Expozitia GastroPan si-a reconfirmat pozitia de expozitie-lider in industria de panificatie, cofetarie, gelaterie, ciocolaterie, morarit, cafea si alimentatie publica. In perioada 23-25 martie Sibiul a gazduit editia a noua a celui mai important eveniment de profil. Expozitia a atras 21.575 de vizitatori, specialisti din domeniul panificatiei, cofetariei si HoReCa, care au experimentat solutiile variate prezentate la standurile celor 133 de expozanti din 24 de tari, pe o suprafata expozitionala de 7000 mp.
Capacitatea de a reuni furnizorii de echipamente, ingrediente, ustensile si solutii cu producatorii, operatorii, specialistii si antreprenorii din domeniu a asigurat succesul expozitiei. Cu o crestere semnificativa in ultimii ani, expozitia GastroPan a devenit, prin profesionalism si o abordare corecta a pietei romanesti, cel mai important eveniment de acest gen din Romania si unul dintre cele mai insemnate din Sud-Estul Europei.
Expunerea solutiilor dezvoltate de experti internationali, moduri de lucru complexe ale profesionistilor in domeniu, demonstratii ale celor mai utile tehnologii disponibile, au creat impreuna un context propice lansarii de noi produse, dezvoltarii si extinderii gamelor de produse din portofoliul vizitatorilor, precum si ”preluarea” unor moduri noi de abordare ale publicului tinta. Diversitatea produselor si serviciilor prezentate in cadrul expozitiei a acoperit toate solicitarile pe care specialistii le pot avea pentru afacerile pe care le conduc sau in care activeaza – de la utilarea cu echipamente si tehnologii, aprovizionarea cu materii prime, accesorii, software-uri de gestiune sau chiar solutii de igienizare. Printre tendintele si noutatile din cadrul acestei editii GastroPan au fost ingredientele sanatoase, produse care sprijina stilul de viata sanatos, solutii si ingrediente pentru o alimentatie fara gluten si fara lactoza – trend evidentiat si de catre vicepresedintele Uniunii Internationale a Brutarilor si Cofetarilor UIBC la deschiderea oficiala a evenimentului –, echipamentele multifunctionale, food truckurile, solutii de reducere a costurilor la energie, aparatele high-tech.
Majoritatea standurilor a gazduit demonstratii – fie ca este vorba de punerea in functiune a unor tehnologii inovatoare, realizarea de produse din ingredientele pe care le-au dezvoltat sau pe care le distribuie, solutionarea unor probleme software sau degustarea unor noi tipuri de cafea sau a unor bauturi realizate in cadrul evenimentului. La standurile expozantilor brutari, bucatari si cofetari romani si din strainatate premiati olimpic si mondial si-au impartasit talentele cu miile de vizitatori, care au avut si posibilitatea de a degusta diferite produse pregatite la standurile expozantilor (produse de patiserie, inghetata, ceai, cafea, diferite deserturi, etc.). Sculptura in legume si fructe si tehnica modelarii zaharului tras, suflat si turnat au fost printre cele mai atractive demonstratii la GastroPan 2017.
Pe de o parte, expozantii au avut oportunitatea de a-si face cunoscute produsele si solutiile unui public specializat, atent selectat si interesat, iar vizitatorii au profitat de ofertele speciale, precum si pachetele promotionale create special de expozanti, cu ocazia targului, pentru afacerile pe care operatori ai sectoarelor de panificatie, cofetarie si HoReCa le conduc. Dupa primul bilant al organizatorilor GastroPan 2017, pe standurile expozantilor s-au concretizat, de-a lungul celor trei zile de expozitie, afaceri estimate la aproximativ 7,5 milioane de euro, insa valoarea beneficiilor pe termen lung in urma negocierilor purtate si a contractelor incheiate se ridica la circa 90 milioane de euro. Expozantii spun ca au incheiat contracte la fata locului si deja au avut vanzari semnificative de echipamente, utilaje, aparate dar si ustensile, au fost incantati de ceea ce au obtinut de la aceasta participare, rezervand deja un spatiu expozitional si mai mare pentru anul viitor.
Cele mai bune brutarii, cofetarii si restaurante din tara si-au trimis specialistii sa isi intreaca talentele in cadrul Concursurilor GastroPan, desfasurate in perioada 23-25 martie la Sibiu. Concursurile GastroPan au atras la expozitia GastroPan din Sibiu peste 100 brutari, cofetari si bucatari talentati din toata tara. Pe langa marile trofee, Painea Anului 2017 si Tortul Anului 2017, au fost premiate cele mai gustoase produse de patiserie, cele mai impresionante piese artistice din aluat de panificatie, pasta de zahar sau ciocolata si cele mai reusite platouri culinare si sculpturi in legume si fructe. Va prezentam castigatorii celor 9 categorii ale Concursurilor GastroPan 2017.
