Demo Show Moldova: Prezentarea celor 7 combine de ultima generatie ce intra in demonstratia de recoltat porumb

Demo Show Moldova -  7 combine de ultima generatie intra in demonstratia de recoltat porumbIn data de 18 octombrie 7 combine de ultima generatie se vor intrece la Demo Show Moldova 2018, in localitatea Horia, judetul Neamt. Combinele care vor intra in demonstratia de recoltat porumb vor fi prezentate de catre urmatoarele firme participante: Agri Alianta, Agritehnica Service, AgroConcept, Claas, General Leasing, NHR AgroPartners si Titan Machinery Romania.


Evenimentul va incepe la orele 11:00 cu parada combinelor, urmata de demonstratiile de recoltat porumb, pana la orele 12:30.

In urma tragerii la sorti, combinele vor intra in demonstratie in urmatoarea ordine: 

 

1. Combina Rostselmash RSM161, prezentata de Agri Alianta

Demo Show Moldova -  Combina Rostselmash RSM161

Integrand nu mai putin de 22 de patente si inovatii, RSM161 este echipata cu sistemul unic de treierare TETRA Processor cu doua tobe de batere (800/1630 mm si 750/1630 mm) si 3 tobe acceleratoare. Sistemul de curatare OptiFlow in doua trepte de procesare, cu site cu suspensii, are o suprafata totala de 7,1mp. 6 caisori asigura o suprafata totala de separare de 6,1 mp, in timp ce sistemul de procesare retururi asigura recoltarea cu pierderi minime. RSM161 poate recolta pana la 45 tone/ora si 2000 de ha pe sezon, performante pe care le atinge inclusiv in conditii de umiditate mare. Buncarul de 10500 l cu sistem pe vibratii pentru descarcarea boabelor umede are viteza de descarcare de115 l/secunda. Descarcarea se poate realiza cu usurinta din mers, inclusiv cu headere de 12 m. RSM161 vine cu headerul Power Stream de 8 randuri care, in combinatie cu unitatea de taiere originala actionata de reductor planetar, reduce pierderile si asigura alimentarea uniforma. RSM161 este echipata cu motor Cummins QSL8.9, de 380 CP, cu putere mare si consum optimizat, cu 6 cilindri in linie.

 

 

2. Combina New Holland CR8.90, prezentata de Agro Concept

Demo Show Moldova -  Combina New Holland CR890

Combina CR8.90 a atins in 2017 performanta absoluta de recoltare, record ce va ramane un reper in istoria masinilor de recoltat. Participarea acestei combine de record mondial la o demonstratie tehnica cu public este deja un eveniment de notorietate, astfel combina CR8.90 calca pe urmele CR10.90, cea mai puternica si productiva combina din toate timpurile.Combina este echipata cu motor FPT Industrial Cursor11, cu capacitate cilindrica de 11.100 cmc in 6 cilindri si se supune normelor de poluare Tier4B. Motorul dezvolta 469 CP nominali si o putere maxima de 517 CP. CR8.90 este o combina cu flux axial pentru plante prasitoare, paioase si tehnice, care dispune de rotor de 2648 cm, cu casa sitelor cu auto nivelare OptiCleanTM.

 

 

3. Combina LEXION 770 TERRA TRAC, prezentata de CLAAS

Demo Show Moldova -  Combina LEXION 770 TERRA TRAC

Echipata cu noul CEBIS MOBILE, care ofera posibilitati absolut noi de control al sistemelor de asistenta pentru operator CRUISE PILOT, CEMOS DIALOG si CEMOS AUTOMATIC. Sistemul de treierat APSHYBRID – tehnologia de treierat de la CLAAS – reprezinta o combinatie intre doua sisteme remarcabile: sistemul de batozare tangentiala APS si sistemul extrem de eficient ROTO PLUS de separare reziduala a boabelor. Motorul Mercedes-Benz al combinelor LEXION 770, cu putere de 585 CP (echipare standard – 626 CP model prezentat), dotat cu sistem DYNAMIC COOLING, se caracterizeaza, pe langa un cuplu impresionant, prin stabilitate sub sarcina si un consum redus de carburant. Buncarul are o capacitate de 12.800 l, cu un debitul de descarcare de 130 l/minut si este dotat cu QUANTIMETER – indicator productie/hectar. Datorita suprafetei mari de contact cu solul, senilele TERRATRAC reduc compactarea solului. Combina LEXION 770 TERRA TRAC va performa impreuna cu un culegator de porumb CORIO 1270 CONSPEED, cu latime de lucru de 8360 mm, pe 12 randuri, dotat cu AUTO PILOT si AUTO CONTOUR.

