In data de 18 octombrie 7 combine de ultima generatie se vor intrece la Demo Show Moldova 2018, in localitatea Horia, judetul Neamt. Combinele care vor intra in demonstratia de recoltat porumb vor fi prezentate de catre urmatoarele firme participante: Agri Alianta, Agritehnica Service, AgroConcept, Claas, General Leasing, NHR AgroPartners si Titan Machinery Romania.
Evenimentul va incepe la orele 11:00 cu parada combinelor, urmata de demonstratiile de recoltat porumb, pana la orele 12:30.
In urma tragerii la sorti, combinele vor intra in demonstratie in urmatoarea ordine:
Integrand nu mai putin de 22 de patente si inovatii, RSM161 este echipata cu sistemul unic de treierare TETRA Processor cu doua tobe de batere (800/1630 mm si 750/1630 mm) si 3 tobe acceleratoare. Sistemul de curatare OptiFlow in doua trepte de procesare, cu site cu suspensii, are o suprafata totala de 7,1mp. 6 caisori asigura o suprafata totala de separare de 6,1 mp, in timp ce sistemul de procesare retururi asigura recoltarea cu pierderi minime. RSM161 poate recolta pana la 45 tone/ora si 2000 de ha pe sezon, performante pe care le atinge inclusiv in conditii de umiditate mare. Buncarul de 10500 l cu sistem pe vibratii pentru descarcarea boabelor umede are viteza de descarcare de115 l/secunda. Descarcarea se poate realiza cu usurinta din mers, inclusiv cu headere de 12 m. RSM161 vine cu headerul Power Stream de 8 randuri care, in combinatie cu unitatea de taiere originala actionata de reductor planetar, reduce pierderile si asigura alimentarea uniforma. RSM161 este echipata cu motor Cummins QSL8.9, de 380 CP, cu putere mare si consum optimizat, cu 6 cilindri in linie.
Combina CR8.90 a atins in 2017 performanta absoluta de recoltare, record ce va ramane un reper in istoria masinilor de recoltat. Participarea acestei combine de record mondial la o demonstratie tehnica cu public este deja un eveniment de notorietate, astfel combina CR8.90 calca pe urmele CR10.90, cea mai puternica si productiva combina din toate timpurile.Combina este echipata cu motor FPT Industrial Cursor11, cu capacitate cilindrica de 11.100 cmc in 6 cilindri si se supune normelor de poluare Tier4B. Motorul dezvolta 469 CP nominali si o putere maxima de 517 CP. CR8.90 este o combina cu flux axial pentru plante prasitoare, paioase si tehnice, care dispune de rotor de 2648 cm, cu casa sitelor cu auto nivelare OptiCleanTM.
Echipata cu noul CEBIS MOBILE, care ofera posibilitati absolut noi de control al sistemelor de asistenta pentru operator CRUISE PILOT, CEMOS DIALOG si CEMOS AUTOMATIC. Sistemul de treierat APSHYBRID – tehnologia de treierat de la CLAAS – reprezinta o combinatie intre doua sisteme remarcabile: sistemul de batozare tangentiala APS si sistemul extrem de eficient ROTO PLUS de separare reziduala a boabelor. Motorul Mercedes-Benz al combinelor LEXION 770, cu putere de 585 CP (echipare standard – 626 CP model prezentat), dotat cu sistem DYNAMIC COOLING, se caracterizeaza, pe langa un cuplu impresionant, prin stabilitate sub sarcina si un consum redus de carburant. Buncarul are o capacitate de 12.800 l, cu un debitul de descarcare de 130 l/minut si este dotat cu QUANTIMETER – indicator productie/hectar. Datorita suprafetei mari de contact cu solul, senilele TERRATRAC reduc compactarea solului. Combina LEXION 770 TERRA TRAC va performa impreuna cu un culegator de porumb CORIO 1270 CONSPEED, cu latime de lucru de 8360 mm, pe 12 randuri, dotat cu AUTO PILOT si AUTO CONTOUR.
Combina DeutzFahr C9306 TS cu motor Mercedes Benz in 6 cilindri, 6 scuturatori si buncar de 10.500 l cu viteza de descarcare de 120 l/ sec, imbina cu succes designul elegant, semnat de renumitului designer industrial Giugiaro, cu functionalitatea extraordinara pentru performante de recoltare in toate tipurile de culturi, are un consum redus de combustibil, costuri de operare scazute si intretinere simpla. Pentru un rezultat eficient la recoltat porumbul, este echipata cu header de porumb marca Olimac Drago pe 8 randuri cu tocator cu taiere dubla si cu doua cutii de viteze in baie de ulei amplasate pe laterale.
