'IUBESC VINUL ROMANESC' - Gala vinului autohton la Salonul VINTEST 2016

Gala vinului romanesc la Salonul VINTEST 2016Vinvest si Asociatia de Cultura si Promovare a Vinului Vinvest organizeaza in perioada 28 — 30 octombrie, cea de-a 6-a editie a salonului Vintest Bucuresti continuand CAMPANIA IUBESC VINUL ROMANESC. Cu adresabilitate reprezentantilor sectorului vitivinicol, organizatorii doresc ca in decursul a 3 zile sa reuneasca producatori si distribuitori de vin; echipamente si tehnologii pentru vin; materii prime, materiale specifice pentru vin; accesorii, ambalaje, sisteme de depozitare a sticlelor de vin; material saditor de vita de vie, produse pentru protectia culturilor, ingrasaminte; masini si unelte agricole, aparate pentru aplicari fito-sanitare; mobilier pentru baruri, restaurante, pub-uri, hoteluri, vinoteci, crame si firme de proiectare si amenajare crame; etc.

 

Vor fi prezente deasemenea:

    • Firme de analiza a proceselor de afaceri, sisteme software, management de proiect, consultanta in implementare, suport, training si servicii de publicitate; 
    • Organizatii si asociatii profesionale vitivinicole;
    • Agentii de turism si touroperatori (pensiuni turistice rurale, pensiuni agroturistice, case traditionale);
    • Literatura de specialitate.


Obiectivul salonului este educarea consumatorului in privinta consumului de vin autohton, vin cu denumire de origine controlata — DOC, vin cu indicatie geografica — IG,vin varietal. Totodata se urmareste fidelizarea consumatorului prin prezentarea valorilor de brand, o analiza comparativa cu oferta pietei la acest moment, precum si lansarile unor game noi de vinuri. Salonul va avea un pre-eveniment, o noutate si degustarile de vin timp de 3 zile.

PRE-EVENIMENT DE INFORMARE — conferinte de presa, reclame radio, presa scrisa si on-line, reclame pe retelele de socializare, panouri publicitare etc.

NOUTATEA o reprezinta organizarea unei BIBLIOTECI DE VINURI AUTOHTONEIn cadrul etajerelor acestei biblioteci producatorii de vin vor avea ocazia sa isi prezinte vinurile autohtone, vinuri cu denumire de origine controlata — DOC, vinuri cu indicatie geografica — IG, vinul varietal. Sticlele cu soiuri romanesti pozitionate in aceasta biblioteca vor avea povestea lor, vor constitui chiar o imagine a Romaniei viticole.

In spatiul dedicat 'bibliotecii' vor avea loc 'vernisaje' ale soiurilor romanesti prezentate de fiecare producator in parte, intr-un program desfasurat si anuntat pe perioada celor 3 zile de eveniment. Publicul auditor va fi rasfatat nu numai cu povestea vinului, ci si cu DEGUSTAREA si dezbaterea acestuia. Alaturi de vinurile autohtone vor sta si cupajele de soiuri de vin, o arta si competitie de zi cu zi a oenologilor. Atat vinurile autohtone, cat si cupajele vor primi un clasament, o ordonare in urma fiecarui 'vernisaj' de catre degustatorii — iubitori de vin. Castigul evenimentului va reprezenta trecerea pragului cat mai multor iubitori de vin, arta si cultura in BIBLIOTECA DE VINURI AUTOHTONE.

 

DESCRIEREA EVENIMENTULUI 

In aceasta toamna continuam Campania IUBESC VINUL ROMANESC si invitam producatorii de vin recunoscuti prin portofoliul lor de vin, pentru a prezenta diversitatea de vinuri autohtone, DOC, IG, vin Varietal. 