Tortul Anului 2017
Tematica a fost: Exotic Cakes. Cel mai bun tort are un blat din bezea cu zahar brun, pudra de cacao fara gluten, mousse de rodie si pudra de piper rosu, blat din bezea si fistic caramelizat si decor cu pictura hand made. Premiatii categoriei:
Creatie artistica din pasta de zahar
Piesele artistice au reflectat tematica impusa: Cinema. Cea mai reusita creatie artistica din pasta de zahar a fost inspirata de filmul Piratii din Caraibe, realizata de Velniceriu Ionela de la Megasimitis Srl din Constanta. Premiatii categoriei:
Creatie artistica din ciocolata
Noua categorie de concurs a avut ca tematica tot Cinema. Cea mai reusita creatie artistica din ciocolata cu motive din filmele James Bond, a fost realizata de Farkas Ferenc de la Dioszegi Srl. Premiatii categoriei:
PAINEA ANULUI 2017
In functie de procesele tehnologice si cantitatile produse, au fost premiate cea mai buna paine fabricata industrial si cea mai buna paine realizata artizanal in Romania.
Painea Anului 2017 realizata artizanal in Romania
Cea mai buna paine artizanala, Painea de soare, contine faina de secara, faina tip 650, faina tip 1250, faina integrala de spelta, faina de secara prajita, drojdie, sare iodata, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de susan, morcovi si apa. Iata castigatorii categoriei:
Painea Anului 2017 fabricata industrial in Romania
Lucrarea castigatoare ”este o paine neagra cu cartofi, paine cu maia de 16 ore, 30% maia, faina de 112 si faina de 55, care se mentine proaspata si o saptamana.” – a declarat la festivitatea de premiere dl. Diószegi László, creatorul painii castigatoare. Premiatii categoriei:
Creatie Artistica din Aluat de Panificatie
Tematica categoriei a fost Toamna la tara. Castigatorul categoriei a fost Farkas Ferenc, reprezentant al companiei Madexport Srl din Sfantu Gheorghe, care a realizat o creatie artistica care prezinta momentul recoltarii strugurilor dar si alte fructe si legume specifice vietii la tara in timpul toamnei. Premiatii categoriei:
Produse de Patiserie
Cel mai bun produs de patiserie s-a dovedit a fi pogacelul cu cartofi realizat de catre Bocskor Rozália de la societatea Brutaria Bocskor, un produs sarat de patiserie pentru mic dejun, din faina tip 480, cartofi, drojdie, smantana, unt, oua, sare, zahar, seminte de dovleac si seminte de mac. Premiatii categoriei:
Platouri Culinare Reci
Locul I la proba individuala a fost castigat de Ciutacu Gheorghe, reprezentant al Total Food Trading Srl din Bucuresti. Castigatorul a pregatit un platou festiv cu ton rosu infuzat cu lemn dulce si ghimbir in mantie de ricotta si cerneala de sepie, terina de salau cu creveti, fasole rosie si mazare, somon parfumat cu lemongrass si crema de branza, rodul pamantului (crutoane paine, masline, cartof dulce, lastar de floarea soarelui, veloute de pastarnac si ardei rosu pe cruton de biscuite cu quinoa, paleta de legume multicolore (sparanghel, cartof mov, conopida, morcov, telina, ulei de masline), sos de limetta si sos Dijon.
La categoria Platou festiv pregatit de catre o echipa de bucatari castigatoarea a fost echipa de la Hotelul Belvedere din Brasov. Bucatarii au prezentat un platou cu peste, savarina cu fructe de mare coapta si glasata cu unt de homar, terina din file Halibut cu creveti, edamame si spanac, somon marinat cu crema de hrean, alge marine in mantie de praz infuzat in consomme de legume cu curry, batog din coada de Monk fish. In afara de aceste preparate lucrarea castigatoare a mai continut ca si garnitura biscuiti de orez cu sepie, semisfera din buillabase cu legume si cilindru din file de salau, millefolie din dovleac cu crema de branza de capra si legume, panna cotta din lapte de capra cu legume, mixt de salata cu legume si sosuri de leurda cu hrean si de mustar cu mascarpone cu curry si salsa de avocado cu mango usor picanta.
Iata castigatorii categoriei:
Sculptura in legume si fructe
La aceasta categorie, concurentii au avut sarcina de a sculpta piese artistice din fructe si legume avand tematica ”Lumea acvatica”. Juriul a avut o sarcina foarte dificila, bucatarii artisti au prezentat creatii artistice uimitoare. In acest an doua sculpturi culinare au fost premiate cu premiul I. Cele mai frumoase creatii artistice au fost sculptate de catre Foris Kinga, reprezentanta Castel Haller si Rapa Adrian Raul de la Fantezia Decor Srl.
Lista castigatorilor:
Organizatorii tin sa multumeasca tuturor expozantilor, vizitatorilor, asociatiilor de specialitate, concurentilor, membrilor juriului si partenerilor care au sustinut desfasurarea acestui eveniment! Felicitari concurentilor pentru ingeniozitate, talent si profesionalismul cu care s-au pregatit pentru aceasta competitie!
