10 antreprenoare au fost acceptate in programul Empowering Women in Agrifood

10 antreprenoare au fost acceptate in programul Empowering Women in Agrifood45 de antreprenoare s-au inscris pentru a dezvolta idei de afaceri in sectorul agroalimentar in programul Empowering Women in Agrifood. Programul dezvoltat de EIT Food si implementat de Impact Hub Bucharest ofera celor 10 participante mentorat personalizat, sesiuni de networking si posibilitatea de a primi finantare de pana la 10.000 euro.

 

 

 

 

Cele 10 antreprenoare selectate in program sunt:

    • Ana-Maria Chirila - Produse eco din fructe si legume, ce ofera consumatorilor o alimentatie sanatoasa, pregatita dupa retete traditionale. 
    • Brindusa Birhala - Produs alimentar sub forma de pasta tartinabila de legume de frunze, dar si plante comestibile binecunoscute din flora spontana, bogate in vitamine, minerale, antioxidanti si fibre.
    • Carmen Amarandei - Bomboane de ciocolata vegane, folosind ingrediente din agricultura bio, destinate consumului alimentar, dar si cu diverse proprietati si actiuni fiziologice.
    • Cosmina Dinu - Microferma pilot de crestere a puilor de carne intr-un sistem de management holistic, american, care implica "pasunarea" acestora.
    • Ibolya Oprea - Platforma digitala care ofera solutii de nutritie inteligenta: planuri nutritionale personalizate, psihonutritie si educatie nutritionala.
    • Ioana Tudor – Servicii de consiliere si promovare a produselor traditionale specifice Transilvaniei, realizate in mici gospodarii, in special de catre femei.
    • Isabela Spataru - Workshop-uri de gatit pentru adulti si copii, in care vor fi promovate produsele producatorilor locali, creand astfel un micro sistem local prin care fiecare parte castiga.
    • Raluca Stoica - Kit pentru gradinarit ce contine cele necesare pentru crearea unui pat pentru legume si un indrumar care sa descrie etapele instalarii, dar si ingrijirii plantelor, ce poate fi amplasat atat in gradini, cat si pe balcon sau pe terase.
    • Simona Rotaru - Serviciu de inchiriere a diferite suprafete de teren urban, unde clientii pot cultiva legume/ fructe sanatoase si, in acelasi timp, oferi copiilor posibilitatea unor experiente autentice in natura.
    • Stela Dinica - Produse gluten free, potrivite in diete sanatoase, diete antiinflamatoare, mod de viata pentru alergicii si intolerantii la gluten, pentru sportivi, pentru acele persoane ce doresc stil de viata sanatos.

 

In cadrul programului antreprenoarele se vor intalni cu 10 mentori pregatiti sa le ofere cele mai bune sfaturi pentru dezvoltarea ideilor si a planului de business.

Cei 10 mentori din program sunt:

    • Cezar Nourescu – Fondator, CBNagro.tech 
    • Romeo Vasilache – Director executiv, Fundatia pentru Dezvoltarea Agriculturii
    • Mircea Vadan - Manager/Board Member, Activize.Tech/Cluj Startups
    • Carmen Ciobanu – Director de programe, Fundatia Civitas pentru Societatea Civila – Filiala Cluj-Napoca
    • Cristina Chirita - Expert Entrepreneurship and Innovation Ecosystems, UEFISCDI
    • Mihai Mihu - Project Manager, Mall Taranesc
    • Anca Firtat - CEO, Sunday Bagels&Coffee, Fondator Sunday Bites
    • Stefania Cristescu – Director Marketing si Comunicare, Patria Bank
    • Stelian Burduhos – Fondator, HORECA LAND ROMANIA
    • Madalina Cocan - Marketing Manager, Laptaria cu caimac

 

Ce urmeaza?

Antreprenoarele vor participa la 4 evenimente principale ce vor avea loc pe parcursul celei de-a doua jumatati a anului, din iulie pana in decembrie 2020:

    1. Eveniment de prezentare a programului – 1 iulie
    2. Eveniment de matchmaking mentor – mentee – 6 iulie
    3. Workshop de business - septembrie
    4. Eveniment de pitching si networking - decembrie

 

Participantele vor avea posibilitatea de a castiga pana la 10.000 EUR, de a descoperi alte programe EIT Food, precum si acces la investitori, business angels si cooperative, care o sa le ajute sa duca afacerile lor la urmatorul nivel.

