Agreena, compania concentrata pe impactul climatic si tehnologie financiara cu cea mai mare platforma de certificare a carbonului din sol la nivel global, a anuntat astazi obtinerea unei finantari de 46 de milioane de euro din seria B. Condusa de HV Capital, unul dintre liderii pietei de venture capital din Germania, cu un portofoliu divers de investitii in start-up-uri in diferite stadii de evolutie, runda are o componenta interesanta de noi investitori, printre care fondul de impact social AENU si Anthemis, axat pe proiecte fintech.
Majorarea de capital vine si cu o dublare a actionariatului existent, alaturandu-se investitorul consacrat din sectorul alimentar Gullspång Re:food, precum si investitorul in tehnologie Kinnevik si fondul de export si investitii din Danemarca.
Noua runda de finantare considerabila incheiata de Agreena vine la doar un an dupa runda precedenta seria A de 20 de milioane de euro. De atunci, Agreena si-a dezvoltat activitatile de 10 ori, extinzandu-si amprenta geografica pentru a acoperi terenuri agricole in 16 tari europene si a incheiat parteneriate cu ferme care inglobeaza peste 600.000 de hectare pentru a le ajuta sa faca tranzitia catre agricultura regenerativa, avand un impact climatic pozitiv. Numai in Romania, Agreena gestioneaza peste 70.000 ha, iar in Republica Moldova 170.000 ha.
“Pentru ca fermierii la nivel mondial sa faca tranzitia catre agricultura regenerativa, avand un impact climatic masurabil, trebuie sa construim un cadru de suport financiar si plati”, a declarat Simon Haldrup, Cofondator si CEO Agreena. “Intrucat industria agricola este una dintre industriile care pot face diferenta in eforturile de decarbonizare, Agreena construieste o infrastructura pentru tehnologie si servicii financiare de-a lungul lantului agricol.”
Agricultura regenerativa capata o amploare tot mai mare la nivel global, redirectionand atentia corporatiilor, guvernelor si a celor implicati in lantul de aprovizionare catre solurile agricole si reducerea emisiilor de carbon pentru a atinge standardele globale de neutralitate climatica. Astfel, prin adoptarea practicilor agriculturii regenerative, fermierii joaca un rol esential in combaterea schimbarilor climatice, a insecuritatii alimentare si a altor probleme critice care vizeaza mediul inconjurator. Agreena a dezvoltat un mod care transforma impactul asupra mediului intr-o noua sursa de venit pentru fermieri, finantand tranzitia regenerativa si valorificand oportunitatile din piata voluntara de carbon.
Prin platforma digitala, fermierii isi pot planifica, urmari si valida progresul in parcursul spre agricultura regenerativa, din procesul de tranzitie de la emiterea CO2-ului la captarea si stocarea lui in sol. Astfel, imbunatatirea sanatatii solului si a biodiversitatii reduc nevoia de a utiliza inputuri agricole, sporind totodata rezilienta fermierilor la conditiile climatice tot mai nefavorabile (precum seceta sau inundatiile) si crescand performanta operationala a fermelor. De cealalta parte a ecuatiei, certificatele de carbon emise de Agreena, alaturi de serviciile aditionale oferite, sustin companiile axate pe practici sustenabile, care implementeaza deja actiuni de decarbonizare, precum si companiile din lantul de aprovizionare agroalimentar care solicita din ce in ce mai mult trasabilitatea in teren a marfurilor agricole pentru a fi in conformitate cu cerintele de raportare Scope 3.
Cea mai recenta achizitie a companiei de teledetectie Hummingbird Technologies a insemnat pentru Agreena extinderea ofertei dincolo de segmentul fermierilor, pentru a include servicii de date agricole pentru actorii lantului de aprovizionare, guverne si alte institutii. Prioritizand o agenda bazata pe stiinta si tehnologie, platforma Agreena incorporeaza acum o solutie de monitorizare si verificare de top la nivel mondial, bazata pe inteligenta artificiala, care utilizeaza imagini satelitare, cuplate cu date din teren si algoritmi de machine-learning pentru a identifica si raporta implementarea practicilor regenerative din cadrul fermei. Oferind monitorizare globala, compania are misiunea de a se implica activ in sprijinirea demersurilor catre neutralitatea climatica pentru intregul lant valoric.
