Demo Show Moldova: Prezentarea celor 7 combine de ultima generatie ce intra in demonstratia de recoltat porumb

Demo Show Moldova -  7 combine de ultima generatie intra in demonstratia de recoltat porumbIn data de 18 octombrie 7 combine de ultima generatie se vor intrece la Demo Show Moldova 2018, in localitatea Horia, judetul Neamt. Combinele care vor intra in demonstratia de recoltat porumb vor fi prezentate de catre urmatoarele firme participante: Agri Alianta, Agritehnica Service, AgroConcept, Claas, General Leasing, NHR AgroPartners si Titan Machinery Romania.


Evenimentul va incepe la orele 11:00 cu parada combinelor, urmata de demonstratiile de recoltat porumb, pana la orele 12:30.

In urma tragerii la sorti, combinele vor intra in demonstratie in urmatoarea ordine: 

 

1. Combina Rostselmash RSM161, prezentata de Agri Alianta

Demo Show Moldova -  Combina Rostselmash RSM161

Integrand nu mai putin de 22 de patente si inovatii, RSM161 este echipata cu sistemul unic de treierare TETRA Processor cu doua tobe de batere (800/1630 mm si 750/1630 mm) si 3 tobe acceleratoare. Sistemul de curatare OptiFlow in doua trepte de procesare, cu site cu suspensii, are o suprafata totala de 7,1mp. 6 caisori asigura o suprafata totala de separare de 6,1 mp, in timp ce sistemul de procesare retururi asigura recoltarea cu pierderi minime. RSM161 poate recolta pana la 45 tone/ora si 2000 de ha pe sezon, performante pe care le atinge inclusiv in conditii de umiditate mare. Buncarul de 10500 l cu sistem pe vibratii pentru descarcarea boabelor umede are viteza de descarcare de115 l/secunda. Descarcarea se poate realiza cu usurinta din mers, inclusiv cu headere de 12 m. RSM161 vine cu headerul Power Stream de 8 randuri care, in combinatie cu unitatea de taiere originala actionata de reductor planetar, reduce pierderile si asigura alimentarea uniforma. RSM161 este echipata cu motor Cummins QSL8.9, de 380 CP, cu putere mare si consum optimizat, cu 6 cilindri in linie.

 

 

2. Combina New Holland CR8.90, prezentata de Agro Concept

Demo Show Moldova -  Combina New Holland CR890

Combina CR8.90 a atins in 2017 performanta absoluta de recoltare, record ce va ramane un reper in istoria masinilor de recoltat. Participarea acestei combine de record mondial la o demonstratie tehnica cu public este deja un eveniment de notorietate, astfel combina CR8.90 calca pe urmele CR10.90, cea mai puternica si productiva combina din toate timpurile.Combina este echipata cu motor FPT Industrial Cursor11, cu capacitate cilindrica de 11.100 cmc in 6 cilindri si se supune normelor de poluare Tier4B. Motorul dezvolta 469 CP nominali si o putere maxima de 517 CP. CR8.90 este o combina cu flux axial pentru plante prasitoare, paioase si tehnice, care dispune de rotor de 2648 cm, cu casa sitelor cu auto nivelare OptiCleanTM.

 

 

3. Combina LEXION 770 TERRA TRAC, prezentata de CLAAS

Demo Show Moldova -  Combina LEXION 770 TERRA TRAC

Echipata cu noul CEBIS MOBILE, care ofera posibilitati absolut noi de control al sistemelor de asistenta pentru operator CRUISE PILOT, CEMOS DIALOG si CEMOS AUTOMATIC. Sistemul de treierat APSHYBRID – tehnologia de treierat de la CLAAS – reprezinta o combinatie intre doua sisteme remarcabile: sistemul de batozare tangentiala APS si sistemul extrem de eficient ROTO PLUS de separare reziduala a boabelor. Motorul Mercedes-Benz al combinelor LEXION 770, cu putere de 585 CP (echipare standard – 626 CP model prezentat), dotat cu sistem DYNAMIC COOLING, se caracterizeaza, pe langa un cuplu impresionant, prin stabilitate sub sarcina si un consum redus de carburant. Buncarul are o capacitate de 12.800 l, cu un debitul de descarcare de 130 l/minut si este dotat cu QUANTIMETER – indicator productie/hectar. Datorita suprafetei mari de contact cu solul, senilele TERRATRAC reduc compactarea solului. Combina LEXION 770 TERRA TRAC va performa impreuna cu un culegator de porumb CORIO 1270 CONSPEED, cu latime de lucru de 8360 mm, pe 12 randuri, dotat cu AUTO PILOT si AUTO CONTOUR.