Empowering Women in Agrifood este un program dezvoltat de EIT Food pentru un total de 50 de femei antreprenor din 5 tari europene (Cehia, Portugalia, Romania, Spania si Turcia) si este implementat in Romania de Impact Hub Bucharest.

Mai multe detalii sunt disponibile pe https://www.impacthub.ro/ewa-empowering-women-in-agrifood/. 

 

10 antreprenoare au fost acceptate in programul Empowering Women in Agrifood 2020

 

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este organizatia ce sustine dezvoltarea antreprenoriala a initiativelor cu impact pozitiv in societate din Romania, in cadrul unei comunitati globale, oferind spatii de lucru colaborativ si pentru echipe in 3 spatii din capitala, programe de dezvoltare si incubare a afacerii, conferinte si evenimente, precum si optiuni de finantare prin crowdfunding. Prezenta in Bucuresti din 2012, organizatia face parte din reteaua globala Impact Hub cu spatii de cowork si comunitati de business si antreprenoriat in peste 110 de locatii de pe 5 continente.

 

Despre EIT Food

Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeana in 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare si inovare al Uniunii Europene.

EIT Food este un consortiu pan-European care activeaza in zona antreprenoriatului si inovatiei in sectorul agroalimentar. Membrii comunitatii EIT Food sunt actori la nivel global in industria alimentara: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare si universitati din 13 tari.

 

Noutati

Prelungire termen depunere Cereri de finanțare a schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă” până la data de 30.07.2025

02-07-2025 APIA

Prelungire termen depunere Cereri de finanțare a schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă” până la data de 30.07.2025

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii care au depus cerere de finanțare pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, sesiunea 1/2024 aferentă Intervenției DR-07, din cadrul Planului Strategic PAC 2023 – 2027 că, în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 233/27.06.2025, termenul de depunere a cererilor de plată a fost prelungit până la data de 30 iulie 2025 inclusiv. Mai multe>>

APIA a virat peste 397 milioane de lei către fermieri, pentru Campania 2024

02-07-2025 Plati APIA

APIA a virat peste 397 milioane de lei către fermieri, pentru Campania 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 20 – 30 iunie 2025, plăți în valoare totală de peste 397,69 milioane de lei, echivalentul a aproape 80 de milioane de euro, în conturile fermierilor care au depus cereri în cadrul Campaniei 2024. Mai multe>>

InfoCons și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale

28-06-2025 Informatii utile

InfoCons și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale

InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorilor și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale, un instrument util pentru toți consumatorii de energie care aduce în prim plan importanța cunoașterii drepturilor și responsabilităților acestora în raport cu furnizorii și operatorii din domeniul energetic. În contextul liberalizării pieței de energie electrică începând cu data de 1 iulie 2025, pentru a plăti un preț corect la c... Mai multe>>

Solicitare oficială privind accelerarea implementării Schemei de sprijin pentru autoconsum energetic destinată sectoarelor CAEN 01, 10 și 11

27-06-2025 Stiri agricole

Solicitare oficială privind accelerarea implementării Schemei de sprijin pentru autoconsum energetic destinată sectoarelor CAEN 01, 10 și 11

Informare HBM Consulting: În dimineața zilei de 25 iunie, am transmis o solicitare oficială privind accelerarea implementării Schemei de sprijin pentru autoconsum energetic destinată sectoarelor cod CAEN 01, 10 și 11 (  https://ros.ms/r4PrN  ).  Mai multe>>

România importă mâncare nu din lipsă de resurse, ci de plan

27-06-2025 Stiri agricole

România importă mâncare nu din lipsă de resurse, ci de plan

Cum reparăm un deficit de miliarde și construim o industrie agroalimentară competitivă? Există o ironie greu de ignorat în peisajul economic al României. Una dintre cele mai fertile țări din Europa importă majoritatea alimentelor pe care le consumă. Rafturile din retail spun povestea unui paradox devenit cotidian: carne procesată din vest, lactate din centrul Europei, dulciuri și conserve de oriunde, mai puțin de aici. Și asta într-o țară care are pământ fertil, tradiție agricolă, și ... Mai multe>>

Corteva Agriscience onorează generațiile de fermieri români în noua serie video „ADN de Fermier”

