Reteaua Bio Austria

austria2.jpgAlimentele organice, mult mai sanatoase;

Produse biologice gustoase si de inalta calitate;

Sarbatorile de tip Bio;

Cumpararea produselor bio;

Reteaua BIO Austria;








Alimentele organice sunt si mai sanatoase

Doar in sistemul de agricultura ecologica se poate determina cu adevarat valoarea oamenilor, animalelor, plantelor si economiile. Produsele bio ne permite sa ne bucuram pentru sanatatea consumatorilor si a mediului inconjurator.

Agricultorii trateaza biologic animalele cu multa dragoste si ofera animalelor foarte mult spatiu pentru nevoile lor de viata. Puii, porcii doresc sa aibe un loc pentru scurmat, iar viteii si bovinele tinere au nevoie de spatiu pentru a sari si zburda in voie.

Animalelor le place sa simta soarele pe piele lor dar si dusurile de ploaie. Aceasta forma de bunastare a vietii, este asigura prin tehnologia de crestere in sistem Bio si care ofera animalelor foarte multa sanatate.

Produsele organice din carne sunt garantate, deoarece sunt libere de rezidurile de antibiotice!

Dupa o jumatate de secol de cercetare in tehnologia Bio, sa ajuns la concluzia ca animale au nevoie de mult spatiu pentru a se simtii bine si pentru a fii sanatoase.

Rezultatul cercetarilor austriaci, in cresterea bio a animalelor, a fost publicat sub forma unor linii directoare. Asociatia "Bio Austria" are un rol cheie in aceast dezvoltare.


austria1.jpg

Produse biologice gustoase si de inalta calitate.

Un mediu sanatos, sustinut de catre agricultura ecologica necesita foarte multa atentie si angajament. Utilizarea de tehnologii bio, asigura reusita agricultorilor in afaceri.

Agricultorii depun multa pasiune si efort pentru a utiliza toate resursele organice locale, pentru a asigura sanatate pamantului, plantelor, animalelor si oamenilor.

Fermierii organici au un motiv de ingrijorare fata de sanatate amediului ambiant. De aceea vor sa experimenteze din nou acest sistem de agricultura care asigura frumusete si vitalitatea mediului inconjurator, si care trebuie pastrat si consolidat, pentru generatiile urmatoare.

Asociatia Bio Austria, a creat un brad pentru produsele organice, si pentru activitatea biologica a agricultorilor si fermierilor asociatiei. Membrii asociatiei furnizeaza materii prime si produse alimentare biologice, care sunt valorificate prin partenerii asociatiei: BILLA; MERCUR; NATUR PUR; NATUR ACTIV, etc.

Sunt valorificate, in primul rand, produsele biologice obtinute in fermele din apropierea acestor supermaketuri. Produsele biologice, sanatoase si gustoase, sunt de asemenea disponibile, daca sunt procurate direct de la fermieri. Asociatia ofera posibilitatea de contact personal cu agricultorul din regiunea solicita. Consumatorii pot sa se convinga la fata locului cu privire la calitatea produselor biologice oferite.

Consumatorii au la indemana urmatoarele adrese pentru informare:

BIO baza de date de agricultorii AUSTRIA ;

Baza de date a BIO AUSTRIA ;

BIO baza de date a Austriei (bioinfo) ;

Baza de date a Ministerului de viata





Sarbatorile de tip Bio

austria3.jpg

Drumetiile prin paduri si lunci, in mijlocul naturii, va tine departe de stressul vietii zilnice. Trebuie sa va faceti timp si pentru odihna si recreere. Trebuie sa aveti deschidere pentru frumusetea peisajului. Sa admirati fluturii si ascultati pasarile cantatoare. Sa fiti captivati de delicatele peisaje din lunci, in timpul verii, in culorile de toamna sau in frumusetile iernii. Sa descoperiti rasaritul de soare. Sa traiti experienta mersului prin apa, cu picioarele goale. Sa te bucuri de splendoarea naturii dupa o ploaie de vara, sau sa stai la umbra unui copac batran, intr-o zi caniculara. Si dupa o drumetie in mijlocul naturii sa te bucuri de painea proaspata, scoasa din cuptor, sau de lactatele prelucrate inferma. Sau de fructele, mierea si ouale proaspete de la micul dejun.

Sa admiri deaproape animalele din gospodarie: pisicile, puii, vacile de pe pasune, caii din Centru de echitatie, oile sau caprele. Este o mare bucurie pentru copii si adulti sa se joace cu animalele din ferma.