Despre Boro Info SRL
BORO-INFO SRL are o experienta de peste 15 ani in editarea revistelor de specialitate si organizarea de evenimente de afaceri.
Principalele produse ale companiei sunt:
02-07-2025 APIA
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii care au depus cerere de finanțare pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, sesiunea 1/2024 aferentă Intervenției DR-07, din cadrul Planului Strategic PAC 2023 – 2027 că, în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 233/27.06.2025, termenul de depunere a cererilor de plată a fost prelungit până la data de 30 iulie 2025 inclusiv. Mai multe>>
02-07-2025 Plati APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 20 – 30 iunie 2025, plăți în valoare totală de peste 397,69 milioane de lei, echivalentul a aproape 80 de milioane de euro, în conturile fermierilor care au depus cereri în cadrul Campaniei 2024. Mai multe>>
02-07-2025 Rapita
Rapița este o cultură de toamnă cu cerințe ridicate în primele faze de vegetație. Dezvoltarea corectă a unei rozete compacte, formarea unui sistem radicular puternic și acumularea rezervelor necesare pentru iernare sunt condiții esențiale pentru o recoltă bogată în anul următor. Fertilizarea din toamnă joacă un rol decisiv în atingerea acestor obiective. Iată care sunt cei 5 pași esențiali pentru o rapiță bine hrănită încă din start: Mai multe>>
02-07-2025 Insecticide
În ultimii ani, producătorii de vin din România s-au confruntat cu o presiune tot mai mare din partea dăunătorilor, strâns legată de schimbările climatice, precum temperaturile extreme de vară. Aceste condiții meteorologice au accelerat ciclul de dezvoltare ale principalelor insecte dăunătoare și au favorizat răspândirea mai amplă a bolilor, cum este fitoplasmoza, transmisă de vectori precum cicadele sau insectele din familia Cicadellidae. Pe măsură ce sănătatea viței-de- vie și stabilitatea pr... Mai multe>>
28-06-2025 Informatii utile
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorilor și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale, un instrument util pentru toți consumatorii de energie care aduce în prim plan importanța cunoașterii drepturilor și responsabilităților acestora în raport cu furnizorii și operatorii din domeniul energetic. În contextul liberalizării pieței de energie electrică începând cu data de 1 iulie 2025, pentru a plăti un preț corect la c... Mai multe>>
27-06-2025 Animale de companie
Interziceți lanțul, eliberați animalele! Lupta animalelor pentru supraviețuire este pe stradă, nu acasă! Temperaturi de peste 30 de grade sunt letale pentru animale fără posibilitate de mișcare, hidratare și umbră. Cu toate că legea 205 prevede în mod clar faptul că un animal forțat să stea la temperaturi extreme este în pericol și trebuie salvat, în România majoritatea câinilor trăiesc în lanțuri scurte pe parcursul întregii vieți, indiferent de anotimp, iar autoritățile nu intervin prin i... Mai multe>>
27-06-2025 Stiri agricole
Informare HBM Consulting: În dimineața zilei de 25 iunie, am transmis o solicitare oficială privind accelerarea implementării Schemei de sprijin pentru autoconsum energetic destinată sectoarelor cod CAEN 01, 10 și 11 ( https://ros.ms/r4PrN ). Mai multe>>
27-06-2025 Stiri agricole
Cum reparăm un deficit de miliarde și construim o industrie agroalimentară competitivă? Există o ironie greu de ignorat în peisajul economic al României. Una dintre cele mai fertile țări din Europa importă majoritatea alimentelor pe care le consumă. Rafturile din retail spun povestea unui paradox devenit cotidian: carne procesată din vest, lactate din centrul Europei, dulciuri și conserve de oriunde, mai puțin de aici. Și asta într-o țară care are pământ fertil, tradiție agricolă, și ... Mai multe>>
27-06-2025 Stiri agricole
Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, anunță lansarea seriei video „ADN de Fermier”, realizată în parteneriat cu emisiunea Agro Jurnal de pe canalul național Digi 24. Episoadele vor fi difuzate lunar pe parcursul întregului an și sunt concepute pentru a evidenția rolul tranziției generaționale în agricultura românească. Mai multe>>
25-06-2025 Energie regenerabila
Peste 450 mil. EUR fonduri nerambursabile pentru investiții în energie regenerabilă sunt disponibili în această vară. Peste 1 miliard euro fonduri europene pentru antreprenori și viitori antreprenori în această vară; Sunt fonduri în această vară atât pentru start-up-uri, IMM, cât și întreprinderile mari; Peste 11.000 locuri mai sunt disponibile azi la cursurile de antreprenoriat pentru cei 50.000 euro puși la dispoziție prin Start-up Nation. Mai multe>>
23-06-2025 Stiri agricole
București, 23.06.2025 — Compania IAA – Intervenții Active în Atmosferă atrage atenția asupra unei situații critice care pune în pericol funcționarea întregului sistem național de combatere a căderilor de grindină și de stimulare a precipitațiilor.https://www.youtube.com/watch?v=7GAxhsfgCPw Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>