Agreena, fintech-ul fermierilor, atrage o finantare de €46m pentru a dezvolta revolutia agriculturii regenerative

Finantarea pentru Agreena va sprijini extinderea continua a initiativelor globale privind agricultura carbonului si noile solutii fintech pentru dezvoltarea rapida a companieiAgreena, compania concentrata pe impactul climatic si tehnologie financiara cu cea mai mare platforma de certificare a carbonului din sol la nivel global, a anuntat astazi obtinerea unei finantari de 46 de milioane de euro din seria B. Condusa de HV Capital, unul dintre liderii pietei de venture capital din Germania, cu un portofoliu divers de investitii in start-up-uri in diferite stadii de evolutie, runda are o componenta interesanta de noi investitori, printre care fondul de impact social AENU si Anthemis, axat pe proiecte fintech.


Majorarea de capital vine si cu o dublare a actionariatului existent, alaturandu-se investitorul consacrat din sectorul alimentar Gullspång Re:food, precum si investitorul in tehnologie Kinnevik si fondul de export si investitii din Danemarca.

Noua runda de finantare considerabila incheiata de Agreena vine la doar un an dupa runda precedenta seria A de 20 de milioane de euro. De atunci, Agreena si-a dezvoltat activitatile de 10 ori, extinzandu-si amprenta geografica pentru a acoperi terenuri agricole in 16 tari europene si a incheiat parteneriate cu ferme care inglobeaza peste 600.000 de hectare pentru a le ajuta sa faca tranzitia catre agricultura regenerativa, avand un impact climatic pozitiv. Numai in Romania, Agreena gestioneaza peste 70.000 ha, iar in Republica Moldova 170.000 ha.

“Pentru ca fermierii la nivel mondial sa faca tranzitia catre agricultura regenerativa, avand un impact climatic masurabil, trebuie sa construim un cadru de suport financiar si plati”, a declarat Simon Haldrup, Cofondator si CEO Agreena. “Intrucat industria agricola este una dintre industriile care pot face diferenta in eforturile de decarbonizare, Agreena construieste o infrastructura pentru tehnologie si servicii financiare de-a lungul lantului agricol.”

Agreena Regenerative Ag 14

 

Agricultura regenerativa capata o amploare tot mai mare la nivel global, redirectionand atentia corporatiilor, guvernelor si a celor implicati in lantul de aprovizionare catre solurile agricole si reducerea emisiilor de carbon pentru a atinge standardele globale de neutralitate climatica. Astfel, prin adoptarea practicilor agriculturii regenerative, fermierii joaca un rol esential in combaterea schimbarilor climatice, a insecuritatii alimentare si a altor probleme critice care vizeaza mediul inconjurator. Agreena a dezvoltat un mod care transforma impactul asupra mediului intr-o noua sursa de venit pentru fermieri, finantand tranzitia regenerativa si valorificand oportunitatile din piata voluntara de carbon.

Prin platforma digitala, fermierii isi pot planifica, urmari si valida progresul in parcursul spre agricultura regenerativa, din procesul de tranzitie de la emiterea CO2-ului la captarea si stocarea lui in sol. Astfel, imbunatatirea sanatatii solului si a biodiversitatii reduc nevoia de a utiliza inputuri agricole, sporind totodata rezilienta fermierilor la conditiile climatice tot mai nefavorabile (precum seceta sau inundatiile) si crescand performanta operationala a fermelor. De cealalta parte a ecuatiei, certificatele de carbon emise de Agreena, alaturi de serviciile aditionale oferite, sustin companiile axate pe practici sustenabile, care implementeaza deja actiuni de decarbonizare, precum si companiile din lantul de aprovizionare agroalimentar care solicita din ce in ce mai mult trasabilitatea in teren a marfurilor agricole pentru a fi in conformitate cu cerintele de raportare Scope 3.