“Impactul climatic real se creeaza pe scala larga, iar Agreena beneficiaza de o pozitionare optima pentru a putea oferi capacitatile de cultivare a carbonului la nivel mondial, acordand certificate de carbon de cea mai inalta calitate, verificabile si bazate pe procese ale naturii. Numai prin reducerea emisiilor de carbon vom putea atinge neutralitatea climatica”, a declarat Alexander Joel-Carbonell, partener HV Capital.
Avand radacini puternice in comunitatea agricola, Agreena a fost fondata initial prin sprijinul fermierilor danezi si a afacerilor agricole de familie, cu o investitie de etapa incipienta pentru dezvoltare. In urmatoarea etapa, compania introduce o platforma si un marketplace, integrate vertical. Lucrand mai intai cu fermierii pe teren pentru a monitoriza impactul carbonului, certificatele rezultate sunt construite in portofolii scalabile pentru corporatii, adaptate strategiei unice ESG.
Compania preia initiativa in furnizarea cadrului tehnologic pentru piata in crestere cu solutii financiare inovatoare, precum utilizarea tehnologiei blockchain sustenabile pentru o mai buna trasabilitate si transparenta sporita a creditelor de carbon si a banilor electronici si a contractelor inteligente pentru a facilita schimburile de plati intre corporatiile constiente de impactul climatic si fermieri, cu o reconciliere imediata la scala.
“Suntem in plin proces sa eliminam barierele economice din calea adoptarii agriculturii regenerative pentru fermieri si intregul lor ecosistem, iar carbonul este doar inceputul”, concluzioneaza Simon Haldrup.
Despre Agreena
Agreena amplifica puterea eliminarii carbonului din sol si capitalul natural pentru a finanta tranzitia catre agricultura regenerativa. Lucrand in stransa colaborare cu fermieri parteneri din 16 piete europene, aflandu-se in etapa de extindere, AgreenaCarbon este cea mai importanta platforma de carbon din sol la nivel mondial. Combinand tehnologiile de top de monitorizare prin satelit, solutiile Agreena pot sprijini fermierii, companiile si guvernele pe drumul catre neutralitatea climatica.
Despre Programul AgreenaCarbon
Programul AgreenaCarbon este acreditat conform standardului ISO 14064-2, alaturi de un organism tert de verificare si o metodologie aliniata cu stiinta IPCC. Compania respecta standardele recunoscute si va continua sa-si dezvolte oferta pe masura ce politicile si stiinta se dezvolta. Mai mult, compania este in prezent in curs de certificare Verra, iar finalizarea procesului este asteptata la sfarsitul acestui an.
Despre HV Capital
HV Capital este unul dintre cei mai de succes si mai puternici din punct de vedere financiar investitori pentru companiile in stadiu incipient si in crestere din Europa. Din 2000, HV Capital a investit in aproximativ 225 de companii, inclusiv in Zalando, Delivery Hero, FlixBus, si HelloFresh, prin diferite tipuri de investitii si cauta in permanenta urmatoarea generatie de inovatori din fiecare industrie, precum FinTech, SaaS, climata, tehnologie si bunuri de larg consum.
