Ajutor de stat de 10 mil. EUR pentru fabrica Alconor Company de hrana pentru animale companie, intermediat cu succes de REI

REI a intermediat cu succes obtinerea unui ajutor de stat pentru o fabrica in valoare de peste 23 mil EUR specializata in productia de hrana pentru animale de companie detinuta de Alconor Company SRL din Municipiul Carei judetul Satu MareREI, unul dintre cele mai mari grupuri de companii specializat in atragerea de finantari nerambursabile din Romania, cu peste 80 de consultanti in 12 birouri la nivel national, a reusit, cu succes, intermedierea unui proiect de finantare nerambursabila pentru Alconor Company SRL din judetul Satu Mare.

In prima parte a acestui an, Alconor Company SRL, societate cu traditie in judetul Satu Mare, cu o experienta de peste 23 de ani la nivel national, a aplicat, cu sprijinul REI, pentru un ajutor de stat reglementat de HG 807/2014, pentru care a obtinut recent Acordul de finantare din partea Ministerului Finantelor.

Cu o valoare totala a investitiei de peste 23 milioane euro, din care ajutor de stat de peste 10 milioane euro, proiectul de investitii vizeaza extinderea capacitatii de productie a fabricii existente, specializata in hrana pentru animalele de companie. Unitatea de productie este situata in Municipiul Carei, judetul Satu Mare.

Norbert Varga Director General Alconor Company SRLSuntem bucurosi ca am reusit sa identificam cea mai buna solutie de sprijin pentru proiectul nostru de investitii, prin Schema de ajutor de stat reglementata de HG 807/2014. Echipa noastra a depus toate eforturile necesare indeplinirii cu succes a obiectivului, iar impreuna cu know-how-ul adus de consultantii REI, am facut in asa fel incat proiectul sa poata fi scris si depus fara emotii, iar ajutorul de stat sa fie obtinut cu succes. Pentru noi este prima oara cand apelam la o forma de sprijin nerambursabil si cu siguranta alte investitii ii vor urma”, a declarat Norbert Varga, Director General in cadrul Alconor Company SRL.

Extinderea capacitatii de productie a fabricii destinata hranei pentru animalele de companie va conduce la o crestere a portofoliului de produse si la o acoperire mai buna la nivelul intregii tari si la export, mai spune reprezentantul Alconor Company SRL.

Acesta investitie inseamna mai multe locuri de munca la nivelul municipiului Carei si mai multi bani la bugetul local si cel de stat – esentiale pentru dezvoltarea comunitatii locale, angrenarea micilor intreprinzatori si producatori agricoli locali prin diverse parteneriate, iar, in final, aceasta se traduce printr-un castig atat pentru companie cat si pentru comunitatea locala si nu numai. A fost necesar un plan de investitii solid si integrat care sa vizeze intregul proiect coroborat cu o echipa proprie puternica care sa faca fata provocarii, dar am reusit. Desi nu va fi usor, avand in vedere concurenta acerba din domeniu, am incredere ca, in viitorul apropiat, putem face si alti pasi importanti catre o industrie de productie romaneasca cat mai competitiva si profitabila”, a adaugat Norbert Varga.

Schema de ajutor de stat reglementata de HG 807/2014 a fost una dintre cele mai cautate si solicitate solutii de sprijin nerambursabil din portofoliul REI in ultimii doi ani.

Roxana Mircea Managing Partner REI 2022Companiile din portofoliul nostru au inteles rapid alternativa finantarii prin sprijin nerambursabil oferita de Guvern si avantajele pe care o astfel de metoda de finantare le ofera, fiind axata pe investitii, cu un cuantum generos al intensitatii - de 50, chiar 60% din valoarea totala a proiectelor. Procesul de scriere si depunere ale proiectului pentru clientul nostru, Alconor Company SRL, nu a fost deloc simplu, am alocat colegi exclusiv pentru acest proiect, echipa Alconor a furnizat datele si informatiile necesare scrierii proiectului, am colaborat foarte bine impreuna si, in final, am reusit sa obtinem finantarea dorita de toti, a precizat Roxana Mircea, Managing Partner REI.

 

Urmeaza deschiderea Schemei reglementata de HG 959/2022, singura masura de sprijin cu componenta de investitii disponibila pentru start-up, micro, IMM si intreprinderi mari: bugetul disponibil, peste 300 mil. EUR

Schema de ajutor de stat reglementata de HG 959/2022 este singura masura de finantare cu sprijin nerambursabil destinata investitiilor, care se adreseaza atat companiilor la inceput de drum (start-up), microintreprinderilor, IMM, dar si companiilor mari, indiferent ca sunt afaceri antreprenoriale sau multinationale.

