Un nou capitol pentru un brand de tofu bine cunoscut

Inedit se alatura grupului New Originals Company luandu-si angajamentul de crestere si inovatie in sectorul romanesc al alimentelor pe baza de planteThe New Originals Company, cu sediul în Viena, Austria, a anunțat achiziționarea brandului Inedit și a activelor aferente de la Dr. Oetker România. Această mișcare strategică aduce împreună doi actori ai industriei care cred cu pasiune în tofu ca alternativă naturală, sănătoasă și sustenabilă la carne. Fondat în 1998 de Aurelian Eremia, Inedit a crescut de la o mică afacere, până a devenit liderul în România în domeniul tofu și al alimentelor pe bază de plante.


Compania, renumită pentru gama sa de tofu, pateuri din soia și băuturi din soia, își va continua producția la fabrica sa din Cetățeni, România, în apropierea zonei renumite pentru cultura de soia din țară.

The New Originals Company GmbH, înființată în februarie 2024 de Alfa Bio din Slovacia, NLT (deținută de managementul său) și Raiffeisen Beteiligungsholding din Austria, își propune să devină o companie de top în Europa pentru tofu și alimente vegane pe bază de plante. Compania este devotată înțelegerii tradițiilor legate de tofu și alimente din soia, a plantelor folosite și a nevoilor nutriționale mereu în schimbare ale oamenilor. Folosind aceste date, New Originals Company dezvoltă produse inovatoare și gustoase, menite să sprijine oamenii în obținerea unei vieți sănătoase.

Achiziția se aliniază perfect cu viziunea The New Originals Company, adăugând Inedit în familia sa de branduri similare, inclusiv Lunter (liderul incontestabil pe piața de tofu din Slovacia și Cehia) și Omami (primul tofu real care nu e realizat din soia, care revoluționează piața în Germania, Austria și Elveția). Compania se bazează pe metode tradiționale de producție, considerând că tofu este esențial pentru schimbarea obiceiurilor alimentare, în detrimentul creării de substituți slabi ai produselor din carne.

Ca parte a tranzacției de active care include transferul brandului Inedit, a facilităților de producție și al portofoliului, Alina Raiu, fostă Key Account Manager la Viciunai Group, se va alătura The New Originals Company în postul de Country Manager pentru România. În noul rău rol, Alina Raiu aduce peste 20 de ani de experiență în industria alimentară și de retail din România.

The New Originals Company s-a angajat să investească în fabrica din Cetățeni pentru a crește capacitatea de producție de tofu și pentru a extinde prezența Inedit dincolo de România, în Bulgaria și alte țări din Balcani. Acest lucru este în concordanță cu tendința în creștere printre consumatorii români de a reduce consumul de carne și de a adopta o dietă flexitariană din motive de sănătate și sustenabilitate, nu doar în perioada postului. O investiție de 2,5 milioane de euro a The New Originals Company în facilitățile de producție din Cetățeni precum și vasta expertiză a investitorilor vor permite Inedit să fie în fruntea acestei linii de dezvoltare.

Matthias Krön, CEO al The New Originals Company, a declarat: „Achiziția Inedit marchează un pas semnificativ în misiunea noastră de a deveni liderul în inovație și producție de tofu în toată Europa. Suntem entuziasmați să primim Inedit în familia noastră de branduri și să construim pe fundația sa solidă, extinzându-i acoperirea și menținând angajamentul față de calitate și sustenabilitate.”

Aurelian Eremia, fondatorul Inedit, a comentat: „Când am început Inedit, în bucătăria mea acum 26 de ani, nu mi-am imaginat niciodată că va deveni brandul de top al alimentelor pe bază de plante din România. Sunt încântat să văd că Inedit se alătură familiei The New Originals Company, deoarece viziunea lor se aliniază perfect cu principiile noastre fondatoare, de respect pentru oameni și mediu.”

Alina Raiu, noul Country Manager pentru România la The New Originals Company, a adăugat: „Sunt onorată să conduc Inedit în acest nou capitol. Combinarea expertizei locale a Inedit cu resursele The New Originals Company creează o oportunitate interesantă de a dezvolta în continuare piața alimentelor pe bază de plante în România și dincolo de ea.”

 

Inedit se alatura New Originals Company

 

Despre The New Originals Company:

The New Originals Company, înființată în februarie 2024 la Viena, este dedicată să devină un producător european de top de tofu și alimente pe bază de plante. Numele companiei reflectă misiunea sa: de a crea produse inovatoare care se bazează pe tradiția bogată a tofu-ului, mai degrabă decât să imite carnea. Cu un accent pe calitate și transparență, The New Originals Company GmbH dezvoltă alimente nutritive care combină metodele tradiționale cu nevoile nutriționale moderne. Compania este angajată să sprijine stiluri de viață mai sănătoase și practici sustenabile în toată Europa, oferind consumatorilor alternative bine gândite în alimentația pe bază de plante.