Pasionatii, iubitorii de vin, profesionistii sunt asteptati pe parcursul a 3 zile atat la BIBLIOTECA DE VINURI AUTOHTONE, cat si la fiecare producator in parte sa isi delecteze papilele gustative cu circa 222 de vinuri de calitate, vinuri autohtone, DOC-uri, IG-uri, vinul varietal, cupajele, ce provin din toate regiunile viticole ale Romaniei. Alaturi de vinul producatorilor vor fi prezente utilajele de vinificatie, accesoriile necesare pentru obtinerea produsului finit, oferte si pachete de turism vitivinicol.

Pe parcursul celor 3 zile producatorii de vin pot angaja degustari tematice cu vinuri autohtone, in spatiu special amenajat, BIBLIOTECA DE VINURI AUTOHTONE, diferit de spatiul de degustare inchiriat de producator, degustari sustinute de oenologul, somelierul sau investitorul cramei. Acestea vor fi asociate cu produse culinare aduse personal de producator in acest scop. In zilele de 28, 29 octombrie vor avea loc 8 degustari pe zi cu timpul de prezentare de 30 minute, degustarea a 2 soiuri autohtone/cupaje/cate 4 sticle soi autohton/cupaj (3 sticle pt degustare, 1 sticla pentru degustare Lucia Pirvu). Pentru duminica, 30 octombrie, vor putea fi inscrisi 4 producatori.

Producatorii se pot inscrie la o singura degustare. Regula inscrierii: 'primul venit, primul servit'. Nu pot fi inscrisi mai mult de 20 producatori la aceste degustari pentru perioada evenimentului. 

Inscrierea la degustari se face de catre vizitatori pe baza biletului de intrare la salon cu inscrierea acestora pe listele cu degustari tematice inca de la deschiderea salonului.

Evenimentul se va incheia cu surprize mult asteptate, tombole/extrageri speciale pentru publicul profesionist, mass-media si vizitatori.

Organizatorii IUBESC VINUL ROMANESC preconizeaza: 

    • Minim 25 de producatori de vin participanti 
    • Un numar 1000 de vizitatori pe zi
    • O platforma de cunoastere a vinurilor autohtone, vinuri cu denumire de origine controlata DOC, vinuri cu indicatie geografica IG, vinul varietal.
    • 15 parteneri media principali; 13 parteneri media reviste si ziare; 4 parteneri radio; 3 parteneri tv; 20 parteneri media online.


Evenimente mediatizate:

    • BIBLIOTECA DE VINURI AUTOHTONE.
    • Vinul autohton fata in fata cu media si consumatorul final. Degustarea si filmarea prezentarii vinurilor autohtone si a cupajelor romanesti.
    • Investitorii in dialog cu jurnalistii — Interviuri televizate cu proprietarii de crame si Travel Mix TV, Lumea satului, Money Channel, TV H
    • Ambasadori si personalitati din lumea artelor in dialog cu jurnalistii
    • Utilaje de ultima generatie si accesorii de vin.
    • Parteneriate cu ministere si institutii ale statului
    • Parteneriate cu USAMV Bucuresti, Facultatea de Horticultura
    • Vanzarea vinului direct de la standul producatorului, obligatoriu cu casa de marcat
    • Vizitarea salonului de catre ministri, ambasadori, directori radio si tv, reprezentantii camerelor de comert din Bucuresti, studenti si masteranzi ai facultatilor: Facultatea de Agricultura, Facultatea de Horticultura, Facultatea de Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala
    • Lansarea de reviste si cataloage


Program salon:

    • Vineri 28 octombrie 10.00 — 19.00
    • Sambata 29 octombrie 10.00 — 19.00
    • Duminica 30 octombrie 10.00 — 17.00

*Intrarea se va face pe baza unui bilet in valoare de 20 lei, bilet ce va putea participa la tombola.
*Accesul copiilor sub 18 este permis doar in prezenta unui insotitor adult.


