Guvernul adopta ordonanta privind TVA de 9% la paine

painefrz resizeGuvernul va adopta marti 30 august 2013, o ordonanta simpla si ordonanta de rectificare, prin care TVA pe tot lantul productiei de paine va fi redus la 9%.

Eventualul impact negativ asupra bugetului de stat, produs de aceasta masura la care am tinut foarte mult si de la care speram sa aduca efecte pozitive, in primul rand in ceea ce priveste combaterea evaziunii, dar si incasari suplimentare si eventualele scaderi de preturi, este compensat de o crestere convenita la accizele pe alcool si la bunuri de lux", a precizat primul ministru Victor Ponta. El a mentionat ca masura va intra in vigoare de la 1 septembrie. De asemenea, premierul a precizat ca se bazeaza pe un parteneriat intre Guvern si asociatiile de producatori.
Premierul a subliniat ca măsura este obtinuta cu acordul FMI, dar ca reprezentantii Fondului s-au aratat sceptici in ce priveste efectele diminuarii TVA la paine. El a estimat ca impactul bugetar negativ pentru lunile septembrie, octombrie si noiembrie, urmare a diminuarii TVA la paine, ar putea fi de 100 de milioane de lei.
Agerpres

 

Noutati

Error: No articles to display