Combina Beta 7370 de la Massey Ferguson este dotata cu un motor AGCO Power, Stage 4 Final, 265kW@1950 rpm (ECE R120) (360CP). Acesta a fost conceput pentru cele mai scazute costuri de operare din acest sector, concomitent cu cele mai recente reglementari in materie de emisii. Buncarul de boabe are o capacitate de 9.000 de litri si un debit de descarcare de 105 l/s. Snecul de descarcare poate fi folosit pentru umplerea celor mai inalte remorci, in camp sau pe drum. Transmisia este hidrostatica, pompa este actionata cu o curea 4HB iar cutia de viteze are 4 trepte. Cabina Skyline se remarca prin spatiu, confort si vizibilitate. Combina MF 7370 va fi echipata cu un Header de recoltat porumb Ziegler 8R. Printre avantajele acestui header se numara: dotare cu cel mai bun tocator de pe piata prin plasarea optima a rotoarelor cu cutite sub valturi, cutite razuitoare cu muchii durificate, care evita infasurarea de resturi vegetale pe valturi, intretinere usoara – Premium.
Producatorul german Fendt a integrat perfect interfata si tehnologiile de functionare la aceasta combina hibrid ce imbina baterea cu tobe transversale cu fluxul axial din cele doua rotoare de separare. Cei 496 CP ai combinei Fendt 9490 X ii permit atasarea unor hedere mari, de 7,70; 9,20 si /sau 10,70 metri. Iar aceasta se traduce in cresterea cu 44% a suprafetei recoltate, intr-o singura zi. Sistemul de batere cu trei tobe HyPerforma, cu latime a tobei de batere de 1,68 m, este esential pentru prima prelucrare a materialului preluat de combina, toba acceleratoare fiind dispusa in ultima pozitie, (a treia), fara ca materialul recoltat sa fie agresat la intrare, in portiunea de separare. Aceasta face posibila o calitate ridicata a boabelor. Sistemul de separare are doua rotoare, diametru rotor 475 mm, lungime rotor 4,20 m. Alimentarea uniforma cu materialul recoltat in batoza creste capacitatea de treierat si separare si se reduce pierderea de cereale cu pana la 15%. Motorul AGCO Power in 7 cilindri, cu tehnologie SCR, asigura maximum de putere cu minimum de consum de combustibil.
Fiind echipata cu un motor puternic, combina Axial-Flow 8240 poate indeplini cu succes cerintele fermelor moderne mari si ale celor mai exigenti fermieri, avand o viteza de recoltare sporita si o capacitate de batere si separare superioara. Ea va continua sa lucreze cu eficienta maxima chiar si in cele mai dificile conditii. Sistemul de alimentare, rotorul, buncarul si tubul de descarcare au fost proiectate pentru a face fata celor mai productive culturi. Puterea motorului acestui model de combina Axial-Flow® corespunde competitivelor cerinte actuale de recoltare a plantelor in conditiile unui consum de carburant cat mai redus. In plus, volumul mai mare al buncarului de colectare a boabelor determina golirea sa mai rara. Postul de comanda al combinei Axial-Flow® beneficiaza de cele mai moderne tehnologii disponibile la ora actuala pe piata pentru a crea un mediu de lucru cat mai confortabil pentru operator, astfel incat acesta sa se concentreze mai bine asupra operatiunilor de recoltare care trebuie efectuate.
Daca in 2017, la Demo Show Moldova s-au prezentat tehnologii de pregatire a terenului pentru semanat, anul acesta recoltarea porumbului reprezinta tema de interes pe care A.P.I.M.A.R. o propune fermierilor spre informare asupra ultimelor noutati. Fermierii ce vor participa pe 18 octombrie la Horia, jud. Neamt, vor putea vedea, pentru prima data in Romania, 7 combine de ultima generatie, la lucru pe terenul agricol al Liceului "Ion Ionescu de la Brad". Evenimentul va avea loc in data de 18 octombrie 2018, in localitatea Horia, judetul Neamt, pe terenul agricol al Liceului Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad”.
Accesul la eveniment se face exclusiv pe baza de invitatie din partea organizatorului, a firmelor participante si a partenerilor.
Demo Show Moldova 2018 este organizat de catre APIMAR - Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Masini Agricole din Romania, in parteneriat cu DLG InterMarketing, avand ca Partener tehnic APPR - Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania. Gazda evenimentului este Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad”.