Spatiul expozitional indoor: 

    • Zona expozanti
    • Zona informare
    • Zona demonstratii si concursuri
    • Zona fidelizare public vizitator
    • Seminarii
    • Asocierea vinului cu gastronomia
    • Iubesc Vinul Romanesc

 

gala-vinului-autohton-vinvest-2016

 

Noutati

Impact Hub Bucharest și EIT Food lansează înscrierile pentru programul de accelerare Empowering Women in Agrifood 2025

03-04-2025 Stiri agricole

Impact Hub Bucharest și EIT Food lansează înscrierile pentru programul de accelerare Empowering Women in Agrifood 2025

Impact Hub Bucharest și EIT Food lansează înscrierile pentru programul de accelerare Empowering Women in Agrifood 2025 București, 2 aprilie 2025. Impact Hub Bucharest, în parteneriat cu EIT Food, a deschis înscrierile pentru Empowering Women in Agrifood (EWA), dedicat antreprenoarelor și proiectelor create de acestea în domeniul agroalimentar. Empowering Women in Agrifood este un program de accelerare dezvoltat de EIT Food, cea mai mare comunitate de inovare alimentară din lume. EIT Food este s... Mai multe>>

Târgul de Paște – Învie Tradiția: Gusturi curate, daruri cu suflet

02-04-2025 Targuri si expozitii

Târgul de Paște – Învie Tradiția: Gusturi curate, daruri cu suflet

În perioada 7 – 16 aprilie, Învie Tradiția vă invită să pășiți într-un univers al tradiției românești autentice, la Târgul de Paște organizat în showroom-ul nostru din Str. Mihai Eminescu nr. 142, București. O călătorie printre borcane cu bunătăți, coșuri cadou tradiționale, ouă încondeiate și alte comori meșteșugite cu grijă – toate menite să aducă în casele voastre bucuria Paștelui, așa cum era altădată. Mai multe>>

România, la final de World Butchers’ Challenge 2025: începutul unui nou drum

02-04-2025 Stiri agricole

România, la final de World Butchers’ Challenge 2025: începutul unui nou drum

Echipa „Măcelari de Elită” și-a încheiat prima participare la World Butchers’ Challenge (WBC) 2025 cu un impact semnificativ asupra comunității internaționale a măcelarilor, deschizând noi oportunități pentru viitor.„Fiind prima dată când a participat la World Butchers' Challenge, România a făcut o impresie puternică în competiție. Întreaga echipă ar trebui să fie incredibil de mândră de prezentarea ambițioasă, minuțioasă și impresionantă. Felicitări!”, a declarat Ashley Gray, CEO WBC. Mai multe>>

Comunicat APIA: Apicultorii sunt așteptați la APIA să depună Cereri de plată pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2025

01-04-2025 Plati APIA

Comunicat APIA: Apicultorii sunt așteptați la APIA să depună Cereri de plată pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2025

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a publicat Ghidul informativ „Sprijin financiar pentru intervențiile aferente sectorului apicol din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027” – ISA – PS 2024, Ediția 1, Revizia 2”, pe site-ul instituției: www.apia.org.ro, la link-ul: https://apia.org.ro/directia-masuri-de-piata/apicultura/anul-2025/. Mai multe>>

România, debut cu dreptul în competiția mondială a măcelarilor

01-04-2025 Stiri agricole

România, debut cu dreptul în competiția mondială a măcelarilor

După ce duminică juniorul Paul Cordea a deschis drumul pentru România la World Butchers’ Challenge - Paris 2025, luni, 31 martie, a fost rândul seniorilor să intre în arenă.Echipa care a concurat cot la cot cu cei mai buni măcelari ai lumii a fost formată din Gabriel Arghir (Macelleria Torelli, Torino, Italia), Sandu Mirea (Auchan Drumul Taberei, București), Ciprian Irimia (Raitar, Suceava), Adrian Petre (Carne și sare, București), Georgian-Marius Petre (Cathedral Distribution, Buzău), Bíró Jáno... Mai multe>>

