Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de grup.
Evenimentul a facilitat discutii ample si a oferit o perspectiva detaliata asupra strategiei de dezvoltare a companiei Agra Asigurari in contextul dinamic al industriei agricole si indicatorii cheie de performanta.
Cu peste 1.357.000 ha asigurate la nivel national, Agra Asigurari detine in prezent o cota de piata de peste 50%. Analizand rezultatele financiare ale anului 2023, se remarca performantele notabile ale companiei in domeniul asigurarilor agricole.
Cu prime in valoare de peste 340 milioane de euro incasate la nivel de grup, compania a demonstrat o crestere stabila a veniturilor generate. De asemenea, la nivel de grup, suprafata asigurata a insumat 4.2 milioane de hectare si suma asigurata de 10.8 miliarde de euro indica o extindere a portofoliului de asigurari si o consolidare a pozitiei pe piata. Cei aproximativ 67.000 de clienti demonstreaza increderea in serviciile oferite de companie, iar prezenta a 180 de angajati si peste 550 de evaluatori subliniaza dimensiunea si amploarea operatiunilor sale. In ansamblu, rezultatele financiare pentru anul 2023 reflecta o perspectiva promitatoare pentru viitorul companiei in industria asigurarilor.
„Ne-am angajat ferm intr-o directie de dezvoltare strategica, axata pe satisfactia si protectia muncii fermierilor din Romania, care se confrunta anual cu schimbarile climatice imprevizibile. Astfel, am identificat domeniile cheie de dezvoltare pe piata din Romania, pentru a continua sa oferim servicii relevante pentru nevoile agriculturii autohtone si a ne consolida pozitia pe piata asigurarilor. Acestea includ cea mai larga paleta de riscuri asigurabile din Europa si servicii digitalizate de inalta calitate, acoperind sectoare agricole cheie, precum cultura mare, pomicultura, viticultura, spatiile protejate - legumicultura. Prin aceste initiative, ne reafirmam dedicarea fata de cresterea durabila si ne asiguram ca suntem mereu la inaltimea asteptarilor, intr-un mediu economic in continua schimbare”, declara Adrian-Horia Lupu, Director General Agra Asigurari.
Agra Asigurari ofera cea mai rapida si moderna evaluare a daunelor din Europa, cu o perioada de aprobare interna a platilor de sub 2 zile. Portalul online Agra Asigurari aduce numeroase avantaje clientilor si brokerilor deopotriva, precum procesul simplificat de comunicare, acces facil indiferent de locatie, calculator online de prime, vizualizare securizata a documentelor de asigurare, avizare simpla si rapida a daunelor si posibilitatea de a accesa serviciul AgraSat, pentru vizualizarea in timp real a imaginilor din satelit cu parcelele aferente culturilor detinute.
Asigurarea plantatiilor pomicole ofera doua tipuri distincte de acoperire, respectiv Plantatii pomicole Basis si Plantatii pomicole protejate Basis. Primul produs asigura rodul plantatiilor sau arbustilor fructiferi impotriva grindinei, indiferent de varietatea soiurilor, fiind incluse chiar si plantatiile noi, avand obligativitatea de a asigura intreaga suprafata plantata cu aceeasi cultura/plantatie/specie.
In cazul celei de-a doua optiuni, se asigura atat rodul plantatiilor pomicole sau al arbustilor fructiferi, cat si sistemul de protectie antigrindina si pomii fructiferi impotriva grindinei si a furtunii, existand conditia ca suprafata acoperita de sistemul antigrindina sa nu depaseasca 15 hectare. In cazul unei daune totale asupra sistemului de protectie antigrindina vor fi despagubite si daunele mecanice provocate de aceasta asupra rodului. Foliile de protectie anti ploaie de sub plasa antigrindina, precum si alte echipamente suplimentare, se pot asigura impotriva riscurilor grindina si furtuna.
Suma asigurata variaza in functie de tipul de plantatie si produs de asigurare. Pentru Plantatii pomicole Basis, suma asigurata pentru riscul de grindina poate fi aleasa de catre asigurat in functie de productia asteptata.