Cu un buget multianual de 300 milioane euro, pentru 2022 si 2023, schema vizeaza in mod particular sustinerea pentru industriile prelucratoare (productie) si Constructii si faciliteaza sprijin nerambursabil de pana la 60% pentru investitii de minimum 3 milioane euro. Apelul urmeaza sa se deschida pe 1 noiembrie si se va incheia pe 16 decembrie.

Mediul de afaceri asteapta cu mare interes lansarea acestei noi Scheme de finantare, programata sa fie deschisa in urmatoarele saptamani. Avem peste 20 de proiecte in lucru pe aceasta noua masura de finantare. Companiile solicita sprijin pentru construirea de hale si achizitia de echipamente, iar valoarea totala a proiectelor depaseste 300 milioane euro”, a adaugat Roxana Mircea.

Nu mai putin de 19 judete ale Romaniei beneficiaza din acest an de sprijin nerambursabil de pana la 60% prin intermediul proiectelor realizate prin ajutor de stat, arata o analiza REI.

Astfel, Botosani, Suceava, Neamt, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Tulcea, Braila, Buzau, Prahova, Ialomita, Calarasi, Teleorman, Olt, Valcea, Gorj, Dolj si Mehedinti sunt cele 19 judete care beneficiaza de alocari de pana la 60% in proiectele realizate prin ajutor de stat incepand din acest an, in timp ce restul judetelor tarii au alocari cuprinse intre 30 si 50%.

Schema de ajutor de stat reglementata de HG 959/2022 este vazuta de multi ca o continuare a binecunoscutei Scheme reglementata de HG 807/2014, pe care s-au derulat, cu succes, proiecte de sute de milioane de euro.

HG 807/2014 a avut o ultima alocare, de circa 150 milioane euro, pe o sesiune deschisa timp de 45 de zile, intre 15 iunie si 26 iulie 2022, unde echipa REI a depus peste 20 de proiecte, ce vizau investitii de peste 200 milioane euro.

O parte din proiectele depuse de noi pe Schema reglementata de HG 807/2014 sunt deja pregatite pentru a fi redepuse pe noua schema de la Ministerul Economiei, unde ne asteptam ca zeci de companii sa apeleze la finantare pentru dezvoltarea business-urilor in perioada urmatoare”, a incheiat Roxana Mircea.

Harta-intensitatilor-prin-ajutor-de-stat-REI-2022-2027

 

Despre Alconor Company SRL

Societatea Alconor Company SRL a fost infiintata in anul 1999, avand sediul social in municipiul Carei din judetul Satu Mare. Initial, compania producea doar bauturi racoritoare, apa si alte bauturi nealcoolice. In 2014, dupa 15 ani, compania a inaugurat noua unitate de productie situata in Voluntari- Bucuresti, unde sunt instalate in prezent mai multe linii automate moderne de imbuteliere, care respecta reglementarile si cerintele interne si internationale.

De la imbutelierea si productia exclusiva de bauturi racoritoare carbogazoase in recipiente PET si doza de aluminiu, astazi Alconor Company SRL se mandreste cu un portofoliu bogat de produse, care include apa de izvor, bauturi energizante si diverse bauturi racoritoare. Dintre produsele imbuteliate, unele sunt marci inregistrate, create si dezvoltate de-a lungul anilor de activitate, altele sunt marci private ale partenerilor nationali si internationali.

Alconor Company SRL este in prezent una dintre cele mai active si competitive companii din Romania in productia de bauturi racoritoare, energizante si apa, si s-a transformat dintr-o afacere de familie intr-o companie apreciata la nivel national, a carei productie se desfasoara integral in cele doua fabrici, din Carei si Bucuresti.

De-a lungul anilor, gama de produse oferita de Alconor Company SRL a suferit o adevarata transformare. Structura companiei, flexibilitatea, diversificarea produselor si serviciilor au permis Alconor Company SRL sa se adapteze continuu la schimbarile impuse de piata si sa profite de oportunitatile de dezvoltare.

Cel mai recent exemplu este deschiderea unei noi fabrici dedicata productiei de hrana pentru animale de companie, in anul 2021. In ultimele decenii, piata hranei pentru animale de companie a fost in continua expansiune si Alconor Company SRL a decis sa accepte aceasta noua provocare, investind in noua unitate de productie din Carei.

Acest nou domeniu de activitate, productia hranei pentru animale de companie, a reprezentat o mare provocare pentru societate, fiind o activitate similara, dar in acelasi timp diferita fata de cea initiala. Proprietarii animalelor de companie sunt tot mai dornici sa ofere acestora hrana cu ingrediente de inalta calitate, pentru a ajuta la sanatatea si bunastarea lor generala.

