Corteva Agriscience a acordat 15.000$ pentru dezvoltarea afacerii femeilor fermiere in cadrul programului TalentA 2022

Corteva Agriscience a acordat 15000 dolari pentru dezvoltarea afacerii femeilor fermiere in cadrul programului TalentA 2022Compania internationala de cercetare si dezvoltare agricola, Corteva Agriscience, a anuntat castigatorii concursului de proiecte de agricultura pentru femei din cadrul programului de granturi educationale TalentA-2022. Corteva a oferit trei granturi in valoare totala de 15 000$ pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor fermelor administrate de romance. Aflat la cea de-a treia editie in Romania, TalenA este un program gratuit de dezvoltare a competentelor profesionale in managementul afacerilor si agricultura dedicat femeilor inovatoare din mediul rural.


Programul este coordonat de Corteva Agriscience in sapte tari si a oferit, de-a lungul timpului, mentorat pentru aproape 800 de participante.

Pentru editia din 2022, 40 de doamne s-au inscris in program pentru a construi proiecte si a putea concura pentru granturi. Expertii Corteva Agriscience si compania partenera Starperforming au ales proiectele castigatoare, proiecte ce se raporteaza la beneficiile aduse intregii comunitati si sunt in concordanta cu obiectivele de sustenabilitate ale Corteva Agriscience.

 

Locul I – 6.000 $

Doamna Diana Georgescu din Bratesti, comuna Albestii de Arges, Jud. Arges, a depus proiectul Livada de poveste. Impreuna cu familia, aceasta detine o livada de pomi pe o suprafata de 8 hectare, unde produce anual peste 200 tone de fructe, prune, pere, mere, gutui, cirese, visine si zmeura. Aceasta isi doreste sa transforme ferma intr-o ferma integrata prin infiintarea unei linii de productie pentru suc pasteurizat, fresh-uri si smoothie-uri din fructe in diverse combinatii. De asemenea, pe langa dezvoltarea fermei, Diana Gerogescu doreste si autorizarea unui punct gastronomic local pentru a produce fructe uscate si chipsuri din fructe, dar si gemuri, dulceturi si compoturi.

“Programul TalentA m-a invatat sa vad lucrurile putin altfel, pentru ca daca tehnologia este aleasa si implementata in mod corect reduce efectele negative pe care procesele tehnologice din agricultura le pot avea asupra mediului. Deci si agricultura poate fi sustenabila, profitabila, dar si benefica pentru comunitate”, a declarat ocupanta locului I.

Programul TalentA 2022 - Locul 1

 

 

Locul II– 5.000 $

Doamna Corina Hodorogea prin proiectul Parteneriat Strategic intre fermierii din Baleni, Dambovita - crearea unui lant scurt de aprovizionare isi doreste imbunatatirea competitivitatii producatorilor din satul Baleni, Judetul Dambovita si buna integrarea in lantul agroalimentar prin intermediul cresterii calitatii produselor, prin cresterea valorii adaugate produselor si prin buna promovare a produselor in piata locala in cadrul lanturilor scurte de aprovizionare. Aceasta cultiva deja, pe o suprafata de trei hectare, o varietate de legume si incearca sa limiteze pierderile prin procesarea proprie a legumelor, dar obiectivul principal al proiectului depus este acela de a ajuta si alti produatori din zona sa limiteze pierderile.

“In ceea ce priveste programul TalentA pot spune ca m-au ajutat foarte mult cursurile de agricultura, pentru ca eu la baza sunt economist si aveam nevoie de informatii in acest sector. Insa si partea de business m-a ajutat foarte mult si mi-a validat cumva proiectul si misiunea pe care o am in implementarea lui. A fost foarte folositor tot programul si il recomand cat mai multor persoane”, a precizat Corina Hodorogea.