28-06-2025 Informatii utile
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorilor și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale, un instrument util pentru toți consumatorii de energie care aduce în prim plan importanța cunoașterii drepturilor și responsabilităților acestora în raport cu furnizorii și operatorii din domeniul energetic. În contextul liberalizării pieței de energie electrică începând cu data de 1 iulie 2025, pentru a plăti un preț corect la c... Mai multe>>
27-06-2025 Stiri agricole
Informare HBM Consulting: În dimineața zilei de 25 iunie, am transmis o solicitare oficială privind accelerarea implementării Schemei de sprijin pentru autoconsum energetic destinată sectoarelor cod CAEN 01, 10 și 11 ( https://ros.ms/r4PrN ). Mai multe>>
27-06-2025 Stiri agricole
Cum reparăm un deficit de miliarde și construim o industrie agroalimentară competitivă? Există o ironie greu de ignorat în peisajul economic al României. Una dintre cele mai fertile țări din Europa importă majoritatea alimentelor pe care le consumă. Rafturile din retail spun povestea unui paradox devenit cotidian: carne procesată din vest, lactate din centrul Europei, dulciuri și conserve de oriunde, mai puțin de aici. Și asta într-o țară care are pământ fertil, tradiție agricolă, și ... Mai multe>>
27-06-2025 Stiri agricole
Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, anunță lansarea seriei video „ADN de Fermier”, realizată în parteneriat cu emisiunea Agro Jurnal de pe canalul național Digi 24. Episoadele vor fi difuzate lunar pe parcursul întregului an și sunt concepute pentru a evidenția rolul tranziției generaționale în agricultura românească. Mai multe>>
23-06-2025 Stiri agricole
București, 23.06.2025 — Compania IAA – Intervenții Active în Atmosferă atrage atenția asupra unei situații critice care pune în pericol funcționarea întregului sistem național de combatere a căderilor de grindină și de stimulare a precipitațiilor.https://www.youtube.com/watch?v=7GAxhsfgCPw Mai multe>>
21-06-2025 Stiri agricole
20 iunie 2025, Sediul Autorității pentru Digitalizarea României (ADR)Prin acest protocol, Clubul Fermierilor Români și Autoritatea pentru Digitalizarea României își propun:- Să sprijine adoptarea tehnologiei digitale în ferme prin inițiative de formare și consiliere,- Să faciliteze accesul la finanțări pentru proiecte de digitalizare- Să contribuie la reducerea decalajului digital și la creșterea competitivității fermierilor români pe piața europeană. Mai multe>>
20-06-2025 Marketing agroalimentar
Napolact marchează un nou record de prezență în gospodăriile din România, atingând un nivel istoric de 45%, conform datelor aferente primului trimestru din 2025. Cu alte cuvinte, aproape 1 din 2 gospodării românești aleg Napolact, confirmând încrederea consumatorilor în calitatea și autenticitatea brandului. Mai multe>>
19-06-2025 Siguranta alimentara
Pe măsură ce lumea continuă să facă față efectelor vremii extreme și ale perturbărilor economice, securitatea alimentară rămâne una dintre cele mai presante priorități globale. Potrivit Raportului Global privind Criza Alimentară 20251, aproape 295 de milioane de oameni s-au confruntat cu insecuritate alimentară acută anul trecut, o creștere uluitoare față de anii anteriori. Mai multe>>
19-06-2025 Plati APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început miercuri, 18 iunie 2025, transferul sumelor aferente Sprijinului Cuplat pentru Campania 2024. Peste 43.500 de fermieri vor beneficia de plăți în valoare totală de peste 60 de milioane de euro, fonduri provenite din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Mai multe>>
18-06-2025 APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg că a fost publicat în Monitorul Ofical al României nr. 549/13.06.2025, Ordinul nr. 213 din 12.06.2025 pentru completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 117/2023 privind criteriile de eligibilitate, documentele justificative, condiţiile şi modul de implementare a intervenţiei IS-V-01 „Restructurarea şi reconversia plantaţiilor viticole” din cadrul Planului strategic PAC 2023-20... Mai multe>>
16-06-2025 APIA
Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice că la data de 13 iunie a.c. s-a încheiat Campania de primire a Cererilor de plată aferente anului 2025. Astfel, în perioada 03 martie – 13 iunie 2025, au fost depuse 708.012 cereri de plată pentru o suprafață de 9.875.710,11 milioane hectare. Mai multe>>
16-06-2025 Stiri agricole
Brandul românesc Artesana a fost distins cu titlul de „Artisan Dairy Innovator of the Year” în cadrul prestigioasei competiții internaționale Global Brand Awards 2025, organizată de Global Brands Magazine, cu sediul în Marea Britanie. Ceremonia de decernare a avut loc în seara zilei de 13 iunie, la The Grand Hyatt Dubai, și a reunit lideri ai industriei din întreaga lume. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>