Pentru Plantatiile pomicole protejate Basis, suma asigurata pentru rodul plantatiei poate fi aleasa de catre asigurat in functie de productia asteptata. Pentru sistemele de protectie, suma asigurata este stabilita la 60.000 lei/ha pentru structura de sustinere si 40.000 lei/ha pentru plasa antigrindina, iar pentru pomii fructiferi este de 75.000 lei/ha, fara posibilitate de modificare.
Despagubirile in cazul plantatiilor pomicole pe rod sunt calculate in functie de clasificarea rodului conform standardelor de calitate ale Uniunii Europene si se acorda in caz de dauna totala sau partiala, cu sau fara fransiza, in functie de amploarea daunelor.
De asemenea, fermierii pot suporta mai multe tipuri de fransize, in functie de de culturi si sumele asigurate. Termenul de subscriere pentru aceste asigurari este 15.05, iar acoperirea intra in vigoare dupa inflorirea deplina a plantelor.
Pachetul Vita de Vie Basis ofera asigurare pentru plantatiile viticole, scolile de vita de vie si corzi altoi impotriva riscurilor climatice, inclusiv grindina, incendiu/foc si furtuna/ploaie torentiala. Asigurarea acopera cheltuielile tehnologice suplimentare cauzate de grindina pentru struguri dupa stadiul de vegetatie BBCH 85.
In cadrul pachetului Vita de Vie Universal, asigurarea cuprinde suplimentar protectie impotriva inghetului tarziu de primavara. Valabilitatea acoperirii pentru inghetul tarziu incepe de la dezmugurire si se extinde pana la data de 31 mai.
Printre beneficiile oferite de acest produs se afla alegerea sumei de asigurare. Evaluarea daunelor se efectueaza rapid, fara a se solicita documente suplimentare (de ex. raportul de la INMH), plata indemnizatiei de asigurare se efectueaza in maxim 30 de zile de la semnarea protocolului final de dauna.
Astfel, Agra Asigurari garanteaza asistenta rapida si competenta in caz de daune, asigurand un sprijin esential in momentele dificile. Prin investitii continue in angajati calificati si motivati, dar si in dezvoltarea echipei de evaluatori formata din fermieri si ingineri agronomi care inteleg realitatea activitatilor din teren, Agra Asigurari isi consolideaza capacitatea de a raspunde eficient nevoilor variate ale clientilor sai. De asemenea, compania se angajeaza sa creasca in mod profitabil si sa opereze in mod durabil, tinand cont atat de cerintele clientilor, cat si de impactul asupra comunitatii si mediului inconjurator.
Despre Agra Asigurari
Incepand cu 2016, compania Agra Asigura ofera produsele sale de asigurare fermierilor din Romania fiind singurul asigurator specializat pe domeniul agricol. Prin dezvoltarea permanenta a paletei de produse, compania ofera asiguratilor cele mai bune solutii pentru prevenirea efectelor climatice. Agra Asigurari garanteaza cea mai rapida si moderna evaluare de daune din Europa. Astfel, ajutorul rapid si nebirocratic in caz de dauna este principiul de baza al societatii Agra Asigurari.