 

 

4. Combina Deutz-Fahr C9306 TS de 395 CP, prezentata de NHR Agropartners

Demo Show Moldova -  Combina Deutz-Fahr C9306 TS

Combina DeutzFahr C9306 TS cu motor Mercedes Benz in 6 cilindri, 6 scuturatori si buncar de 10.500 l cu viteza de descarcare de 120 l/ sec, imbina cu succes designul elegant, semnat de renumitului designer industrial Giugiaro, cu functionalitatea extraordinara pentru performante de recoltare in toate tipurile de culturi, are un consum redus de combustibil, costuri de operare scazute si intretinere simpla. Pentru un rezultat eficient la recoltat porumbul, este echipata cu header de porumb marca Olimac Drago pe 8 randuri cu tocator cu taiere dubla si cu doua cutii de viteze in baie de ulei amplasate pe laterale.

 

 

5. Combina Massey Ferguson Beta 7370, prezentata de General Leasing

Demo Show Moldova -  Combina Massey Ferguson Beta 7370

Combina Beta 7370 de la Massey Ferguson este dotata cu un motor AGCO Power, Stage 4 Final, 265kW@1950 rpm (ECE R120) (360CP). Acesta a fost conceput pentru cele mai scazute costuri de operare din acest sector, concomitent cu cele mai recente reglementari in materie de emisii. Buncarul de boabe are o capacitate de 9.000 de litri si un debit de descarcare de 105 l/s. Snecul de descarcare poate fi folosit pentru umplerea celor mai inalte remorci, in camp sau pe drum. Transmisia este hidrostatica, pompa este actionata cu o curea 4HB iar cutia de viteze are 4 trepte. Cabina Skyline se remarca prin spatiu, confort si vizibilitate. Combina MF 7370 va fi echipata cu un Header de recoltat porumb Ziegler 8R. Printre avantajele acestui header se numara: dotare cu cel mai bun tocator de pe piata prin plasarea optima a rotoarelor cu cutite sub valturi, cutite razuitoare cu muchii durificate, care evita infasurarea de resturi vegetale pe valturi, intretinere usoara – Premium.

 

 

6. Combina Fendt 9490 X, prezentata de Agritehnica Service

Demo Show Moldova -  Combina Fendt 9490 X

Producatorul german Fendt a integrat perfect interfata si tehnologiile de functionare la aceasta combina hibrid ce imbina baterea cu tobe transversale cu fluxul axial din cele doua rotoare de separare. Cei 496 CP ai combinei Fendt 9490 X ii permit atasarea unor hedere mari, de 7,70; 9,20 si /sau 10,70 metri. Iar aceasta se traduce in cresterea cu 44% a suprafetei recoltate, intr-o singura zi. Sistemul de batere cu trei tobe HyPerforma, cu latime a tobei de batere de 1,68 m, este esential pentru prima prelucrare a materialului preluat de combina, toba acceleratoare fiind dispusa in ultima pozitie, (a treia), fara ca materialul recoltat sa fie agresat la intrare, in portiunea de separare. Aceasta face posibila o calitate ridicata a boabelor. Sistemul de separare are doua rotoare, diametru rotor 475 mm, lungime rotor 4,20 m. Alimentarea uniforma cu materialul recoltat in batoza creste capacitatea de treierat si separare si se reduce pierderea de cereale cu pana la 15%. Motorul AGCO Power in 7 cilindri, cu tehnologie SCR, asigura maximum de putere cu minimum de consum de combustibil.

 

 

7. Combina CASE IH Axial Flow 8240, prezentata de Titan Machinery Romania

Demo Show Moldova -  Combina CASE IH Axial Flow 8240

Fiind echipata cu un motor puternic, combina Axial-Flow 8240 poate indeplini cu succes cerintele fermelor moderne mari si ale celor mai exigenti fermieri, avand o viteza de recoltare sporita si o capacitate de batere si separare superioara. Ea va continua sa lucreze cu eficienta maxima chiar si in cele mai dificile conditii. Sistemul de alimentare, rotorul, buncarul si tubul de descarcare au fost proiectate pentru a face fata celor mai productive culturi. Puterea motorului acestui model de combina Axial-Flow® corespunde competitivelor cerinte actuale de recoltare a plantelor in conditiile unui consum de carburant cat mai redus. In plus, volumul mai mare al buncarului de colectare a boabelor determina golirea sa mai rara. Postul de comanda al combinei Axial-Flow® beneficiaza de cele mai moderne tehnologii disponibile la ora actuala pe piata pentru a crea un mediu de lucru cat mai confortabil pentru operator, astfel incat acesta sa se concentreze mai bine asupra operatiunilor de recoltare care trebuie efectuate.