Toate acestea au determinat compania sa investeasca in noi tehnologii de productie si ambalare, astfel ca produsele sa fie competitive pe o piata in dezvoltare, unde fiecare jucator incearca sa fie tot mai competitiv.

 

Despre REI Grup

REI FINANCE ADVISORS si REI INTERNATIONAL CONSULTING, parte a REI Grup, sunt companii specializate in elaborarea, implementarea si monitorizarea proiectelor de investitii atat prin fonduri europene nerambursabile (Programul Operational Regional, Programul Operational Infrastructura Mare, PNDR), cat si pe scheme de ajutor de stat (HG 495/2014, HG 807/2014, HG 332/2014, OUG 81/2019, OUG 130/2020).

Potrivit datelor din 2021, REI se situeaza pe locul al doilea, la nivel national, in topul companiilor de consultanta specializate in atragerea de finantari prin fonduri europene si ajutoare de stat.

Echipa REI numara in prezent peste 80 de consultanti specializati, in 12 birouri regionale, cu o vasta experienta in domeniul atragerii de fonduri nerambursabile pentru companiile cu activitate pe plan local sau international.

REI a reusit cu succes atragerea finantarii pentru peste 1.000 de clienti la nivel national, cu peste 1.000 de proiecte implementate si o rata de succes – lider in domeniu – de 99%.

Cu o experienta de peste 10 ani, specialistii REI se adapteaza usor cerintelor pietei, cunoscand foarte bine mecanismele fondurilor nerambursabile si identifica oportunitatile de obtinere de finantari din surse interne si externe. Acestia gestioneaza eficient activitatile proiectelor, relatia cu autoritatile publice si pe cea cu companiile private, atat companii multinationale, cat si companii antreprenoriale, romanesti. Mai multe detalii despre activitatea REI, aici.

 

Noutati

Sigma CVM Romania sarbatoreste prima livrare SILOKING in tara

07-06-2023 Furaje / hrana animale

Sigma CVM Romania sarbatoreste prima livrare SILOKING in tara

Sigma CVM Romania, un furnizor de top de utilaje agricole, este incantata sa anunte vanzarea cu succes a primului sau mixer de furajare Siloking. Aceasta realizare de referinta marcheaza un succes semnificativ pentru companie, intrucat isi extinde oferta de produse si isi stabileste o prezenta solida in industria cresterii animalelor. Mai multe>>

Ajutor de stat de 10 mil. EUR pentru fabrica Alconor Company de hrana pentru animale companie, intermediat cu succes de REI

02-10-2022 Furaje / hrana animale

Ajutor de stat de 10 mil. EUR pentru fabrica Alconor Company de hrana pentru animale companie, intermediat cu succes de REI

REI, unul dintre cele mai mari grupuri de companii specializat in atragerea de finantari nerambursabile din Romania, cu peste 80 de consultanti in 12 birouri la nivel national, a reusit, cu succes, intermedierea unui proiect de finantare nerambursabila destinat extinderii capacitatii de productie a fabricii existente, specializata in hrana pentru animalele de companie pentru Alconor Company SRL din judetul Satu Mare. Mai multe>>

Pregatirea animalelor pentru perioada de pasunat

30-04-2022 Furaje / hrana animale

Pregatirea animalelor pentru perioada de pasunat

Conform traditiei milenare, odata cu venirea primaverii, pentru unele specii de animale, respectiv, bovine, ovine, caprine si cabaline, se schimba sistemul de exploatare de la stabulatia permanenta in timpul iernii, la intretinerea in stabulatie libera pe suprafetele de pasuni. Pasunatul, ca mod de furajare, prezinta o serie de avantaje, respectiv: Mai multe>>

Recomandari privind producerea si distributia furajelor pentru animale

10-08-2021 Furaje / hrana animale

Recomandari privind producerea si distributia furajelor pentru animale

Principiul de baza al politicii Uniunii Europene si nationale, privind siguranta alimentara, este aplicarea unei abordari integrate de tipul "de la ferma la consumator" sau "de la furca la furculita", care sa acopere toate sectoarele lantului alimentar. In cadrul acestor politici europene, o strategie importanta are la baza implementarea legislatiei privind siguranta alimentelor si a furajelor. Mai multe>>

Hrana animalelor controlata de ANSVSA

08-08-2021 Furaje / hrana animale

Hrana animalelor controlata de ANSVSA

Conceptul Uniunii Europene "de la ferma la furculita" aplicat si in tara noastra implica verificarea fiecarei verigi a lantului alimentar, de la hrana animalelor pana la produsul final, care ajunge pe masa consumatorului. Furajele pentru animale sunt o veriga esentiala a lantului alimentar si influenteaza direct atat sanatatea si bunastarea animalelor, cat si siguranta alimentelor. Mai multe>>

