AGRIVI si BASF ofera o solutie digitala completa fermierilor romani

Platforma AGRIVI ofera o solutie completa pentru gestionarea digitala a tuturor proceselor din ferme - Proiectul AGRIVI si BASF ofera solutii moderne adaptate noilor realitati din agriculturaCompania BASF, unul dintre liderii domeniului industrial, cu un portofoliu extins de produse si solutii pentru protectia plantelor, a ales platforma software AGRIVI, dedicata managementului in agricultura, pentru a-si diversifica portofoliul de solutii agro destinat fermelor si cooperativelor din Romania. Parteneriatul este unul complex, ce are drept obiectiv facilitarea tranzitiei fermierilor romani catre agricultura digitala.


Colaborarea celor doua companii vine ca raspuns la provocarile agriculturii moderne, in care caracterul tot mai imprevizibil al vremii, dificultatea combaterii agentilor de daunare, volatilitatea preturilor si insuficienta tot mai acuta a resurselor naturale au devenit probleme tot mai actuale si mai complexe.

Platforma AGRIVI este cunoscuta la nivel global ca lider in segmentul Ag-Tech. Este o solutie completa de gestionare digitala a tuturor proceselor din ferme sau cooperative si ofera capacitati avansate pentru planificarea, trasabilitatea si analiza intregului flux de productie. Asa cum produsele si solutiile de protectie a plantelor oferite de BASF contribuie la cresterea productivitatii si calitatii recoltelor, simplificand activitatile in ferma, solutia AGRIVI le permite fermierilor romani sa isi digitalizeze toate procesele din ferma pentru a putea lua decizii coerente bazate pe date reale din camp, cu scopul de a obtine in final recolte mai bogate, de o calitate superioara.

Solutia AGRIVI permite fermierilor sa aiba acces la cele mai bune practici agricole de actualitate. In acelasi timp, le ofera posibilitatea de a gestiona simplu si rapid toate activitatile din camp sau ferma. Fermierii pot astfel sa planifice intregul sezon agricol, sa analizeze productia si sa integreze in platforma AGRIVI alte tehnologii digitale pentru agricultura, precum statii meteo, aplicatii de gestiune a parcului auto si de utilaje sau imagistica prin satelit. In acest mod, fermierii pot prelua controlul complet asupra fluxului de productie, pentru un management mult mai eficient al fermei.

Initiativa parteneriatului BASF si AGRIVI a pornit de la o constatare simpla: indiferent daca fermierii sunt sau nu pregatiti, digitalizarea agriculturii devine o realitate in tot mai multe ferme din Romania. Sa faci agricultura traditionala nu mai este nici macar o solutie de compromis, iar acest lucru se reflecta tot mai mult in activitatea marilor ferme si a fermierilor de top. Tocmai de aceea, BASF adopta o pozitie de lider, oferind noi servicii si produse care sa ii sprijine pe fermieri in tranzitia catre digitalizare.

BASF investeste in permanenta pentru a dezvolta produse si solutii in avantajul fermierilor, prietenoase cu mediul inconjurator. Prin digitalizare se poate sustine astfel agricultura moderna si sustenabila. ”Serviciile digitale oferite de AGRIVI vin in completarea portofoliului de solutii inovatoare BASF. Ajutam, astfel, fermierii nu doar cu produsele noastre, dar ii sustinem si in procesele de digitalizare, oferindu-le solutia de farm management de la AGRIVI. Am ales varianta pe care am considerat-o cea mai potrivita pentru nevoile acestora”, spune Marijan Tomsic, Country Manager, BASF Agricultural Solutions Romania.

 

Platforma AGRIVI ofera o solutie completa pentru gestionarea digitala a tuturor proceselor din ferme - AGRIVI si BASF

 

Parteneriatul dintre BASF si AGRIVI este destinat tocmai acelor profesionisti din agricultura care nu sunt doar fermieri. Este pentru cei ce isi doresc performanta, eficienta, profit, dar si sustenabilitate. ”Sunt mandru ca acest parteneriat arata inca o data ca AGRIVI este din nou recunoscut drept solutia digitala inovatoare care contribuie la sustenabilitatea pe termen lung a productiei agricole, atat la nivel mondial, dar si in Romania. Cu ajutorul software-ului nostru, fermierii pot reduce riscurile si pot creste calitatea si randamentul recoltelor. Pe de alta parte, odata cu implementarea platformei AGRIVI, se asigura un control constant al procesului de productie, ceea ce permite trasabilitatea, astfel incat consumatorii pot avea o perspectiva complet transparenta asupra procesului de productie a alimentelor pe care le consuma. Acesta nu mai este viitorul nostru, ci prezentul”, a afirmat Mircea Draghici, General Manager AGRIVI Romania.