Daca in 2017, la Demo Show Moldova s-au prezentat tehnologii de pregatire a terenului pentru semanat, anul acesta recoltarea porumbului reprezinta tema de interes pe care A.P.I.M.A.R. o propune fermierilor spre informare asupra ultimelor noutati. Fermierii ce vor participa pe 18 octombrie la Horia, jud. Neamt, vor putea vedea, pentru prima data in Romania, 7 combine de ultima generatie, la lucru pe terenul agricol al Liceului "Ion Ionescu de la Brad". Evenimentul va avea loc in data de 18 octombrie 2018, in localitatea Horia, judetul Neamt, pe terenul agricol al Liceului Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad”

Accesul la eveniment se face exclusiv pe baza de invitatie din partea organizatorului, a firmelor participante si a partenerilor.

Demo Show Moldova 2018 este organizat de catre APIMAR - Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Masini Agricole din Romania, in parteneriat cu DLG InterMarketing, avand ca Partener tehnic APPR - Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania. Gazda evenimentului este Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad”.

  

Noutati

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

01-10-2024 Intalniri si conferinte

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

Conferința Grain Academy 2024 va reuni și în acest an reprezentanți ai companiilor și consultanțelor agricole din Balcani și regiunea Mării Negre sub auspiciul unei teme circumscrise recentelor conflicte geopolitice și instabilității economice globale - Piețele în punctul în care cresc temerile de recesiune și așteptările pentru un nou Superciclu al mărfurilor. Creșterea eficienței lanțului de aprovizionare și practici agricole sofisticate. Mai multe>>

Digitalizarea agriculturii ecologice: un pas esențial către sustenabilitate și eficiență

01-10-2024 Agricultura ecologica

Digitalizarea agriculturii ecologice: un pas esențial către sustenabilitate și eficiență

În cadrul evenimentului dedicat „Zilei europene a agriculturii ecologice”, ce a avut loc în data de 23 septembrie 2024, Wallachia eHUB a organizat o masă rotundă axată pe viitorul digitalizării fermelor ecologice și al producătorilor de produse ecologice. Acest eveniment a reunit asociații și clustere de profil, reprezentanți ai mediului academic, fermieri și factori de decizie din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-o dezbatere despre rolul tehnologiei în transformarea fermelor ... Mai multe>>

A avut loc prima reuniune a Consiliului Laptelui – grup consultativ pentru sectorul bovinelor de lapte

01-10-2024 Bovine

A avut loc prima reuniune a Consiliului Laptelui – grup consultativ pentru sectorul bovinelor de lapte

Marți, 01 octombrie 2024, a avut loc prima reuniune a Consiliului Laptelui – grup consultativ pentru sectorul zootehnic, specia bovine. Evenimentul, organizat sub coordonarea ministrului Florin BARBU, s-a desfășurat la sediul unei ferme de bovine din județul Buzău, localitatea Amaru. Acesta a avut ca scop identificarea problemelor cu care se confruntă sectorul bovinelor de lapte, în vederea stabilirii și formulării propunerilor de măsuri necesare soluționării acestora. Mai multe>>

Cum să evitați greșelile financiare frecvente și să economisiți mai mult

01-10-2024 Afaceri agricole

Cum să evitați greșelile financiare frecvente și să economisiți mai mult

Greșelile financiare sunt comune și mulți oameni iau decizii proaste cu banii lor. Dacă ați gafat de câteva ori și ați făcut alegeri greșite, nu sunteți singuri. Fie că ați cheltuit bani pe achiziții inutile, ați luat imprumuturi rapide online sau nu ați economisit suficient pentru o zi ploioasă, gestionarea finanțelor poate fi o provocare, iar greșelile se pot întâmpla cu ușurință. Din fericire, unele greșeli pot fi corectate, însă altele pot necesita ani de zile pentru a fi recuperate și vă po... Mai multe>>