Cum poti cumpara produsele alimentare organice

austria4.jpg

Exista reglementari legale clare si stricte de control, care garanteaza faptul ca numai produsele etichetate sunt, de fapt biologic.

Fiecare produs biologic trebuie sa contina un cod de detectare, atribuit de catre Ministerul Agriculturii si Alimentatiei.

AT-W-02-0165-bio-3L (exemplu 1)

  • AT = indica faptul ca organismul de control are sediul in Austria;
  • W = W indică starea = Viena, N = Austria de Jos, O = Austria de Sus, etc;
  • 02 = este numarul alimentar acordat de catre autoritatea de supraveghere;
  • Bio = este un produs biologic;
  • 0165 = este numarul de Bio-Bio - operatiunea de cultura Verband-Austria;
  • 3 = este codul de ferma ecologica (in acest caz Austria de Jos);
  • L = Agricultura

Acest cod ofera garantii de securitate si de depistare a fiecarui agricultor.Coduri asemanatore primesc si comerciantii si procesatori de produse bio.


fermaerich.jpg



Reteaua BIO Austria

"Bio AUSTRIA" - este organizatia de fermieri organici din Austria. In spatele BIO Austria sunt 14.000 agricultori si fermieri organici.

Asociatia are un personal 100 de specialisti cu experienta de decenii in productie, prelucrare, comercializare si consiliere. Specialisti cu un grad grad inalt de competenta.

BIO Austria colaboreaza cu: comertul; industria alimentara; politicienii; economia; stiinta; Mass-Media.

BIO AUSTRIA se vede ca o comunitate de valori preocupata de: ecologie; bunastarea animalelor; piata, preturi, valorificare; cultivarea produselor organice in fermele familiare; cercetare si inovatie.

Alegand alimentele organice, agricultorii austrieci contribuie la mentinerea unui mediu de viata cu un sol fertil, o apa curata si aer ozonat.

Bio Austria va recomada sa va bucurati de alimentele organice ale agricultorilor din Austria.

Noutati

A avut loc prima reuniune a Consiliului Laptelui – grup consultativ pentru sectorul bovinelor de lapte

01-10-2024 Bovine

A avut loc prima reuniune a Consiliului Laptelui – grup consultativ pentru sectorul bovinelor de lapte

Marți, 01 octombrie 2024, a avut loc prima reuniune a Consiliului Laptelui – grup consultativ pentru sectorul zootehnic, specia bovine. Evenimentul, organizat sub coordonarea ministrului Florin BARBU, s-a desfășurat la sediul unei ferme de bovine din județul Buzău, localitatea Amaru. Acesta a avut ca scop identificarea problemelor cu care se confruntă sectorul bovinelor de lapte, în vederea stabilirii și formulării propunerilor de măsuri necesare soluționării acestora. Mai multe>>

Stadiul pestei rumegătoarelor mici în România

13-09-2024 Ovine si caprine

Stadiul pestei rumegătoarelor mici în România

În data de 13.09.2024, în România mai sunt active 37 de focare de pesta rumegătoarelor mici (PRM). În acestă săptămână au fost stinse 30 de focare de PRM, dintre care 21 de focare – în județul Tulcea, 8 focare  în județul Constanța și un focar în județul Ialomița. Măsurile suplimentare pentru controlul și eradicarea PRM, prevăzute în ordinul comun emis de ANSVSA, MADR și MAI, rămân valabile, conform Deciziei de punere în aplicare a Comisiei. Mai multe>>

10 cursuri de gătit carne de pui cu Chef Adi Hădean: azi începe concursul Familia Safir

22-07-2024 Pasari

10 cursuri de gătit carne de pui cu Chef Adi Hădean: azi începe concursul Familia Safir

După anunțul din luna mai 2023 a parteneriatului pe termen lung dintre Grupul de firme Safir și Chef Adi Hădean, prin care liderul de opinie face cunoscut publicului său tot ce consideră util și interesant din afacerea care produce marca Familia Safir, astăzi anunțăm continuarea colaborării prin campania de marcă „De la Familia Safir sau din curtea ta, totuna este”- și un concurs național. Mai multe>>