 

Despre Inedit:

Fondat în 1998, Inedit a crescut de la un experiment în bucătăria de acasă la cel mai important brand de tofu și alimente pe bază de plante din România. Începând cu o credință în beneficiile alimentelor vegetariene, Inedit a depășit provocările inițiale pentru a deveni un nume respectat atât în magazinele de alimente sănătoase, cât și în marile lanțuri de retail. Procesând acum 700 de tone de soia anual, compania produce o gamă largă de produse vegane premium fără aditivi artificiali. Călătoria Inedit de la o afacere de două persoane, la un jucător semnificativ pe piața alimentelor pe bază de plante, angajând 60 de persoane, demonstrează angajamentul său durabil față de calitate, inovație și respect pentru consumatori și mediu. Pe măsură ce se alătură familiei The New Originals Company, Inedit așteaptă cu nerăbdare să continue misiunea de a oferi opțiuni sănătoase și pe bază de plante unei piețe în expansiune.

 

Despre Dr. Oetker România:

Dr. Oetker România face parte din grupul Dr. Oetker, unul dintre cei mai importanți producători de produse alimentare la nivel global. Prezentă în peste 40 de țări, compania este recunoscută pentru calitatea superioară a produselor sale și pentru angajamentul său față de inovație și satisfacție a consumatorilor. De peste 25 de ani, prin inovație constantă și preocupare pentru calitate, Dr. Oetker România continuă să fie un partener de încredere în fiecare bucătărie, aducând momente autentice și gustoase în casele românilor, cu un portofoliu divers de produse care include ingrediente, amestecuri și decorațiuni pentru prăjituri, deserturi, produse de patiserie congelată, musli Vitalis și pizza congelată.

Pentru mai multe informații despre Dr. Oetker România, vă rugăm să vizitați site-ul www.oetker.ro

Noutati

Soluțiile sustenabile pentru fermeri protejează sănătatea solului

29-08-2024 Protectia mediului

Soluțiile sustenabile pentru fermeri protejează sănătatea solului

Hrănirea unei populații globale care va ajunge la aproape 10,3 miliarde până la mijlocul anilor 2080 și îmbunătățirea modului de trai reprezintă o oportunitate extraordinară pentru agricultură de a deschide calea. Prin adoptarea unor practici inovatoare și durabile în agricultură, fermierii pot asigura producerea de alimente nutritive și sănătoase pentru toți oamenii, în timp ce creează un ecosistem care susține în mod natural oamenii, progresul și planeta. Mai multe>>

O nouă analiză relevă legătura crucială dintre calitatea solului și sănătatea umană

29-08-2024 Protectia mediului

O nouă analiză relevă legătura crucială dintre calitatea solului și sănătatea umană

O nouă analiză cuprinzătoare, publicată astăzi, 29 august, de către mișcarea Salvează Solul, dezvăluie legăturile profunde dintre sănătatea solului și bunăstarea fizică și psihică a oamenilor, subliniind necesitatea urgentă de a acorda atenție la nivel mondial degradării solului. Noul raport evidențiază căile directe și indirecte prin care sănătatea solului influențează diferite aspecte ale vieții umane, inclusiv nutriția, sănătatea mintală și calitatea generală a vieții. Mai multe>>

"Standardul de aur" în fotovoltaice "concurează" cu cogenerarea şi IoT la Expoziţia Anului în Regenerabile: Târgul RoEnergy 2024

22-08-2024 Energie regenerabila

"Standardul de aur" în fotovoltaice "concurează" cu cogenerarea şi IoT la Expoziţia Anului în Regenerabile: Târgul RoEnergy 2024

Aflat în al 14-lea an de evenimente, de facto cea mai cunoscută şi mai amplă manifestare din România în acest domeniu, singura exclusiv pe energii regenerabile, Târgul RoEnergy România, ediţia Timişoara 2024, promite o experienţă unică cu expoziţie, conferinţe, workshop-uri, timp de 3 zile, în care  multinaţionale de top, de pe două continente, vin în România, unele dintre acestea în premieră, să prezinte tehnologiile viitorului în regenerabile şi eficienţă energetică. Mai multe>>

Beneficiile produselor bio în agricultură 

15-08-2024 Agricultura ecologica

Beneficiile produselor bio în agricultură 

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, agricultura bio reprezintă o alternativă optimă la metodele tradiționale. În următoarele rânduri vom aduce în discuție avantajele acestui tip de agricultură, evidențiind impactul pozitiv pe care îl are asupra sănătății consumatorilor. Nu în ultimul rând, vom aborda provocările cu care se confruntă agricultorii care doresc să adopte aceste metode și vom oferi soluții concrete, cu ajutorul cărora aceștia le pot depăși.  Mai multe>>

