Agricover, platforma de solutii integrate pentru agricultura si una dintre cele mai importante companii cu capital romanesc din domeniu, aniverseaza 15 ani de activitate. Incepand cu anul 2000, compania a dezvoltat un model de business performant, care acopera intregul lant valoric de la insamantare, la recoltare si valorificare, pana la procesare. Inceputul a fost facut in segmentul productiei vegetale si, ulterior, in cel zootehnic.
Agricover este una dintre primele companii din domeniul agricol cu o strategie de dezvoltare centrata pe deservirea partenerilor fermieri si orientata catre agricultura inalt performanta. In aceasta perioada, Agricover a finantat investitiile pentru dezvoltarea fermelor si derularea lucrarilor agricole ale fermierilor cu peste 1 miliard de Euro, atat prin plasamentele directe de agri-finance, cat si prin creditele comerciale oferite de divizia agri-business.
„Daca ar fi sa facem un bilant al celor 15 ani de Agricover, ar trebui sa vorbim, in primul rand, despre cei peste 6.700 de fermieri (aproximativ 50% din numarul total al fermierilor care lucreaza peste 100 de hectare) care, in prezent, folosesc in mod constant solutiile noastre pentru a dezvolta afaceri moderne in agricultura. Ar trebui, de asemenea, sa vorbim despre echipa noastra de peste 850 de specialisti care ofera zilnic fermierilor solutii inovatoare, operative si eficiente”, a declarat Stefan Bucataru, Director General Agri-business, Agricover.
Agribusiness-ul romanesc a fost caracterizat de schimbari accelerate in ultimii ani, pe masura ce fermierii romani se aliniaza la standardele europene si adopta principiile unei agriculturi moderne. Cresterea productivitatii, prin utilizarea tehnologiilor moderne, a reprezentat un obiectiv important al fermierilor din Romania. Conform datelor USDA, daca in anul 2000, randamentul la cereale si oleaginoase era de 1,80 tone/hectar, in 2014, acesta a crescut la 3,61 tone/hectar. De asemenea, conform datelor Eurostat, in timp ce suprafata agricola utilizata in Romania a scazut cu aproape 1 milion hectare in ultimii 10 ani iar numarul fermierilor a scazut cu aproximativ 20%, numarul fermelor cu suprafata de peste 100 ha a crescut cu 27% , in acelasi interval.
In cei 15 ani de activitate, Agricover s-a dezvoltat si a evoluat continuu pentru a raspunde mai eficient nevoilor fermierilor. In prezent, compania opereaza prin doua divizii: Agri-business si Agri-finance.
Divizia Agri-business reuneste toate activitatile operationale ce tin de distributia de inputuri agricole pentru fermele vegetale si zootehnice si valorificarea productiei acestora – cereale, lapte, porci, legume si fructe. La sfarsitul anului 2014, Agricover a inregistrat o cifra de afaceri de 1,3 miliarde lei (285 milioane de Euro), in crestere cu 18% fata de anul anterior.
Cele mai importante linii de business ale acestei divizii sunt urmatoarele:
Divizia Agri-finance sprijina dezvoltarea fermierilor si, implicit, a unei agriculturi moderne in Romania oferind solutii de finantare inovatoare, adaptate cerintelor fermierilor, operativitate si accesibilitate. Agricover Credit, finanteaza, in prezent, peste 1.700 de fermieri, la nivel national, totalizand plasamente de peste 190 milioane Euro.
“Dezoltarea unei agriculturi moderne si sustenabile in Romania necesita finantare iar Agricover Credit raspunde acestei nevoi facand-o accesibila si adaptata asteptarilor fermierilor. Avem un model de business solid care raspunde nevoilor de finantare din piata. Flexibilitatea, abordarea nebirocratica si operativitatea, dublate de solutii bazate pe inovatie si apetit pentru risc, sunt parte a strategiei abordate de Agricover Credit cu rezultate concrete in randul fermierilor”, a declarat Robert Rekkers, Director General Agri-finance, Agricover.