Parteneriatul dintre BASF si AGRIVI a inceput cu un proiect pilot, desfasurat in acest an. Obiectivul programului pilot a fost identificarea abordarilor ideale adaptate conditiilor din Romania. Astfel, participantii au beneficiat de instruire cu privire la capacitatile si beneficiile platformei, pentru a crea planificari de sezon agricol, pentru a putea monitoriza volumul de ore de lucru si activitatea specifica fermei, inputurile, precum si pentru a inregistra dinamica costurilor in timp real.

Utilizatorii platformei AGRIVI au recunoscut rapid beneficiile deciziilor luate pe baza datelor introduse, astfel ca pentru acestia noua abordare a reprezentat o adevarata cheie a succesului. Managementul integrat al resurselor, al operatiunilor, al finantelor si al fortei de munca, precum si trasabilitatea acestora, impreuna cu posibilitatea extinsa de raportare si analiza au facut ca solutia sa fie excelent primita de fermierii din proiectul pilot.

Si specialistii BASF implicati in proiect au recunoscut utilitatea platformei AGRIVI pentru fermieri. ”Pe langa componentele de comunicare online si canalele prin care incercam sa ajutam fermierii cu informatii tehnice, cu solutii la problemele lor din culturi, urmatorul pas este digitalizarea fermei. De aceea consideram ca o platforma de management al fermei precum AGRIVI este binevenita. Am testat aplicatia in faza de pilot timp de un sezon si suntem incantati de faptul ca AGRIVI ofera o solutie completa”, este de parere Bogdan Boboc, Digital & Online Manager BASF Agricultural Solutions Romania.

In acest moment, proiectul va trece in etapa urmatoare, in care platforma AGRIVI va putea fi implementata la nivel national, pentru un grup selectat de fermieri. Solutia AGRIVI permite accesul la informatii tehnice, agroeconomice, alerte meteo, insa punctul forte il constituie sectiunea de management al fermei. Fermierii pot face planificari de activitati, de recolte, de resurse umane, pot gestiona utilajele, lucrarile in camp sau pot primi inclusiv alerte pentru plata facturilor. Aceste facilitati si multe altele incluse in solutia de management AGRIVI vor putea facilita procesele de administrare a fermei, asigurand fermierilor instrumentele necesare pentru analiza detaliata a activitatii in scopul optimizarii profiturilor.

 

Platforma AGRIVI ofera o solutie completa pentru gestionarea digitala a tuturor proceselor din ferme - Proiectul AGRIVI si BASF

 

Despre AGRIVI

AGRIVI este lider global in solutii de agricultura digitala. Abordarea AGRIVI pentru rezolvarea problemei alimentare globale este prin digitalizarea agriculturii si prin schimbarea procesului decizional al fermierului care se bazeaza pe practici traditionale si cunostinte istorice. Anul acesta, compania a castigat premiul in categoria Sistem de Management Conectat in Ferma, accordat de catre Food & Agriculture Organization (FAO), din cadrul Natiunilor Unite. Platformele AGRIVI pentru management digital sunt disponibile in peste 10 limbi, inclusiv complet localizate pentru piata romaneasca, in limba locala si cu rapoarte administrative adaptate la specificul romanesc. Platformele AGRIVI de gestionare a fermelor sustin toti actorii din lantul valoric agroalimentar (exploatatii agricole mici sau mari, companii producatoare de produse alimentare si bauturi, retaileri, banci si multe altele).