 

Noi oportunitati de dezvoltare prin tehnologie

Agreena Regenerative Ag 3

 

Cea mai recenta achizitie a companiei de teledetectie Hummingbird Technologies a insemnat pentru Agreena extinderea ofertei dincolo de segmentul fermierilor, pentru a include servicii de date agricole pentru actorii lantului de aprovizionare, guverne si alte institutii. Prioritizand o agenda bazata pe stiinta si tehnologie, platforma Agreena incorporeaza acum o solutie de monitorizare si verificare de top la nivel mondial, bazata pe inteligenta artificiala, care utilizeaza imagini satelitare, cuplate cu date din teren si algoritmi de machine-learning pentru a identifica si raporta implementarea practicilor regenerative din cadrul fermei. Oferind monitorizare globala, compania are misiunea de a se implica activ in sprijinirea demersurilor catre neutralitatea climatica pentru intregul lant valoric.

“Impactul climatic real se creeaza pe scala larga, iar Agreena beneficiaza de o pozitionare optima pentru a putea oferi capacitatile de cultivare a carbonului la nivel mondial, acordand certificate de carbon de cea mai inalta calitate, verificabile si bazate pe procese ale naturii. Numai prin reducerea emisiilor de carbon vom putea atinge neutralitatea climatica”, a declarat Alexander Joel-Carbonell, partener HV Capital.

 

De la fermieri la fintech

Agreena - Ida Boesen Julie Koch Fahler Simon Haldrup

 

Avand radacini puternice in comunitatea agricola, Agreena a fost fondata initial prin sprijinul fermierilor danezi si a afacerilor agricole de familie, cu o investitie de etapa incipienta pentru dezvoltare. In urmatoarea etapa, compania introduce o platforma si un marketplace, integrate vertical. Lucrand mai intai cu fermierii pe teren pentru a monitoriza impactul carbonului, certificatele rezultate sunt construite in portofolii scalabile pentru corporatii, adaptate strategiei unice ESG.

Compania preia initiativa in furnizarea cadrului tehnologic pentru piata in crestere cu solutii financiare inovatoare, precum utilizarea tehnologiei blockchain sustenabile pentru o mai buna trasabilitate si transparenta sporita a creditelor de carbon si a banilor electronici si a contractelor inteligente pentru a facilita schimburile de plati intre corporatiile constiente de impactul climatic si fermieri, cu o reconciliere imediata la scala.

“Suntem in plin proces sa eliminam barierele economice din calea adoptarii agriculturii regenerative pentru fermieri si intregul lor ecosistem, iar carbonul este doar inceputul”, concluzioneaza Simon Haldrup.

 

Despre Agreena

Agreena amplifica puterea eliminarii carbonului din sol si capitalul natural pentru a finanta tranzitia catre agricultura regenerativa. Lucrand in stransa colaborare cu fermieri parteneri din 16 piete europene, aflandu-se in etapa de extindere, AgreenaCarbon este cea mai importanta platforma de carbon din sol la nivel mondial. Combinand tehnologiile de top de monitorizare prin satelit, solutiile Agreena pot sprijini fermierii, companiile si guvernele pe drumul catre neutralitatea climatica.

 

Despre Programul AgreenaCarbon

Programul AgreenaCarbon este acreditat conform standardului ISO 14064-2, alaturi de un organism tert de verificare si o metodologie aliniata cu stiinta IPCC. Compania respecta standardele recunoscute si va continua sa-si dezvolte oferta pe masura ce politicile si stiinta se dezvolta. Mai mult, compania este in prezent in curs de certificare Verra, iar finalizarea procesului este asteptata la sfarsitul acestui an.

 

Despre HV Capital

HV Capital este unul dintre cei mai de succes si mai puternici din punct de vedere financiar investitori pentru companiile in stadiu incipient si in crestere din Europa. Din 2000, HV Capital a investit in aproximativ 225 de companii, inclusiv in Zalando, Delivery Hero, FlixBus, si HelloFresh, prin diferite tipuri de investitii si cauta in permanenta urmatoarea generatie de inovatori din fiecare industrie, precum FinTech, SaaS, climata, tehnologie si bunuri de larg consum.