Nagy Atilla - fermier campion cu P0710, hibrid de top în județul Bihor

26-03-2025 Stiri agricole

Nagy Atilla -  fermier campion cu P0710, hibrid de top în județul Bihor

Performanța în agricultură este condiționată de numeroase aspecte, factori de mediu ori decizii potrivite. A alege genetica potrivită pentru propria fermă este unul dintre elementele cheie pe care reprezentanții companiei Corteva Agriscience le evidențiază ori de câte ori au loc întâlniri cu fermierii. Probabil acesta este și unul dintre motivele pentru care fermierii aleg constant hibrizii Pioneer și astfel rezultă colaborări ce durează zeci de ani. Este și exemplul următorului fermier campion... Mai multe>>

P9944, hibridul de top pentru familia Holhoș din Bihor

26-03-2025 Stiri agricole

P9944, hibridul de top pentru familia Holhoș din Bihor

Tradiție și succes. Acestea sunt doar două dintre cuvintele care pot descrie pe scurt activitatea companiei Corteva Agriscience de-a lungul timpului. Încă de la debutul pe piața din România, hibrizii Pioneer au intrat în grațiile fermierilor și au devenit o alegere constantă datorită producțiilor ridicate obținute an de an. Acesta a fost unul dintre motivele lansării campaniei Fermier campion, iar în cele ce urmează regăsim povestea familiei Holhoș care, după mai multe testări, a rămas fidelă hi... Mai multe>>

Ce este lacul pentru cărămida grătar și când ai nevoie de el?

26-03-2025 Constructii, instalatii, echipamente

Ce este lacul pentru cărămida grătar și când ai nevoie de el?

Ai observat că grătarul tău din cărămidă începe să-și piardă culoarea și să se degradeze în timp? Sau poate vrei să-l protejezi de ploaie, îngheț și grăsimea încinsă care poate păta suprafața? Dacă ai un grătar din cărămidă în curte, probabil că te-ai confruntat deja cu aceste probleme. Expunerea constantă la intemperii, temperaturile ridicate și depunerile de grăsime pot deteriora aspectul și structura grătarului, scurtându-i durata de viață.    Mai multe>>

Agro & Auto Expo

25-03-2025 Targuri si expozitii

Agro & Auto Expo

În perioada 28-30 Martie 2025 se va desfășura prima ediție Agro&Auto Expo Tărgu Mures, un eveniment de excepție dedicat promovării și prezentării utilajelor agricole , echipamente pentru ferme si grădină, industriei alimentare, industria auto. Agro & Auto Expo – inovație și tradiție într-un singur loc! Locația evenimentului: Parcarea Aushopping Târgu Mureș, Bulevardul 1 Decembrie 1918, spre Corunca. Data eveniment: 28-30 martie 2025, programul expoziție între orele 10.00-20.00 De... Mai multe>>

Floarea soarelui - Fertilizarea de bază asigură un start bun culturii !

21-03-2025 Floarea soarelui

Floarea soarelui - Fertilizarea de bază asigură un start bun culturii !

Perioada critică pentru nutriția cu N,P,K a culturii de floarea soarelui începe din primele faze de vegetație, efectul lipsei acestora în această etapă nu poate fi compensată ulterior !Strategia de fertilizare a culturii de floarea soarelui trebuie să ia în considerare particularitățile biologice ale plantei, condițiile pedoclimatice, consumul specific și producția scontată. Mai multe>>

IulianCântar lansează gama de Generatoare PTO marca Schneeberger pe piața din România

20-03-2025 Masini, utilaje, instalatii

IulianCântar lansează gama de Generatoare PTO  marca Schneeberger pe piața din România

IulianCântar, divizie a Grupului SILOBAG, se numără printre cei mai importanți producători autohtoni de cântare auto și cântare platformă omologate, certificate SRAC, și de aparatură de laborator pentru testarea cerealelor. IulianCântar anunță extinderea portofoliului de produse prin introducerea generatoarelor PTO produse de Schneeberger, Austria, o soluție eficientă pentru ferme și industria agricolă.Aceste produse sunt lansate în premieră pe piața din România, IulianCântar fiind unic importa... Mai multe>>