 

Despre BASF Agricultural Solutions Romania

Cu o populatie in continua crestere, lumea devine din ce in ce mai dependenta de capacitatea noastra de a dezvolta o agricultura durabila si de a pastra un mediu sanatos. Colaborand cu agricultori, profesionisti in agricultura, experti in managementul daunatorilor si altii, ne asumam sa contribuim la acest lucru. De aceea, investim in cercetare si dezvoltare si intr-un portofoliu complex, inclusiv de seminte si trasaturi genetice, solutii chimice si biologice pentru protectia culturilor, gestionarea solului, sanatatea plantelor, controlul daunatorilor si agricultura digitala. Cu echipe de experti in laboratoare, pe camp, la birou si in unitatile de productie, conectam gandirea inovatoare si activitatea practica de zi cu zi pentru a crea idei ale lumii reale care functioneaza - pentru agricultori, societate si planeta. In 2020, divizia noastra a generat vanzari de 7,66 miliarde de euro. Pentru mai multe informatii, vizitati www.agriculture.basf.com sau oricare dintre canalele noastre de social media.

  

Noutati

Târgul roadelor de toamnă - Învie Tradiția | 21 - 31 Octombrie 2024

21-10-2024 Targuri si expozitii

Târgul roadelor de toamnă - Învie Tradiția | 21 - 31 Octombrie 2024

Începând cu 21 octombrie, Învie Tradiția vă invită să redescoperiți farmecul autentic al toamnei la târgul dedicat roadelor, unde borcanele cu bunătăți de odinioară vă așteaptă să le descoperiți. Fiecare produs aduce cu el gustul copilăriei și tradițiile de altădată, fiind pregătit cu grijă și măiestrie de meșteșugari pricepuți. Aici veți găsi delicii pentru toate gusturile – numai bune de savurat, dăruit sau adus acasă, pentru a păstra vii tradițiile. Mai multe>>

Retrospectiva sezonului agricol 2023-2024 Agra Asigurări: Despăgubiri de 65.000.000 de lei pentru evenimentele climatice din luna iunie

14-10-2024 Asigurari agricole

Retrospectiva sezonului agricol 2023-2024 Agra Asigurări: Despăgubiri de 65.000.000 de lei pentru evenimentele climatice din luna iunie

Sezonul agricol 2023-2024 a fost marcat de fenomenele meteorologice extreme, afectând puternic fermierii la nivel național. Agra Asigurări lansează retrospectiva daunelor pentru acest sezon conform portofoliului de 1.508.000 ha asigurate. Cu aproape 6000 de polițe active, asigurătorul a înregistrat avizări de daună la peste 50% dintre acestea. Cea mai mare despăgubire a fost în cuantum de 5.476.128 lei, acordată unui fermier din Ilfov afectat de grindină. Mai multe>>

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

14-10-2024 Fonduri europene agricultura

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

REI Grup, una dintre cele mai active companii de consultanță specializate în atragerea de fonduri nerambursabile prin fonduri europene sau ajutoare de stat din România, a depus, cu succes, proiecte de investiții în valoare de peste 1,2 miliarde RON (circa 250 milioane euro) prin programul de finanțare „InvestALIM”, gestionat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR), prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

A treia ediție a Agri Trade Summit va reuni peste 1.300 de participanți de top din Agribusiness-ul local și internațional

08-10-2024 Intalniri si conferinte

A treia ediție a Agri Trade Summit va reuni peste 1.300 de participanți de top din Agribusiness-ul local și internațional

AGRI TRADE SUMMIT, principalul eveniment de Agri Trade al României, reunește interesele regionale și definește rolul strategic al României pe piața internațională de Agribusiness. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de jucători de pe piața locală și internațională de Agri Trade, conexând interesele comerciale, Trading-ul de mărfuri, conectând tehnologia și logistica precum și serviciile financiare - garanția unui pod solid pentru Business. Mai multe>>

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

01-10-2024 Intalniri si conferinte

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

Conferința Grain Academy 2024 va reuni și în acest an reprezentanți ai companiilor și consultanțelor agricole din Balcani și regiunea Mării Negre sub auspiciul unei teme circumscrise recentelor conflicte geopolitice și instabilității economice globale - Piețele în punctul în care cresc temerile de recesiune și așteptările pentru un nou Superciclu al mărfurilor. Creșterea eficienței lanțului de aprovizionare și practici agricole sofisticate. Mai multe>>