Programul TalentA 2022 - Locul 2

 

Locul III– 4.000 $

Doamna Elena Larisa Naie-Stoicescu din comuna Buzoesti, judetul Arges a depus proiectul Sunshine Berries prin care doreste sa valorifice spatiul de care dispune si sa isi dezvolte afacerea prin construirea unui nou solar. Aceasta detine o mica plantatie de capsuni si livreaza fructe proaspete chiar si in luna octombrie deoarece foloseste un soi remontant. Doamna Elena Larisa a ales special capsunile deoarece aceste fructe sunt tot mai cautate si reprezinta un mare interes economic si alimentar, mai ales datorita potentialului de productie si calitatii fructelor, fiind printre singurele plante care ajung la maturitate in timpul anului si care produc fructe inca din primul an.

“Vrem sa ne dezvoltam afacerea cu fructe proaspete si livrarea acestora direct catre consumatorul final prin livrarea la domiciliul clientului sau in puncte fixe stabilite de comun acord cu acesta. De asemenea, ne dorim sa avem o mai mare continuitate in livrarea fructelor inca de primavara devreme, pana toamna tarziu. TalentA a fost ceva ce nu ai ocazia mereu sa intalnesti si pot spune ca toate cursurile au fost semnificative si de real ajutor”, a punctat castigatoarea locului III.

Programul TalentA 2022 - Locul 3

 

Ca in fiecare an, Starperfomining, colaboratorul Corteva Agriscience in cadrul proiectului TalentA, a oferit premiul special. In acest an, 1.500$ au fost alocati proiectului Roadele Culturii, depus de doamna Loveva Blidariu din jud. Arges. Scopul principal al acestui proiect are o directie sociala, prin care se doreste asigurarea persoanelor varstnice si a copiilor din locuinte protejate cu fructe din livada pe care participanta o detine la poalele muntilor Fagaras.“Cursurile din cadrul programului TalentA au fost esentiale. Mai exact niciunul dintre cei implicati in proiectul meu nu are notiuni in agricultura. Am ascultat cu atentie fiecare curs si am invatat multe, iar cursul de pomicultura m-a ajutat sa conturez ideea si sa stabilesc ca in final vom cultiva o livada de piersici. In paralel, pe langa notiunile de agricultura, am invatat si cum sa negociez si cum sa imi organizez timpul, iar financiar, cum trebuie sa gandesc lucrurile, cursurile de management financiar fiind foarte extinse. Pot spune ca am invatat in cadrul curusurilor TalentA mai mult decat am invatat in toata scoala la matematica.”, a afirmat doamna Loveva Blidariu.

Programul TalentA 2022 - Premiul Special


“A treia editie TalentA a fost una de succes si ne-a impresionat determinarea doamnelor participante. Pentru Corteva este confirmarea faptului ca acest proiect aduce beneficii semnificative in randul comunitatilor din care provin participantele, iar proiectele pe care le depun sunt de interes si merita sustinute. Ne-a fost greu sa departajam proiectele castigatoare si vrem sa le felicitam toate participantele pentru implicare, pentru modul in care au realizat proiectele si speram ca acestea sa fie puse in aplicare cat mai curand. Ne bucura sa vedem si reusitele participantelor din anii trecuti, lucru ce ne motiveaza si mai mult in sustinerea femeilor din zona rurala, despre a carei importanta suntem tot mai constienti”, a declarat Maria Cirja, Marketing Manager Corteva Agriscience Romania & Moldova.