Agroland a preluat fabrica de nutreturi combinate de la Caransebes. Fabrica va fi certificata non-GMO, pentru furaje nemodificate genetic

25-07-2021 Furaje / hrana animale

Agroland a preluat fabrica de nutreturi combinate de la Caransebes. Fabrica va fi certificata non-GMO, pentru furaje nemodificate genetic

Agroland a decis preluarea activitatii fabricii de nutreturi combinate din municipiul Caransebes, de la Lipoplast SRL. Investitia totala se va ridica la 1.300.000 euro si include achizitia propriu-zisa, precum si repornirea proceselor de productie. Reprezentantii Agroland au in plan obtinerea certificarii non-GMO (organisme nemodificate genetic) pentru furaje, fabrica din Caransebes devenind prima astfel de unitate din Romania, cu aceasta certificare. Preluarea fabricii face parte din strategia ... Mai multe>>

Furajele pentru taurine de finisare obtinute prin utilizarea tehnologiei SHREDLAGE® ofera avantaje clare

08-06-2021 Furaje / hrana animale

Furajele pentru taurine de finisare obtinute prin utilizarea tehnologiei SHREDLAGE® ofera avantaje clare

De la lansarea procesului SHREDLAGE® in 2015 in Europa (2010 in America de Nord), avantajele procesarii intense efectuate de zdrobitorul de boabe MCC SHREDLAGE®, combinate cu lungimile de taiere intre 26 si 30 de mm au cucerit multi producatori de lactate. Prin aceasta tehnologie sunt obtinute furaje de porumb cu o proportie ridicata de particule grosiere din reziduurile de planta si este realizata zdrobirea completa si intensa a boabelor de porumb. Mai multe>>

Shop lanseaza singurul furaj produs in Romania care contine soia nemodificata genetic

20-04-2021 Furaje / hrana animale

Shop lanseaza singurul furaj produs in Romania care contine soia nemodificata genetic

Cei patru antreprenori proprietari ai retelei de peste 70 de magazine agricole Agri.Shop lanseaza singurul furaj produs in Romania care contine soia nemodificata genetic, destinat gospodariilor si micilor fermieri, in urma unor investitii de peste 40.000 euro. Produsul este 100% romanesc, atat furajul cat si soia nemodificata genetic folosita pentru a obtine acest furaj fiind produse la noi in tara. Mai multe>>

Află experiențele fermierilor care au depozitat furaje în silobag

04-03-2021 Furaje / hrana animale

Află experiențele fermierilor care au depozitat furaje în silobag

Fermieri importanți care activează în sectorul zootehnic din România și-au dat întâlnire la cea de-a IV-a ediție a evenimentului „Crește-ți profitul în fermă. Alege depozitarea în silobag!”, organizat de Grain Bags România, pe 17 februarie 2021. Acesta a putut fi urmărit în mediul online, pe Zoom și pagina de Facebook a companiei. Toate detaliile despre folosirea tehnologiei silobag de către crescătorii de animale, au fost oferite de Narcis Ranghiuc, directorul general al Grain Bags România, pun... Mai multe>>

Seceta in Europa: Masuri pentru a ajuta fermierii europeni in privinta furajelor pentru animale

03-09-2018 Furaje / hrana animale

Seceta in Europa: Masuri pentru a ajuta fermierii europeni in privinta furajelor pentru animale

Avand in vedere dificultatile cu care se confrunta fermierii europeni afectati de seceta in aceasta vara, Comisia Europeana continua sa actioneze pentru a oferi sprijin practic in acest sector. Se va acorda o flexibilitate mai mare pentru a ajuta fermierii sa aiba suficienta hrana pentru animale. CE a prezentat recent un pachet suplimentar de actiuni menite sa creasca disponibilitatea resurselor furajere pentru animale, aceasta fiind una dintre principalele provocari cu care se confrunta fermier... Mai multe>>

Furajele medicamentate: Consiliul UE da unda verde pentru pachetul privind medicamentele pentru animale

03-07-2018 Furaje / hrana animale

Furajele medicamentate: Consiliul UE da unda verde pentru pachetul privind medicamentele pentru animale

La 27 iunie 2018, reprezentantii permanenti reuniti in cadrul Comitetului Reprezentantilor Permanenti (Coreper) au confirmat acordul in legatura cu un regulament privind furajele medicamentate, si anume furajele care contin medicamente in scopul tratarii sau controlului bolilor la animalele de ferma, speciile de acvacultura si animalele de companie. Mai multe>>