IRIG Show - Un nou concept dedicat utilajelor pentru irigatii, lansat la editia 2019 AgriPlanta-RomAgrotec

IRIG Show - Un nou concept dedicat utilajelor pentru irigatii lansat la editia 2019 AgriPlanta-RomAgrotecDLG InterMarketing lanseaza IRIG Show, noul concept integrat de promovare a utilajelor pentru irigatii catre vizitatorii AgriPlanta-RomAgroTec 2019. Pentru prima data la AgriPlanta-RomAgroTec, vizitatorii expozitiei vor avea ocazia sa participe la demonstratii zilnice cu utilaje pentru irigat, sa se informeze asupra solutiilor inovative pentru managementul apei, sa afle mai mult despre sistemele inteligente de irigare si tehnologii performante in domeniul irigatiilor.


In ziua de Vineri, 17 mai, vizitatorii sunt invitati sa participe la Forumul pentru irigatii. Pe tot parcursul zilei, in intervalul 10:30 - 17:00, sunt pregatite o serie de evenimente care abordeaza tematica irigatiilor in Romania si la nivel international.

Dupa principiul ce nu vezi concret, reprezinta un impediment, am initiat acest proiect pentru constientizarea uriasului rol al apei pentru irigat in agricultura, care impreuna cu solul reprezinta cele mai importante resurse in cresterea plantelor. Fara o analiza de oportunitate, fara administrarea apei sub un control atunci cand avem cea mai mare nevoie, fara informare si cunoastere, fara sisteme accesibile, fara tehnologii si solutii pentru irigat, nu vom putea sa indeplinim cel mai important obiectiv al oricarui fermier si anume cresterea performantei pe suprafata si astfel a unui profit durabil. - Lector Univ. Dr. Radu Antohe, Expert in dezvoltare rurala si politici agricole.

Activitatile din programul Forumului pentru Irigatii sunt realizate cu sprijinul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, avand ca parteneri: Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF), Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Autoritatea pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor, Directia Judeteana pentru Agricultura Calarasi, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, APPR- Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania.

 

Evenimente din programul AgriPlanta-RomAgroTec 2019:

 

Demonstratii zilnice cu masini agricole:

  • Tehnici moderne pentru protectia plantelor – Masini de erbicidat in actiune

  • Tehnologii inovative pentru prelucrarea solului

  • Testarea si diagnosticarea masinilor de erbicidat (la standul USAMV Cluj-Napoca)

  • NOU: Parada utilajelor agricole

  • NOU: Demonstratii individuale, la stand, cu masini agricole

 

NOU 2019: Demonstratii zilnice pentru logistica fermei si constructii

Zona de expunere si demonstratii practice cu utilaje pentru logistica fermei si constructii

 

DLG Special:

  • DLG Special: Campus Cereale – Loturi demonstrative. Produse si tehnologii

  • DLG Special: Campus Irigatii – Managementul apei.

 

IRIG Show:

  • Demonstratii zilnice cu utilaje pentru irigat

  • Solutii inovative pentru managementul apei

  • Vineri, 17 mai, incepand cu orele 10:30: Forumul pentru Irigatii

 

CAMPUS & CARIERA ( 17-19 mai):

Organizator: DLG InterMarketingParteneri: AgriBusinessJob, Fundatia Revistei Ferma, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

  • Consiliere in cariera

  • SkillShops: Testarea candidatilor prin activitati de indemanare

  • Job-Wall: Ofertele angajatorilor din agricultura

 

ZIUA LICEELOR AGRICOLE ( Sambata, 18 mai)

Organizatori: Fundatia Revistei Ferma, DLG InterMarketing;

Parteneri: Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania (APPR), Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Masini Agricole din Romania (APIMAR), Autoritatea Nationala pentru Formare Profesionala Initiala in Sistem Dual din Romania, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Academia de Studii Economice Bucuresti – Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului

  • Prezentarea ofertei educationale a liceelor agricole partenere in proiectul „ Sustinem invatamantul preuniversitar agricol”

  • Conferinta “ Tinerii cu studii medii sunt cei care pot face agricultura sa se miste”. Organizatori: DLG InterMarketing, Radio France Internationale – Romania. Partener: Revista Ferma

  • Concurs cu premii, pe teme agricole, pentru liceeni

  • Dezbateri cu firmele expozante si fermierii asupra aspectelor practice in educatia agricola.

