Afla totul despre POPAM! Noi evenimente de informare: Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime

Afla totul despre POPAM - Noi evenimente de informare pentru Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime in anul 2019Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala de Pescuit – Autoritatea de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (DGP-AMPOPAM), anunta organizarea unei noi serii de evenimente de informare, in perioada 20.02-14.03.2019.


Primul eveniment, ce se va desfasura in data de 20.02.2019, incepand cu ora 10.00, la sala de conferinte a Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultura (Bd. Ficusului, nr. 42, Bucuresti, Sector 1.), va fi deschis oficial de Petre DAEA, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. De asemenea, vor fi realizate expuneri de catre conducerea Directiei Generale Pescuit – Autoritatea de Management pentru POPAM precum si de experti implicati in gestionarea FEPAM.

In cadrul acestor evenimente, beneficiarii/potentialii beneficiari/publicul interesat vor afla detalii cu privire la masurile finantate din Fondul European de Pescuit si Afaceri Maritime (FEPAM).

Astfel, cei interesati pot afla detalii referitoare la depunerea de proiecte finantate din FEPAM privind: investitii productive in acvacultura, diversificarea veniturilor si noi forme de venit, masuri de marketing, porturi de pescuit, locuri de debarcare, centre de licitatii si adaposturi - investitiile menite sa imbunatateasca infrastructura porturilor de pescuit si a halelor de licitatii sau a locurilor de debarcare, investitii pentru construirea sau modernizarea adaposturilor pentru imbunatatirea sigurantei pescarilor, investitii in instalatiile de colectare a deseurilor, inovare, etc.

Calendarul actiunile de informare de la nivel local pentru urmatoarea perioada este:

    • • 26.02.2019, la Sambata de Sus – Pensiunea Miruna (DJ102G, Sambata de Sus, judetul Brasov);
    • • 28.02.2019, la Iasi – Hotel Capitol (Soseaua Nicolina 203A, Valea Adanca 700063);
    • • 05.03.2019, la Oradea – Hotel Continental (Aleea Strandului nr. 1, Oradea, judetul Bihor);
    • • 07.03.2019, la Borsa – Hotel Nord (Strada Alexandru Ioan Cuza 237A, Borsa 435200);
    • • 12.03.2019, la Baile Olanesti – Hotel Central (Strada Libertatii nr 6, Baile Olanesti, judetul Valcea);
    • • 14.03.2019, la Tulcea – Hotel Delta (Strada Isaccei nr 2, Tulcea).

Confirmarea participantilor se va face prin comunicarea datelor de identificare (nume, prenume, e-mail, telefon) la adresa de e-mail popam.comunicare@madr.ro 

 

A fost deschisa seria de evenimente de promovare a masurilor de finantare din cadrul POPAM

madr popam daea


Petre Daea: Institutiile statului sunt datoare sa mearga in intampinarea nevoilor fermierilor

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a deschis oficial in data de 20 februarie 2019 primul eveniment de promovare a celor mai noi masuri de finantare din cadrul Programului Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPAM). Evenimentul a avut loc la sala de conferinte a Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultura si face parte dintr-o serie de sase actiuni de informare care se desfasoara la nivel local in perioada 20.02-14.03.2019. La intalnire au participat reprezentanti ai organizatiilor de pescari, ai patronatelor, ai Federatiilor Zonelor Pescaresti si ai acvacultorilor. Alaturi de ministrul Petre Daea s-au aflat secretarul de stat Daniel Botanoiu, experti din cadrul Directiei Generale de Pescuit AMPOPAM precum si reprezentanti ai Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura.

Subiectele abordate in cadrul dezbaterii au vizat: prezentarea principalelor masuri lansate (masura II.2 - Investitii productive in acvacultura, masura I.6 - Diversificarea veniturilor si noi forme de venit, masura I.23 Porturi de pescuit, locuri de debarcare, centre de licitatii si adaposturi - Investitiile menite sa imbunatateasca infrastructura porturilor de pescuit si a halelor de licitatii sau a locurilor de debarcare, investitiile pentru construirea sau modernizarea adaposturilor necesare imbunatatirii sigurantei pescarilor, inclusiv investitiile in instalatiile de colectare a deseurilor marine) si detalierea principalelor impedimente in accesarea fondurilor precum si discutarea demersurilor care se impun in vederea imbunatatirii gradului de absorbtie a fondurilor in acest domeniu.

In interventia sa, ministrul Petre Daea a subliniat importanta existentei, pentru prima data, a doua instrumente care vin in sprijinul sectorului de pescuit si acvacultura: actul normativ pentru motorina si cel pentru investitii in piscicultura si i-a indemnat pe piscicultori la utilizarea acestora.

Totodata, ministrul a facut apel la unitate si colaborare in sectorul de pescuit si acvacultura intrucat „Obiectivul prioritar este sa luati toti banii, la care avem dreptul si pe care trebuie sa ii folosim”. Ministrul a afirmat de asemenea ca ”Aici, astazi, in dialogul pe care il veti purta trebuie sa vedem ce facem in continuare in domeniu, cu ce bani, in asa fel incat, pana la croirea noii politici in domeniu, sa putem sa valorificam resursele pe care le avem, sursele de finantare pe care le punem la dispozitie, dar mai cu seama modul de lucru intre autoritate si cei care isi desfasoara activitatea in domeniu.

