Clubul Fermierilor Romani lanseaza cea de-a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

Clubul Fermierilor Romani lanseaza cea de-a V-a serie a programului Tineri Lideri pentru AgriculturaClubul Fermierilor Romani anunta lansarea inscrierilor pentru cea de-a V-a editie a programului „Tineri Lideri pentru Agricultura”, care isi propune sa pregateasca tinerii fermieri sa asigure succesiunea afacerilor agricole, sa devina lideri in propriile afaceri si in comunitatea lor, dar si sa participe activ la buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile nationale si europene.


Programul „Tineri Lideri pentru Agricultura”, derulat de Clubul Fermierilor Romani, a fost lansat in anul 2019 si a crescut in popularitate, astfel ca anul acesta, Clubul intentioneaza sa recruteze un numar de 120 de participanti, din toate judetele tarii, cu specializari diferite. De asemenea, de 2 ani, programul si-a deschis portile si catre fermierii vorbitori de limba romana din tarile invecinate.

Florian CIOLACU Director Executiv Clubul Fermierilor RomaniNoi, Clubul Fermierilor Romani, am identificat cu ani in urma acest trend al schimbarii de paradigma in agricultura europeana, asa ca am cautat moduri de a transforma amenintarile in oportunitati. Ne-am bazat pe principii moderne si pe experienta dobandita in seriile anterioare pentru a dezvolta un sistem integrat de training-uri, workshop-uri si programe de mentorat care sa ajute tinerii sa devina lideri de succes. Munca bine facuta si responsabilitatea asumata genereaza valoare si energie care se transfera si celor cu care tinerii lucreaza, pentru care pot fi adevarate modele personale si de business, contribuind astfel la schimbarea mult asteptata in agricultura pe termen mediu-lung”, a declarat Florian Ciolacu, Director Executiv Clubul Fermierilor Romani.

Jabbar Kanani, Membru in Consiliul Director al Clubului Fermierilor Romani, cel care a initiat si conceput acest program, ne-a declarat: „In 2019 am pornit programul <<Tineri Lideri pentru Agricultura>> avand convingerea ca informatia, cunoasterea si networking-ul inseamna putere. Agricultura de maine are nevoie de inovatie si tehnologie pentru a fi performanta si sustenabila, iar viitorul ei este legat de o retea de fermieri bine conectati, care sa contribuie impreuna la progresul comun”.

Violeta DARIA Manager Program Tineri Lideri pentru AgriculturaProgramul <<Tineri Lideri pentru Agricultura>> s-a dovedit a fi un real succes pentru asigurarea continuitatii afacerilor agricole. Ne bucura ca interesul pentru agricultura este in crestere si ca tinerii din Romania isi doresc sa faca o diferenta in sector. Prin intermediul programului nostru, tinerii fermieri sunt pregatiti pentru a fi lideri in propriile afaceri si in comunitatile lor. Ii vom sprijini sa isi asume responsabilitatile si sa inteleaga importanta reprezentarii fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles”, a declarat Violeta Daria, Managerul Programului „Tineri Lideri pentru Agricultura”.

Tinerii lideri care vor face parte din seria a V-a a programului vor beneficia de o structura imbunatatita si de mai multe oportunitati de dezvoltare personala si profesionala. Un alt avantaj al participarii la acest program este posibilitatea de a face schimb de experiente si idei cu ceilalti participanti din toata tara. Astfel, tinerii lideri vor putea crea legaturi si conexiuni cu alti tineri pasionati de agricultura, care isi doresc sa aduca schimbarea si sa imbunatateasca sectorul agricol din Romania.

Programul este structurat pe baza valorilor si principiilor „Pactului intre generatii”, care vizeaza promovarea unei abordari sustenabile a agriculturii si a relatiilor de colaborare intre generatiile de fermieri. La finalul programului, tinerii lideri vor fi pregatiti sa preia afacerile familiei si sa le dezvolte, sa se implice in comunitate si sa contribuie la schimbarea pozitiva in agricultura.