Noutati

Târgul roadelor de toamnă - Învie Tradiția | 21 - 31 Octombrie 2024

21-10-2024 Targuri si expozitii

Târgul roadelor de toamnă - Învie Tradiția | 21 - 31 Octombrie 2024

Începând cu 21 octombrie, Învie Tradiția vă invită să redescoperiți farmecul autentic al toamnei la târgul dedicat roadelor, unde borcanele cu bunătăți de odinioară vă așteaptă să le descoperiți. Fiecare produs aduce cu el gustul copilăriei și tradițiile de altădată, fiind pregătit cu grijă și măiestrie de meșteșugari pricepuți. Aici veți găsi delicii pentru toate gusturile – numai bune de savurat, dăruit sau adus acasă, pentru a păstra vii tradițiile. Mai multe>>

Retrospectiva sezonului agricol 2023-2024 Agra Asigurări: Despăgubiri de 65.000.000 de lei pentru evenimentele climatice din luna iunie

14-10-2024 Asigurari agricole

Retrospectiva sezonului agricol 2023-2024 Agra Asigurări: Despăgubiri de 65.000.000 de lei pentru evenimentele climatice din luna iunie

Sezonul agricol 2023-2024 a fost marcat de fenomenele meteorologice extreme, afectând puternic fermierii la nivel național. Agra Asigurări lansează retrospectiva daunelor pentru acest sezon conform portofoliului de 1.508.000 ha asigurate. Cu aproape 6000 de polițe active, asigurătorul a înregistrat avizări de daună la peste 50% dintre acestea. Cea mai mare despăgubire a fost în cuantum de 5.476.128 lei, acordată unui fermier din Ilfov afectat de grindină. Mai multe>>

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

14-10-2024 Fonduri europene agricultura

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

REI Grup, una dintre cele mai active companii de consultanță specializate în atragerea de fonduri nerambursabile prin fonduri europene sau ajutoare de stat din România, a depus, cu succes, proiecte de investiții în valoare de peste 1,2 miliarde RON (circa 250 milioane euro) prin programul de finanțare „InvestALIM”, gestionat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR), prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

A treia ediție a Agri Trade Summit va reuni peste 1.300 de participanți de top din Agribusiness-ul local și internațional

08-10-2024 Intalniri si conferinte

A treia ediție a Agri Trade Summit va reuni peste 1.300 de participanți de top din Agribusiness-ul local și internațional

AGRI TRADE SUMMIT, principalul eveniment de Agri Trade al României, reunește interesele regionale și definește rolul strategic al României pe piața internațională de Agribusiness. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de jucători de pe piața locală și internațională de Agri Trade, conexând interesele comerciale, Trading-ul de mărfuri, conectând tehnologia și logistica precum și serviciile financiare - garanția unui pod solid pentru Business. Mai multe>>

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

01-10-2024 Intalniri si conferinte

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

Conferința Grain Academy 2024 va reuni și în acest an reprezentanți ai companiilor și consultanțelor agricole din Balcani și regiunea Mării Negre sub auspiciul unei teme circumscrise recentelor conflicte geopolitice și instabilității economice globale - Piețele în punctul în care cresc temerile de recesiune și așteptările pentru un nou Superciclu al mărfurilor. Creșterea eficienței lanțului de aprovizionare și practici agricole sofisticate. Mai multe>>

Cum să evitați greșelile financiare frecvente și să economisiți mai mult

01-10-2024 Afaceri agricole

Cum să evitați greșelile financiare frecvente și să economisiți mai mult

Greșelile financiare sunt comune și mulți oameni iau decizii proaste cu banii lor. Dacă ați gafat de câteva ori și ați făcut alegeri greșite, nu sunteți singuri. Fie că ați cheltuit bani pe achiziții inutile, ați luat imprumuturi rapide online sau nu ați economisit suficient pentru o zi ploioasă, gestionarea finanțelor poate fi o provocare, iar greșelile se pot întâmpla cu ușurință. Din fericire, unele greșeli pot fi corectate, însă altele pot necesita ani de zile pentru a fi recuperate și vă po... Mai multe>>