20-09-2024 Targuri si expozitii
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va organiza, în 28 septembrie 2024, la Apoldu de Sus (jud. Sibiu), a treia ediție a Vinea Apoldia Maior Fest, un eveniment care va reuni muzica de calitate cu vinurile parfumate și cu mâncarea tradițională delicioasă, într-un decor unic. Mai multe>>
19-09-2024 Management agricol
Corteva Agriscience, compania internațională de cercetare și dezvoltare în domeniul agriculturii, anunță lansarea celei de-a cincea ediții a programului său de granturi educaționale TalentA 2024. Această inițiativă are scopul de a îmbunătăți abilitățile profesionale ale femeilor inovatoare din mediul rural, printr-o formare specializată în managementul afacerilor și agricultură, oferindu-le, de asemenea, șansa de a concura pentru finanțări în valoare de 15.000 USD, oferite de Corteva Agriscience... Mai multe>>
17-09-2024 Plati APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește fermierilor că până la data de 30 septembrie 2024, sunt așteptați la Centrele APIA unde au depus cererile de plată aferente Campaniei 2024, în vederea semnării acestora (excepție fac fermierii care s-au prezentat la APIA în perioada legală de depunere si au depus cererile de plată fizic, precum și fermierii care folosesc semnătura electronică și care au semnat electronic cererea la depunere). Mai multe>>
12-09-2024 Plati APIA
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a finalizat autorizarea la plată a rentierilor agricoli care și-au vizat carnetele de rentier în perioada 01 martie – 02 septembrie 2024. Astfel, a fost autorizat la plată un număr total de 23.603 rentieri agricoli cu suma totală de 31,56 milioane lei. Mai multe>>
12-09-2024 Afaceri agricole
Norofert, principalul producător de inputuri organice pentru agricultură și furnizor de biotehnologie pentru agricultura din România, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO (simbol BVB: NRF), își extinde prezența internațională prin intrarea pe piața din Brazilia. Înființarea noii entități, Norofert Brasil LTDA, reprezintă un pas important în strategia companiei de a aduce tehnologia sa avansată într-una dintre cele mai mari piețe agricole din lume. Mai multe>>
12-09-2024 Intalniri si conferinte
Pe 31 octombrie 2024 va avea loc, la Varna, în Bulgaria, a 8-a ediție a Grain Academy - conferință internațională concentrată pe dezvoltarea durabilă a modelelor de tranzacționare eficientă și investiții strategice în viitorul sectorului cerealelor din Balcani și regiunea Mării Negre, în locația sa emblematică și confortabilă a Centrului de Congrese de la Hotel International, din stațiunea Nisipurile de Aur. Mai multe>>
05-09-2024 Intalniri si conferinte
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, în 7-8 septembrie 2024, prin Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii, Conferința internațională anuală a International Assocation of Human-Animal Interaction Organizations (IAHAIO) – ”The power of human-animal interactions in times of crisis”. Mai multe>>
05-09-2024 Subventii agricultura
APIA informează că pentru anul școlar 2024-2025, a fost aprobată suma de 760.241.000 lei ca buget pentru implementarea Programului pentru Școli al României și se utilizează după cum urmează: 96.176.000 lei pentru acordarea gratuită de fructe şi legume şi 38.163.000 lei pentru derularea măsurilor educative aferente; 370.676.000 lei pentru acordarea gratuită de lapte de consum şi produse lactate fără adaos de lapte praf şi 38.163.000 lei pentru derularea măsurilor educative aferente; 217.063.000 l... Mai multe>>
05-09-2024 Stiri agricole
Programul Național Antigrindină a fost sistat, prin adresa nr. 6035/30.08.2024, MADR a anunțat lipsa alocării fondurilor necesare activității de operare pentru anul în curs, prin urmare a oprit funcționarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor. În conformitate cu această decizie, unitățile de combatere a căderilor de grindină operate de către IAA (Intervenții Active în Atmosferă) au intrat în regim de conservare și pază. Mai multe>>
05-09-2024 Fonduri europene agricultura
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție intermediar aferent submăsurii 4.1, pachetul 4.1.1. Achiziții simple de utilaje la nivelul fermei – sector vegetal, componenta toate culturile exceptând sfecla de zahăr și formele asociative, pentru proiectele depuse în prima etapă lunară (25 iunie – 24 iulie 2024) a sesiunii din acest an. Mai multe>>
29-08-2024 Subventii agricultura
Având în vedere informațiile eronate lansate în spațiul public prin care se induce ideea că “fermierii riscă să piardă subvențiile de la APIA fiindcă nu știu să folosească internetul și nu dețin telefoane performante”, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură face precizări cu privire la acțiunea de monitoring la care se face referire în articolele apărute, astfel: Mai multe>>
22-08-2024 Plati APIA
Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, pentru Măsura de acordare a sprijinului financiar pentru intervențiile aferente sectorului apicol din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027 – ISA – PS 2024, au fost depuse la nivelul centrelor județene/municipiului București APIA 7.151 cereri de plată, pentru o sumă totală de 86.201.335,49 lei. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>