In continuare, „Tineri Lideri pentru Agricultura” este dezvoltat de Clubul Fermierilor Romani impreuna cu Fundatia Leaders, integrator al programului, si are ca parteneri educationali companii de training renumite si apreciate in Romania, alaturi de specialisti cu experienta in business, afaceri de familie, training si mentoring.

Grupul Agricover sprijina initiativa Clubului Fermierilor Romani privind pregatirea tinerei generatii de fermieri si va sustine si anul acesta cheltuielile de scolarizare pentru toti participantii din seria V (2023-2024), in cadrul actiunilor sale de responsabilitate sociala.

 

Informatii utile despre programul de formare „Tineri Lideri pentru Agricultura”

KV Tineri Lideri-680

 

Obiectiv

Programul pregateste noua generatie de antreprenori in agricultura, abordand o viziune integrata de business, in scopul cresterii competitivitatii in acest domeniu si pentru asigurarea succesiunii afacerilor fermierilor.

 

Profil participanti

Tineri cu varsta pana la 35 ani, absolventi de facultate, copii ai fermierilor membri in Clubul Fermierilor Romani sau tineri proveniti din familii de fermieri, dornici sa-si dezvolte competentele in managementul afacerii, sa creasca afacerea familiei si sa se implice in comunitate. In program se pot inscrie tineri indiferent de facultatea absolvita, marimea fermei sau tipul de afacere agricola. Este necesar ca exploatatia agricola sa fie inscrisa la APIA, daca se afla pe teritoriul Romaniei.

Tinerii fermieri vorbitori de limba romana din Republica Moldova, Serbia, Ungaria, Ucraina sau Bulgaria se pot inscrie pentru obtinerea unei burse Tineri Lideri pentru Agricultura.

 

Modalitate inscriere

Inscrierile au loc pe site-ul Clubului Fermierilor Romani, la adresa http://cfro.ro/tineri-lideri. In urma completarii unuia dintre formulare, fie pentru fermierii din Romania fie, dupa caz, fermieri din alte tari, candidatii for fi contactati de catre echipa de recrutare in vederea stabilirii unui interviu de cunoastere.

 

Curricula

Programul cuprinde cursuri de pregatire in urmatoarele domenii: administrarea afacerii; management strategic; leadership; comunicare si vorbire in public; diplomatie si protocol; vanzare si tehnici de negociere; marketing in agribusiness; resurse umane; simulare de business; succesiunea afacerii; asigurari agricole; comertul cu cereale; reforma PAC si Pactul Ecologic European; fiscal-audit; tehnologie si digitalizare.

In functie de interes, participantii la program pot opta pentru stagii de internship la Bruxelles, la Reprezentanta Romaniei pe langa Uniunea Europeana, Comisia de Agricultura din Parlamentul European sau asociatii europene ale fermierilor. De asemenea, in Romania, participantii pot alege sa devina stagiari la institutiile responsabile din agricultura – MADR, APIA, AFIR, Comisiile de Agricultura din Parlamentul Romaniei sau la companii private mari de tehnologie si inputuri agricole sau utilaje agricole. Stagiile se deruleaza pe tot parcursul programului si sunt facilitate de Clubul Fermierilor Romani in cadrul parteneriatului cu aceste institutii.

 

Perioada desfasurare

Cursurile din cadrul programului sunt oferite participantilor cu titlu gratuit si se desfasoara in perioada octombrie 2023 – martie 2024. Prezenta la cursuri este obligatorie. Fiecare fermier participa la cursuri cate o saptamana pe luna, de luni pana vineri, de la 9:00 la 17:30.

 

Despre Clubul Fermierilor Romani

Clubul Fermierilor Romani pentru Agricultura Performanta este o asociatie non-profit si neguvernamentala a fermierilor din Romania. Membrii asociatiei sunt fermieri performanti care au modele de afaceri bazate pe inovatie, tehnologie si bunele practici in agricultura, pentru cresterea competitivitatii si a valorii adaugate create in acest domeniu.

Obiectivul principal al Clubului Fermierilor Romani este sa asigure implicarea activa a membrilor sai in procesul de consultare si elaborare a reglementarilor europene si nationale in domeniul agricol, cu scopul de a creste performanta fermierilor din Romania.