 

 

4. Combina Deutz-Fahr C9306 TS de 395 CP, prezentata de NHR Agropartners

Demo Show Moldova -  Combina Deutz-Fahr C9306 TS

Combina DeutzFahr C9306 TS cu motor Mercedes Benz in 6 cilindri, 6 scuturatori si buncar de 10.500 l cu viteza de descarcare de 120 l/ sec, imbina cu succes designul elegant, semnat de renumitului designer industrial Giugiaro, cu functionalitatea extraordinara pentru performante de recoltare in toate tipurile de culturi, are un consum redus de combustibil, costuri de operare scazute si intretinere simpla. Pentru un rezultat eficient la recoltat porumbul, este echipata cu header de porumb marca Olimac Drago pe 8 randuri cu tocator cu taiere dubla si cu doua cutii de viteze in baie de ulei amplasate pe laterale.

 

 

5. Combina Massey Ferguson Beta 7370, prezentata de General Leasing

Demo Show Moldova -  Combina Massey Ferguson Beta 7370

Combina Beta 7370 de la Massey Ferguson este dotata cu un motor AGCO Power, Stage 4 Final, 265kW@1950 rpm (ECE R120) (360CP). Acesta a fost conceput pentru cele mai scazute costuri de operare din acest sector, concomitent cu cele mai recente reglementari in materie de emisii. Buncarul de boabe are o capacitate de 9.000 de litri si un debit de descarcare de 105 l/s. Snecul de descarcare poate fi folosit pentru umplerea celor mai inalte remorci, in camp sau pe drum. Transmisia este hidrostatica, pompa este actionata cu o curea 4HB iar cutia de viteze are 4 trepte. Cabina Skyline se remarca prin spatiu, confort si vizibilitate. Combina MF 7370 va fi echipata cu un Header de recoltat porumb Ziegler 8R. Printre avantajele acestui header se numara: dotare cu cel mai bun tocator de pe piata prin plasarea optima a rotoarelor cu cutite sub valturi, cutite razuitoare cu muchii durificate, care evita infasurarea de resturi vegetale pe valturi, intretinere usoara – Premium.

 

 

6. Combina Fendt 9490 X, prezentata de Agritehnica Service

Demo Show Moldova -  Combina Fendt 9490 X

Producatorul german Fendt a integrat perfect interfata si tehnologiile de functionare la aceasta combina hibrid ce imbina baterea cu tobe transversale cu fluxul axial din cele doua rotoare de separare. Cei 496 CP ai combinei Fendt 9490 X ii permit atasarea unor hedere mari, de 7,70; 9,20 si /sau 10,70 metri. Iar aceasta se traduce in cresterea cu 44% a suprafetei recoltate, intr-o singura zi. Sistemul de batere cu trei tobe HyPerforma, cu latime a tobei de batere de 1,68 m, este esential pentru prima prelucrare a materialului preluat de combina, toba acceleratoare fiind dispusa in ultima pozitie, (a treia), fara ca materialul recoltat sa fie agresat la intrare, in portiunea de separare. Aceasta face posibila o calitate ridicata a boabelor. Sistemul de separare are doua rotoare, diametru rotor 475 mm, lungime rotor 4,20 m. Alimentarea uniforma cu materialul recoltat in batoza creste capacitatea de treierat si separare si se reduce pierderea de cereale cu pana la 15%. Motorul AGCO Power in 7 cilindri, cu tehnologie SCR, asigura maximum de putere cu minimum de consum de combustibil.