Efectul de bumerang al taxei de solidaritate în agricultură [Opinie Agricover]

01-10-2024 Afaceri agricole

Efectul de bumerang al taxei de solidaritate în agricultură [Opinie Agricover]

Autor - Liviu Dobre, Președinte al Consiliului de Administrație Agricover Distribution SA: “Măsurile de sprijin pentru fermieri avute în vedere de Guvern reprezintă un prim pas pentru a asigura supraviețuirea fermierilor, suspendarea rambursărilor și acordarea de granturi, putând oferi, în anumite condiții, soluții rapide pentru menținerea fermelor pe linia de plutire. Însă, supraviețuirea nu înseamnă stabilitate, iar pentru un echilibru durabil e nevoie de sprijin pentru întregul lanț agricol, ... Mai multe>>

APIA a finalizat controlul clasic pe teren - Campania 2024

01-10-2024 Subventii agricultura

APIA a finalizat controlul clasic pe teren - Campania 2024

APIA informează că a finalizat controlul clasic pe teren aferent Campaniei 2024. Astfel, la nivel național au fost verificați toți fermierii selectați în eșantionul de control clasic, respectiv un număr de 8.490 exploatații în sector vegetal, cu o suprafață de 795.003 hectare și un total de 220.772 parcele controlate la fața locului. Mai multe>>

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

01-10-2024 Informatii utile

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

Sănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră este o prioritate urgentă. Fără ea, tu și cei dragi nu vă veți putea bucura de nicio altă binecuvântare materială în viață. Cu toate acestea, o sănătate solidă poate fi costisitoare, mai ales în această zi în care costurile medicale cresc anual. Mai multe>>

Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă” la USAMV Cluj-Napoca

24-09-2024 Intalniri si conferinte

Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă” la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, între 26-28 septembrie 2024, Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă”, cu participarea a peste 350 de specialiști din România și alte 17 țări. Evenimentul devenit tradițional în campusul USAMV Cluj-Napoca și aflat la ediția a XXIII-a este conceput ca un forum dinamic, care acoperă o gamă largă de subiecte științifice. Mai multe>>

ROBO-fermierul – proiect inovativ în pomicultură, 100% românesc

24-09-2024 Pomicultura

ROBO-fermierul – proiect inovativ în pomicultură, 100% românesc

ROBO-fermierul este conceptul 100% românesc – idee și dezvoltare – care aduce tehnologia de ultimă oră în sectorul pomicol, marcând, totodată, un prim pas în direcția dezvoltării de soluții robotizate pentru monitorizarea și îngrijirea culturilor și a pomilor. Este un demers inovativ alături de care a fost și AFIR, atât în sprijinirea realizării proiectului, cât și prin acordarea unei finanțări nerambursabile de aproximativ 360.000 de euro. Mai multe>>

Congresul European al Fermierilor, în România. Bucureștiul devine Capitala Agriculturii din UE timp de 3 zile în octombrie!

24-09-2024 Intalniri si conferinte

Congresul European al Fermierilor, în România. Bucureștiul devine Capitala Agriculturii din UE timp de 3 zile în octombrie!

Ediția din 2024 a Congresului European al Fermierilor va fi găzduită la București, în perioada 23-25 octombrie 2024. Evenimentul este organizat de către COPA-COGECA o dată la doi ani, într-un stat membru. Anul acesta, structura europeană de reprezentare a intereselor fermierilor și cooperativelor a decis ca România să fie gazda acestui congres care va da ora exactă pentru strategia pe care agricultorii europeni o doresc implementată în sectorul agroalimentar din UE. Mai multe>>

Raportul CCE ridică semne de întrebare referitor la impactul sprijinului UE pentru agricultura ecologică

23-09-2024 Agricultura ecologica

Raportul CCE ridică semne de întrebare referitor la impactul sprijinului UE pentru agricultura ecologică

Un raport publicat astăzi de Curtea de Conturi Europeană ridică semne de întrebare cu privire la eficacitatea sprijinului acordat de UE pentru agricultura ecologică. În strategia actuală se remarcă deficiențe semnificative. Nici viitorul de după 2030 nu arată mai grozav: zero viziune și zero obiective pentru sectorul ecologic. Suprafața de teren cultivată ecologic a crescut, grație miliardelor de euro puse la dispoziție anual de UE. Pe de altă parte, cerințele și nevoile sectorului nu ... Mai multe>>