Programul TalentA 2022 - Tot Grupul

 

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agricience este o companie globala, eminamente agricola, tranzactionata la bursa, ce combina inovatia de varf din industrie, implicarea clientilor si executia operationala pentru a oferi solutii la cele mai mari provocari agricole din lume. Corteva genereaza optiuni avantajoase pe piata prin strategia sa unica de distributie, impreuna cu mixul sau echilibrat si divers de seminte, produse de protectia a plantelor si servicii digitale la nivel mondial. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, ce pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa maximizeze productivitatea fermierilor, colaborand in acelasi timp cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Mai multe informatii sunt disponibile pewww.corteva.ro 

 

Noutati

Târgul roadelor de toamnă - Învie Tradiția | 21 - 31 Octombrie 2024

21-10-2024 Targuri si expozitii

Târgul roadelor de toamnă - Învie Tradiția | 21 - 31 Octombrie 2024

Începând cu 21 octombrie, Învie Tradiția vă invită să redescoperiți farmecul autentic al toamnei la târgul dedicat roadelor, unde borcanele cu bunătăți de odinioară vă așteaptă să le descoperiți. Fiecare produs aduce cu el gustul copilăriei și tradițiile de altădată, fiind pregătit cu grijă și măiestrie de meșteșugari pricepuți. Aici veți găsi delicii pentru toate gusturile – numai bune de savurat, dăruit sau adus acasă, pentru a păstra vii tradițiile. Mai multe>>

Retrospectiva sezonului agricol 2023-2024 Agra Asigurări: Despăgubiri de 65.000.000 de lei pentru evenimentele climatice din luna iunie

14-10-2024 Asigurari agricole

Retrospectiva sezonului agricol 2023-2024 Agra Asigurări: Despăgubiri de 65.000.000 de lei pentru evenimentele climatice din luna iunie

Sezonul agricol 2023-2024 a fost marcat de fenomenele meteorologice extreme, afectând puternic fermierii la nivel național. Agra Asigurări lansează retrospectiva daunelor pentru acest sezon conform portofoliului de 1.508.000 ha asigurate. Cu aproape 6000 de polițe active, asigurătorul a înregistrat avizări de daună la peste 50% dintre acestea. Cea mai mare despăgubire a fost în cuantum de 5.476.128 lei, acordată unui fermier din Ilfov afectat de grindină. Mai multe>>

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

14-10-2024 Fonduri europene agricultura

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

REI Grup, una dintre cele mai active companii de consultanță specializate în atragerea de fonduri nerambursabile prin fonduri europene sau ajutoare de stat din România, a depus, cu succes, proiecte de investiții în valoare de peste 1,2 miliarde RON (circa 250 milioane euro) prin programul de finanțare „InvestALIM”, gestionat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR), prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

A treia ediție a Agri Trade Summit va reuni peste 1.300 de participanți de top din Agribusiness-ul local și internațional

08-10-2024 Intalniri si conferinte

A treia ediție a Agri Trade Summit va reuni peste 1.300 de participanți de top din Agribusiness-ul local și internațional

AGRI TRADE SUMMIT, principalul eveniment de Agri Trade al României, reunește interesele regionale și definește rolul strategic al României pe piața internațională de Agribusiness. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de jucători de pe piața locală și internațională de Agri Trade, conexând interesele comerciale, Trading-ul de mărfuri, conectând tehnologia și logistica precum și serviciile financiare - garanția unui pod solid pentru Business. Mai multe>>

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

01-10-2024 Intalniri si conferinte

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

Conferința Grain Academy 2024 va reuni și în acest an reprezentanți ai companiilor și consultanțelor agricole din Balcani și regiunea Mării Negre sub auspiciul unei teme circumscrise recentelor conflicte geopolitice și instabilității economice globale - Piețele în punctul în care cresc temerile de recesiune și așteptările pentru un nou Superciclu al mărfurilor. Creșterea eficienței lanțului de aprovizionare și practici agricole sofisticate. Mai multe>>

Cum să evitați greșelile financiare frecvente și să economisiți mai mult

01-10-2024 Afaceri agricole

Cum să evitați greșelile financiare frecvente și să economisiți mai mult

Greșelile financiare sunt comune și mulți oameni iau decizii proaste cu banii lor. Dacă ați gafat de câteva ori și ați făcut alegeri greșite, nu sunteți singuri. Fie că ați cheltuit bani pe achiziții inutile, ați luat imprumuturi rapide online sau nu ați economisit suficient pentru o zi ploioasă, gestionarea finanțelor poate fi o provocare, iar greșelile se pot întâmpla cu ușurință. Din fericire, unele greșeli pot fi corectate, însă altele pot necesita ani de zile pentru a fi recuperate și vă po... Mai multe>>

