GAL Vrancea Sud - Est este primul din Romania la numar de proiecte depuse

logo-gal-vrancea-se resizeGrupul de Actiune Locala (GAL) Vrancea Sud – Est este pe primul loc la implementarea proiectelor europene dintre cele 161 GAL-uri din Romania, fiind depuse 68 de proiecte insumand 1.962.421 euro.

20 de lideri locali, angajati ai GAL-ului, reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit au participat, la „Schimbul de experienta cu GAL-uri din zona de Sud – Vest”, organizat in localitatea Ranca, din Gorj. De asemenea, au fost prezenti presedintii GAL-urilor Parang si Poarta Almajului.

GAL-ul Vrancea Sud-Est este un exemplu de succes si de buna practica pentru ceilalti beneficiari ai fondurilor europene datorita modului in care a cheltuit banii acordati de Uniunea Europeana pentru dezvoltarea mediului rural. Dorian Alecsandrescu si directorul OJPDRP Vrancea, Gabriel Barculescu. „Pana in acest moment avem depuse si selectate un numar de 68 de proiecte insumand 1.962.421 euro accesati, rezultat care impreună cu cei peste 700.000 euro deja platiti catre beneficiari, plaseaza GAL Vrancea Sud – Est pe primul loc in tara din 161 GAL-uri”, a afirmat presedintele GAL-ului. Acesta a aratat ca principalele dificultati intampinate in cei doi ani de implementare s-au datorat „unor permanente schimbari si adaptari ale metodologiei si procedurilor la normele impuse de Uniunea Europeana in domeniul PNDR“. Insa aceste obstacole au fost depasite cu ajutorul beneficiarilor. „Am avut o permanenta comunicare cu posibilii beneficiari pe care i-am indrumat in elaborarea si sustinerea proiectelor si consideram ca am adus un plus economiei rurale din teritoriul GAL si o crestere semnificativa a calitatii vietii populatiei din aceasta zona. Proiectele accesate de UAT-uri prin masura 322, proiecte ce insumează 310.000 euro, au adus in cinci din comunele partenere utilaje performante pentru deszapezire si in două localitati autoutilitare pentru serviciul ISU“, a afirmat presedintele GAL-ului.

Conducerea GAL-ului a subliniat sustinerea de care a beneficiat din partea autoritatilor locale, in special a Consiliului Judetean, dar si colaborarea cu institutiile descentralizate ale Ministerului Agriculturii. GAL-ul „Vrancea Sud-Est“, a fost primul finalizat de o Camera Agricola din tara.

Noutati

Error: No articles to display