Drone profesionale pentru agricultura, lansate de Falcon Electronics si Parrot

Drone profesionale pentru agricultura - Falcon Electronics si ParrotFalcon Electronics, lider pe piata echipamentelor electronice auto din Romania si unic importator de drone Parrot, lanseaza in premiera la nivel local dronele profesionale dedicate agriculturii Parrot Disco-PRO AG si Parrot Bluegrass. Dronele sunt utilizate deja in alte tari pentru supravegherea culturilor mari (cereale, leguminoase, rapita, floarea soarelui etc), a livezilor si viilor, pentru colectarea de informatii despre starea plantatiilor si analizarea lor. Toate aceste date permit producatorilor agricoli sa evalueze rapid situatia din teren pentru a aplica tratamentele adecvate si pentru a reduce pagubele cauzate de boli sau daunatori.


“Dorim sa revolutionam cu adevarat domeniul agriculturii in urmatorii ani prin intermediul dronelor specializate. Avem incredere ca fermierii romani vor sesiza oportunitatea pe care le-o ofera utilizarea dronelor si a solutiilor asociate astfel incat, peste 5 ani, am putea discuta despre o rata de adoptie de cel putin 25% la nivelul marilor ferme si cooperative agricole. De altfel, toate organizatiile implicate in cercetari agricole, precum universitatile si institutele, companiile de inputuri (seminte, ingrasaminte, tratamente) sau cele implicate in prelucrarea si procesarea materiilor prime isi pot imbunatati semnificativ activitatea cu ajutorul dronelor”, mentioneaza Luiza Androne, Brand Manager la Falcon Electronics.

Potrivit studiilor efectuate in Franta de catre OCEALIA, una dintre cele mai mari cooperative locale, utilizarea dronelor si a serviciilor AIRINOV au ajutat fermierii sa castige anual 69 de euro la fiecare hectar cultivat cu grau si 107 euro la fiecare hectar cultivat cu rapita. Studiul a fost efectuat pe o perioada de 3 ani.

Drone profesionale pentru agricultura - Bluegrass

Parrot Bluegrass, cel mai nou produs din gama de drone profesionale dedicate agriculturii, are o camera frontala, un senzor multispectral Parrot Sequoia si GPS incorporat. Camera frontala ajuta fermierii sa monitorizeze vizual culturile, iar senzorul Parrot Sequoia ii ajuta sa detecteze orice problema privind starea acestora. Parrot Bluegrass a fost proiectata in special pentru a survola plantatiile de pe terenuri deluroase (livezi, vii, alte culturi in panta), avand o acoperire de pana la 30 de hectare, la un zbor cu altitudinea de 70 de metri si o autonomie de 25 de minute.

Drone profesionale pentru agricultura - Parrot ProAG

Drone profesionale pentru agricultura - ParrotParrot Disco-PRO AG, unul dintre primele modele de drone dedicate agriculturii lansate de Parrot, beneficiaza, de asemenea, de o camera frontala, senzor multispectral Parrot Sequoia si GPS incorporat. Parrot Disco-PRO AG poate acoperi pana la 80 de hectare, la o altitudine de 120 m si are o autonomie de pana la 30 de minute. Drona este proiectata pentru a survola si analiza culturile agricole vaste de la campie (grau, porumb, rapita etc).

Ambele modele sunt drone usor de configurat si utilizat, nefiind necesare cunostinte avansate pentru pilotarea acestora. Informatiile inregistrate in teren sunt prelucrate si stocate in cloud, pe platforma AIRINOV FIRST­+, iar fermierii primesc harti specifice cu informatii despre sanatatea culturilor.

Achizitia unei drone profesionale pentru agricultura se poate realiza si accesand fonduri europene sau prin programul Start-up Nation.

Falcon Electronics si Parrot pregatesc o demonstratie LIVE cu drone pentru agricultura in data de 12 iunie, incepand cu ora 11.00, pe Aerodromul Aerogetic (DN71, km 60, intre Bucuresti si Targoviste). Prezentarea si demonstratia vor fi sustinute de catre Dominik Wójcik, Sales Manager pentru Europa Centrala si de Est la Parrot GmbH Germania. Doritorii pot solicita detalii printr-un mesaj la adresa de email luiza.androne@falcon.ro.

invitatie-DroneAgricole 2018

Drone profesionale pentru agricultura - Falcon Electronics

 

Noutati

Error: No articles to display