Efectul de bumerang al taxei de solidaritate în agricultură [Opinie Agricover]

01-10-2024 Afaceri agricole

Efectul de bumerang al taxei de solidaritate în agricultură [Opinie Agricover]

Autor - Liviu Dobre, Președinte al Consiliului de Administrație Agricover Distribution SA: “Măsurile de sprijin pentru fermieri avute în vedere de Guvern reprezintă un prim pas pentru a asigura supraviețuirea fermierilor, suspendarea rambursărilor și acordarea de granturi, putând oferi, în anumite condiții, soluții rapide pentru menținerea fermelor pe linia de plutire. Însă, supraviețuirea nu înseamnă stabilitate, iar pentru un echilibru durabil e nevoie de sprijin pentru întregul lanț agricol, ... Mai multe>>

APIA a finalizat controlul clasic pe teren - Campania 2024

01-10-2024 Subventii agricultura

APIA a finalizat controlul clasic pe teren - Campania 2024

APIA informează că a finalizat controlul clasic pe teren aferent Campaniei 2024. Astfel, la nivel național au fost verificați toți fermierii selectați în eșantionul de control clasic, respectiv un număr de 8.490 exploatații în sector vegetal, cu o suprafață de 795.003 hectare și un total de 220.772 parcele controlate la fața locului. Mai multe>>

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

01-10-2024 Informatii utile

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

Sănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră este o prioritate urgentă. Fără ea, tu și cei dragi nu vă veți putea bucura de nicio altă binecuvântare materială în viață. Cu toate acestea, o sănătate solidă poate fi costisitoare, mai ales în această zi în care costurile medicale cresc anual. Mai multe>>

Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă” la USAMV Cluj-Napoca

24-09-2024 Intalniri si conferinte

Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă” la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, între 26-28 septembrie 2024, Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă”, cu participarea a peste 350 de specialiști din România și alte 17 țări. Evenimentul devenit tradițional în campusul USAMV Cluj-Napoca și aflat la ediția a XXIII-a este conceput ca un forum dinamic, care acoperă o gamă largă de subiecte științifice. Mai multe>>

Congresul European al Fermierilor, în România. Bucureștiul devine Capitala Agriculturii din UE timp de 3 zile în octombrie!

24-09-2024 Intalniri si conferinte

Congresul European al Fermierilor, în România. Bucureștiul devine Capitala Agriculturii din UE timp de 3 zile în octombrie!

Ediția din 2024 a Congresului European al Fermierilor va fi găzduită la București, în perioada 23-25 octombrie 2024. Evenimentul este organizat de către COPA-COGECA o dată la doi ani, într-un stat membru. Anul acesta, structura europeană de reprezentare a intereselor fermierilor și cooperativelor a decis ca România să fie gazda acestui congres care va da ora exactă pentru strategia pe care agricultorii europeni o doresc implementată în sectorul agroalimentar din UE. Mai multe>>

Vinea Apoldia Maior Fest 2024, la Apoldu de Sus. Oaspeții sunt așteptați cu bucate tradiționale, vinuri din podgoria proprie și spectacole

20-09-2024 Targuri si expozitii

Vinea Apoldia Maior Fest 2024, la Apoldu de Sus. Oaspeții sunt așteptați cu bucate tradiționale, vinuri din podgoria proprie și spectacole

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va organiza, în 28 septembrie 2024, la Apoldu de Sus (jud. Sibiu), a treia ediție a Vinea Apoldia Maior Fest, un eveniment care va reuni muzica de calitate cu vinurile parfumate și cu mâncarea tradițională delicioasă, într-un decor unic. Mai multe>>