sau trezirea spiritului romanesc la viata
Cred ca cei care au ales “frunza” ca simbol pentru promovarea turismului s-au gandit, in primul rand, la codrii de fag, brad si stejar care inca mai ocupa suprafete insemnate in Romania.
Eu cred insa ca “frunza” simbolizeaza poporul roman care in ultimii 65 de ani a fost purtat inainte si inapoi din punct de vedere politic, social, economic, cultural si mai ales spiritual.
Nu suntem un popor de sfinti; cu toate ca azi sute de mii de tineri sunt indragostiti de cultura, traditiile si spiritualitatea romaneasca. Nu suntem un popor de sfinti; cu toate ca azi sute de mii de pensionari romani au trait si frumoasele vremuri cand spiritualitatea romaneasca era inca vie. Au venit insa comunistii la putere si spiritul roman a fost lovit crunt si sistematic.
Mai sunt azi multi sfinti si oameni cu mare bogatie sufleteasca in tara noastra. Ei au fost asemanati cu “trandafirii” de catre sfintii parinti aflati inca in viata. Nu sunt trandafiri, sunt doar frunzele care traiesc langa Domnul Iisus. El este trandafirul, iar parfumul acestuia umple cu o mireasmă placuta frunzele din apropierea Sa.
Azi poporul roman a devenit o simpla frunza fara parfum si fara viata. Sper ca incepand cu primele zile ale proaspatului an 2011 sa traim din nou in cultura, traditia si credinta romaneasca in Domnul Iisus Hristos.
Autor: Mircea Suhoverschi
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>