 

 

7. Combina CASE IH Axial Flow 8240, prezentata de Titan Machinery Romania

Demo Show Moldova -  Combina CASE IH Axial Flow 8240

Fiind echipata cu un motor puternic, combina Axial-Flow 8240 poate indeplini cu succes cerintele fermelor moderne mari si ale celor mai exigenti fermieri, avand o viteza de recoltare sporita si o capacitate de batere si separare superioara. Ea va continua sa lucreze cu eficienta maxima chiar si in cele mai dificile conditii. Sistemul de alimentare, rotorul, buncarul si tubul de descarcare au fost proiectate pentru a face fata celor mai productive culturi. Puterea motorului acestui model de combina Axial-Flow® corespunde competitivelor cerinte actuale de recoltare a plantelor in conditiile unui consum de carburant cat mai redus. In plus, volumul mai mare al buncarului de colectare a boabelor determina golirea sa mai rara. Postul de comanda al combinei Axial-Flow® beneficiaza de cele mai moderne tehnologii disponibile la ora actuala pe piata pentru a crea un mediu de lucru cat mai confortabil pentru operator, astfel incat acesta sa se concentreze mai bine asupra operatiunilor de recoltare care trebuie efectuate.


Daca in 2017, la Demo Show Moldova s-au prezentat tehnologii de pregatire a terenului pentru semanat, anul acesta recoltarea porumbului reprezinta tema de interes pe care A.P.I.M.A.R. o propune fermierilor spre informare asupra ultimelor noutati. Fermierii ce vor participa pe 18 octombrie la Horia, jud. Neamt, vor putea vedea, pentru prima data in Romania, 7 combine de ultima generatie, la lucru pe terenul agricol al Liceului "Ion Ionescu de la Brad". Evenimentul va avea loc in data de 18 octombrie 2018, in localitatea Horia, judetul Neamt, pe terenul agricol al Liceului Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad”

Accesul la eveniment se face exclusiv pe baza de invitatie din partea organizatorului, a firmelor participante si a partenerilor.

Demo Show Moldova 2018 este organizat de catre APIMAR - Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Masini Agricole din Romania, in parteneriat cu DLG InterMarketing, avand ca Partener tehnic APPR - Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania. Gazda evenimentului este Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad”.

  

Noutati

Prelungire termen depunere Cereri de finanțare a schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă” până la data de 30.07.2025

02-07-2025 APIA

Prelungire termen depunere Cereri de finanțare a schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă” până la data de 30.07.2025

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii care au depus cerere de finanțare pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, sesiunea 1/2024 aferentă Intervenției DR-07, din cadrul Planului Strategic PAC 2023 – 2027 că, în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 233/27.06.2025, termenul de depunere a cererilor de plată a fost prelungit până la data de 30 iulie 2025 inclusiv. Mai multe>>

APIA a virat peste 397 milioane de lei către fermieri, pentru Campania 2024

02-07-2025 Plati APIA

APIA a virat peste 397 milioane de lei către fermieri, pentru Campania 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 20 – 30 iunie 2025, plăți în valoare totală de peste 397,69 milioane de lei, echivalentul a aproape 80 de milioane de euro, în conturile fermierilor care au depus cereri în cadrul Campaniei 2024. Mai multe>>

5 pași pentru o rapiță sănătoasă și viguroasă încă din toamnă

02-07-2025 Rapita

5 pași pentru o rapiță sănătoasă și viguroasă încă din toamnă

Rapița este o cultură de toamnă cu cerințe ridicate în primele faze de vegetație. Dezvoltarea corectă a unei rozete compacte, formarea unui sistem radicular puternic și acumularea rezervelor necesare pentru iernare sunt condiții esențiale pentru o recoltă bogată în anul următor. Fertilizarea din toamnă joacă un rol decisiv în atingerea acestor obiective. Iată care sunt cei 5 pași esențiali pentru o rapiță bine hrănită încă din start: Mai multe>>

Podgoriile românești adoptă metode sustenabile de combatere a dăunătorilor pentru culturi reziliente - studiu de caz

02-07-2025 Insecticide

Podgoriile românești adoptă metode sustenabile de combatere a dăunătorilor pentru culturi reziliente - studiu de caz

În ultimii ani, producătorii de vin din România s-au confruntat cu o presiune tot mai mare din partea dăunătorilor, strâns legată de schimbările climatice, precum temperaturile extreme de vară. Aceste condiții meteorologice au accelerat ciclul de dezvoltare ale principalelor insecte dăunătoare și au favorizat răspândirea mai amplă a bolilor, cum este fitoplasmoza, transmisă de vectori precum cicadele sau insectele din familia Cicadellidae. Pe măsură ce sănătatea viței-de- vie și stabilitatea pr... Mai multe>>

InfoCons și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale

28-06-2025 Informatii utile

InfoCons și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale

InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorilor și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale, un instrument util pentru toți consumatorii de energie care aduce în prim plan importanța cunoașterii drepturilor și responsabilităților acestora în raport cu furnizorii și operatorii din domeniul energetic. În contextul liberalizării pieței de energie electrică începând cu data de 1 iulie 2025, pentru a plăti un preț corect la c... Mai multe>>

Apel urgent: Legea prevede intervenția la temperaturi crescute.