 

Atelierele AGRIKIDS (17-19 mai, orele 12:00-16:00)

Activitati educationale, in scopul familiarizarii copiilor cu agricultura

 

MODALITATI DE ACCES LA EXPOZITIE:

AgriPlanta-RomAgroTec 2019 pune la dispozitia vizitatorilor 3 posibilitati de acces in cadrul spatiului expozitional:

 

  • TE INSCRII ONLINE SI INTRI GRATUIT

Pentru ca accesul vizitatorilor in cadrul expozitiei sa decurga mult mai rapid, evitandu-se astfel asteptarea la intrarea in expozitie, a fost lansata procedura de inscriere online. Vizitatorii care doresc sa primeasca Tichetul de acces gratuit, sunt invitati sa se inscrie pe site-ul evenimentului: www.agriplanta.ro. Cei care completeaza formularul vor primi automat tichetul de acces gratuit pe adresa de e-mail comunicata. La intrarea in expozitie, tichetul de acces ( in format tiparit sau afisat pe telefon sau tableta) va fi scanat, iar vizitatorii vor intra la expozitie prin zona special semnalizata pentru inregistrare online.

 

  • VINO CU INVITATIA LA EXPOZITIE, TE INREGISTREZI SI INTRI GRATUIT

Vizitatorii care au primit Invitatii de Vizitare din partea organizatorului, partenerilor sau de la firmele expozante sunt rugati sa prezinte invitatia la intrarea in expozitie, completata integral. Invitatia de vizitare este valabila pentru 1 singura persoana, 1 intrare la expozitie si ofera acces gratuit dupa completarea integrala a formularului inclus pe invitatie.

 

  • CUMPERI BILET DE INTRARE

Vizitatorii care nu s-au inscris online sau nu au invitatii de vizitare achizitioneaza bilet de intrare de la casa de bilete din expozitiei. Costul biletului de intrare este de 30 lei/zi/persoana. Elevii si studentii au acces gratuit pe intreaga perioada a expozitiei, cu conditia sa prezinte carnetul de elev/student.


AgriPlanta-RomAgroTec 2019, organizata cu sprijnul APIMAR, LAPAR si PROAGRO, beneficiaza la aceasta editie de urmatoarele partneriate: Partener Oficial – EuroChem, Partener – BNP Paribas Leasing Solution, Parteneri Tehnici : Asociatia Producatorilor de Pormb din Romania- APPR, CASE Agriculture prin Titan Machinery, Directia pentru Agricultura a Judetului Calarasi, Güttler, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Academia de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti”, In colaborare cu: Consiliul Judetean Calarasi si Primaria Fundulea.

 

IRIG Show lansat la editia 2019 AgriPlanta-RomAgrotec

 

UPDATE: Teodora Gabriela Gheniu, secretar de stat in cadrul MADR, a participat astazi, 17 mai 2019, la FORUMUL PENTRU IRIGATII, eveniment ce prezinta vizitatorilor AgriPlanta-RomAgroTec 2019, noul concept integrat de promovare a utilajelor pentru irigatii.

Dezvoltarea sectorului de irigatii in contextul schimbarilor climatice care afecteaza direct sectorul agricol si necesitatea identificarii celor mai bune solutii a fost abordata integrat. 

Constientizand importanta irigatiilor in utilizarea eficienta a apei, Programul de Guvernare are in vedere cresterea suprafetelor cu potential productiv si mai ales stimularea accesului agricultorilor de a beneficia de apa pentru irigatii. Masurile din PNDR si din Programul de Guvernare sunt completate de politica in domeniul protectiei mediului si managementului durabil al padurilor si al apei, cu scopul de a garanta un mediu curat si sanatos, care sa asigure protejarea naturii, calitatea vietii, in corelare cu progresul social si o dezvoltare economica verde si competitiva, cu emisii reduse de dioxid de carbon si eficienta din punct de vedere al utilizarii resurselor.

MADR

    

Noutati

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

Când vine vorba de izolarea casei tale, eliminarea punților termice este esențială pentru a asigura o eficiență energetică maximă și un confort termic optim. Un material izolator care poate asigura o izolare continuă și eficientă fără punți termice este lâna de lemn (obținută din fibre naturale de lemn, provenit din specii de rășinoase). Această opțiune oferă numeroase beneficii și soluții pentru diversele nevoi de izolare ale locuinței tale, în special în mansardă, pe tavan/pod, între grinzi. Mai multe>>

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

Oțelul inoxidabil este un element indispensabil în ferma modernă, din cauza versatilității și durabilității sale de neîntrecut. Structura sa unică, formată în principal din crom și nichel, îi garantează o rezistență excepțională la coroziune și rugină, ceea ce îl face să fie ideal pentru o gamă largă de aplicații agricole. Țevile inoxidabile, de exemplu, joacă un rol primordial în sistemele de transport al lichidelor, asigurând transportul eficient al apei, al substanțelor chimice și al gazelor ... Mai multe>>

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

09-04-2024 Rapita

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

Imbunatatirea calitatii si cantitatii recoltelor poate reprezenta un real provocare pentru multi agricultori. Acest articol te va ghida prin procesul de alegere a soiului potrivit de rapita si tehnici eficiente de semanat si de ingrijire pentru a asigura elementele necesare cresterii si dezvoltarii a plantelor. In plus, vei descoperi sfaturi esentiale despre recoltare si depozitare, precum si despre ameliorarea solului pentru aceasta cultura. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>