Astazi, cei peste 850 de angajati Agricover deservesc operativ si adaptat nevoile clientilor. Echipa este organizata in structuri zonale pentru a acoperi eficient intreg teritoriul Romaniei. Cu un portofoliu de peste 6.700 de clienti in intreaga tara, in crestere de la an la an, compania anunta, la sfarsitul anului 2014, o crestere de 22% a portofoliului sau de clienti si o diversificare a categoriilor de fermieri deserviti catre fermierii de culturi speciale si de zootehnie.
Stefan Bucataru, Director General Agri-business, Agricover conchide: ”Agricultura poate parea un domeniu mai putin supus schimbarii dar obtinerea eficientei este o activitate permanenta, pe intreaga durata a ciclului de productie. Vom continua sa inovam in agribusiness. Vom promova noi tehnologii, pentru cresterea productivitatii pe hectar dar vom include si mecanisme sofisticate de management al riscului de pret si de valorificare a productiei agricole, aliniate tendintelor globale de eficientizare si optimizare. Ne vom apropia si mai mult de fermieri si ii vom sprijini sa introduca toate aceste solutii moderne pentru a tine pasul cu evolutia pietelor globale si pentru a fi competitivi la nivel international. Vorbim aici de produse noi, de noi metode de lucru, de sustinere financiara pentru dezvoltare si de folosirea inteleapta a instrumentelor si oportunitatilor de valorificare a productiei obtinute.”
Despre Agricover
Agricover este platforma de solutii integrate pentru agricultura ce sustine eficienta intregului lant valoric, oferind o gama completa de servicii si solutii tehnologice, create pentru a raspunde nevoilor reale ale clientilor sai si pentru a creste performanta acestora. Solutiile integrate oferite fermierilor includ seminte, ingrasaminte, motorina, produse fitosanitare, consultanta tehnica de specialitate, solutii de finantare, asigurarea recoltei, servicii logistice si de siloz, precum si sprijin pentru valorificarea productiei. Echipa Agricover, cu peste 850 de angajati, este mereu aproape pentru a raspunde rapid si a gasi solutii adaptate. Obiectivul strategic al Agricover este asigurarea unei infrastructuri financiare, tehnologice, comerciale si operationale care sa asigure fermierilor romani alternative de dezvoltare eficienta, competitiva si durabila.
In acest an, Agricover implineste 15 ani in agribusines, de evolutie continua si sustinere a unei agriculturi moderne si performante prin solutiile inovatoare dezvoltate.
04-04-2025 Plati APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată aproximativ 98% din totalul fermierilor declarați eligibili în Campania aferentă anului de cerere 2024. În perioada 02 decembrie 2024 – 01 aprilie 2025, APIA a autorizat la plată suma totală de 997.669.538 euro (4.963.766.231 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, astfel: Mai multe>>
04-04-2025 Plati APIA
Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 3 - 31 martie, în cadrul Campaniei de depunere a Cererilor de plată pentru anul 2025, au fost depuse 215.118 cereri, reprezentând aproximativ 30% din numărul total al cererilor estimate să fie depuse anul acesta pentru acordarea sprijinului financiar. Mai multe>>
04-04-2025 Plati APIA
Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin intermediul Centrelor Județene, efectuează începând cu data de 27 martie 2025, plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor (ameliorare rase), solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna ianuarie 2025. Mai multe>>
03-04-2025 Stiri agricole
Controlul dăunătorilor de sol și foliari în absența tratamentului semințelor cu produse neonicotinoide În contextul suspendării autorizației temporare de utilizare a produselor neonicotinoide la tratamentul semințelor de porumb și floarea-soarelui Compania ADAMA sprijină cultivatorii și cultivarea în siguranță a culturilor de porumb și floarea-soarelui cu portofoliul de produse adaptat pentru controlul dăunătorilor de sol și foliari Mai multe>>
03-04-2025 Stiri agricole