15-05-2025 Stiri agricole
AgriPortal Romania va desfășura în prima săptămână a lunii iunie Crop Tour 2025, un eveniment dedicat evaluării condițiilor de cultură și perspectivelor de recolta. În cadrul acestuia, vom colecta informații esențiale privind starea culturilor agricole din diverse regiuni ale țării. Mai multe>>
13-05-2025 Produse traditionale
Săptămâna Bucătăriei Turcești, celebrarea anuală a patrimoniului culinar bogat al Turciei, revine cu cea de-a patra ediție între 21 și 27 mai, pentru a sărbători metode de gătit durabile, sănătoase și tradiționale. Tema din acest an, „Preparatele Clasice ale Bucătăriei Turcești”, evidențiază rețetele clasice atemporale. Mai multe>>
08-05-2025 Invatamant agricol
Campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca își deschide porțile sâmbătă, 10 mai 2025, pentru sute de liceeni pasionați de științele vieții. ”Green Campus 2025 - Facultatea e mai cool decât credeai!” este evenimentul dedicat în fiecare an tinerilor care nu cunosc încă programele atractive de studii de licență ale Facultății de Zootehnie și Biotehnologii: Zootehnie; Biotehnologii; Comportamentul și bunăstarea animalelor. Mai multe>>
08-05-2025 Protectia mediului
În lumina raționalizării apei din cauza secetei, care a afectat zeci de mii de persoane în șase județe din România în 2024, un nou raport al mișcării Salvează Solul identifică degradarea solului drept un factor-cheie care accentuează criza apei. Mai multe>>
08-05-2025 Afaceri agricole
România are aproximativ o treime din totalul fermelor din UE, însă 90% dintre acestea au sub cinci hectare, adică sunt ferme de subzistență. Impact Hub Bucharest (reprezentantul EIT Food în România), în parteneriat cu Startarium, a lansat cea de-a patra ediție a raportului privind startupurile românești din AgriFood, care oferă o analiză cuprinzătoare a ecosistemului: „Romanian AgriFood Startups Overview Report 2024”. Mai multe>>
08-05-2025 Utilaje agricole
Motocultorul a devenit rapid una dintre cele mai utile unelte din gospodărie, mai ales dacă lucrezi solul în mod constant. Nu doar că te scapă de efort fizic inutil, dar îți oferă și o eficiență mult mai mare în toate lucrările agricole. Însă, pentru a profita din plin de avantajele sale, ai nevoie de accesoriile potrivite. Cu ajutorul lor, munca devine mai ușoară, mai rapidă și, cel mai important, mai bine făcută. Dacă ai în vedere achiziția sau ai deja un motocultor, informațiile menționate în... Mai multe>>
07-05-2025 Targuri si expozitii
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, organizează în perioada 8–10 mai 2025, în curtea instituției, „Târgul de produse tradiționale”. Evenimentul se desfășoară în contextul Zilei Europei și celebrează contribuția României la dezvoltarea Politicii Agricole Comune, promovând produsele agroalimentare autentice, certificate și atestate la nivel național și european. Mai multe>>
07-05-2025 Protectia mediului
Fundația WorldSkills România a implementat în peste 300 de școli din România ediția 2024-2025 a programului Educație despre biodiversitate în spații urbane, în cadrul proiectului Acțiuni verzi, viitor durabil. Au fost organizate 3 evenimente de tipul Urban Greening Days la București, Iași și Ciumbrud, care au adus împreună elevi, experți și companii din domeniul înverzirii urbane, ce au ca scop comun soluționarea unei provocări reale din mediul urban actual. Mai multe>>
03-05-2025 APIA
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii Intervenției DR-02: Agro-mediu și climă pe terenuri arabile - Pachet 4 ,,Culturi verzi”, că în anul 2025, angajamentele aflate în derulare din Campania 2024 se adaptează (în perioada de depunere a Cererilor de plată) la condițiile prevăzute de Planul strategic PAC 2023-2027. Mai multe>>
29-04-2025 Alimentatie sanatoasa
București, 29 aprilie 2025 – Românii își doresc să mănânce sănătos, însă datele studiului „Educația alimentară în România” realizat de AGRICOLA și iVox arată că există o discrepanță între intenție și practică. Peste 77% dintre respondenți au declarat că prioritizează alimentația sănătoasă în mare și în foarte mare măsură, însă doar 4 din 10 își evaluează calitatea alimentației ca fiind „bună”, iar 5 din 10 o descriu drept „medie”. Mai multe>>
29-04-2025 Stiri agricole
Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>