Activitatea asociatiei este organizata pe proiecte, bazate pe nevoile fermierilor, aprobate de Consiliul Director si puse in practica de unitatea executiva a Clubului. Proiectele vizeaza domeniile legislativ, fiscal, tehnologie si resurse umane si isi propun sa identifice solutii care sa raspunda in mod real, concret, problemelor cu care se confrunta fermierii.

Clubul Fermierilor Romani lanseaza si deruleaza programe si proiecte concrete pe patru directii strategice de actiune: reprezentare, consiliere si consultanta, formare si leadership, informare si comunicare. www.cfro.ro 

Noutati

Târgul roadelor de toamnă - Învie Tradiția | 21 - 31 Octombrie 2024

21-10-2024 Targuri si expozitii

Târgul roadelor de toamnă - Învie Tradiția | 21 - 31 Octombrie 2024

Începând cu 21 octombrie, Învie Tradiția vă invită să redescoperiți farmecul autentic al toamnei la târgul dedicat roadelor, unde borcanele cu bunătăți de odinioară vă așteaptă să le descoperiți. Fiecare produs aduce cu el gustul copilăriei și tradițiile de altădată, fiind pregătit cu grijă și măiestrie de meșteșugari pricepuți. Aici veți găsi delicii pentru toate gusturile – numai bune de savurat, dăruit sau adus acasă, pentru a păstra vii tradițiile. Mai multe>>

Retrospectiva sezonului agricol 2023-2024 Agra Asigurări: Despăgubiri de 65.000.000 de lei pentru evenimentele climatice din luna iunie

14-10-2024 Asigurari agricole

Retrospectiva sezonului agricol 2023-2024 Agra Asigurări: Despăgubiri de 65.000.000 de lei pentru evenimentele climatice din luna iunie

Sezonul agricol 2023-2024 a fost marcat de fenomenele meteorologice extreme, afectând puternic fermierii la nivel național. Agra Asigurări lansează retrospectiva daunelor pentru acest sezon conform portofoliului de 1.508.000 ha asigurate. Cu aproape 6000 de polițe active, asigurătorul a înregistrat avizări de daună la peste 50% dintre acestea. Cea mai mare despăgubire a fost în cuantum de 5.476.128 lei, acordată unui fermier din Ilfov afectat de grindină. Mai multe>>

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

14-10-2024 Fonduri europene agricultura

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

REI Grup, una dintre cele mai active companii de consultanță specializate în atragerea de fonduri nerambursabile prin fonduri europene sau ajutoare de stat din România, a depus, cu succes, proiecte de investiții în valoare de peste 1,2 miliarde RON (circa 250 milioane euro) prin programul de finanțare „InvestALIM”, gestionat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR), prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

A treia ediție a Agri Trade Summit va reuni peste 1.300 de participanți de top din Agribusiness-ul local și internațional

08-10-2024 Intalniri si conferinte

A treia ediție a Agri Trade Summit va reuni peste 1.300 de participanți de top din Agribusiness-ul local și internațional

AGRI TRADE SUMMIT, principalul eveniment de Agri Trade al României, reunește interesele regionale și definește rolul strategic al României pe piața internațională de Agribusiness. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de jucători de pe piața locală și internațională de Agri Trade, conexând interesele comerciale, Trading-ul de mărfuri, conectând tehnologia și logistica precum și serviciile financiare - garanția unui pod solid pentru Business. Mai multe>>

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

01-10-2024 Intalniri si conferinte

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

Conferința Grain Academy 2024 va reuni și în acest an reprezentanți ai companiilor și consultanțelor agricole din Balcani și regiunea Mării Negre sub auspiciul unei teme circumscrise recentelor conflicte geopolitice și instabilității economice globale - Piețele în punctul în care cresc temerile de recesiune și așteptările pentru un nou Superciclu al mărfurilor. Creșterea eficienței lanțului de aprovizionare și practici agricole sofisticate. Mai multe>>

