S-a deschis Targul National al Mierii – editia de toamna

Targul National al Mierii - editia de toamna debuteaza astazi pe platforma apicola din BaneasaSecretarul de stat Daniel Dumitru Botanoiu a participat vineri, 20 septembrie 2019, la deschiderea celei de-a 21-a editii a Targului National al Mierii. Evenimentul este organizat de Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania pe platforma apicola de la Baneasa, din Bucuresti, b-dul. Ficusului nr. 42, sector 1 si se va desfasura in acest sfarsit de saptamana, fiind deja cunoscut si asteptat la nivelul Capitalei, in principal de consumatorii de produse apicole.


Secretarul de stat a precizat ca pentru a lua contact cu realitatea din teren este considerata de mare ajutor prezenta agricultorilor din toate sectoarele agriculturii in sedintele operative zilnice ale conducerii Ministerului Agriculturii. Daniel Dumitru Botanoiu a explicat ca in cursul acestei saptamani au fost prezenti doi apicultori, unul din judetul Mehedinti si celalalt din judetul Sibiu, iar problemele expuse cu aceasta ocazie au vizat preturile mici de valorificare a productiei, raportat la munca depusa de acestia, precum si dificultati in comercializarea produselor realizate.

La deschiderea Targului, Daniel Dumitru Botanoiu a subliniat importanta sectorului apicol pentru economia din Romania si faptul ca acesta trebuie dezvoltat intr-o maniera corecta: ”Pe langa ajutorul de 20 lei/familia de albine, aprobat in cursul acestei saptamani de Guvern, avem in vedere si Programul ”Borcanul de miere” pentru elevi, care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2020 si mai trebuie amintit si Programul National Apicol, deja bine-cunoscut in randul apicultorilor, pentru achizitia de utilaje sau de tratamente pentru combaterea bolilor specifice stupilor etc.”, a precizat oficialul MADR.

La Targul National al Mierii participa peste 100 de expozanti prezenti – apicultori si firme specializate, care isi prezinta produsele intr-o gama diversificata - de la produse apicole obtinute direct din stupina pana la produse apicole conditionate sau alte preparate derivate din produse apicole – suplimente nutritive, cosmetice etc. De asemenea, de acest targ vor putea beneficia si apicultorii deoarece sunt prezente si produsele dedicate acestora – stupi si componente, utilaje si alte echipamente apicole, produse pentru sanatatea albinelor, produse pentru nutritie, carti de specialitate etc.

Alaturi de secretarul de stat Botanoiu s-au aflat Elena Tatomir, director general in cadrul MADR, reprezentanti ai ASAS, presedintele Valeriu Tabara si vicepresedintele Ioan Jelev, oficiali ai ANSVSA, precum si membrii ai asociatiilor si federatiilor de profil.

Cea de-a 21-a editie a Targului National al Mierii, organizata in perioada 20 – 22 Septembrie 2019, reprezinta deja un eveniment cunoscut si asteptat la nivelul Capitalei, fiind dedicat in principal consumatorilor de produse apicole.

Cei peste 100 de expozanti prezenti – apicultori si firme specializate, isi vor etala produsele intr-o gama extrem de diversificata: de la produse apicole obtinute direct din stupina pana la produse apicole conditionate sau alte preparate derivate din produse apicole – suplimente nutritive, cosmetice etc.

De asemenea, de acest targ vor putea beneficia si apicultorii deoarece vor fi prezente si produsele dedicate acestora – stupi si componente, utilaje si alte echipamente apicole, produse pentru sanatatea albinelor, produse pentru nutritie, carti de specialitate etc.

Bucurestenii si nu numai sunt asteptati la Targul National al Mierii, locul perfect pentru a se indulci cu minunatele produse ale stupului, miere, polen, propolis, laptisor de matca, suplimente nutritive si cocktail-uri, produse complet naturale ce vin din bogatia naturii, dar si din harnicia albinelor si apicultorilor.

  

Noutati

Error: No articles to display