Cum să evitați greșelile financiare frecvente și să economisiți mai mult

01-10-2024 Afaceri agricole

Cum să evitați greșelile financiare frecvente și să economisiți mai mult

Greșelile financiare sunt comune și mulți oameni iau decizii proaste cu banii lor. Dacă ați gafat de câteva ori și ați făcut alegeri greșite, nu sunteți singuri. Fie că ați cheltuit bani pe achiziții inutile, ați luat imprumuturi rapide online sau nu ați economisit suficient pentru o zi ploioasă, gestionarea finanțelor poate fi o provocare, iar greșelile se pot întâmpla cu ușurință. Din fericire, unele greșeli pot fi corectate, însă altele pot necesita ani de zile pentru a fi recuperate și vă po... Mai multe>>

Efectul de bumerang al taxei de solidaritate în agricultură [Opinie Agricover]

01-10-2024 Afaceri agricole

Efectul de bumerang al taxei de solidaritate în agricultură [Opinie Agricover]

Autor - Liviu Dobre, Președinte al Consiliului de Administrație Agricover Distribution SA: “Măsurile de sprijin pentru fermieri avute în vedere de Guvern reprezintă un prim pas pentru a asigura supraviețuirea fermierilor, suspendarea rambursărilor și acordarea de granturi, putând oferi, în anumite condiții, soluții rapide pentru menținerea fermelor pe linia de plutire. Însă, supraviețuirea nu înseamnă stabilitate, iar pentru un echilibru durabil e nevoie de sprijin pentru întregul lanț agricol, ... Mai multe>>

APIA a finalizat controlul clasic pe teren - Campania 2024

01-10-2024 Subventii agricultura

APIA a finalizat controlul clasic pe teren - Campania 2024

APIA informează că a finalizat controlul clasic pe teren aferent Campaniei 2024. Astfel, la nivel național au fost verificați toți fermierii selectați în eșantionul de control clasic, respectiv un număr de 8.490 exploatații în sector vegetal, cu o suprafață de 795.003 hectare și un total de 220.772 parcele controlate la fața locului. Mai multe>>

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

01-10-2024 Informatii utile

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

Sănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră este o prioritate urgentă. Fără ea, tu și cei dragi nu vă veți putea bucura de nicio altă binecuvântare materială în viață. Cu toate acestea, o sănătate solidă poate fi costisitoare, mai ales în această zi în care costurile medicale cresc anual. Mai multe>>

Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă” la USAMV Cluj-Napoca

24-09-2024 Intalniri si conferinte

Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă” la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, între 26-28 septembrie 2024, Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă”, cu participarea a peste 350 de specialiști din România și alte 17 țări. Evenimentul devenit tradițional în campusul USAMV Cluj-Napoca și aflat la ediția a XXIII-a este conceput ca un forum dinamic, care acoperă o gamă largă de subiecte științifice. Mai multe>>

Congresul European al Fermierilor, în România. Bucureștiul devine Capitala Agriculturii din UE timp de 3 zile în octombrie!

24-09-2024 Intalniri si conferinte

Congresul European al Fermierilor, în România. Bucureștiul devine Capitala Agriculturii din UE timp de 3 zile în octombrie!

Ediția din 2024 a Congresului European al Fermierilor va fi găzduită la București, în perioada 23-25 octombrie 2024. Evenimentul este organizat de către COPA-COGECA o dată la doi ani, într-un stat membru. Anul acesta, structura europeană de reprezentare a intereselor fermierilor și cooperativelor a decis ca România să fie gazda acestui congres care va da ora exactă pentru strategia pe care agricultorii europeni o doresc implementată în sectorul agroalimentar din UE. Mai multe>>

Vinea Apoldia Maior Fest 2024, la Apoldu de Sus. Oaspeții sunt așteptați cu bucate tradiționale, vinuri din podgoria proprie și spectacole

20-09-2024 Targuri si expozitii

Vinea Apoldia Maior Fest 2024, la Apoldu de Sus. Oaspeții sunt așteptați cu bucate tradiționale, vinuri din podgoria proprie și spectacole

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va organiza, în 28 septembrie 2024, la Apoldu de Sus (jud. Sibiu), a treia ediție a Vinea Apoldia Maior Fest, un eveniment care va reuni muzica de calitate cu vinurile parfumate și cu mâncarea tradițională delicioasă, într-un decor unic. Mai multe>>