Cum să evitați greșelile financiare frecvente și să economisiți mai mult

01-10-2024 Afaceri agricole

Cum să evitați greșelile financiare frecvente și să economisiți mai mult

Greșelile financiare sunt comune și mulți oameni iau decizii proaste cu banii lor. Dacă ați gafat de câteva ori și ați făcut alegeri greșite, nu sunteți singuri. Fie că ați cheltuit bani pe achiziții inutile, ați luat imprumuturi rapide online sau nu ați economisit suficient pentru o zi ploioasă, gestionarea finanțelor poate fi o provocare, iar greșelile se pot întâmpla cu ușurință. Din fericire, unele greșeli pot fi corectate, însă altele pot necesita ani de zile pentru a fi recuperate și vă po... Mai multe>>

Efectul de bumerang al taxei de solidaritate în agricultură [Opinie Agricover]

01-10-2024 Afaceri agricole

Efectul de bumerang al taxei de solidaritate în agricultură [Opinie Agricover]

Autor - Liviu Dobre, Președinte al Consiliului de Administrație Agricover Distribution SA: “Măsurile de sprijin pentru fermieri avute în vedere de Guvern reprezintă un prim pas pentru a asigura supraviețuirea fermierilor, suspendarea rambursărilor și acordarea de granturi, putând oferi, în anumite condiții, soluții rapide pentru menținerea fermelor pe linia de plutire. Însă, supraviețuirea nu înseamnă stabilitate, iar pentru un echilibru durabil e nevoie de sprijin pentru întregul lanț agricol, ... Mai multe>>

APIA a finalizat controlul clasic pe teren - Campania 2024

01-10-2024 Subventii agricultura

APIA a finalizat controlul clasic pe teren - Campania 2024

APIA informează că a finalizat controlul clasic pe teren aferent Campaniei 2024. Astfel, la nivel național au fost verificați toți fermierii selectați în eșantionul de control clasic, respectiv un număr de 8.490 exploatații în sector vegetal, cu o suprafață de 795.003 hectare și un total de 220.772 parcele controlate la fața locului. Mai multe>>

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

01-10-2024 Informatii utile

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

Sănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră este o prioritate urgentă. Fără ea, tu și cei dragi nu vă veți putea bucura de nicio altă binecuvântare materială în viață. Cu toate acestea, o sănătate solidă poate fi costisitoare, mai ales în această zi în care costurile medicale cresc anual. Mai multe>>

Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă” la USAMV Cluj-Napoca

24-09-2024 Intalniri si conferinte

Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă” la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, între 26-28 septembrie 2024, Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă”, cu participarea a peste 350 de specialiști din România și alte 17 țări. Evenimentul devenit tradițional în campusul USAMV Cluj-Napoca și aflat la ediția a XXIII-a este conceput ca un forum dinamic, care acoperă o gamă largă de subiecte științifice. Mai multe>>

Congresul European al Fermierilor, în România. Bucureștiul devine Capitala Agriculturii din UE timp de 3 zile în octombrie!

24-09-2024 Intalniri si conferinte

Congresul European al Fermierilor, în România. Bucureștiul devine Capitala Agriculturii din UE timp de 3 zile în octombrie!

Ediția din 2024 a Congresului European al Fermierilor va fi găzduită la București, în perioada 23-25 octombrie 2024. Evenimentul este organizat de către COPA-COGECA o dată la doi ani, într-un stat membru. Anul acesta, structura europeană de reprezentare a intereselor fermierilor și cooperativelor a decis ca România să fie gazda acestui congres care va da ora exactă pentru strategia pe care agricultorii europeni o doresc implementată în sectorul agroalimentar din UE. Mai multe>>

Vinea Apoldia Maior Fest 2024, la Apoldu de Sus. Oaspeții sunt așteptați cu bucate tradiționale, vinuri din podgoria proprie și spectacole

20-09-2024 Targuri si expozitii

Vinea Apoldia Maior Fest 2024, la Apoldu de Sus. Oaspeții sunt așteptați cu bucate tradiționale, vinuri din podgoria proprie și spectacole

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va organiza, în 28 septembrie 2024, la Apoldu de Sus (jud. Sibiu), a treia ediție a Vinea Apoldia Maior Fest, un eveniment care va reuni muzica de calitate cu vinurile parfumate și cu mâncarea tradițională delicioasă, într-un decor unic. Mai multe>>