Ministrul Petre Daea a asigurat reprezentantii sectorului de intregul sau sprijin in revitalizarea domeniului si a subliniat importanta colaborarii si comunicarii, in special in acest moment de ”plamadire a Politicii Agricole Comune post 2020”. In incheiere, ministrul Daea a declarat: ”Obiectivul pe care il urmarim este sa venim in sprijinul fermierilor, cu solutii reale si sa demonstram ca pescarii si fermierii piscicoli gasesc rezonanta in randul autoritatilor pentru intelegerea fenomenelor si mai mult in rezolvarea problemelor. Pornind de la aceste considerente, va asigur ca pornim impreuna pe acest drum, il urmam impreuna, cautam solutii impreuna, rezolvam greutatile impreuna, intr-un cuvant suntem toti in aceeasi barca”.

In cadrul interventiei sale, secretarul de stat Daniel Botanoiu, care detine responsabilitatea directa a sectorului, a accentuat atat importanta identificarii unor instrumente pentru implicarea, mentinerea si sustinerea tinerilor in acest domeniu precum si necesitatea comunicarii si a implicarii specialistilor din sectorul de pescuit si acavacultura in procesul de conturare a politicilor din domeniu.

La randul sau, Ciceronis Cumpanasoiu, Directorul General al DGP AM POPAM si-a exprimat intreaga disponibilitate de a sprijini potentialii beneficiari in accesarea FEPAM si a transmis ca in perioada imediat urmatoare vor avea loc evenimente similare la nivel local, in vederea promovarii masurilor recent lansate.

MADR

    

Noutati

Oportunitati de neegalat: intalneste-te cu lideri globali la Expozitia Anului in Regenerabile

20-05-2024 Targuri si expozitii

Oportunitati de neegalat: intalneste-te cu lideri globali la Expozitia Anului in Regenerabile

Evenimentul Nr. 1 al Romaniei pe Energii Regenerabile din 2010, Targul International RoEnergy South-East Europe Romania 2024, isi continua seria manifestarilor cu editia nr. VII-a in Timisoara ( a XV-a editie in Romania), la Pavilion Expovest ( Hotel Senator), Calea Lugojului, nr.7, Ghiroda, Timis, in perioada 25-27 septembrie 2024. Editia Expozitiei RoEnergy 2024 va avea loc intr-o locatie de exceptie, situata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au co... Mai multe>>

Cultivarea succesului pentru fermieri cu solutii digitale in agricultura

18-05-2024 Management agricol

Cultivarea succesului pentru fermieri cu solutii digitale in agricultura

Digitalizarea, o tendinta din ce in ce mai prevalenta in agricultura, implica utilizarea tehnologiilor precise si bazate pe date pentru a ajuta fermierii sa ia decizii in timp real. Inteligenta artificiala, datele analitice, senzorii si alte tehnologii au potentialul de a imbunatati productiile, de a optimiza eficienta apei si a inputurilor si de a promova sustenabilitatea in cultivarea pamantului cu scopul de a asigura securitatea alimentara pentru o populatie in crestere la nivel global. Mai multe>>

Tehnologii avansate in statiile de epurare a apelor uzate: ce trebuie sa stii

18-05-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Tehnologii avansate in statiile de epurare a apelor uzate: ce trebuie sa stii

Pe masura ce populatia lumii creste si cererea de apa curata se intensifica, devine tot mai importanta gasirea unor modalitati eficiente si durabile de tratare a apelor uzate. Tehnologiile avansate de epurare a apelor uzate ofera o serie de beneficii in comparatie cu metodele traditionale. Mai multe>>

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

Când vine vorba de izolarea casei tale, eliminarea punților termice este esențială pentru a asigura o eficiență energetică maximă și un confort termic optim. Un material izolator care poate asigura o izolare continuă și eficientă fără punți termice este lâna de lemn (obținută din fibre naturale de lemn, provenit din specii de rășinoase). Această opțiune oferă numeroase beneficii și soluții pentru diversele nevoi de izolare ale locuinței tale, în special în mansardă, pe tavan/pod, între grinzi. Mai multe>>

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

Oțelul inoxidabil este un element indispensabil în ferma modernă, din cauza versatilității și durabilității sale de neîntrecut. Structura sa unică, formată în principal din crom și nichel, îi garantează o rezistență excepțională la coroziune și rugină, ceea ce îl face să fie ideal pentru o gamă largă de aplicații agricole. Țevile inoxidabile, de exemplu, joacă un rol primordial în sistemele de transport al lichidelor, asigurând transportul eficient al apei, al substanțelor chimice și al gazelor ... Mai multe>>

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

09-04-2024 Rapita

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

Imbunatatirea calitatii si cantitatii recoltelor poate reprezenta un real provocare pentru multi agricultori. Acest articol te va ghida prin procesul de alegere a soiului potrivit de rapita si tehnici eficiente de semanat si de ingrijire pentru a asigura elementele necesare cresterii si dezvoltarii a plantelor. In plus, vei descoperi sfaturi esentiale despre recoltare si depozitare, precum si despre ameliorarea solului pentru aceasta cultura. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>