27-06-2025 Animale de companie

Apel urgent: Legea prevede intervenția la temperaturi crescute.

Interziceți lanțul, eliberați animalele! Lupta animalelor pentru supraviețuire este pe stradă, nu acasă! Temperaturi de peste 30 de grade sunt letale pentru animale fără posibilitate de mișcare, hidratare și umbră. Cu toate că legea 205 prevede în mod clar faptul că un animal forțat să stea la temperaturi extreme este în pericol și trebuie salvat, în România majoritatea câinilor trăiesc în lanțuri scurte pe parcursul întregii vieți, indiferent de anotimp, iar autoritățile nu intervin prin i... Mai multe>>

Solicitare oficială privind accelerarea implementării Schemei de sprijin pentru autoconsum energetic destinată sectoarelor CAEN 01, 10 și 11

27-06-2025 Stiri agricole

Solicitare oficială privind accelerarea implementării Schemei de sprijin pentru autoconsum energetic destinată sectoarelor CAEN 01, 10 și 11

Informare HBM Consulting: În dimineața zilei de 25 iunie, am transmis o solicitare oficială privind accelerarea implementării Schemei de sprijin pentru autoconsum energetic destinată sectoarelor cod CAEN 01, 10 și 11 (  https://ros.ms/r4PrN  ).  Mai multe>>

România importă mâncare nu din lipsă de resurse, ci de plan

27-06-2025 Stiri agricole

România importă mâncare nu din lipsă de resurse, ci de plan

Cum reparăm un deficit de miliarde și construim o industrie agroalimentară competitivă? Există o ironie greu de ignorat în peisajul economic al României. Una dintre cele mai fertile țări din Europa importă majoritatea alimentelor pe care le consumă. Rafturile din retail spun povestea unui paradox devenit cotidian: carne procesată din vest, lactate din centrul Europei, dulciuri și conserve de oriunde, mai puțin de aici. Și asta într-o țară care are pământ fertil, tradiție agricolă, și ... Mai multe>>

Corteva Agriscience onorează generațiile de fermieri români în noua serie video „ADN de Fermier”

27-06-2025 Stiri agricole

Corteva Agriscience onorează generațiile de fermieri români în noua serie video „ADN de Fermier”

Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, anunță lansarea seriei video „ADN de Fermier”, realizată în parteneriat cu emisiunea Agro Jurnal de pe canalul național Digi 24. Episoadele vor fi difuzate lunar pe parcursul întregului an și sunt concepute pentru a evidenția rolul tranziției generaționale în agricultura românească. Mai multe>>

Analiză REI – Cum pot antreprenorii să evite dublarea costurilor cu energia electrică de la 1 iulie?

25-06-2025 Energie regenerabila

Analiză REI – Cum pot antreprenorii să evite dublarea costurilor cu energia electrică de la 1 iulie?

Peste 450 mil. EUR fonduri nerambursabile pentru investiții în energie regenerabilă sunt disponibili în această vară. Peste 1 miliard euro fonduri europene pentru antreprenori și viitori antreprenori în această vară; Sunt fonduri în această vară atât pentru start-up-uri, IMM, cât și întreprinderile mari; Peste 11.000 locuri mai sunt disponibile azi la cursurile de antreprenoriat pentru cei 50.000 euro puși la dispoziție prin Start-up Nation. Mai multe>>

IAA: Din cauza unui blocaj administrativ, România pierde lupta cu schimbările climatice

23-06-2025 Stiri agricole

IAA: Din cauza unui blocaj administrativ, România pierde lupta cu schimbările climatice

București, 23.06.2025 — Compania IAA – Intervenții Active în Atmosferă atrage atenția asupra unei situații critice care pune în pericol funcționarea întregului sistem național de combatere a căderilor de grindină și de stimulare a precipitațiilor.https://www.youtube.com/watch?v=7GAxhsfgCPw Mai multe>>