agra Asigurări: Despăgubiri de 65.000.000 de lei pentru evenimentele climatice din luna iunie

14-10-2024 Asigurari agricole

Retrospectiva sezonului agricol 2023-2024 Agra Asigurări: Despăgubiri de 65.000.000 de lei pentru evenimentele climatice din luna iunie

Sezonul agricol 2023-2024 a fost marcat de fenomenele meteorologice extreme, afectând puternic fermierii la nivel național. Agra Asigurări lansează retrospectiva daunelor pentru acest sezon conform portofoliului de 1.508.000 ha asigurate. Cu aproape 6000 de polițe active, asigurătorul a înregistrat avizări de daună la peste 50% dintre acestea. Cea mai mare despăgubire a fost în cuantum de 5.476.128 lei, acordată unui fermier din Ilfov afectat de grindină. Mai multe>>

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

14-10-2024 Fonduri europene agricultura

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

REI Grup, una dintre cele mai active companii de consultanță specializate în atragerea de fonduri nerambursabile prin fonduri europene sau ajutoare de stat din România, a depus, cu succes, proiecte de investiții în valoare de peste 1,2 miliarde RON (circa 250 milioane euro) prin programul de finanțare „InvestALIM”, gestionat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR), prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

A treia ediție a Agri Trade Summit va reuni peste 1.300 de participanți de top din Agribusiness-ul local și internațional

08-10-2024 Intalniri si conferinte

A treia ediție a Agri Trade Summit va reuni peste 1.300 de participanți de top din Agribusiness-ul local și internațional

AGRI TRADE SUMMIT, principalul eveniment de Agri Trade al României, reunește interesele regionale și definește rolul strategic al României pe piața internațională de Agribusiness. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de jucători de pe piața locală și internațională de Agri Trade, conexând interesele comerciale, Trading-ul de mărfuri, conectând tehnologia și logistica precum și serviciile financiare - garanția unui pod solid pentru Business. Mai multe>>

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

01-10-2024 Intalniri si conferinte

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

Conferința Grain Academy 2024 va reuni și în acest an reprezentanți ai companiilor și consultanțelor agricole din Balcani și regiunea Mării Negre sub auspiciul unei teme circumscrise recentelor conflicte geopolitice și instabilității economice globale - Piețele în punctul în care cresc temerile de recesiune și așteptările pentru un nou Superciclu al mărfurilor. Creșterea eficienței lanțului de aprovizionare și practici agricole sofisticate. Mai multe>>

Cum să evitați greșelile financiare frecvente și să economisiți mai mult

01-10-2024 Afaceri agricole

Cum să evitați greșelile financiare frecvente și să economisiți mai mult

Greșelile financiare sunt comune și mulți oameni iau decizii proaste cu banii lor. Dacă ați gafat de câteva ori și ați făcut alegeri greșite, nu sunteți singuri. Fie că ați cheltuit bani pe achiziții inutile, ați luat imprumuturi rapide online sau nu ați economisit suficient pentru o zi ploioasă, gestionarea finanțelor poate fi o provocare, iar greșelile se pot întâmpla cu ușurință. Din fericire, unele greșeli pot fi corectate, însă altele pot necesita ani de zile pentru a fi recuperate și vă po... Mai multe>>

Efectul de bumerang al taxei de solidaritate în agricultură [Opinie Agricover]

01-10-2024 Afaceri agricole

Efectul de bumerang al taxei de solidaritate în agricultură [Opinie Agricover]

Autor - Liviu Dobre, Președinte al Consiliului de Administrație Agricover Distribution SA: “Măsurile de sprijin pentru fermieri avute în vedere de Guvern reprezintă un prim pas pentru a asigura supraviețuirea fermierilor, suspendarea rambursărilor și acordarea de granturi, putând oferi, în anumite condiții, soluții rapide pentru menținerea fermelor pe linia de plutire. Însă, supraviețuirea nu înseamnă stabilitate, iar pentru un echilibru durabil e nevoie de sprijin pentru întregul lanț agricol, ... Mai multe>>

APIA a finalizat controlul clasic pe teren - Campania 2024

01-10-2024 Subventii agricultura

APIA a finalizat controlul clasic pe teren - Campania 2024

APIA informează că a finalizat controlul clasic pe teren aferent Campaniei 2024. Astfel, la nivel național au fost verificați toți fermierii selectați în eșantionul de control clasic, respectiv un număr de 8.490 exploatații în sector vegetal, cu o suprafață de 795.003 hectare și un total de 220.772 parcele controlate la fața locului. Mai multe>>

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

01-10-2024 Informatii utile

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

Sănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră este o prioritate urgentă. Fără ea, tu și cei dragi nu vă veți putea bucura de nicio altă binecuvântare materială în viață. Cu toate acestea, o sănătate solidă poate fi costisitoare, mai ales în această zi în care costurile medicale cresc anual. Mai multe>>

Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă” la USAMV Cluj-Napoca

24-09-2024 Intalniri si conferinte

Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă” la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, între 26-28 septembrie 2024, Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă”, cu participarea a peste 350 de specialiști din România și alte 17 țări. Evenimentul devenit tradițional în campusul USAMV Cluj-Napoca și aflat la ediția a XXIII-a este conceput ca un forum dinamic, care acoperă o gamă largă de subiecte științifice. Mai multe>>

Congresul European al Fermierilor, în România. Bucureștiul devine Capitala Agriculturii din UE timp de 3 zile în octombrie!

24-09-2024 Intalniri si conferinte

Congresul European al Fermierilor, în România. Bucureștiul devine Capitala Agriculturii din UE timp de 3 zile în octombrie!

Ediția din 2024 a Congresului European al Fermierilor va fi găzduită la București, în perioada 23-25 octombrie 2024. Evenimentul este organizat de către COPA-COGECA o dată la doi ani, într-un stat membru. Anul acesta, structura europeană de reprezentare a intereselor fermierilor și cooperativelor a decis ca România să fie gazda acestui congres care va da ora exactă pentru strategia pe care agricultorii europeni o doresc implementată în sectorul agroalimentar din UE. Mai multe>>

Vinea Apoldia Maior Fest 2024, la Apoldu de Sus. Oaspeții sunt așteptați cu bucate tradiționale, vinuri din podgoria proprie și spectacole

20-09-2024 Targuri si expozitii

Vinea Apoldia Maior Fest 2024, la Apoldu de Sus. Oaspeții sunt așteptați cu bucate tradiționale, vinuri din podgoria proprie și spectacole

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va organiza, în 28 septembrie 2024, la Apoldu de Sus (jud. Sibiu), a treia ediție a Vinea Apoldia Maior Fest, un eveniment care va reuni muzica de calitate cu vinurile parfumate și cu mâncarea tradițională delicioasă, într-un decor unic. Mai multe>>