Fundația Pădurea de Mâine anunță deschiderea unei noi runde de finanțări nerambursabile în cadrul programului Comunitățile Pădurii de Mâine. Pentru anul 2025, bugetul alocat este de 150.000 de Euro, iar granturile pot ajunge la 30.000 de Euro pentru un proiect. Proiectele pot fi depuse până pe 15 mai 2025. A patra ediție a programului de granturi Comunitățile Pădurii de Mâine debutează pe 1 aprilie 2025. Programul urmărește să stimuleze dezvoltarea durabilă a comunităților care depind de pădure... Mai multe>>
03-04-2025 Stiri agricole
Impact Hub Bucharest și EIT Food lansează înscrierile pentru programul de accelerare Empowering Women in Agrifood 2025 București, 2 aprilie 2025. Impact Hub Bucharest, în parteneriat cu EIT Food, a deschis înscrierile pentru Empowering Women in Agrifood (EWA), dedicat antreprenoarelor și proiectelor create de acestea în domeniul agroalimentar. Empowering Women in Agrifood este un program de accelerare dezvoltat de EIT Food, cea mai mare comunitate de inovare alimentară din lume. EIT Food este s... Mai multe>>
02-04-2025 Targuri si expozitii
În perioada 7 – 16 aprilie, Învie Tradiția vă invită să pășiți într-un univers al tradiției românești autentice, la Târgul de Paște organizat în showroom-ul nostru din Str. Mihai Eminescu nr. 142, București. O călătorie printre borcane cu bunătăți, coșuri cadou tradiționale, ouă încondeiate și alte comori meșteșugite cu grijă – toate menite să aducă în casele voastre bucuria Paștelui, așa cum era altădată. Mai multe>>
02-04-2025 Stiri agricole
Echipa „Măcelari de Elită” și-a încheiat prima participare la World Butchers’ Challenge (WBC) 2025 cu un impact semnificativ asupra comunității internaționale a măcelarilor, deschizând noi oportunități pentru viitor.„Fiind prima dată când a participat la World Butchers' Challenge, România a făcut o impresie puternică în competiție. Întreaga echipă ar trebui să fie incredibil de mândră de prezentarea ambițioasă, minuțioasă și impresionantă. Felicitări!”, a declarat Ashley Gray, CEO WBC. Mai multe>>
01-04-2025 Plati APIA
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a publicat Ghidul informativ „Sprijin financiar pentru intervențiile aferente sectorului apicol din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027” – ISA – PS 2024, Ediția 1, Revizia 2”, pe site-ul instituției: www.apia.org.ro, la link-ul: https://apia.org.ro/directia-masuri-de-piata/apicultura/anul-2025/. Mai multe>>
01-04-2025 Stiri agricole
După ce duminică juniorul Paul Cordea a deschis drumul pentru România la World Butchers’ Challenge - Paris 2025, luni, 31 martie, a fost rândul seniorilor să intre în arenă.Echipa care a concurat cot la cot cu cei mai buni măcelari ai lumii a fost formată din Gabriel Arghir (Macelleria Torelli, Torino, Italia), Sandu Mirea (Auchan Drumul Taberei, București), Ciprian Irimia (Raitar, Suceava), Adrian Petre (Carne și sare, București), Georgian-Marius Petre (Cathedral Distribution, Buzău), Bíró Jáno... Mai multe>>
26-03-2025 Stiri agricole
Performanța în agricultură este condiționată de numeroase aspecte, factori de mediu ori decizii potrivite. A alege genetica potrivită pentru propria fermă este unul dintre elementele cheie pe care reprezentanții companiei Corteva Agriscience le evidențiază ori de câte ori au loc întâlniri cu fermierii. Probabil acesta este și unul dintre motivele pentru care fermierii aleg constant hibrizii Pioneer și astfel rezultă colaborări ce durează zeci de ani. Este și exemplul următorului fermier campion... Mai multe>>
26-03-2025 Stiri agricole
Tradiție și succes. Acestea sunt doar două dintre cuvintele care pot descrie pe scurt activitatea companiei Corteva Agriscience de-a lungul timpului. Încă de la debutul pe piața din România, hibrizii Pioneer au intrat în grațiile fermierilor și au devenit o alegere constantă datorită producțiilor ridicate obținute an de an. Acesta a fost unul dintre motivele lansării campaniei Fermier campion, iar în cele ce urmează regăsim povestea familiei Holhoș care, după mai multe testări, a rămas fidelă hi... Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>