15 startupuri greentech calificate la categoria Idea Stage din cadrul programului de accelerare Romania ClimAccelerator

01-08-2024 Eco / Bio

15 startupuri greentech calificate la categoria Idea Stage din cadrul programului de accelerare Romania ClimAccelerator

Impact Hub Bucharest și Raiffeisen Bank România anunță lista celor 15 organizații calificate pentru Idea Stage, una dintre categoriile celui mai complex program de accelerare destinat startupurilor greentech, Romania ClimAccelerator. Romania ClimAccelerator sprijină accelerarea afacerilor care propun soluții tehnologice inedite în domenii precum energie regenerabilă, managementul deșeurilor (waste management), tehnologii curate (cleantech), gestionarea emisiilor de carbon, construcții verzi, pro... Mai multe>>

Grupul UniCredit lansează programul „Skills for Transition”

01-08-2024 Protectia mediului

Grupul UniCredit lansează programul „Skills for Transition”

Tinerii români interesați de mediu, economie durabilă și alte subiecte din sfera ESG, pot aplica la două programe educaționale oferite gratuit de Grupul UniCredit. Programele aufost dezvoltate de POLIMI Graduate School of Management și oferă aplicanților șansa de a participa, începând cu luna octombrie 2024, la: Mai multe>>

Transformarea IMM-urilor prin energie solară și stocare avansată

22-07-2024 Energie regenerabila

Transformarea IMM-urilor prin energie solară și stocare avansată

În ultimii ani, energia regenerabilă a devenit un subiect central în discuțiile despre viitorul sustenabilității. În special pentru companiile mici și mijlocii (IMM-uri), investițiile în sisteme de energie regenerabilă, cum ar fi cele fotovoltaice, nu sunt doar o modalitate de a reduce costurile operaționale, ci și un pas esențial către un viitor mai verde. Mai multe>>

Un nou capitol pentru un brand de tofu bine cunoscut

22-07-2024 Alimentatie sanatoasa

Un nou capitol pentru un brand de tofu bine cunoscut

The New Originals Company, cu sediul în Viena, Austria, a anunțat achiziționarea brandului Inedit și a activelor aferente de la Dr. Oetker România. Această mișcare strategică aduce împreună doi actori ai industriei care cred cu pasiune în tofu ca alternativă naturală, sănătoasă și sustenabilă la carne. Fondat în 1998 de Aurelian Eremia, Inedit a crescut de la o mică afacere, până a devenit liderul în România în domeniul tofu și al alimentelor pe bază de plante. Mai multe>>

Colaborările între retaileri și producătorii ecologici, în centrul dezbaterilor naționale dedicate sectorului bio

17-07-2024 Agricultura ecologica

Colaborările între retaileri și producătorii ecologici, în centrul dezbaterilor naționale dedicate sectorului bio

Inițiativa Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale de a organiza, în perioada 8-10 iulie a.c., la Sinaia, un seminar ad-hoc privind relansarea consumului de produse bio din România și rolul marilor rețele de distribuție în acest proces, a fost bine apreciată de producătorii și procesatorii din sectorul bio. Structurile asociative și producătorii prezenți consideră că acest eveniment își va realiza obiectivul central doar dacă va fi începutul unui dialog structurat și al unor colaborări s... Mai multe>>

Hidrogenul din surse regenerabile în UE: Obiectivele fixate pentru 2030 au fost mult prea ambițioase

17-07-2024 Energie regenerabila

Hidrogenul din surse regenerabile în UE: Obiectivele fixate pentru 2030 au fost mult prea ambițioase

UE a reușit și nu prea să pună bazele unei piețe emergente a hidrogenului din surse regenerabile, potrivit unui raport publicat astăzi de Curtea de Conturi Europeană. Comisia Europeană a luat unele măsuri care s-au dovedit de succes, dar drumul, mai precis lanțul valoric al hidrogenului, rămâne presărat cu obstacole. Există puține șanse ca UE să își atingă până în 2030 obiectivele pentru producția și importul de hidrogen din surse regenerabile. Mai multe>>

Cel mai complex program de accelerare pentru startupuri greentech deschide înscrierile etapa Seed Stage

17-07-2024 Eco / Bio

Cel mai complex program de accelerare pentru startupuri greentech deschide înscrierile etapa Seed Stage

Impact Hub Bucharest, alături de Raiffeisen Bank România, lansează etapa Seed Stage, parte din cel mai complex program de accelerare destinat startupurilor greentech, Romania ClimAccelerator. Antreprenorii se pot înscrie în această etapă în perioada 10 iulie – 13 septembrie 2024. Romania ClimAccelerator oferă sprijin pentru accelerarea afacerilor care propun soluții tehnologice inedite în domenii precum energie regenerabilă, managementul deșeurilor (waste management), tehnologii curate (cleantec... Mai multe>>