Efectul de bumerang al taxei de solidaritate în agricultură [Opinie Agricover]

01-10-2024 Afaceri agricole

Efectul de bumerang al taxei de solidaritate în agricultură [Opinie Agricover]

Autor - Liviu Dobre, Președinte al Consiliului de Administrație Agricover Distribution SA: “Măsurile de sprijin pentru fermieri avute în vedere de Guvern reprezintă un prim pas pentru a asigura supraviețuirea fermierilor, suspendarea rambursărilor și acordarea de granturi, putând oferi, în anumite condiții, soluții rapide pentru menținerea fermelor pe linia de plutire. Însă, supraviețuirea nu înseamnă stabilitate, iar pentru un echilibru durabil e nevoie de sprijin pentru întregul lanț agricol, ... Mai multe>>

APIA a finalizat controlul clasic pe teren - Campania 2024

01-10-2024 Subventii agricultura

APIA a finalizat controlul clasic pe teren - Campania 2024

APIA informează că a finalizat controlul clasic pe teren aferent Campaniei 2024. Astfel, la nivel național au fost verificați toți fermierii selectați în eșantionul de control clasic, respectiv un număr de 8.490 exploatații în sector vegetal, cu o suprafață de 795.003 hectare și un total de 220.772 parcele controlate la fața locului. Mai multe>>

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

01-10-2024 Informatii utile

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

Sănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră este o prioritate urgentă. Fără ea, tu și cei dragi nu vă veți putea bucura de nicio altă binecuvântare materială în viață. Cu toate acestea, o sănătate solidă poate fi costisitoare, mai ales în această zi în care costurile medicale cresc anual. Mai multe>>

Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă” la USAMV Cluj-Napoca

24-09-2024 Intalniri si conferinte

Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă” la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, între 26-28 septembrie 2024, Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă”, cu participarea a peste 350 de specialiști din România și alte 17 țări. Evenimentul devenit tradițional în campusul USAMV Cluj-Napoca și aflat la ediția a XXIII-a este conceput ca un forum dinamic, care acoperă o gamă largă de subiecte științifice. Mai multe>>

Congresul European al Fermierilor, în România. Bucureștiul devine Capitala Agriculturii din UE timp de 3 zile în octombrie!

24-09-2024 Intalniri si conferinte

Congresul European al Fermierilor, în România. Bucureștiul devine Capitala Agriculturii din UE timp de 3 zile în octombrie!

Ediția din 2024 a Congresului European al Fermierilor va fi găzduită la București, în perioada 23-25 octombrie 2024. Evenimentul este organizat de către COPA-COGECA o dată la doi ani, într-un stat membru. Anul acesta, structura europeană de reprezentare a intereselor fermierilor și cooperativelor a decis ca România să fie gazda acestui congres care va da ora exactă pentru strategia pe care agricultorii europeni o doresc implementată în sectorul agroalimentar din UE. Mai multe>>

Vinea Apoldia Maior Fest 2024, la Apoldu de Sus. Oaspeții sunt așteptați cu bucate tradiționale, vinuri din podgoria proprie și spectacole

20-09-2024 Targuri si expozitii

Vinea Apoldia Maior Fest 2024, la Apoldu de Sus. Oaspeții sunt așteptați cu bucate tradiționale, vinuri din podgoria proprie și spectacole

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va organiza, în 28 septembrie 2024, la Apoldu de Sus (jud. Sibiu), a treia ediție a Vinea Apoldia Maior Fest, un eveniment care va reuni muzica de calitate cu vinurile parfumate și cu mâncarea tradițională delicioasă, într-un decor unic. Mai multe>>