27-06-2025 Stiri agricole

Corteva Agriscience onorează generațiile de fermieri români în noua serie video „ADN de Fermier”

Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, anunță lansarea seriei video „ADN de Fermier”, realizată în parteneriat cu emisiunea Agro Jurnal de pe canalul național Digi 24. Episoadele vor fi difuzate lunar pe parcursul întregului an și sunt concepute pentru a evidenția rolul tranziției generaționale în agricultura românească. Mai multe>>

IAA: Din cauza unui blocaj administrativ, România pierde lupta cu schimbările climatice

23-06-2025 Stiri agricole

IAA: Din cauza unui blocaj administrativ, România pierde lupta cu schimbările climatice

București, 23.06.2025 — Compania IAA – Intervenții Active în Atmosferă atrage atenția asupra unei situații critice care pune în pericol funcționarea întregului sistem național de combatere a căderilor de grindină și de stimulare a precipitațiilor.https://www.youtube.com/watch?v=7GAxhsfgCPw Mai multe>>

Clubul Fermierilor Români semnează un protocol de colaborare cu ADR pentru accelerarea digitalizării agriculturii românești

21-06-2025 Stiri agricole

Clubul Fermierilor Români semnează un protocol de colaborare cu ADR pentru accelerarea digitalizării agriculturii românești

20 iunie 2025, Sediul Autorității pentru Digitalizarea României (ADR)Prin acest protocol, Clubul Fermierilor Români și Autoritatea pentru Digitalizarea României își propun:- Să sprijine adoptarea tehnologiei digitale în ferme prin inițiative de formare și consiliere,- Să faciliteze accesul la finanțări pentru proiecte de digitalizare- Să contribuie la reducerea decalajului digital și la creșterea competitivității fermierilor români pe piața europeană. Mai multe>>

Napolact, brandul preferat al românilor: ajunge în 45% dintre gospodăriile din România și își consolidează poziția de lider sustenabil pe piața lactatelor

20-06-2025 Marketing agroalimentar

Napolact, brandul preferat al românilor: ajunge în 45% dintre gospodăriile din România și își consolidează poziția de lider sustenabil pe piața lactatelor

Napolact marchează un nou record de prezență în gospodăriile din România, atingând un nivel istoric de 45%, conform datelor aferente primului trimestru din 2025. Cu alte cuvinte, aproape 1 din 2 gospodării românești aleg Napolact, confirmând încrederea consumatorilor în calitatea și autenticitatea brandului. Mai multe>>

Fermierii români sporesc securitatea alimentară prin cultivarea rapiței

19-06-2025 Siguranta alimentara

Fermierii români sporesc securitatea alimentară prin cultivarea rapiței

Pe măsură ce lumea continuă să facă față efectelor vremii extreme și ale perturbărilor economice, securitatea alimentară rămâne una dintre cele mai presante priorități globale. Potrivit Raportului Global privind Criza Alimentară 20251, aproape 295 de milioane de oameni s-au confruntat cu insecuritate alimentară acută anul trecut, o creștere uluitoare față de anii anteriori. Mai multe>>

APIA a dat startul plăților pentru Sprijinul Cuplat – Campania 2024. Peste 60 de milioane de euro ajung la fermieri

19-06-2025 Plati APIA

APIA a dat startul plăților pentru Sprijinul Cuplat – Campania 2024. Peste 60 de milioane de euro ajung la fermieri

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început miercuri, 18 iunie 2025, transferul sumelor aferente Sprijinului Cuplat pentru Campania 2024. Peste 43.500 de fermieri vor beneficia de plăți în valoare totală de peste 60 de milioane de euro, fonduri provenite din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Mai multe>>

Modificări în legislația aferentă sectorului vitivinicol Intervenția IS-V-01 – Restructurarea și reconversia plantațiilor viticole

18-06-2025 APIA

Modificări în legislația aferentă sectorului vitivinicol Intervenția IS-V-01 – Restructurarea și reconversia plantațiilor viticole

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg că a fost publicat în Monitorul Ofical al României nr. 549/13.06.2025, Ordinul nr. 213 din 12.06.2025 pentru completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 117/2023 privind criteriile de eligibilitate, documentele justificative, condiţiile şi modul de implementare a intervenţiei IS-V-01 „Restructurarea şi reconversia plantaţiilor viticole” din cadrul Planului strategic PAC 2023-20... Mai multe>>