Afla care sunt cele 6 etape din ciclul de viata al unei vaci

15-01-2024 Bovine

Afla care sunt cele 6 etape din ciclul de viata al unei vaci

Ciclul de viață al unei vaci este un proces fascinant și esențial în agricultura modernă. De la naștere până la maturitate și producția de lapte sau carne, fiecare etapă joacă un rol crucial în dezvoltarea și contribuția vacii la industria agricolă. În acest articol, vom explora cele 6 etape ale ciclului de viață al unei vaci, oferind o imagine cuprinzătoare a evoluției acestui animal de fermă. Mai multe>>

Productia de acvacultura din UE bate pasul pe loc, in ciuda unei finantari considerabile

21-11-2023 Pesti

Productia de acvacultura din UE bate pasul pe loc, in ciuda unei finantari considerabile

Desi cadrul UE pentru promovarea dezvoltarii durabile a acvaculturii in statele membre s-a imbunatatit, finantarea mult mai mare pusa la dispozitie nu a adus rezultate concrete, avertizeaza Curtea de Conturi Europeana intr-un raport publicat recent. De fapt, se pare ca productia de acvacultura din UE a ramas pe loc.  Mai multe>>

Crescatorii isi pot sacrifica porcii in propriile gospodarii

12-11-2023 Porcine

Crescatorii isi pot sacrifica porcii in propriile gospodarii

Sustinerea cresterii traditionale a porcului in gopodarii si a proprietarilor de porci din mediul rural este o prioritate a Auroritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Cresterea, sacrificarea porcilor in gospodaria taraneasca si comercializarea acestora nu va fi interzisa. ANSVSA transmite romanilor ca isi vor putea sacrifica fara probleme porcii inainte de Craciun, in propriile gospodarii. Mai multe>>

Fressnapft implineste un an de la intrarea pe piata romaneasca de hrana si accesorii pentru animale de companie

12-11-2023 Animale de companie

Fressnapft implineste un an de la intrarea pe piata romaneasca de hrana si accesorii pentru animale de companie

Fressnapf, liderul pietei europene in comercializarea produselor pentru animale de companie, implineste toamna aceasta un an de la deschiderea primului magazin din Romania. Compania a lansat in ultimele 12 luni 22 de magazine, dintre care sase in Bucuresti si imprejurimi, si a creat, astfel, peste 150 de locuri de munca. Mai multe>>

Grupul de firme Safir este unul dintre cei mai importanti angajatori locali din regiunea Moldovei

01-11-2023 Pasari

Grupul de firme Safir este unul dintre cei mai importanti angajatori locali din regiunea Moldovei

Cu un numar impresionant de 767 de angajati activi, grupul de firme Familia Safir demonstreaza angajament pentru dezvoltarea comunitatii din judetele din regiunea Moldovei. Aproximativ 80% dintre angajatii grupului de firme sunt din judetul Vaslui si ocupa diferite roluri in cele sapte ferme, trei fabrici (de produse semipreparate si preparate, nutreturi combinate si fainuri proteice), un abator, magazine proprii, o rotiserie, precum si in departamentele suport care deservesc aceste divizii. Mai multe>>

Gripa aviara diagnosticata in judetul Teleorman

28-10-2023 Pasari

Gripa aviara diagnosticata in judetul Teleorman

Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala a confirmat prezenta virusului gripei aviare H5N1 in probele prelevate de la o pasare dintr-o gospodarie cu un efectiv de 120 de pasari (40 curci, 45 de gaste, 10 rate, 25 de gaini) din localitatea Tiganesti, judetul Teleorman. Mai multe>>

Inteligență Artificială pentru o agricultură de precizie într-o fermă zootehnică

26-10-2023 Zootehnie

Inteligență Artificială pentru o agricultură de precizie într-o fermă zootehnică

Pentru gestionarea eficientă a unei ferme în zootehnie, ai nevoie de un șef/manager de fermă, care coordonează activitățile zilnice ale fermei, gestionează bunăstarea animalelor, supraveghează resursele și implementează protocoale asigurându-se de buna funcționare a fermei. Mai multe>>

Proiectul Better-B adapteaza practicile moderne de apicultura la tehnologiilor apicole avansate

18-10-2023 Albine

Proiectul Better-B adapteaza practicile moderne de apicultura la tehnologiilor apicole avansate

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca, prin Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii, Disciplina de Apicultura si Sericicultura, face parte din consortiul european al Proiectului Better-B, care are drept obiectiv principal restaurarile, armonizarile si echilibrarile fiziologice ale coloniilor de albine. Mai multe>>